tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ruotsi on hiekkalaatikon ressukka

Eilinen Suomen ja Ruotsin Kultarantakeskustelu sai mielenkiintoisen ja ruotsalaisia hyvin kuvaavan käänteen, kun naapurimaan edustajat alkoivat moralisoida Venäjän presidentin, Vladimir Putinin, kutsumista Suomeen. Presidentti Niinistö kuittasi asian tuoreeltaan toteamalla Venäjän olevan Suomen naapuri ja ruotsalaisten puolestaan tarpovan ajastaan jäljessä.

Niinistön lausunto oli oikean suuntainen, mutta ruotsalaisten argumentaatio kertoo heistä vielä paljon enemmän. Ennen kaikkea se vahvistaa käsityksen Ruotsista ongelmia maton alle lakaisevana mutta pyhimystä leikkivänä kansakuntana, joka on kyllä valmis moralisoimaan muiden tekemisiä, mutta ei kykene edes auttavaan keskusteluun erimielisten kanssa.

Tästä ruotsalaisten piirteestä on paljon esimerkkejä. Esimerkiksi Ruotsin parlamentin kolmanneksi suurimman puolueen kanssa ei kukaan suostu keskustelemaan, koska se edustaa maahanmuuttopolitiikassa erilaista linjaa kuin muut. Näin siitä huolimatta, että Ruotsin feministihallituksen on ollut pakko muuttaa turvapaikanhakijapolitiikkansa hyljeksittyjen Ruotsidemokraattien linjoille.

Ruotsi on ollut myöskin kyvytön käymään dialogia Israelin kanssa, koska se on niin vahvasti sitoutunut palestiinalaisten rinnalle. Siitä huolimatta maalla on ollut vaikeuksia Saudi-Arabian kanssa, koska halu moralisoida myös sillä suunnalla on ollut niin kova.

Tästä kaikesta välittyy sellainen kuva, että Ruotsi on kuin hiekkalaatikon omahyväinen ressukka. Siis sellainen, joka nostaa itsensä muiden yläpuolelle ja kieltäytyy siksi leikkimästä näiden kanssa aina, kun he haluavat tehdä jotain muuta kuin hän itse tahtoo, jää siksi ulos hauskimmista leikeistä ja protestoi huutelemalla ilkeyksiä toisille.

Jos maailman muut valtiot käyttäytyisivät samalla tavalla kuin Ruotsi, olisivat jopa Euroopan maiden väliset suhteet mitä todennäköisimmin jatkuvassa kriisitilassa. Siis vähän samaan tapaan kuin vaikkapa Somalia klaanien tapellessa keskenään. Tai romanivähemmistömme toisiaan menneiden tapahtumien takia väistelevien sukujen aiheuttamien käytännön vaikeuksien takia.

Onkin siis syytä kysyä, olisiko ruotsalaisilla peiliin katsomisen paikka? Ehkä hippunen rehellisyyttä, avoimuutta ja nöyryyttä tosiasioiden edessä olisi siunaukseksi myös Svea-mamman tyttärille ja pojille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Suomi-Ruotsi juhannusmaaottelu
Suomi-Ruotsi ihmisoikeusmaaottelu amerikkalaisin silmin nähtynä

13 kommenttia:

 1. Ruotsi puolustautuu aina viimeiseen suomalaiseen. On naiivia kuvitella, että Ruotsi tosisaan sitoutuisi Suomen puolustamiseen. Samoin on naiivia kuvitella, että sotilasliittojen ulkopuolinen Suomi millään tavalla sitoutuisi Baltian puolustamiseen.

  Ruotsi ei ole kärsinyt sodista 200 vuoteen. Siksi siellä politiikka on ideologista eikä käytännöllistä. Tai käytännöllinen politiikka verhoillaan ylevien sanankäänteiden taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän suomi halutaan natoon, kun virolaiset ovat ensinnä ulkoistaneet sosiaalihuoltonsa suomeen, ja nyt haluvat ulkoista puolustuksensaki suomelle :D

   Poista
 2. Tuo ruotsalaisten kommentti Suomen Venäjä-suhteisiin voi tulla ainoastaan eu-osavaltiolta, jolla ei ole metriäkään yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Sikäli presidenttimme vastaus oli napakka. Kunhan tulevaisuuden islaminuskoinen Ruotsi yhdistää maailmankuulun ruotsalaisen moralisoinnin sekä tekopyhyyden ja jihadin hiekkalaatikolta alkavat lelutkin lentää.

