tiistai 14. kesäkuuta 2016

Orlandon opetukset ja islam

Orlandon veriteko tehtiin islamin nimissä, vaikka onkin epäselvää oliko tekijällä suoranaisia yhteyksiä islamistijärjestöihin. Tapaus on herättänyt keskustelua, jonka muutamaan argumenttiin sisältyy mielenkiintoisia aspekteja.

Aloitan American islam -järjestön edustajan kommentista: "jos Trump olisi ollut presidentti ja rakentanut muurin ja kieltänyt muslimien maahantulon, se ei olisi auttanut vähääkään tämän ampumisen estämisessä. Ampujahan oli syntynyt Amerikassa."

Teknisesti katsoen mies on oikeassa. Mutta kuten viimeksi eilen kirjoitin, islamistinen terrorismi on ennen kaikkea muslimimaahanmuuttajien jälkeläisten "harrastus". Siten islaminuskoisten maahantulon kieltäminen ehkäisisi mitä todennäköisimmin parin-kolmenkymmenen vuoden kuluttua tapahtuvia terroritekoja. Näin myös Suomessa.

Toinen kommenttini koskee HS:n pääkirjoittajan toteamusta, jonka mukaan "on ilmeinen vaara, että yhä useammat sairaat tappajat toimivat ISISin nimissä". Näin saattaa tosiaankin käydä, mutta se ei ole kovin oleellinen kysymys. Jos joku sekopää päättää tappaa toisen, on tavallaan samantekevää minkä tekosyyn hän teolleen antaa.

Sen sijaan olisi tärkeää huolehtia siitä, ettei islam innosta sairaita kannattajiaan toteuttamaan veritekoja, joita he eivät tekisi ilman uskontoaan.

Tästä pääsemme takaisin American islam -järjestön edustajaan, joka kertoo myös, että "me tuomitsemme täysin yksiselitteisesti tällaiset terroriteot. Me tuomitsemme ISISin, Al-Qaidan ja heidän kieroutuneen ideologiansa. He eivät edusta islamia."

Edustajaa ei tietenkään ole syytä epäillä ja on erinomaista, että hänen järjestönsä tuomitsee terrorismin. Siitä huolimatta Orlandon tappaja teki murhansa islamin nimissä. Ja hänen tavallaan ajattelevat käsittämättömän monet muutkin muslimit: Iso-Britanniassa heitä tiedetään olevan lähes miljoona.

Islamilainen terrorismi ei katoa peittelemällä sen juuria. Sen sijaan se voi kadota kahdella tavalla: joko muslimiyhteisön oman toiminnan tai vaihtoehtoisesti islamin poistamisen kautta.

Ensimmäinen vaihtoehto tarkoittaa Koraanin ja hadithien tiettyjen osien poistamista, tai ainakin niiden yksimielistä tuomitsemista Jumalan ja ihmisyyden vastaisiksi islamin omien uskonoppineiden toimesta. Toinen taas vaatisi mitä todennäköisimmin etnistä puhdistusta - joka tuskin on juuri kenenkään mielestä hyväksyttävää - sekä tietenkin Trumpin vaatimaa muslimien maahanmuuttokieltoa.

Tuosta Trumpista vielä sen verran, että HS syyttää häntä joukkomurhan käyttämistä poliittisesti hyödykseen. Lehti lienee oikeassa, mutta minusta olisi mukava kuulla, miksi päätoimittaja ei sallisi poliittisten toimijoiden esittelevän omia ehdotuksiaan koko kansakuntaa järkyttäneiden tapahtumien estämiseksi tulevaisuudessa?

Arveleeko pääkirjoittaja tosissaan, että ongelma katoaa vaikenemalla? Vai eikö hän ymmärrä, ettei ehdokas ratkaise vaalien ja politiikan suuntaa, vaan sen tekee äänestäjä, joka valitsee sen ehdokkaan, jonka esittelemien keinojen hän arvelee parhaiten ratkaisevan käsilllä olevan ongelman.

Nyt Amerikassa menevissä vaaleissa valittavana on siis Trumpin ehdotus rajojen sulkemisesta muslimeilta ja toisaalta Hillary Clintonin linja, joka ei näe tapahtuneessa yhteyttä Amerikan muslimeihin. Äänestäjän kannalta tilanne on hyvä, sillä linjat ovat helposti hahmotettavat ja hänen on siis helppo valita tämän asian suhteen omaa näkemystään vastaava ehdokas. Toki Orlandon tapahtumat ovat vain pieni tekijä valintaprosessissa - myös lukemattomat muut asiat vaikuttavat äänestyspäätökseen.

