keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Miten apulaisoikeuskansleri suhtautuisi turvapaikkaa hakeviin kasakoihin?

Petteri Orpon (kok) hallitus on pyrkinyt löytämään laillisen keinon Venäjän (hybridi-) sotilaallisen hyökkäyksen pysäyttämiseksi. Valitettavasti suunniteltu manööveri jäi toteuttamatta, koska apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen katsoi, ettei siinä turvattu hyökkäyksessä käytetylle (hybridi-) sotilaallisena materiaalina toimiville kehitysmaalaistaustaisille ihmisille riittävää mahdollisuutta saada maastamme turvapaikkaa. 

Apulaisoikeuskanslerin päätöstä hämmästeltiin tuoreeltaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Lain mukaan "jos oikeuskansleri valtioneuvoston tai tasavallan presidentin virkatointen lainmukaisuutta valvoessaan havaitsee, että valtioneuvoston, valtioneuvoston jäsenen tai tasavallan presidentin päätös tai toimenpide antaa aihetta huomautukseen, hänen tulee esittää huomautuksensa perusteluineen. Jos se jätetään ottamatta huomioon, oikeuskanslerin tulee merkityttää kannanottonsa valtioneuvoston pöytäkirjaan ja tarvittaessa ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Jos oikeuskansleri katsoo valtioneuvostossa käsiteltävässä asiassa jonkin oikeudellisen seikan antavan siihen aihetta, hän voi merkityttää kantansa valtioneuvoston pöytäkirjaan. Oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa, että valtioneuvoston pöytäkirjat laaditaan oikein.

Omalta osaltani haluaisin tiedustella oikeuskanslerin virastolta ja erityisesti Mikko Puumalaiselta sitä, millä perusteella hän katsoo vihamielistä (hybridi-) sotilaallisesta hyökkäystä toteuttamavan miehistön olevan oikeutettu hakemaan turvapaikkaa. Ja kysyä suoraan, että miten he eroavat (ei-hybridi) sodassa maan rajat ylittävästä sotilaallisesta henkilöstöstä. 

Tässä asiassa minua kiinnostaa se, että onko hänen tarkoituksenaan luoda ennakkotapaus venäläisille kasakoiden lähettämiseksi rajallemme hakemaan turvapaikkaa. Eli sopiiko hänelle, että Vladimir Putinin esikunta komentaisi turvapaikanhakuun päivittäin kymmeniä kasakoita ohjeistettuna heti rajan ylitettyään pyytämään kansainvälistä suojelua. Vai katsoisiko hän jossain vaiheessa - vaikkapa tuhannen kasakan saavuttua maahamme - oikeutetuksi lopettaa heidän turvapaikanhakunsa?

Ja jos hän katsoisi näin, niin miksi sen tuhannesensimmäinen turvapaikanhakijan oikeus turvapaikan hakemiseen poikkeaisi nyt käytävästä (hybridi-) sotilaallisen hyökkääjän oikeudesta?

* * *

Muuten olen sitä mieltä, että juuri nyt on Suomen valtiojohdolle tullut aika ottaa esimerkkiä presidentti Risto Rytistä. Tämähän teki jatkosodan lopulla henkilökohtaisen sopimuksen saksalaisten kanssa, minkä seurauksena Suomi sai sotilaallista apua, joka mahdollisti Kannaksen suurhyökkäyksen pysäyttämisen Tali-Ihantalassa vuonna 1944 sekä sen seurauksena Suomen itsenäisyyden säilymisen. Tämän tehdessään Ryti epäilemättä tiesi, että hänen tekonsa seurauksena voisi olla jopa kuolemanrangaistus.  

Tarkoitan tällä sitä, että hallituksen tulee pysäyttää Venäjän hybridihyökkäys mahdollisimman pikaisesti. Ja ellei apulaisoikeuskanslerille kelpaavaa ratkaisua löydy, tulee pääministeri Petteri Orpon (kok) tehdä Rytin tapaan omalla vastuulla sellainen päätös, että (hybridi-) sotilaallisen hyökkäysmateriaalin eteneminen pysäytetään rajalle. Tämän hallitus voi tehdä siitä huolimatta, että apulaisoikeuskansleri saattaa merkityttää kantansa valtioneuvoston pöytäkirjaan. 