  VastaaPoista
 3. Ruotsalaisten kuvitelmat itsestään, korkeasta moraalistaan ja suurvalta-asemastaan, ovat kuplassa elämistä. Kun ei ole rohkeutta vastustaa oman maan antamista kehitysmaalaisten käsiin, yritetään horjuttaa naapurimaidenkin halua ja kykyä puolustaa rajojaan. Isoveli neuvoo asioissa, jotka kuvittelee hallitsavansa, ei Ruotsia voi pitää enää kuin kauhuesimerkkinä.

  VastaaPoista
 4. Enpä nyt Ruotsia ressukaksi sanoisi. Ruotsi osaa vahtia erittäin hyvin oman etunsa. Pikemminkin tulee mieleen se kaikkien tuntema tyyppi, joka työmaan vieressä jakelee neuvojaan, miten asiat pitäisi tehdä ja miten ne olisi pitänyt tehdä. Käytännön työhön tuon tyypin ei ole nähty puuttuvan. Niin tässäkin tapauksessa. Kun puhutaan puolustusliitosta, joka nostaisi Venäjän hyökkäyskynnystä, Ruotsi kauhistuu, kavahtaa ja kieltäytyy. Mutta kun Suomi keskustelee tuon 1300 km pituisen rajan takana olevan naapurin kanssa, huolehtien omista eduistaan, niin siinäpä riittää kauhistelun aihetta. Yllättävää kyllä, ei se kauhea Putin ole yhtään moralisoinut sitä, että Suomi keskustelee sen Ruotsinkin kanssa.

  Tämä Ruotsin ominaisluonne muuten kannatta muistaa puolustusvälinehankinnoissa. Ruotsihan kauppaa innolla Gripeneitä ja todennäköisesti myös merivoimien tulevien hankintojen aluksia. Puolustusvälineitä nimittäin ei kannata hankkia sellaiselta taholta, joka ei kykene huolehtimaan tai halua huolehtia kalustotäydennyksistä kriisitilanteissa. Ruotsiin en tässä suhteessa luottaisi. Sen kapasiteettikin on rajallinen mutta erityisesti syynä on se, että kriisitilanteessa Ruotsi huomaisi, että oma suu on lähempänä kuin kontin suu. Siltä taholta tukea kaluston täydentämiseen ja kunnossapitoon löytyisi ainoastaan ja vain, jos ylimääräistä sattuisi olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut paljon hyvää MiG-taistelukoneista ja niiden toimintavarmuudesta. Ja hintakin on varmasti edullisempi kuin amerikkalaisilla koneilla. Luultavasti meillä olisi vielä varaa ostaa heti kättelyssä riittävä määrä varaosia, kaiken varalta. Tai kenties pyrkiä valmistamaan varaosia lisenssillä Suomessa?

   Tiedän, kaikki olettavat että seuraava hyökkäys tulee Suomeen idästä. Mutta entä jos se tuleekin EU:n suunnasta? EU:n mielivaltaisia (sekopäisiä) direktiivejä ajatellen mikään ei ole mahdotonta.

   Poista
  2. Toistaiseksi vielä toki näin, mutta ei kauaa. Sillä työmaan vieressä seisoskelevalla miehellä on islam-niminen syöpä kehittynyt niin pahaksi, että se on kohta terminaalivaiheessa. Ha ha. Asiassa tietenkään ei ole mitään nauramista oikeasti.

   Poista
  3. Toistaiseksi vielä toki näin, mutta ei kauaa. Sillä työmaan vieressä seisoskelevalla miehellä on islam-niminen syöpä kehittynyt niin pahaksi, että se on kohta terminaalivaiheessa. Ha ha. Asiassa tietenkään ei ole mitään nauramista oikeasti.