Lopuksi kotimaahan. Täällä tuore selvitys kertoo, että Suomessa moni tyttö ja nainen joutuu elämään kunniaväkivallan ja jopa -murhan pelossa. Ilmiö ei liity suoraan islamiin, mutta on yleisin muslimimaahanmuuttajien parissa.

Kunniaväkivalta ei ole missään oloissa hyväksyttävää, joten sen torjumisen tulee olla yksi keskeinen tekijä maahanmuuttajien koulutuspolitiikassa. Ei nimittäin voi olla oikein, että perheet, jotka ovat paenneet kotimaansa oloja tuovat tullessaan sieltä niitä kulttuurin piirteitä, jotka omalta osaltaan ovat aiheuttaneet sen kurjuuden jota he ovat paenneet.

Yksi sellainen on tyttöihin ja naisiin kohdistuva jopa raa´aksi väkivallaksi eskaloituva epätasa-arvo, joka on osa sitä sairaalloisen yhteisöllisyyden jatkumoa, jonka toisessa päässä ovat esimerkiksi Somaliaa riivaava klaanien välinen vihanpito tai eri uskonlahkojen välinen aika ajoin eskaloituva konflikti.

Tässä vyyhdessä kunniaväkivalta on selkeä ja rajattu ilmiö, jonka poistaminen olisi yksi askel kohti parempaa elämää maahanmuuttajatyttöjen ja -naisten uudessa kotimaassa. Ja samalla ennakkotapaus, joka osoittaisi sairaalloisten kulttuuristen piirteiden poistamisen hyödyllisyyden myös noissa kulttuureissa eläville ihmisille sukupuoleen katsomatta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
ISIS ilmaantui Floridaan
USA:n murhapääkaupungit
Britanniassa lähes miljoona muslimia kannattaa terrorismia


18 kommenttia:

 1. Kunniaväkivaltaan ajava psykologia ymmärretään väärin. Useimmiten ei ole kysymyksessä henkilökohtainen fanaattisuus ja vakaumus siitä, että uhri on ansainnut rangaistuksensa. Yleisin motiivi on pelko yhteisön tuomiosta, jota torjutaan rankaisemalla rikkojaa näkyvästi. Kunniaväkivaltaan kannustaa erityisesti perheen naisväki, joka pelkää tulevansa suljetuksi yhteisöstään ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittamasi pitää paljolti paikkansa. Siksi monet ovatkin ehdottaneet sanan "kunniaväkivalta" muuttamista sanaksi "häpeäväkivalta", koska se kuvaa ilmiötä paremmin. Erityisen tärkeää on huomata, että kyseessä on yksi kunniaväkivallan hyväksyvän joukon yhteisöllisyyden ilmentymismuodoista. Sana häpeäväkivalta kuvaa ilmiön tätä puolta merkittävästi nykyisin käytössä olevaa sanaa paremmin.

   Poista
  2. Juuri näin.
   On jopa hiukan hölmöä että yleisesti puhutaan "häpeäkulttuureista" joissa sitten tehdään kunniamurhia mutta niin vain se menee. Semantiikkaa. hh

   Poista
  3. Näihin suljettuihin kulttuureihin kuulutaan perhekunnittain. Jos yksi munaa, koko perhettä rangaistaan. Kaikessa on kuitenkin puolensa. Suljettujen kulttuurien jäsenet näyttävät usein valtakulttuurin ihmisten silmissä suorastaan röyhkeän itsevarmoilta ja rennoilta. Syy tähän on, että kulttuurin sisällä sen jäsenet hyväksytään suunnilleen sellaisina kuin ovat. Vähemmän yhteisöllisessä valtakulttuurissa jokainen joutuu aina hieman varvistamaan mitä sanoo ja tekee. Edelleen samasta syystä sitten kulttuurin ulkopuolelle sulkeminen on tragedia. Joukon turva menetetään ja kulttuurissa on kasvettu huonosti pärjäämään valtakulttuurissa.

