torstai 9. marraskuuta 2023

Veronika Honkasalo terroristien asialla

Eduskunnan lehtereillä nähtiin pari päivää sitten sotilaalliseen ahdinkoon joutunutta terroristijärjestö Hamasia tukevaa tulitaukoa vaativa mielenosoitus. Asialla ei tietenkään olisi sen kummempaa merkitystä, ellei kyseistä paikkaa olisi nimenomaisesti rauhoitettu mielenosoituksilta. 

Totta tietenkin on, ettei tuota kieltoa ole ennenkään noudatettu, mutta tämänkertaisen performanssin teki erikoiseksi sen joiltakin kansanedustajilta saama tuki. Erityisesti Veronika Honkasalo (vas) profiloitui tässä suhteessa uhoamalla, että "kansanedustajien pitäisi todellakin kestää kansanmurhaa vastustava mielenilmaus ilman, että sorrutaan nuoria halventaviin huutoihin." 

Siitä syystä puhemies Jussi Halla-aho (ps) joutui ohjeistamaan kollegoitaan muistuttamalla, että "kehottaisin palestiinalaismielisiäkin kansanedustajia noudattamaan vakavaa harkintaa siinä, minkälaisia viestejä he haluavat lähettää ihmisille... pitäisin kyllä hyvin lyhytnäköisenä ja epäviisaana, että mielenosoittajien kanssa samalla asialla olevat kansanedustajatkaan lähettäisivät sellaisen signaalin, että tällainen toiminta on hyväksyttävää, koska tässähän saattaa käydä niin, että seuraavassa vaiheessa lehterillä on Israelin kannalla olevia mielenosoittajia järjestämässä tempauksia".

Lisäksi hän totesi sen itsestäänselvyyden, että "on aika vaikea nähdä sellaista asetelmaa, jossa toiselle osapuolelle sallitaan vallitsevien tapojen rikkominen ja toiselle osapuolelle ei". Valitettavasti joudun kuitenkin arvelemaan, ettei Halla-ahon linjaus vaikuta millään tavalla kansanedustaja Honkasalon käytökseen eikä mielenosoittajien nyt saama julkisuus vähennä erilaisten marginaaliryhmien intoa etsiytyä eduskuntatalon lehtereille viestimään typeristä ajatuksistaan.

Toivon mukaan eduskunnan työrauhasta ja turvajärjestelyistä vastaavat ymmärtävät muuttaa talon käytäntöjä siten, ettei tämä innostus johda eduskunnan lehtereiden muuttumiseen yhä suositummaksi laittomien mielenosoitusten pitämispaikaksi. Tai voisivathan itse kansanedustajatkin säätää työrauhaansa suojaavan erillisen lain, jossa eduskunnan työn häirinnästä säädettäisiin pelotevoimaltaan riittävä rangaistus.  

36 kommenttia:

  1. Onko Green Peace -porukan kiipeily Eduskuntatalon pylväissä saatu käsiteltyä vai onko tässäkin tarkoitus pyhittänyt keinot? Vihervasemmistoa on tässä maassa jo paapottu siihen malliin, että alkaa mitta tulla täyteen.
    Ja mitä se kertoo suomalaisista, jotka ovat äänestäneet eduskuntaan kommunisteja ja vihreitä hörhöjä?

    VastaaPoista
  2. Tuollaiset myötähäpeää herättävät lapselliset kirkumiset pitää nopeasti lopettaa eduskunnassa heittämällä moraaliposeerravat vassarit niskaperseotteella pihaalle. Pitkissä portaissa saa hyvät vauhdit kadulle. Rojuja kerätessä ja mustelmia parannellessa ehkä sinne pieneen päähän menee ajatus, ettei tuolla tavalla maailma parane yhtään.

    Voiko muuten idioottimaisempaa paikkaa olla vaatimassa tulitaukoa Lähi-itään kuin kaukana talveen siirtyvässä pohjolassa? Sama kuin kävisi maajussilta pyytämässä, että yläkerran naapuri lopettaisi parveketupakoinnin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen samaa mieltä. Leikkipartisaaneille kunnolla sakinhivutusta ja pari yötä kylmässä sellissä, niin eiköhän ainakin pientä virkoamista tapahdu. Korvauksia näiltä Kelan tukien varassa eläviltä ressukoilta on turha vaatia.