Lopuksi totean, että valtioneuvoston on syytä ryhtyä valmistelemaan pikaisesti myös esitystä Suomen luopumiseksi nyt käynnissä olevan Venäjän hybridioperaation mahdollistamasta Geneven pakolaissopimuksesta, koska se on osoittautunut kotimaista vainoa hakevien ihmisten pelastamisvälineen sijasta - tai ohella - vihamielisen hyökkäyksen oikeuttavaksi taisteluvälineeksi. 
 

69 kommenttia:

  1. Eikö tavallisella suomalaisella veronmaksajalla ole enää mitään suojaa näitä mussuhumanistien luomia kankkulankaivoja vastaan? Kukahan selvittelisi tämän kanisterin toimien laillusuutta? Minusta tässä haisee omahyväisen moraaliposeerauksen ohella maanpetoksellinen toiminta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulijoilla ei ole vihreää asustetta päällä kuten oli Krimin valtaajilla niin nyt ei ymmärrys riitä mistä on kyse :(

      Poista
  2. " Viranomaisen lisäksi myös virkamies itse on vahingonkorvausvastuussa virheensä tai laiminlyöntinsä aiheuttamista vahingoista." Klipissä esitetyn perusteella sanoisin, että Puumalainen saa henkilökohtaisesti maksaa kaikki maahantunkeutujista aiheutuneet kulut: "https://yle.fi/a/74-20061451"

    VastaaPoista
  3. Tämä vaikuttaa samanlaiselta moraaliposeeraukselta mitä ulkoministeri Haavisto harrasti hankkiessaan Isis-vaimoja ja lapsia al-Holin leiriltä.

    Kansallinen turvallisuus on kuitenkin oltava suomalaisten poliitikoiden, ministerien, virkamiesten yms. ensisijainen prioriteetti.

    Toivottavasti Haavistosta ei tule koskaan Suomen Presidenttiä. Sitä meidän turvallisuutemme ei kestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotas vaan. Ei aikaakaan, kun tuo samainen Puumalainen virittää jeremiaadin siitä, että häntä maalitetaan.

      Poista
  4. IS tänään

    Venäjä käynnisti suuret siirtolais­ratsiat – tarjolla on karkotus ”maan rajojen ulko­puolelle” tai lähtö Ukrainan sotaan

    Venäjän asenne siirtolaisia kohtaan on koventunut. Ulkomaalais­ratsioissa on käytetty viranomaisten apuna myös ”isänmaallisiksi” kutsuttuja venäläisten äärijärjestöjen aktivisteja.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010001666.html

    Artikkelista poimittua

    Venäjä pyrkii pääsemään nyt tehostetusti eroon siirtolaisista, joiden paperit eivät ole kunnossa.

    Ratsattujen henkilöiden joukossa on sekä Venäjälle laittomasti tulleita henkilöitä että alkujaan laillisesti saapuneita siirtolaisia, joiden viisumit tai oleskeluluvat ovat menneet umpeen.

    Ratsioissa pyritään löytämään myös henkilöitä, jotka ovat saaneet vastikään Venäjän kansalaisuuden, mutta jotka ovat jättäneet ilmoittautumatta armeijaan tai asepalvelukseen niin kutsuttuun ”erikois­operaatioon”.

    Mahdollisuutta liittyä Venäjän armeijaan riveihin ja osallistua Ukrainan sotaan tarjotaan nyt jopa henkilöille, joilla ei ole Venäjän kansalaisuutta.
    jne
    jne

    ------------------------------------

    Ulla Appelsinin kommentti: Hyvä apulaisoikeus­kansleri, nyt ei ole aika olla naiivi

    Ymmärtävätkö kaikki viranomaiset ja vaikuttajat, että Suomi ei voi alistua Venäjän häikäilemättömän toiminnan edessä, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010007537.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka tietää, vaikka porukkaa kerättäisiin vankiloista ja näin päästään heistä kätevästi eroon? Ja kuka tietää, jos sairaitakin on joukossa, minkälaisen epidemian Venäjällä ja arabimaissa yleinen tuberkuloosi meillä voi aiheuttaa? Vanhemmalla väellä ei ole enää rokotuksen antamaa suojaa, joten päästään eroon heistäkin ja väestönvaihto nopeutuu. Sitäkö todella halutaan? Omien kansalaisten suojeleminen pitäisi olla prioriteetti numero yksi, mutta eipä tunnu olevan. Ärsyttää myös, kuinka valtamedia aina vaan puhuu ja kirjoittaa "turvapaikanhakijoista". Missä on se logiikka? Lähdetään turvallisesta maasta toiseen turvalliseen maahan hakemaan turvapaikkaa? Johan tälle nauraa hevosetkin.






