tiistai 7. kesäkuuta 2016

HS osoitti medianvallan laajuuden

On käsittämätöntä kuinka paljon suuri sanomalehti voi saada aikaiseksi tarkoin harkitulla kirjoittelulla. Tarkoitan aiemmin kahteenkin kertaan (tässä ja tässä) käsittelemääni Helsingin Sanomien esille nostamaa irakilaisperheen tapausta.

Nyt ollaan tultu tilanteeseen, jossa joukko vasemmistolaisia (Tarja Halonen, Antti Rinne, Outi Alanko-Kahiluoto, Aino-Kaisa Pekonen ja Ville Niinistö) ja ainakin yksi kepulainen poliitikko (Annika Saarikko) on lähtenyt vaatimaan ulkomaalaislain vesittämistä jutun perusteella.

Tämä on erikoista, sillä tapauksen yksityiskohdista ei tiedetä muuta kuin se, että avioliitto on solmittu ja perheen lapset ovat syntyneet vasta sen jälkeen kun mies on saanut Suomesta turvapaikan. Ja että HS:n kirjoitus oli kirjoitettu asioita valikoiden eli tarkoituksenmukaisesti vääristellen.

Lisäksi ministeri Petteri Orpolla tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää, miksi on ehdottoman tärkeää pitää kiinni Suomen laeista. Ja niiden tulkitsija eli korkein hallinto-oikeus on viheltänyt pelin toistaiseksi poikki.

Helsingin Sanomien tämän päivän juttuun sisältyy sellainenkin mielenkiintoinen piirre, että jutun keskiössä olevalle irakilaisperheelle on satanut työtarjouksia. Jopa sellaisia, joissa lapset voisivat olla mukana työpaikalla.

Jälkimmäinen on sikäli mielenkiintoista, että samanlaisia tarjouksia ei taida sadella kantasuomalaiselle väestölle. Mutta jos mainittu työpaikkatarjous on tehty yksityisellä rahalla, on työnantajalla siihen tietenkin oikeus. Sen sijaan julkisyhteisön (valtio, kunnat, seurakunnat) rahojen käyttö tuollaiseen erikoistarjoukseen ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää.

Joka tapauksessa tarjotut työpaikat tarjoavat irakilaisperheelle mahdollisuuden jäädä kokonaisuudessaan maahamme. Siis mikäli niistä maksettava palkka on riittävän suuri, jotta perheen yhdistämisen edellytykset täyttyvät. Ja työpaikka riittävän pitkäaikainen.

Kaikkinensa viime päivinä nähty näytelmä on ikävä ja surullinen. Se osoittaa, kuinka monet suomalaiset poliitikot ainakin Vasemmistoliitosta Keskustaan ovat hyödyllisiä idiootteja, jotka eivät ole oppineet yhtään mitään viime vuoden maahanryntäyksestä.

Kaikesta tästä HS:n toimituksen masinoimasta mädätyksestä ja Keskustan Saarikon horjahtelusta huolimatta on tärkeää, että hallitus pysyy yhtenäisenä tuodessaan uuden ja aiempaa tiukemman ulkomaalaislain eduskuntaan. Ja että oikeuslaitos tulkitsee uutta lakia sen hengen mukaisesti.

Luulisi nimittäin niin Tarja Haloselle, Antti Rinteelle, Outi Alanko-Kahiluodolle, Aino-Kaisa Pekoselle, Ville Niinistölle, Annika Saarikolle, Petteri Orpolle kuin kaikille muillekin olevan selvää, että tämän vuosisadan aikana Eurooppaan vielä kohdistuvan usean miljardin kehitysmaalaisen vastaanottaminen ja sijoittaminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista tuhoamatta maanosan kulttuuria, sivistystä, hyvinvointia ja yhteiskuntajärjestystä. Eikä lisäämättä rajusti ilmakehän kasvihuonekaasuja.

Ymmärrettyään Afrikan ja muslimimaiden väestöräjähdyksen merkityksen käsiteltävään asiaan, luulisi poliitikkojen ja oikeuden tajuavan myös sen, että Helsingin Sanomien toimitus on irakilaisperhettä keppihevosenaan käyttäen lähtenyt ajamaan äärimmäisen vaarallista maahanmuuttopolitiiikkaa. Järjellistä syytä siihen ei ole, joten lehden toimituksen motiivi jää ainakin minulle arvoitukseksi. Ellei kyse sitten ole yksinkertaisesti alkukantaisten hoivaviettien ohjauksesta yhdistettynä pohjattomaan tyhmyyteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Petteri Orpo lähdössä ristiretkelle perustuslakia vastaan?
Maahanmuuttajalasten hyväksikäyttö on loppumassa
Afrikan tulevaisuus kehitysavun valossa

21 kommenttia:

 1. Millä perusteella joku(t) on huijari? (Millä perusteella kyse on jostain muusta?)
  Itse en lähtisi huijari-sanaa käyttämään, vaikka se todennäköiseltä tuntuukin. Ja näin ajatellaan:http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/06/miten-huijaripariskunta-irakista.html

  Joka tapauksessa valtamedia on tuonut hyvin vähän jos ollenkaan esille sitä, miten voi huijata perheenyhdistämisiin liittyen.