      Poista
  3. Honkasaloon verrattuna Ano Turtiainen vaikuttaa harkitsevalta älyköltä.

    VastaaPoista
  4. Itse toteasin mielenosoittajille:"Peskää naamanne ja menkää töihin." Toinen muistutus, kun KELA:n rahat loppuvat, v"#¤/()aa kuin pientä oravaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä, Israel nousee, jos ei muuten niin savuna ilmaan (ironia, satiiri).

      Poista
  5. Veronika Honkasalon pitäisi lukea Sanna Ukkolan kolumni tämän päivän Iltalehdestä. Se käsittelee Hamasin julmia hirmutekoja Israelin alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On lukemisen arvoinen - ja olisi syytä myös kansanedustaja Honkasalon lukea ja miettiä asioita:

      Kolumni: Israel pyysi minua katsomaan videota Hamasin verilöylystä, enkä ole koskaan nähnyt mitään niin kamalaa: “Äiti, äiti, poikasi on sankari
      – tapoin kymmenen – minulla on verta käsissäni!”

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6794c80-2f50-473b-89bf-9994e8563019

      Poista
    2. Åiti, åiti. Tapoin kymmenen aseetonta, olen sankari.

      Poista
  6. Miten suomen eduskunta ylipäänsä voi asiaan vaikuttaa..joillakin on liikaa aikaa,että sitä voi käyttää tuollaiseen..tuolla ei muuta saavuta,kuin että yhä useampi näkee mitä tuollaisen"vasemmistolaisuuden"takana on..vaan sitähän nuo ei onneksi käsitä

    VastaaPoista

  7. ""Valitettavasti joudun kuitenkin arvelemaan, ettei Halla-ahon linjaus vaikuta millään tavalla kansanedustaja Honkasalon käytökseen eikä mielenosoittajien nyt saama julkisuus vähennä erilaisten marginaaliryhmien intoa etsiytyä eduskuntatalon lehtereille viestimään typeristä ajatuksistaan.""

    Luulen, että se nimenomaan vaikuttaa, mutta aivan päin vastoin kuin pitäisi: se nimenomaan vahvistaa kyseisten henkilöiden samaistumista idealisoituihin uhrirooleihinsa, ja psyyken syvämekanismien tuotteena tästä uhriajattelusta on sitten taipumus ottaa oikeus omiin käsiin.

    Se on se olennainen juttu, jota nämä uhrirooleihin samaistujat eivät itse itesessään ymmärrä. Siitä, että kaikki uhrit ovat alitajunnassa "viattomia", seuraa se, että uhriajattelun ansoihin jääneet ovat taipuvaisia omankädenoikeuteen.

    Kun he kokevat kaiken heitä kohtaan esitetyn kritiikin vain loukkauksena heidän "ajatteluaan" kohtaan, se vain vahvistaa heidän samaistumistaan uhrirooliin -- ja paradoksaalisesti sitten juuri tuo uhrirooliin samaistuminen antaa narsistiselle psyykelle voimaantumista, joka palkitsee heidän marttyrismiaan.

    Se on pirullinen ansa tuo uhriajattelu. Ja jos ymmärtää sen yhteyden, joka "heikompien puolelle asettautumisella" on omankädenoikeuteen ja viime kädessä marrttyyriuteen ja terrorismiin -- voiko mitään kavahduttavampaa ollakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolin ja toisinhan siinä ihan kilpaa uhraudutaan, toki syitäkin on, mutta ei vasemmistoa voi yksin uhrautumisesta syyttää, vastapuolella on myös hyvin tehokas uhrautumiskoneistonsa.
      Nykyisistä ideologioista käsin sula sopu vaikuttaa jokseenkin mahdottomalta, välirauha puolestaan kyllä.