      Poista
  5. Perustuslakivaliokunta suhtautui kielteisesti (torppasi) EU: n elvytyspakettiin, joten Sanna Marinin hallitus vei asian Suureen valiokuntaan. Koska he tiesivät saavansa sieltä myönteisen lausunnon, kuten saivatkin ja näin he pyyhkivät perustuslailla.

    Professorin teksti on vakuuttavaa. Nyt yksi VARAmies torppaa hallituksen kiireisen päätöksen itärajan suhteen ja Orpon hallitus perääntyy nöyränä ja katuvaisena!

    Kyseessä on tosiaan kiireinen linjanveto, jolla määrätään pakolais- ja rajapolitiikka pitkäksi aikaa, kuten hallituksella on myös opposition kannatus ja tilanne voi eskaloitua hyvin nopeasti.

    Ja nythän ei ole kysymys mistään oikeista pakolaisista, vaan Putinin Suomeen lähettämästä Viidennestä kolonnasta. Pahimmillaan sieltä voi tulla niin paljon turhaa porukkaa Suomeen oleskelemaan, että siitä tulee miljardien kustannukset, jo nyt tukossa oleva oikeuslaitos halvaantuu ja tarvitaan 4500 poliisia lisää.

    Ja kaikki vain sen takia, että Tarja Halosen suosikkivirkamies pisti heikon pääministeri Urpo Orpon polvilleen. Puumalainen oli varmasti keskustellut asiasta "joidenkin tahojen" kanssa, koska aika raskas päätös.

    Tässä pitää vielä muistaa, ettei ollut mitään estettä pakottaa Ukrainan lapset ja naiset matkustamaan satoja kilometrejä edestakaisin pelkän ilmoittautumisen takia.

    VastaaPoista
  6. Miksei Orpon hallitus sano apulaisoikeuskanslerille: Kiitos mielipiteestänne, Tarja Halosen valitsema viherpunikki. Me teemme, mikä on Suomelle välttämätöntä – te voitte jatkaa mielipiteittenne kirjoittamista. Ja valmistella eläkkeelle siirtymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on tarkoituksellinen poliittinen näytelmä. Sen tarkoitus on antaa kansalle kuva, että hallitus kyllä toimii ja on valppaana ja valmiina - tilannetta seurataan tarkasti!

      Tosiasiassa tarkoitus on vain piilottaa todellinen tahtotila: matujen virta maahamme voi jatkua. Mitään ei edes haluta tehdä tilanteen lopettamiseksi. Tuleeko määräykset EU:sta? Voi tätä suurten valheiden aikaa.

      Poista
    2. Niin, jospa taustalla on se yksi asia josta ei saa puhua, nimittäin nopeutettu väestönvaihto. puumalainen on samaa porukkaa haaviston ja halosen kanssa, joiden ykkösprioriteetti kaikessa toiminnassa on ollut haitallisen vierasväestön kasvattaminen Suomessa. Tällä tietenkin on tunnettuja kiertoilmauksia kuten: "jakamattomat ihmisoikeudet".

      Nämä syöttiläät haluavat nähdä työnsä tulokset ja suomalaiset kaiken valtansa menettäneenä vihattuna vähemmistönä omassa maassaan ennenkuin dementoituvat tai kuolevat aidsiin kuten haavisto.

      Poista
    3. Enpä oikein usko että nuo ihan mitään varsinaista väestönvaihtoa ajavat. Ovatpahan vain leppoisia maailmankansalaisia ja luulevat kuten eräs taannoinen presidentti, että kyllä tavalliset ihmiset aina asiansa sopivat.
      Mutta eihän ihan niin mene etenkään eri kulttuurien kohtaamisessa kun harvemmin omankaan väen kesken..

      Poista
    4. Mistähän tuollainen välinpitämättömyys suomalaisia vahingoittavien asioiden ja ilmiöiden sallimiseen tai järjestelyyn sitten kumpuaa? Nyt tulevien juhlapaikan hakijoiden joukossa voi olla wagner-miehiä. Vaikkei olisikaan niin hintalappu on jo sadoissa miljoonissa samaan aikaan kun kaikesta säästetään ja leikataan täällä. Sen lisäksi luvassa olevat inhimilliset kärsimykset raiskauksista/pahoinpitelyistä/tapoista, kun tulijat lopulta ovat valuneet helsinkiin maleksimaan.