   Erityisesti se koskee naisia. Länsimaisesta sinkkunäkökulmasta tuntuu ehkä ankealta, mutta noissa kulttuureissa saavuttaa kunnioitetun aseman yksinkertaisesti alkamalla synnyttää lapsia nuoresta alkaen ja paljon. Mitään ei tarvitse tehdä tai osata. Tämä vetoaa voimakkaasti naisten turvallisuudentarpeeseen, ja länsimaisten naisten stressit ovat niissä piireissä tuntemattomia. Kääntöpuolena, että tällainen oppimaton nuorena lastenteon aloittanut on mahdollisimman avuton ulkomaailmassa. Siksi kun hän on kerran siihen ryhtynyt, hänen on pidettävä yhteisö pystyssä ja itsensä sen jäsenenä kaikin keinoin. Tämän vuoksi äidit ovat keskimäärin fanaattisimpia sääntöjen vaatijoita ja tarkkailijoita.

   Poista
  4. Totta puhut petturi, asia taitaa olla juuri noin. Ayaan Hirsi Ali on yrittänyt ajaa jonkinlaista Islamin uudistamista naisten vapauttaminen mielessänsä mutta laihoin tuloksin, siltä tuntuu. Naiset kielitaidottomina pelkäävät, oikeutetusti, jäävänsä turvaa vaille eivätkä ryhdy mihinkään vaikka mahdollisuus tarjoutuisikin. Ollakseen hyväksyttyjä he sitten opettavat lapsillensa vanhaa kaavaa. Noidankehä. hh

   Poista
  5. Sama koskee esimerkiksi lestadiolaisia ja mustalaisia. Valtakulttuuri on ehkä vapaamielinen, mutta sen kaikki sosiaaliset sidokset ovat melko löyhiä. Ihmiset pelkäävät jatkuvasti menettävänsä puolisonsa, asemansa, työpaikkansa, ystävänsä. Suljetussa yhteisössä kaikki pysyy melko varmasti paikallaan niin kauan kuin yhteisö vain pysyy pystyssä. Media vielä oikein lietsoo valtakulttuuriin pelkoa ja epävarmuutta, vaikka aika vakaata ja erittäin hyvinvoivaahan tämä elämä täällä on. Nämä suljetut alakulttuurit voidaan nähdä myös oravanpyörästä hyppäämisenä tilanteessa, jossa veronmaksajia pelotellaan entistä tuottavammiksi ja tottelevaisemmiksi. Käytännössä nämä suljetut kulttuurit nimittäin kuitenkin vuotavat erityisesti nuoria (lestadiolaisuus miehiä, naisia lähinnä miestensä perässä) valtakulttuuriin ja valtakulttuurin houkuttelevuudella on paljon tekemistä näiden suljettujen kulttuurien suosion kanssa. Pelottavaksi mielletyt kulttuurit taas houkuttelevat nuoria miehiä pysymään mukana samalla tavalla kuin esimerkiksi moottoripyöräjengit. Sillä saa toiset varpailleen.

   Poista
  6. Jaa-a, elämä on kyllä nyt hyvinvoivaa mutta vakaata? Paremminkin labiilia?

   Muistan, so. perheeni 'muistaa' Wall Streetin romahduksen vajaa sata vuotta sitten joka käytännön tasolla johti mullistuksiin. Esim. Hitler olisi ilman sitä jäänyt puolen sivun huomautukseksi historian kirjoihin. Mihin johtaisi jatkuessansa vaikkapa kansainvaellus - pankkiromahdus -yhdistelmä 5-10 vuoden kuluttua kun joissakin eurooppalaisissa maissa olisi jo muslimien määrävähemmistö, jopa -enemmistö? Ruotsissa näin jo osin on.

   V.1926 siis Hitlerille naureskeltiin, Suomessa vielä 30-luvullakin, sitten ei enää. Hänen valtansa perustui juuri näihin sosiaalisiin sidoksiin jotka hän keräsi itselleen.

   Kysymyksiä joihin ei ole vastauksia. hh

   Poista
  7. Ps. "Auch auf den nächsten Flüchtlingsschub ist Europa kaum vorbereitet" on die Welt'in tämän hetkinen pääotsikko.

