lauantai 7. tammikuuta 2012

Miksi?

Jäljempänä siteeraamieni uutisten mukaan kreikkalaiset ovat ryhdistäytyneet huomattavasti. Maan hallitus on määrännyt mittavat valtion menojen säästötoimet, aloittanut tutkimukset liike-elämän väärinkäytöksistä ja ryhtynyt selvittämään erilaisten yhteiskunnan kansalaisilleen suomien tukien jakoperusteita. Nämä ovat sinänsä aivan erinomaisia uutisia, mutta...

....kreikkalaiset liikemiehet ovat kavaltaneet valtiolle kuuluvia varoja kymmeniä miljoonia euroja ja samalla osaltaan syventäneet Kreikan talouskriisiä. Miksi?

...kreikkalaiset verovirkailijat lakkoilevat maan hallituksen Kreikan talouden pelastamiseksi toteuttamia säästöjä vastaan. Miksi?

...kreikkalaiset ovat väärinkäyttäneet vammaisille tarkoitettuja avustuksia. Miksi?

...kreikkalaiset uhkaavat eroavansa euroryhmästä, mikäli he eivät saa heille alustavasti luvattua tukea.  Ja samalla kertovat, etteivät voi säästää enempää. Miksi?

...kreikkalaiset muuttavat velanmaksua pakoon ulkomaille. Miksi?

Jos ja kun tämä on näin vaikeaa, niin miksi kreikkalaiset eivät vain heitä pyyhettä kehään ja ilmoita  jättävänsä velkansa maksamatta ja samalla eroavansa eurojärjestelmästä? Muutama vuosi kansainvälisenä taloudellisena hylkiönä ja sikahalpana lomaparatiisina siitä seuraisi, mutta ajan myötä demokratian kehto kuitenkin palautettaisiin kansainvälisen yhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi.

Ja miksi emme ilomielin hyväksyisi kreikkalaisten eroa eurojärjestelmästä? Tai suorastaan vaatisi sitä? Erohan olisi meidän kannaltamme järkevää, koska kreikkalaisten ainoa näköpiirissä oleva mahdollisuus hoitaa velkansa on saada sitä varten rahat meiltä.

Väitänkin, ettei tässä koko tragikomediassa ole ensisijaisesti kyse kreikkalaisten pelastamisesta. Ei myöskään talouskriisin eskaloitumisen torjumisesta muualle Eurooppaan kuten on väitetty.

Sen sijaan, kuten olen aiemminkin todennut, kyseessä on eurooppalaisten pankinomistajien ja muiden ahneuksissaan epäonnistuneiden sijoittajien rahojen pelastusoperaatiosta, jonka maksavat toisaalta tavalliset kreikkalaiset elämän edellytysten tuhoutumisena ja toissijaisesti tavalliset euromaiden veronmaksajat pankkitiliensä tyhjentymisenä.

Sitä vain en ymmärrä, miksi rehelliset ja asiansa osaavat europoliitikot ovat tähän kaikkeen ryhtyneet? Niin, miksi? Onko puutetta rehellisyydestä vai asioiden osaamisesta? Jos on, niin miksi?


Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kreikkalaisilta odotetaan nyt työtä, työtä ja työtä
Kataisen ja Stubbin tilaisuus on koittanut!
Portugalin valtionvelka ja muita omituisuuksia

3 kommenttia:

  1. Teenpä ad hominemin. Täytyy muistaa että jo antiikin kreikassa pedofilia koettiin kasvattavana, kaupankäyjiä halveksuttiin, vaikka he elättivät laiskat filosofit ja demokratiakin oli vain näennäistä kullissien takana järjestettyjen päätösten läpi lyömistä.

    Oikeustieteessä on periaate nimeltä ne bis in idem. Kavaltaltajat, lakkoilijat ja väärinkäyttäjät tuomittakoon rikoksistaan, mutta niiden ei tule antaa vaikuttaa muihin päätöksiin. Vain armo lopulta erottaa meidät raakalaisista, vaikka se ei aina tunnukkaan hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Jatkoin lisää aiheesta blogiini. Vähän häiritsee se, kun juuri kukaan ei puhu samasta asiasta kuin minä (poliitikoiden huonot kannustimet ovat syypää huonoon politiikkaan), mutta kukaan ei myöskään väitä kunnolla vastaan tai tarjoa vaihtoehtoista selitystä. Proffatkin vain kyselevät, että miksi!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!