      Haavisto oli valmis rikkomaan lakia ja periksi antamatta järjesteli Isis-terroristien kuljetukset suomeen samalla kun muu eurooppa ei päästänyt heitä tai asetti saapuvat terroristit syytteisiin osallisuudesta. Täällä tehdään kaikki mahdollinen jotta pahin ihmisaines maan päällä saadaan imuroitua suomen rajojen sisäpuolelle keinolla millä hyvänsä.

      Poista
    5. Sitä Isisläisten kohtaloa pitää luultavasti miettiä tarkemmin eräiden vuosien kuluttua. Haavista on kai ajatteli Suomen vastaavan omista terroristeistaan ja rauhoittavan heidät tai ainakin ottavan valvontaan(?).
      Muut maat jättivät isisläisensä kurdien vankileirille eloon ja kasvamaan. Mitähän sieltä vielä kasvaa ja kehkeytyy? Ja miten siitä sitten selvitään?

      Poista
    6. Mitä ihmeen väliä sillä on mitä jossain kurdien vankileirillä tapahtuu, kunhan ne ovat siellä eivät täällä? Vanki- tai keskitysleiri, miten sitä haluaakaan kutsua on oikea paikka isis-terroristeille eikä Suomi.

      Poista
    7. Miksi tutkiva journalismi (?) ei ole selvittänyt, paljonko Haaviston operaatio isis-naisten saamiseksi Suomeen maksoi ja miten se käytännössä toteutettiin, onko virkavalta tutkinut näiden naisten tekemisiä isis-terroristien operaatioissa ja kuinka vaarallisia/vaarattomia he ovat ympäröivälle yhteiskunnalle? Irtileikattuja päitä roikottaneet irakilaiskaksosetkin jätettiin ilman tuomiota ja maksettiinpa "veijareille" vielä myös muhkeat korvaukset ajasta suomalaisessa hotellissa, anteeksi vankilassa. Kyllä mahtoi jätkiä naurattaa matkalla pankkiin.



      Poista
    8. Ettäkö ei ole mitään väliä mitä kurdien vankileirillä tapahtuu?
      No semmoisessa ghetossa pulputtaa uskonkiihkon noidankattila kaiken aikaa. Pääseekö terrorismi taas vslloilkeen?

      Poista
  7. Mistä apulaisoikeuskanslisti tietää, että tulijat ovat (sosiaali)turvapaikan hakijoita. Ja jos tietää, miksi heittäytyy Suomen ja EUn etuja vastaan?

    VastaaPoista
  8. Missä on oikeuskansleri, tapettu vaiko muuten eliminoitu? Miksi kuunnellaan jotain alempiarvoista ulisijaa jolla ei pitäisi olla mitään painoarvoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkin mediajutun mukaan oikeuskansleri olisi jossakin ulkomailla, mutta jutusta ei selvinnyt, millä asialla hän siellä on, loma- vai työmatkalla.

      Poista
    2. Kyllä vanha kettu myrkyn haistaa.

      Poista
    3. Niimpä tietenkin.. "lomalla" miten sattuikaan. Sääli tosiaan sillä Pöysti olisi antanut siunauksensa suomen rajan kiinnipistolle, mutta ei tainnut uskallus olla sitä luokkaa että pystyi seisomaan päätöksensä jälkeen enää vastaamassa vihervasemmiston syytöksiin.

      Poista
    4. Kansleri kuulemma lie ulkomailla.
      Ei tietoa maasta.
      Ei myöskään tietoa onko kielitaitoinen Tytti (sattumalta(tm)) samaan aikaan ulkomailla.

      Poista
  9. IL tänään

    Tutkimus: Natolla viidestä yhdeksään vuotta aikaa valmistautua sotaan Venäjää vastaan
    Saksan ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan ainoa keino ehkäistä seuraava sota Euroopassa on vahvistaa Naton pelotetta.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2546780f-5d70-4d2c-a10a-5edfce973f2a

    Artikkelista poimittua

    Venäjän sotatalous

    Tutkijat muistuttavat, että Venäjä on jo Ukrainan vastaisen sotansa aikana muuttanut asetuotantonsa sotataloudeksi.