   Niinpä! hh

   Poista
 2. Mitä mieltä: https://www.youtube.com/watch?v=_JC-CyvO1vo
  http://theantimedia.org/fbi-met-with-killer-at-least-three-times-before-orlando-shooting/

  Orlandon isku on yhdistetty satanismiin: https://www.facebook.com/whatonearth93/posts/608957899262492
  Kuten oli selvästi esim. Brysselin isku...
  Joten todella epäuskottavaa että kyse olisi islamistin tekosesta.

  TAUSTAA:
  I Kaikki terrori-iskut USA:ssa USA:n Varjohallituksen masinoimia psykologisia iskuja ja kaikissa niissä ei kuole ketään:
  Siis virallisesti oli yksi tekijä, joka kuoli poliisin luoteihin, mutta oikeasti kaksi... Kuulostaa jälleen false flagilta. - Perusteluja: 1) "...every single terrorist incident we have had in the United States has been a 'false flag or has been an informant pushed on by the FBI' " paljastaa pitkän linjan ex-CIA:lainen Robert David Steele. - http://victuruslibertas.com/2016/05/rt-news/
  2) False Flags are Psy-Ops Warfare on American People By Its Own Government - "Scott Bennett is a U.S. Army Special Operations Officer (11th Psychological Operations Battalion, Civil Affairs-Psychological Operations Command), and a global psychological warfare-counterterrorism analyst, formerly with defense contractor Booz Allen Hamilton" - http://victuruslibertas.com/2016/05/1719/
  3) Chief of the CIA’s Bin-Laden unit: " Al-Qaeda never really existed as a terrorist group, rather it was a CIA-led intelligence operation that grew out of the CIA's anti-Soviet operations in Afghanistan and Pakistan in the 1980s. Is ISIS just a rebranding and continuation of this project? " - http://www.veteranstoday.com/2016/06/02/chief-of-the-cias-bin-laden-unit-tells-the-world-that-al-qaeda-never-existed/

  II Esimerkkejä palkatuista kriisinäyttelijöistä:
  KRIISINÄYTTELIJÄT OSANA PSY OP -HUIJAUKSIA -9 TODISTETTA
  1) https://www.facebook.com/422367381289092/photos/a.432174936975003.1073741829.422367381289092/490041827854980/?type=3
  (sis.: https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13100675_490041827854980_2335448418112638477_n.jpg?oh=4794e73f8a8578d1a60afad1d8eb6611&oe=57ADBD55)

  2) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13173763_493597470832749_8437170149345935461_n.jpg?oh=fab6654adeb560447baca78cb6e11784&oe=57A2A3F9

  3) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13178752_493597880832708_8810203528989118725_n.jpg?oh=f98759051250b895e00f366ac4918f01&oe=57DA1F87

  4) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13151560_493598027499360_8714292308017421182_n.jpg?oh=bc05ead15dfbc3330ff8d6e2b1a038d5&oe=57A0CFBC

  5) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13177659_493598090832687_7231372766258833818_n.jpg?oh=7730c1aefe6e6f0bd8d815cc9baf32c4&oe=579BC28B

  6) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13178589_491540534371776_5579333484142416295_n.png?oh=f38eb5464d92ccb50a71eb071ff91662&oe=57DA1767

  7) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13124671_491540834371746_8357335856030043557_n.png?oh=49621c3c3fa3fccd135ba799e6a79285&oe=57DAD3DF

  8) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13091887_490535807805582_470278217983787373_n.jpg?oh=f9cd5fdee590a46486992871fbb94e61&oe=57E499CD

  9) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11217973_490535664472263_6893783016267876615_n.jpg?oh=62ffdf56ca585bbb2e305edbc7bf871a&oe=57A5EC0A

  10) https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/1934543_172763469781469_4926824646444356880_n.jpg?oh=911af00048e16681f460285377afc41d&oe=578FBC4D

  KRIISINÄYTTELIJÖISTÄ vielä hieman tämän sivun alussa: http://www.yhdysvallat.eu/viranomaiset/

  (ja ehkä https://www.youtube.com/watch?v=EEg1J5rrqR8)

  Täällä paljon lisää vastaavista: https://www.facebook.com/notes/seppo-raittila/psy-op-operaatiot/1006637402730488

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juuri niin kuin sanot. Ei Suomen sen enempää kuin muukaan läntinen valemedia siitä hiiskahdakaan!