      Poista
    2. Niin, se vähän riippuu siitä mitä sinä ja muut tarkoitatte uhriutumisella. Perinteisesti sanan nimenomaisessa muodossaan "uhriutua" se tarkoittaa heittäytymistä keksittyyn "uhrin" asemaan kun joku syyttää ihan oikeista tehdyistä asioista. Eli johonkin syyllinen leikkii uhria kun joku tuo esille hänen tekemisensä. Se että puolustautuu syytöksiltä joissa ei ole perää tai ihan suoranaisilta valheilta, ei ole uhriutumista, vaan, öh, puolustautumista. Tietysti valheiden ja/tai perättömien syytösten levittäjät pyrkivät syyttämään uhriutumisesta, mutta se on heidän lokakampanjaansa kuuluvaa retoriikkaa. Ja tässä on kyllä ollut enimmäkseen, siis enimmäkseen, sellainen asetelma että vasemmisto on uhriutunut kun heidän oikeita tekemisiään ja tekemättä jättämisiään on tuotu esiin ja persut ovat puolustautuneet kun heidän sanojaan ja tekemisiään on vääritelty vasemmiston toimesta. Ja sitten nimitetty tätä puolustautumista uhriutumiseksi, ihan kuin syytökset olisivat olleet oikeita. Tätä oli viimeksi heti vaalien jälkeen viime kesänä ja alku syksyllä. Toki siellä oli joukossa ihan mausteeksi oikeitakin juttuja, mutta persut aika viisaasti jättivät ne omaan arvoonsa ja keskittyivät vääristelyihin.

      Poista
    3. Ei nyt niinkään Suomen asetelmaa tarkoittanut eikä täällä tosiaan omaa kärsimystä niin ole esille tuotu, vaikka blogi Honkasalosta olikin, vaan tuota pohjalla tahi taustalla roihuavaa LÄhi-Idän paloa.

      Poista
  8. On ihan luonnollista että eduskunnan lehteriltäkin osoitetaan joskus mieltä, koska itse eduskunta näyttää esimerkkiä ja syyllistyy joskus itsekin LAPSELLISEEN KIUKUTTELUUN!

    Mehän kaikki muistamme miten vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kävi. Kansa äänesti "väärin" ja sen seurauksena eduskunta kiukutteli ja siirsi Perussuomalaiset salin keskeltä oikeaan laitaan. Se tekohan ei ollut mikään muu kuin pelkkä eduskunnan MIELENOSOITUS vaalitulosta ja kansaa, siis demokratiaa kohtaan!

    Mitä ISOT EDELLÄ, sitä pienet perässä, näin maailma toimii!

    VastaaPoista
  9. Yle tänään

    YK:n ihmisoikeusvaltuutettu: Hamas ja Israel molemmat tehneet sotarikoksia

    Kokoamme tähän artikkeliin tuoreimmat tiedot tilanteesta Israelissa ja palestiinalaisalueilla.

    https://yle.fi/a/74-20054074

    Artikkelista poimittua

    YK:n ihmisoikeusvaltuutettu: Hamas ja Israel molemmat tehneet sotarikoksia

    YK:n ihmisoikeusvaltuutettu, itävaltalainen Volker Türk sanoi keskiviikkona sekä Hamas-terroristijärjestön että Israelin asevoimien tehneen sotarikoksia Israelissa ja Gazassa.

    – Palestiinalaisten aseellisten ryhmien 7. marraskuuta tekemät julmuudet olivat hirvittäviä, brutaaleja ja shokeeravia, ne olivat sotarikoksia, kuten edelleen jatkuva panttivankien pitäminenkin, Türk sanoi Europa Pressin haastattelussa.

    – Israelin palestiinalaisten kollektiivinen rankaiseminen vastaa myös sotarikosta, kuten myöskin siviilien laiton evakuoiminen väkipakolla, Türk lisäsi.

    Ihmisoikeusvaltuutettu antoi vastauksensa vierailutaan Rafahin rajanylityspaikalla Egyptin ja Gazan rajalla.

    Israelin asevoimat vastasi Türkin kommentteihin sanomalla että sen iskut sotilaskohteisiin käyvät yhteen kansainvälisen lain kanssa ja niissä siviileille aiheutuva vahinko ei ole liiallista suhteessa niistä saatuun sotilaalliseen hyötyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://journalisti.fi/nakokulmat/2021/05/lhi-itn-erikoistunut-mediatutkija-toimittaja-muista-nm-uutisoidessasi-israelista-ja-palestiinalaisalueista/

      Kannattaa vaikka lukaista se eilinen asiallienen vastaus tuohon linkkiin...