    – Jo lähes kaksi vuotta kestäneen Ukrainan sodan jälkeen Venäjän sotakyky on suurempi kuin nykyinen vaikutelma antaa ymmärtää. Suurimmat tappiot henkilöstön ja materiaalin osalta ovat kärsineet maavoimat, tutkimuksessa sanotaan.

    Seuraavan sodan estäminen -nimisessä tutkimuksessa sanotaan, että Saksa ja Nato käyvät parhaillaan "kilpajuoksua aikaa vastaan" parantaakseen puolustuskykyään.
    Naton pelotepotentiaalin on riitettävä estämään Venäjän laskelmat onnistuneesta hyökkäyksestä esimerkiksi Liettuaa, Latviaa ja Viroa vastaan.

    //////////////////////

    Ja Suomea vastaan!

    VastaaPoista
  10. Presidentti Halosen virkakautta ei ainakaan vielä ole kovin paljoa tutkittu, osittain ehkä siksi, että jotkut arkistot ovat salaisia. Poikkeuksena Salomaan tutkimus "Tarza" parin vuoden takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksassa Gerhard Schröder, Angela Merkel jne
      Suomessa Tarja Halonen, Paavo Lipponen jne

      Poista
    2. Eihän meillä ole tutkittu kunnolla edes suomettumisen aikaa ja Tiitisen lista pysyy edelleen lukkojen takana.

      Poista
  11. "Vuonna 2007 Tarja Halonen (sdp) nimitti Mikko Puumalaisen apulaisoikeuskansleriksi Tuija Braxin (vihreät) esittämänä."

    Olishan se ollut hyvä kaikissa lehdissä kertoa, että idästä tulee, suomessa olisi neuvostoliiton romahtamisen jälkeen pitänyt suorittaa lustraatio mutta olemme hallinnon osalta edelleen viimeinen neuvostoliittoon kuuluva maa vaikkemme siihen ikinä kuuluneet hallinossa on oltu ennemmän neuvostoliittolaisia kuin monessa neuvostoliiton miehittämässä maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on toiminut vähemmistö valtuutettuna myös varmaan oli ylpeä neuvostoista kun virolaisiin kohdistunutta kansanmurhaa hänet nimittänyt äiti aurinkoinen kutsui taannoin turvaverkostoksi...

      Poista
  12. Selvintä on todeta, että tulijat tulevat turvallisesta maasta eivätkä ole oikeutettuja turvapaikan hakuun.
    Koska tätä oikeutta käytetään toistuvasti väärin, Suomi irtisanoo Geneven pakolaissopimuksen.
    Nämä niin sanotut turvapaikan hakijat eli elintasopakolaiset voivat osaltaan olla myös Troijan hevosen moderni versio. Ei Venäjä ole ainoa uhka länsimaille. Saman uhan muodostavat islamistit ja islamin uskonnolliset johtajat. Tätä ei pidä unohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon "turvallinen maa" jutun käyttämättä jättäminen tässä on se omituisin asia. Eihän näillä ihmisillä ole mitään vainoa tai muuta siellä mistä ovat nyt tulossa. Viimeksi saapui 36000 RUOTSISTA. Mitä helvetin vainoa heihin siellä kohdistui?

      Poista
    2. Suomessa on mikroagressiota, rasismia, piilorasisimia, näkymätöntä rasismia, huomaamatonta rasismia ja ei näytetä kunniotusta näitä tulijoita kohtaan ja kiitetä heitä pelastamisestamme. Luulen, että tälläisessä tilanteessa ainut mahdollinen ja lähin turvallinen paikka rajan yli päässeille on ruotsi jonka rajalle nuo jo maahan päässeet olisikin linja-autoilla viipymättä kuljetettava, kun viimeksi ruotsi jo teki niin paljon hyväksi, että toivat maahamme junillaan ja muulla kuljetuskalustolla vanhuuttamme turvaamaan tuollaisen joukon. Nyt onkin hyvä hetki kiittää ruotsia ja turvata pakolaisille mahdollisimman antirasistinen ilmapiiri ja lähettää turvapaikanhakijat ruotsia pelastamaan tämä on tehtävä viipymättä koska ruotsi ei voi elää ilman näitä niin monesta suomen hyväksi joutui viimeksi luopumaan..

      Poista
    3. No niin, pankaamme heti toimeksi! Bussiletkat Rjotsin rajalle vain. Sieltähän se on ideologiakin tullut.