   Poista
  4. Natohan on nykyään lähinnä sotateollisen kompleksin käsikassara, pitää saada uusia jäseniä ja sotateollisuuden tuotteiden ostajia, yksi konsti on verhojen takana lietsoajännitteitä, joista yksi oli se että ukraina saadaan vaatiman venäjän lopetamaan sevastopolin , kuka tahansatietää ettei venäjä luovuu sevastopolista, mutta näin saadaan Jännieitä kuinka "paha" venäjä, ja saadaan lisää markkinoita aseteollisuudelle.
   Presidentti Eisenhover varoitti jo 50-luvulla tästä sotateollisesta kompleksista jasen vallanakasvusta ..

   Poista
 5. Diktatuuriaan kaiken aikaa kasvattavan EU-monsterin tuskin tarvitsi edes hyökätä Suomeen, koska se Suomen maanpetturi-vallanpitäjien myötävaikutuksella vie jo aseetkin suomalaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "ASEDIREKTIIVIN MUUTOS JA ASELUVANHALTIJAT

   Suomalaiset aseluvanhaltijat ovat järjestäytymättömiä ja viranomaisiin luottavia. Kuuluminen ampumaseuraan tai metsästysseuraan ei takaa minkäänlaista edunvalvontaa, sillä poliittiset puolueet ja erityisesti keskusta ovat lähes kaikkien järjestöjen johtotehtävissä edustettuina. Suurin osa aseluvanhaltijoista ei ole tutustunut lainkaan EU:n asedirektiivin muutosesitykseen ja poliittinen liturgia mediassa antaa täysin virheellisen kuvan direktiivin vaikutuksista lailliseen aseen omistukseen. Direktiiviesityksen suomenkielinen käännös on virheellinen, erityisesti käsite latauslaite, sillä latauslaitteella ymmärretään Suomen kielessä patruunoiden latauslaitetta, ei ampuma-aseen lipasta. Taisteluvälineissä latauslaitteella on muu merkitys, kuin lippaalla, joten käsitteiden tulisi olla oikeita.

   Kat_Orp_Jun_SorDirektiivin muutos merkitsee määräaikaislupiin siirtymistä, mikä suoraan koskettaa perustuslain omaisuuden suojaa, sekä oikeutta pitää hallussaan laillisiin käyttötarkoituksiin ampuma-aseita ja niiden osia. Suomen hallitus ja erityisesti sisäministeriö on hämärtämässä direktiivin todellisista vaikutuksista tietämystä. Kokoomuksen puheenjohtajan valintaprosessi vapautti “sopivasti” toimialaministeri Petteri Orpon EU-maiden sisäministerien neuvotteluista Brysselissä! Komissiossa Kataisen rooli, kabinettipäällikkönsä Romakkaniemen kanssa asedirektiivin puolustajana, häivytettiin kokoomuksen puoluekokouksen aiheuttaman julkisuuden taakse. Metsästäjien usko oikeuksiensa säilymiseen on suorastaan verrattavissa lapsen uskoon joulupukkiin, vaikka Natura 2000 ohjelma jo selkeästi osoitti suomalaisten politiikkojen myyräntyön!

   Olennaista kaiken poliittisen näytelmän kannalta on suomalaisten virkamiesten täydellinen moraalittomuus kantaväestöä kohtaan. Direktiivin valmistelu vuodesta 2013 lähtien on tapahtunut sisäministeriön virkamiesten toimiessa yhdessä EU:n sisäasiainkomissaarin alaisen Fabio Marinin ryhmän kanssa. Virkamiesten on pitänyt tietää, että Komission tavoitteena on eurooppalaisten kansallisvaltioiden tuhoaminen pankkiunionin avulla ja aseistettu kansalainen on uhkana viranomaisten toiminnalle. Suomalaisten perinteisten arvojen tuhoaminen on ollut sdp:n ja kokoomuksen tavoitteena jo 30 vuotta! Nimenä kansallinen kokoomus on täydellisesti virheellinen, oikea nimi on kansainvälinen riistäjien puolue!