      Poista
  10. Muistettakoon bolseviikkien tausta. Se oli terroristijärjestö, joka hankki rahoituksensa väkivaltaisillä pankkiryöstöillä ja rahakuljetusten ryöstöillä. Siinä samalla sen johtajat keräsivät itselleen mahtavia omaisuuksia. Kansalaiset olivat vain propagandan kohteita ja uhrattavaa tykinruokaa. Hamas toteuttaa käytännössä samaa ideologiaa, joten on selvää, että Honkasalo sitä kannattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wall Streetin vapaamurari-banksterit, etupäässä KASAARI-juutalaisia, rahoittivat bolsevikkivallankumousta

      Poista
    2. Tossa sulle KASARI-Juutalaisia:

      https://youtu.be/lEwnfhuPJGs

      Ihan aitoja vuosi 1985

      Poista
    3. Kuin mielipuolten riehuntaa konsanaan!

      Poista
    4. Onko Sdp:een toimistolla on havaittu nuorisoa villitsevää ja hävytöntä musiikkia nyt kiireen vilkkaa yhteys ussr-ddr-ystävyysseyran-sensuuritoimistoon näitä ei saa näyttää televisiossa eikä kansan tule tietää tästä hälyttäkää äkkiä mikko alatalo soittamaan maalaispoikaa ja känkkäränkkää joka taajuudelle sekä katri helena hoilottamaan sitä minä vain lapion lantaa vai mikä se nyt oli tämä on erittäin vaarallista.

      Poista
    5. Kuultu ja kuitattu laitamme rajat välittömästi kiinni ja estämme haitallisten kulttuurivaikutusten maahan pääsyn ###-pistols torjuttu saimme apuun myös kari tapion laulamaan kansaa hilliltsevää musiikkia hän lentää valtion piikkiin juuri floridasta laulamaan kuorossa Mikko alatalon kanssa suudelmat vaihdettu neuvostojen välillä miesten kesken.

      Poista
    6. SDP-USSR-musiikki seura9. marraskuuta 2023 klo 22.15

      Jaostomme auttaa yleisradiota vuoden annoksella uralin takaista kulttuuri musiikkia kelanauha rekka lähti juuri liikkeelle täyteen lastattuna laadukasta balalaikkaa ja ystäviämme ylistävää kuorolaulantaa...

      Poista
    7. Saimme kuin saimmekin solmittua sopimuksen jugurtista se rauhoitaa vatsaa ja rauhallinen vatsa rauhallinen mieli saimme erikoisluvan käyttää kirjoituskonetta tämän viestin toimittamiseen koska kyseessä on tärkeä kulttuurillinen toimenpide länsimaista hapatusta ja neuvostovastaisuutta vastaan. Sen takia myös bulgarialainen jugurtti toimitetaan maitona.

      Poista
    8. Keskustan tiedotusjaos mtk:lta9. marraskuuta 2023 klo 22.36

      Vastustamme jugurtin tuontia koska kaikissa ulkomaisissa elintarvikkeissa on seluloosaa, radioaktiviisuutta sekä salmonellaa vain suomalainen ruoka on ihmisille sopivaa. Muistutamme, että suomen maaseudupuolueen kannattajat kasvattaa perunansa jäteöljyssä ja sekoittavat virtsaa maitoon joten kaikki suomalainenkaan ruoka ei ole turvalllista.

      Poista
    9. Aku Ankan äänestäjät9. marraskuuta 2023 klo 22.42

      Eikös kattivaaran tehdas kuitenkin ollut maalaisliiton hommia eikä maaseudunpuolueen kuinka tyhminä te meitä pidätte?

      Poista
    10. Meillä on menossa juuri kaksiviikkoinen yhteistyö tapaaminen moskovassa ruoka on erinomaista ja isäntämme ystävällisiä, ehdotamme vientitukien korotusta seuraavan kahden vuoden aikan vähintään 78% eikä meillä ole aikaa vastata jonninjoutavuuksiin maailman puhtaimmasta margariinista kun on tärkeät neuvottelut kesken voin viennin lisäämisestä.