      Poista
    4. Tuota ideaa täytyy lämpimästi kannattaa. Maksetaan potut pottuina.

      Poista
  13. Alkaa realisoitua inhottavimmalla mahdollisella tavalla halosen sinisilmäisyys ja myyräntyö..jos jotain hyvää hakee,niin saadaanpa kunnon opetus ettei moisille enää ikinä anneta valtaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Haloska ole sinisilmäinen, ihan tarkoituksella se tämän kaiken on tehnyt. Ja rähjännyt ja rääkynyt päälle jos joku ei ole totellut riittävän ripeästi.

      Poista
    2. Puumalainen on yksi Halosen asettamista miinoista.

      Poista
    3. Puumalainen on Suomen Rauhanpuolustajien puheenjohtaja. Eli ihan puhdasverinen kommunisti. Siihen tehtävään ei ikinä ole muunlaisia kelpuutettu. Ja siten, kuten muutkin vanhat kommunistit, Venäjän ihailija ja Putinin komppaaja. Ei siihen sen kummempaa selitystä kaivata.

      Poista
    4. Puhdasveriselle kommunistille Venäjän aseet ovat rauhanaseita kuten olivat Neuvostoliiton aseetkin.

      Poista
    5. Minun tietäkseni Halonen rähjäämisensä ohessa ollut myös ollut aika rohkea ja suorastaan uhkarohkea samalla varsin luottavainen ihmisten ja kehityskulkujen suhteen. Vähemmälläkin rohkeudella ja luottavaisuudella olisi pärjätty.

      Poista
  14. Laskisi tietenkin kasakat maahan, kun kaikillahan on oikeus turvanpaikanhakuun, mutta käännyttäisi sitten joskus kaikkien valituskierrosten jälkeen, milloin se valituskierros sitten loppuisikaan. Jollei lakia jotenkin muuteta. Lakiahan hän tottelee ja tuossa kirjaimellisestikin.

    VastaaPoista
  15. Apulaisoikeuskansleri vaikuttaa olevan tyypillinen valtaan sairastunut ihminen. Hän varmaan kiihottui suunnattomasti tehdessään tuon päätöksen joka sotii jokaisen normaalin suomalaisen oikeustajua vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueppas niitä syksyräsäsen(onhan se puumalaisen "alainen") juttuja levittää jonkun toisen maailman sodanaikaista veäläistä juutalaisvastaista propagandaa ja väärää historiaa(katso ne vanhemmat älä nyt tämän viimeisen tapahtuman aikaisia) eli yliopistoissa on kyllä ihan oikeita natseja ne on vain siellä vasemmalla puolella...

      Poista
    2. Natsit ja fasistit OVAT vasemmalla puolella. Tämä omituinen käsitys äärioikeistosta on Venäjän kommunistien propagandaa 1930-luvulta, koska he kokivat kaikki sosialistit Euroopassa itsensä pahimmiksi kilpailijoiksi, mikä tietysti olikin totta. Mussolini oli sosialistisen sanomalehden päätoimittaja ja puolueen jäsen, Hitlerin puolue taas puolestaan oli sosialistinen työväenpuolue. Se että nämä sosialistiset puolueet liittoutuivat aluksi liike-elämän kanssa kommunisteja vastaan oli tietysti sen pragmaattisen asenteen ilmenemä että vihollisesi vihollinen on ystävä (ainakin jonkin aikaa). Kun natsit ja fasistit saivat valtansa tukevalle pohjalle, tuo liittosuhde muuttui alistussuhteeksi ja liike-elämä katui katkerasti että olivat lähteneet mukaan sillä oletuksella että voisivat hallita Hitleriä tai Mussolinia. Eivät voineet. Ja etenkin Saksassa yritykset alistettiin puolueelle täysin, vaikka olivatkin näennäisesti yksityisiä. Ne tekivät niitä tuotteita mitä käskettiin ja sillä hintaa mitä käskettiin, raaka-aineet ohjattiin niille valtion toimesta ja tuotteet otettiin valtiolle. Siinä ei ollut mitää kapitalismia tai markkinataloutta todellisuudessa enää 30-luvun lopulta alkaen jäljellä. Puhdasta suunnitelmataloutta.

      Poista
    3. Israelissa vasemmistolaiset sanovat että muun maailman vasemmistoissa on pahasti jotain vialla. Tarkoittavat tuota muun maailman vasemmistojen muuttumista isis kannatajiksi, tuo nähdään myös erittäin hyvin Suomessa.