   Käkikellojen kätkemisohje saattaa olla uskomattoman nopeasti myös suomalaisten valinta, sillä direktiivin voimaan saattaminen ampuma-aselain muutosesityksenä hallitukselle on valmisteltu sisäministeriössä virkatyönä lähes valmiiksi. Erityisen vakava tulee olemaan kysymys lupavapaiden lippaiden kohtalo direktiivin astuttua voimaan, sillä hallussapito tulee varmuudella johtamaan ampuma-aserikostutkintaan ja mahdollisiin tuomioihin. Kansalaiset joutuvat varautumaan yllättäviin “kotikäynteihin”, sillä pelkästään netissä tavaroiden myynti, erityisesti ampuma-aseisiin liittyvien osien osto – ja myyntitapahtumat ovat jo nyt poliisin erityisessä tarkkailussa. Kodin suoja on lopullisesti menetetty aseluvanhaltijoiden osalta direktiivin voimaan tullessa!

   Reserviläisten osalta käyty keskustelu on ohjattu siten, että reserviläinen on saatu uskomaan oikeuteensa pitää hallussa myös tulevaisuudessa omistamansa ja hankkimansa itselataava ase. Valitettavasti ainoastaan sellaiset reserviin kuuluvat, joilla on sota-ajan sijoitus, saavat mahdollisesti pitää aseensa, muiden osalta on edessä aseiden romutus! Suomen asema USA:n kanssa liittosuhteen kaltaisessa tilassa oleminen, tulee merkitsemään kasvavaa riskiä joutua Venäjän toimien kohteeksi. Suomalaiset politiikot ovat myyneet Suomen todella halvalla kansainvälisille sijoitusyhtiöille ja samalla ovat ulkoistamassa Suomen puolustuksen. Olemmeko todella ansainneet tälläisen kohtalon ennen 100-vuotispäiviämme 2017.
   Runo K. Kurko
   puheenjohta"

   http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-114/

   Poista
  2. "The True History of Gun Control – Timeline", http://stateofthenation2012.com/?p=40668

   Poista
 6. "Näin siitä huolimatta, että Ruotsin feministihallituksen on ollut pakko muuttaa turvapaikanhakijapolitiikkansa hyljeksittyjen Ruotsidemokraattien linjoille."

  Näin todella näyttää tapahtuneen:
  "Skärpt asyllag klubbad med stor majoritet.
  INVANDRING. Riksdagen har med stor majoritet klubbat de nya åtstramningarna av den svenska asylpolitiken. Lagen innebär att Sverige lägger sig på EU:s miniminivå när det gäller asylsökandes rättigheter och är tänkt att gälla i högst tre år."
  https://petterssonsblogg.se/2016/06/21/skarpt-asyllag-klubbad-med-stor-majoritet/comment-page-1/

  Vaikeneekohan Suomen valta- eli valemedia tämänkin uutisen kuoliaaksi, ainakin lain sisällön osalta?

  Lukeminsen arvoinen on päivää ennen lain voimaantuloa julkaistu Mvlehden artikkeli
  "Analyytikko: Ruotsissa äänestetään tiistaina Euroopan tiukin maahanmuuttopolitiikka!
  Marcus Oscarsson, Ruotsin TV4:n poliittinen kommentaattoi analysoi Ruotsin eduskunnassa huomenna läpikäytävää lakiehdotusta, jonka odotetaan menevän läpi sellaisenaan, ja joka TEKEE RUOTSIN PAKOLAISPOLITIIKASTA YHDEN EUROOPAN TIUKIMMISTA-LOPULLISESTI! Tätä ette olisi odottaneet, eikä tämä ole pilaa. Uusi laki tulee voimaan 20 heinäkuuta, jos eduskunta äänestää sen puolesta...",
  http://mvlehti.net/2016/06/20/analyytikko-ruotsissa-aanestetaan-tiistaina-euroopan-tiukin-maahanmuuttopolitiikka/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!