   Poista
 3. "Me tuomitsemme ISISin, Al-Qaidan ja heidän kieroutuneen ideologiansa. He eivät edusta islamia."

  Ei jaksa enää kiinnostaa islamopaskojen taqiyya.Joka helvetin kerta samaa kuvottavaa paskaa ja kultin valkopesua vaikka jokainen joka osaa edes auttavasti lukea voi itse katsoa ja tarkistaa että tosiasiallisesti imaami valehtelee kirkkain silmin.Oksettavaa.

  VastaaPoista
 4. Taisi mennä ampujalla kotikasvatus ja omat seksuaaliset taipumukset pahasti ristiin tässä tapauksessa..?

  Kunniaväkivalta tulee olemaan melkoinen riesa pelkästään kotimaassamme.. siitä vaietaan, se hyväksytään yhteisöissä ja siihen puuttuminen on ylipäänsä hankalaa viranomaisille ja kestää kauan ennen kuin alkeellisimpiakaan työkaluja saadaan kehitettyä sen torjumiseksi..
  Ilman islamiakin tapaperinteet lienevät vahvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten nimimerkki petturi totesi yllä, kunniaväkivallassa on kyse yhteisön painostuksesta. Siis häpeän pelosta.

   Poista
 5. Joku mietiskeli, oliko Orlandokin kunniaväkivaltaa. Jospa terroristi olikin itse homo, sellaistakin netissä huhutaan, ja hänen isänsä usutti poikansa palauttamaan sukunsa kunnian antamalla koraanin mukaisen tuomion itselleen ja muille? Isä on merkittävä mies, oli ehdolla Afganistanin presidentiksi. Jos poika on kallellaan väärään suuntaan, voi se vahingoittaa isän ja suvun mainetta. Kunnian taas voi palauttaa väkivallalla.

  Pohditaanpa vielä ajatusleikki, että ampuja olisikin ollut Aryan Nationin tai KKK:n jäsen. Olisikohan media syyttänyt Trumpia? Yhtään ainakaan ei kainosteltaisi leimakirveen heiluttelua, kuten Breivikin kanssa nähtiin.

  VastaaPoista
 6. Islamin kieltämättömän menestysreseptin osana on yhteensovittamattomuus muiden kulttuurien kanssa. Näin siis kotouttaminen on epäislamilaista, eikä se toimi ainakaan nykyaikana, jolloin satelliittiantennista lähtee napanuora.
  Trumpin tyly ehdotus on inhimillisimpiä, millä islamin haittavaikutuksia saadaan vähennettyä. Historia tuntee paljon tylympiäkin menetelmiä.
  Barbaarikulttuuria torjuessamme meillä on vaara muuttua itse barbaareiksi, koska juurikin barbaariset menetelmät tulevat ymmärretyiksi. Toisena ojana on ääliösuvaitsevaisuus, joka sekin lopulta johtanee barbarian voittoon.

  Olemme Suomessa juuri menettämässä vuosisataisen naisrauhaperinteen "epäislamilaisena". Feminismi vaikenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin oivallettu tuo barbarismin vaikutus sivistyneisiin ihmisiin.

   Poista
  2. Hyvin oivallettu tuo barbarismin vaikutus sivistyneisiin ihmisiin.

   Poista
 7. Ukkeli, kommenttisi viimeinen kpl. Täsmälleen sama ajatus tuli mieleeni kun luin Saska Saarikosken ja muita hesarin juttuja Orlandosta. Vaikka ampuja hätäkeskuksen puhelussaan ylisti ISIStä ja islamia, niin ihan oli vaan lutuinen sekopää eikä mikään muslimiterroristi (tosin omaiset ja muu lähipiiri määrittelivät hänet samassa hesarin jutussa "hartaaksi muslimiksi"). Mutta tosiaan, jos ampuja olisikin puhelussaan kertonut olevansa innokas KKKn kannattaja, ei puolta sanaa hänen mielenterveytensä epäilystä. hesari ja Saarikoski orgastisessa tilassa, ja Clintonin pisteet huimaan nousuun.

  o.t. nyt hesariin kirjoittaa jo kolme Saarikoskea. Jos lehden tilauskanta hupenee nykyistä vauhtia, ensi vuonna jokaisella tilaajalla ehkä on ihan oma henkilökohtainen Saarikoski.
  tira+

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!