      Poista
  16. Eurooppa tulee kaatumaan rasismin pelkoon.

    VastaaPoista
  17. Hulluinta tässä episodissa on, että itse asiassa Puumalaisella ei ole mitään valtaa kieltää tai päästää yhtään mitään. Hän lausuu asiasta ja jos hallitus ei ole samaa mieltä vaan tekee toisin, enin mitä Puumalainen voi tehdä, on kirjauttaa hallituksen kokouspöytäkirjaan erimielisyytensä. Siinä kaikki. Eli nyt on oikeasti kyse Orpon munattomuudesta, mutta sehän ei kenellekään politiikkaa seuranneelle tullut minään yllätyksenä. Orpo on tuuliviiri, joka ei kykene hankaliin päätöksiin vaan menee tuuliviirinä sinne minne luulee tuulen puhaltavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orpo on säikky pyrkijä, joka tekee, niin kuin isot pojat WEFistä käskevät.

      Poista
    2. Ei kun Orpo ei vain vielä osaa hommaansa eikä tiedä kaikkea mahdollista. Kun on suuren kokonaisuuden johdossa ei aina älyä kaikkea oitis, vaikka olis kokemustakin jo.

      Poista
  18. Kymmeniä vuosia sitten kun paikkakunnalle perustettiin anniskeluravintola, prosessiin kuului pyytää raittiuslautakunnalta kielteinen lausunto. Ei kai tämä sen kummempaa: lakihenkilöllä on pätevyys lausua mitä pykälissä lukee, ei pätevyyttä arvioida yli pykälien menevää tarkoituksenmukaisuutta. Kirjoittaa erimielisyytensä kuten raittiuslautakunta kapakkakielteisyytensä: vastuu ei ole apulaisoikeuskanslerin vaan hallituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun ei se noin mene eikä mene laitkaan, paitsi tietenkin jos noudatetaan venäläistä lain tulkinta käytäntöä. Kun niissä laieisssa ja kansanvälisissä sopimuksissa etenkään ei lue missään, että noin olisi toimittava..

      Poista
  19. Vain suomessa on näin, yksi henkilö voi kävellä kuin jeesus koko hallituksen päätöksien yli ja tuhota ne. Täysin sairas yhteiskunta!

    VastaaPoista
  20. Joku aika sittenhän oli uutinen, että Suomi suunnittelee, varautuu, jne. jopa suomalaisten kiinteistöjen, mökkien haltuunottoa rajanpinnassa poikkeustilanteessa. Tätäkö se tarkoitti, että Orpo saa majoitettua itärajan muslimit jos/kun migrin tilat loppuvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä sitä. Kannattaa aina tarkistaa mistä puhutaan kun sanotaan että "on varauduttu". Se kun yleensä tarkoittaa että on varauduttu siihen mitä ultrahumanistit vihervasemmistossa haluavat, ei siihen mitä demokraattisesti tarkoitettu enemmistö haluaa.

      Poista
  21. Toinen komento Suomen päätöksentekoon, ja HETI !

    VastaaPoista
  22. Poikkeustila voimaan, niin ei tarvitse puumalaisten sössötyksiä kuunnella.

    VastaaPoista
  23. Viimeisimpien tietojen mukaan nyt on vihreä valo suomen hallitukselle rajahommissa näytetty, eli aikaisemmin hallituksen kyykyttänyt on myötämielinen. Joten nyt voi toivoa että jotain hyvää alkaisi tapahtumaan..(Ehkä).

    VastaaPoista
  24. Onkohan pyövelin ammatin palauttamisesta haaveileminen ja sen ääneen sanominen rangaistavaa, herra suuri varakanisteri?

    VastaaPoista
  25. Täytyy heittää tähän " imelä pieru"! On oikeastaan hyvä, että tämmöinen Venäjän kiusanteko hyppäsi silmille! Nythän tässä on lopultakin oikeasti herätty KOKO haistapaskan maahanänkeäjien tuomaan riesaan! T. Rane

    VastaaPoista
  26. Hienoa, että paskaa valuu enää yhdestä putkesta. Tosin en tiedä, mitä iloa siitä on, jos talon täyttymiseen menee viikko yhden päivän sijaan. Pitäisi vaan saada lapioitua vanhat ulos ennen kuin tuore tavara tulee sisään. Muuten hukutaan.