  Valtamedian tehtävä tulisi olla minimissään valistaa faktoilla tavallisten ihmisten ymmärtämällä tavalla suomenkielentaitoisia + suuriresurssiset saisivat valistaa oleellisista myös englanniksi.

  VastaaPoista
 2. Pitkän jänteen joukkohysteriaahan tämä on. Muistan hyvin 70-luvun "mies ja ääni" kuohunnan joka jäi elämään ylioppilaselämään esim. erilaisina maoistisina fraktioina ja "uskonlahkoina" ja vaikuttaa selvästi yhä mediaväen perusasenteissa. Vastaavia oli jo ennen sotia, etumerkki vain oli toinen. hh

  VastaaPoista
 3. Outo tapaus kaikkinensa, mutta tyypillinen "ajatelkaa edes lapsia" -keissi. Mikä kiinnitti eilen huomiota, mies on asunut 7 vuotta Suomessa, mutta ei edes yrittänyt anttaa haastattelussa vastauksia suomen kielellä. Seitsemän vuotta. Seitsemän. Jos on tarkoitus joskus työllistyä, niin olisihan maan valtakielen osaamisesta melkoinen hyöty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kiinnitin huomiota tuohon suomen kielen osaamattomuuteen seitsemän vuoden jälkeen. Kotoutuminen ei näytä oikein onnistuneen, vaikka työpaikka onkin, "ravintolan autonkuljettajana".

   Poista
 4. Jos tämä tapaus menee läpi, seuraavaksi kaikki vähänkin kynnelle kykenevät Afrikkalaiset naiset lähtevät tänne ja aloittavat lasten teon.
  Osaatteko vouhotuksenne yhteydessä ajatella syy ja seuraus yhteyttä?
  Siinä sitten kärvistellään kerta toisensa jälkeen ja maapallon väestö kasvaa kasvamistaan.
  Ja Suomen veronmaksajat maksavat maailman tappiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksavat vain niin kauan, kuin on jotain jolla maksaa.

   Poista
 5. Onko selvinnyt, ovatko vanhemmat kunnon muslimeja eli viettävät ramadania?
  Miten se nyt menikään - vietetään ramadania, käydään töissä, hoidetaan lapsia, nukutaankin joskus - melkoinen yhtälö.
  Ei muuta puutu kuin Sipilän talo ja prosessikaavio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että nämä eivät ole "kunnon muslimeja", kun rouva on ilman kaapuja ja huiveja.

   Poista
  2. Kiinnitin huomioni samaan. Siis rouvan pukeutumimskoodiin.

   Poista
 6. Medialla on kovasti valtaa ajaessaan itselleen mieleisiä asioita moraalista piittaamatta. Nostamalla yksittäistapauksen sentimentaalisesti esille pääsee vaikuttamaan lainsäädäntöön heikentävästi laajemminkin. Poliitikot, jotka tarttuivat tapaukseen puolustaessaan äidin oikeutta jäädä maahan vastoin lakia, kuvittelevat keräävänsä sympatiapisteitä ja henkilökohtaista kannatusta. Ajattelevat enemmän itseään kuin maataan, mikä heille loppujen lopuksi viaksi lasketaan, kunhan huuma menee ohi. Tuomioistuinlaitos näyttää politisoituneen pahasti, jos ministeri voi pysäyttää sen toiminnan. Vallan kolmijako ei näytä toimivan. Kirkko toimii esivaltaa vastaan ja kiertää lakia tekopyhyydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä poliitikoista. KHO:n osalta meillä ei ole näyttöä siitä, onko HS:n jutulla ollut vaikutusta vai ei.

   Poista
 7. Juuri saatiin suurin vaikeuksin aikaan kilpailukykysopimus, joka pidentää työaikaa 24 tunnilla vuodessa entisellä palkalla. Yliopistoilta on leikattu. Veroja on korotettu. Kaikki sitten tuhlataan maahanmuuttoon. Tähän pitäisi alistua? En enää yhtään ihmettele Kreikan harmaata taloutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verojen maksu tälle mädäntyneelle paskastanhallinnolle on jo maanpetoksellista toimintaa nykyisellään.Sen toimien kaikkinainen vastustaminen on käytännössä kansalaisvelvollisuus koska sillä ei ole enää minkäänlaista legitimiteettiä.Hallinto ei noudata omia lakejaan joten ei kansalaisillakaan ole mitään moraalista velvollisuutta enää noudattaa niitä sen toimia vastustaessaan.

   Poista
  2. Odotetaan nyt saako hallitus aikaan uudet lait sellaisena kuin ne on tarkoitettu. Ja hylkääkö KHO irakilaisperheen valituksen. Nämähän ovat oletusarvot sen perusteella, joka tapauksesta on tiedossa.

   Poista
 8. Jännä nähdä KHO:n päätös. Lienee sitten ennakkopäätös, jonka mukaan jatkossa mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienee näin, ellei laki sitten muutu suunnitellusti.

   Poista
 9. Brysselin Pravda on vihollisen pääpropagana-torvi Suomessa.

  VastaaPoista
 10. Uutinen tästä "kansanliikkeestä" leviää epäilemättä taas arabimaihin ja yhtä lailla epäilemättä levitessään siitä tulee samanlainen sisäänheittotuote kuin pääministeri Sipilän lupauksesta antaa talonsa matujen käytettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä juuri on vaarana. Siis siinä tapauksessa, että koko perhe saa jäädä Suomeen.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!