      Poista
    11. Tyhmä äänestäjä9. marraskuuta 2023 klo 23.08

      Mihin muuten se salmonella katosi noista ulkomaisista elintarvikkeista, etenkin parmankinkusta jota piti monen salakuljettaa. Ja se just silloin kun liityttiin eu:hun kun sitä ennen sen maahan tuonti oli kielletty kun siinä oli niin paljon salmonellaa, ettei pakettiin edes kinkkua mahtunut?

      No selityshän tähän on yksinkertainen suomi vei elintarvikkeidensa korkean laadun samana päivänä liityessään muihin euroopana maihin koska suomi on aina ollut näissä asiossa edellä kävijä..

      Joku voisi edes joskus kysyä tätä mtk:lta.

      Poista
    12. Nyt kyllä oli vähän stereotyyppinen monologi, vaadin anteeksi pyyntöä.

      Poista
    13. Kyl toi oli dolby surround koska stereossa on vain kaksi kanavaa tuossa oli 7 kanavaa joten oli Dolbytyyppinen.

      Poista
    14. -Käytitsä just viikon vapaapäiväs tähän?
      -Käytin kuulemma tyhmemminkin voi käyttää.
      -Ai miten?
      -Lukemalla kaljan perutuista veronalennuksista jolloin suomi ei ole vieläkään kuin muut sivistysmaat joissa olut lasketaan elintarvikkeiksi ehkä se on räsäsen mielestä parempi juoda viinaa tai jonkun muun existentiaalisen ongelman pohtimiseen joka estää meitä ostamasta ruokajuomaksi mitä lystää, milloin vain, mistä vain kuten muissa sivistysmaissa.
      -Totta parempi kirjoittaa asiallista paskaa kuin tuollaisia pohtia, etenkään kun joutuu hakemaan iltasafkan jostain huitsin nevadassa olevasta 24h puodista jossa joka tapauksessa törmäisi tähän ongelmaan.

      Poista
  11. Yle tänään

    Israelin asevoimat: Gazassa ei ole humanitaarista kriisiä

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-190539

    Israelin asevoimien siviiliasiainhallinnon koordinaattorin ja yhteyshenkilön, eversti Moshe Tetron mukaan Gazan kaistalla ei ole käynnissä humanitaarista kriisiä.

    – Tiedämme, että siviilien tilanne palestiinassa ei ole helppo. Mutta voin sanoa, että Gazan kaistalla ei ole humanitaarista kriisiä, Tetro kommentoi toimittajille.

    VastaaPoista
  12. Näkeekö kukaan muu mitään ongelmaa oikeusvaltion ja demokratian kannalta että Espanjan pääministeri on poistamassa oikeusistuimien antamia tuomioita jotta katalaanit tukisivat hänen hallitustaan? eihän poliitikko nimenomaan oikeusvaltiossa vaan yksinkertaisesti voi puuttua oikeuslaitoksen toimintaan tuolla tavalla? Puolassa oli kyse paljon pienemmästä asiasta kun Bryssel jäädytti rahoja ja ulvoi kovaan ääneen oikeusvaltioperiaatteen rikkomisesta, kuin tässä että pääministeriehdokas menee poistamaan tuomioita jotta saa hallitukselleen tukea. Tuohan on mahdollista vain totalitarismeissa joissa diktaattori voi kävellä oikeuslaitoksen yli miten tahtoo. Tuon ei pitäisi olla mahdollista Euroopassa jossa korostetaan pölhöyteen saakka ns. oikeusvaltioperiaatteita.

    https://www.sss.fi/2023/11/espanjan-paaministeri-tarjoaa-katalaaniseparatisteille-armahdusta-vastineeksi-poliittisesta-tuesta/

    VastaaPoista
  13. "Ja nyt on niin, että genetiikka vaikuttaa väkivaltaan aivan kiistattomasti. On arvioitu, että sen merkitys antisosiaaliselle käytökselle on noin puolet kaikista vaikuttavista tekijöistä ja se toinen puoli on lapsuuden aikaisista ympäristötekijöistä, kertoo Lauerma."

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikollisen-mielen-asiantuntija-hannu-lauerma-kertoo-mtv-lle-miksi-nuori-paatyy-katujengiin/8816396#gs.077qhn

    VastaaPoista
  14. Genetiikka ja islam....

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!