    VastaaPoista
  27. Juu, ei ole toivoa suomella enää. Näin sitä persut petti suomaliset muun hallituksen kanssa. Pyytivät superimurin "apuun" elikkä, frontaxin, tuo järjestö tulee kyllä suomen upottamaan lapioidessaan urakalla jokaisen rajalta suomeen.

    VastaaPoista
  28. Pitäisikö sinne Raja-Joosepin rajapaikan luo, Suomen puolelle syvälle korpeen pystyttää puolijoukkueteltoista leiri turvapaikanhakijoita varten? Saisivat itse pilkkoa polttopuut tylsillä kirveillä tuoreista haloista ja pitää kipinää vuorotellen teltassa. Ruuaksi hernekeittoa keittoon sattumat palvikinkusta.

    Leiritys niin pitkäksi aikaa, että päätös turvapaikasta on selvä.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
  29. Yle tänään

    Suomen venäläisiä värvätään somessa ihmissalakuljetukseen Latviaan – laittomia rajanylittäjiä on tullut jo Suomeen

    Ylen saamat puhelintallenteet kertovat, että toiminta on järjestäytynyttä. Viranomaiset pitävät Suomen venäläisten rekrytointiyrityksiä mahdollisina.

    https://yle.fi/a/74-20061600

    VastaaPoista
  30. Olisiko apulaisoikeuskanslerin mielestä jokaiselle venäläiselle, joka marraskuun 1939 ja maaliskuun 1940 välisenä aikana ylitti (silloisen) valtakunnanrajan ja saapui Suomen puolelle, pitänyt saman tien myöntää turvapaikka? Siitäkin huolimatta, että he tulivat Suomen puolelle Neuvostoliiton sotilasjohdon määräyksestä ja ase kädessä, osa heistä jopa panssarivaunuissa, ja he ampuivatkin monia suomalaisia (mistä yhä muistuttavat erityiset alueet monilla hautausmailla eri puolilla Suomea)? Vaan eipä silloisille maahantulijoille turvapaikkaa myönnetty, vaan heille maksettiin samalla mitalla: monet heistä tulivat itsekin ammutuiksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on nyt tuota muukalaisvihaa. Ihan rauhassa venäläiset tulla kolistelivat pitkin Raatteen tietä. Tarkoitus oli pitää rauhankonsertti Oulussa, mitä varten oli soittimet mukana. Epäluuloiset persut alkoivat ampua näitä taitelijoita, joten neuvostovartijoiden piti puuttua moiseen häiriköintiin. Venäläiset ovat rauhaa rakastava kulttuurikansa, jonka armeijakin on tunnettu vain kuorostaan ja ripaskatanssijoistaan.

      Poista
    2. Niin kuin tuolla aiemmin jo mainittiin. Kyseessä on näytelmä jossa päätavoitteena on itärajan sulkeminen. Suomen tai EUn pakolaispolitiikkaan asialla ei ole mitään vaikutusta tai merkitystä. Asiasta kärsivät vain Suomen ja Venäjän kansalaiset jotka haluavat matkustaa maiden välillä.

      Poista
    3. "Suomen ja Venäjän kansalaiset jotka haluavat matkustaa maiden välillä." Tulihan se ensimmäinen putinisti.

      Poista
    4. Eli olet sitä mieltä että syntyperäinen lainkuuliainen suomen kansalainen ei saa/voi matkustaa Venäjälle jos hänellä on erilainen mielipide Venäjästä kuin sinulla ? Eli olet rajoittamassa suomalaisten vapautta ja oikeuksia ? Perustelet asiaa varmaan laittomalla maahantulolla itärajan yli, ja samaan aikaan muut rajat ovat auki samanlaiselle maantulolle. Siis minun ja myös sinun vapauksia ja oikeuksia rajoitetaan enemmän kuin sen Irakilaisen joka saapuu Ruotsin kautta.

      Poista
  31. Niinkuin joku on toisella foorumilla huomannut ja sen hyvin tiivisti. Suomen rajavalvonta toimii käänteisesti. Käytännössä lainkuuliainen kunnossa olevat matkustusasiakirjat omaava henkilö ei voi ylittää rajaa kun taas laittomasti tuleva henkilö on päästettävä maahan, järjestettävä majoitus. Suomalainen rajavalvonta toimii käänteisesti sen pitäisi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!