sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Onko Petteri Orpo lähdössä ristiretkelle perustuslakia vastaan?

Kirjoitin aamulla irakilaisperheestä, josta Helsingin Sanomat oli kyhännyt nyyhkykirjoituksen. Saman jutun oli huomannut myös sisäministeri Petteri Orpo (kok), joka on pyytänyt tapauksesta selvitystä maahanmuuttovirastolta, vaikka sen tulkinta on jo todettu lain mukaiseksi hallinto-oikeudessa.

Toivottavasti ministerin selvityspyynnön tarkoituksena ei ole painostaa korkeinta hallinto-oikeutta perumaan alemman oikeusasteen päätöstä meneillään olevan oikeusprosessin aikana. Sellainenhan olisi perustuslakia tai ainakin sen henkeä vastaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajalasten hyväksikäyttö on loppumassa
Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille
Minkälaiseen yhteiskuntaan Petteri Orpo meitä johtaa?


15 kommenttia:

 1. Yksityistapauksiinhan ministerin ei tulisi julkisesti puuttua. Sehän demoralisoi ministeriön henkilökunnan nopeasti. Oikea tapa tietysti on kysyä asiasta ministeriön sisällä "yksityisesti" jos tapaus kiinnostaa tai pitää sitä arveluttavana. hh

  VastaaPoista
 2. Niinpä ;-)) vaikkei taida ministeri edes itse sitä huomata. hh

  VastaaPoista
 3. Uusi jeesustelun maailmanennätys on tehty niin opposition kuin hallituspuolueiden riveistä ainakin somessa. Alle vuodessa moni on unohtanut (näköjään myös Orpo), että miksi kyseiset lait on säädetty ja niitä vastaan on käyty tiukkaa tahtia. Suomen luottoluokitus on juuri valahtanut alas ja poliitikot jeesustelevat tällä hetkellä sitä vauhtia, että kustannuksia ollaan hilaamassa taas ennätysvauhtia ylös. Missään ei ole enää mitään järkeä näin kesäkuisena sunnuntaina.

  VastaaPoista
 4. Orpo tähtää politrukin virkaan Brysselin lihapatojen äärelle. Koska pienten, huomaamattomien askelten taktiikalla täydelliseksi diktatuuriksi kehitettävä EU
  tähtää kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien tuhoamiseen, niin Orpo halua osoittaa kelpoisuutensa politrukin virkaan. Mitä tuhoa sitten muutaman kymmen tai satatuhatta maahantunkeutujaa lisää aiheuttaa Suomelle ja suomalaisille, ei hänenlaisilleen narsistisille psykopaateille merkitse mitään esim. politrukin virkaan pääsyn rinnalla.
  Brysselin Pravda tukee suomalaisen kansallisvaltiomme ja kansamme tuhoamisagendaa monikulttuuri-propagandallaan kuten esim. bilderbergien, päätoimittaja Jääskeläisen ja toimitusjohtaja Kivisen johtama Ylekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei moitita vielä. Vasta sitten jos Orpo ryhtyy oikeasti painostamaan korkeinta hallinto-oikeutta.

   Ja kysykäämme Orpon roolia päätöksenteossa myös sitten, jos korkein hallinto-oikeus päättää sallia koko porukan jäämisen Suomeen. Siinä tapauksessahan syntyy epäilys (beyond doubt) myös oikeuslaitoksen pysymisestä perustuslain hengessä ja kirjaimessa.

   Poista
 5. Joopa joo. Lainaus: "Orpo sanoo STT:lle, että hän pyysi virastolta selvityksen päästäkseen varmuuteen siitä, mistä asiassa on kyse. Hän ei usko, että Maahanmuuttovirastossa on toimittu lainvastaisesti. Orpo korostaa, että viranomaisia sitoo vaitiolovelvollisuus..."

  heppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt ei ole syytä epäillä ministerin lausuntoa. Siksi kirjoitinkin, että "toivottavasti ministerin selvityspyynnön tarkoituksena ei ole painostaa..."

   Koko kirjoituksen kirjoitin siksi, että mielestäni tärkeää muistuttaa, vaikka sitten vain tällaisessa blogissa, että ministerin puuttumimnen tuomioistuinten päätöksiin ei ole lakien säätämisen jälkeen hyväksyttävää, vaikka ajan tasalla pysyminen on jopa suositeltavaa. Näin etenkin nyt, kun ministeri halusi tulla asian kanssa julkisuuteen - olisihan selvityksen voinut pyytää myös kaikessa hiljaisuudessa.

   Poista
  2. Se on sitä politiikkaa, saaaan porukka hiljaseksi, kun pyydetään ja sitten vaietaan asia unohduksiin.

   Poista
  3. Sehän on siellä päätöksentekotasolla aivan hirveä asia tehdä noita kielteisiä päätöksiä samoin kuin näille joita asia koskee. Se olisi pitänyt ministerin muistaa ja puhua pienin kirjaimin. hh

   Poista
 6. Katsoin YLE femman uutiset. Voi sitä kauhistelun ja irakilaisperheeseen kohdistetun myötätunnon määrää! Enpä ihmettele, YLEn ruotsinkielinen osasto on täysin maahanmuuttajien vietävissä, ei vähäisintäkään kunnioitusta Suomen lakia kohtaan. Pelkkää tunnetta ja ksenofiliaa. Orpo on sisäministerinä tehnyt kyseenalaisen kannanoton, puuttunut tuomiovaltaan. Tällainen herra on pyrkimässä Kokoomuksen johtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Orpo on sisäministerinä tehnyt kyseenalaisen kannanoton, puuttunut tuomiovaltaan."

   Tällaisenhan voisi jo melkein sanoa olevan 'maan tapa': "Konklaavissaan presidentti Koivisto asettautui Hallitusmuodon 2 §:ää rikkoen Suomen tuomioistuinlaitoksen yläpuolelle.", http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

   Poista
 7. Jos tapauksessa olisi vain aikuinen mies ja nainen, ei kukaan kiinnittäisi asiaan huomiota.
  Nyt kun kuvioon on tehty lapsia, on päästy tavoitteeseen, saadaan maksimaalinen huomio ja lapsi-kortilla "pakotetaan" korkeamman elintason maa elättämään tarinan luojat.
  Tässä tapauksessa aikuinen mies ja nainen.
  Säälittävää, että "korkean" tason ihmisetkin menevät ansaan eivätkä halua tajuta lapsikortin käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Etsit suurta määrää yrityksen elvyttämiseen tai etsit lainaa talon ostamiseen.
  Voimme tarjota sinulle tämän lainan.

  Sähköposti: info@creditfinance-bank.com
  Mikä numero on: +33784505888
  Verkkosivusto: https://www.creditfinance-bank.com

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!