tiistai 16. kesäkuuta 2015

Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille

Suomi otti tänään myönteisen kannan laittomien maahanmuuttajien pakkosijoittamiseen eri EU-maihin. Petteri Orpo ja Juha Sipilän hallitus osoittivat tällä toiminnallaan munattomuutta, kyvyttömyyttä ja selkärangattomuutta. Itse koen tulleeni petetyksi äänestäjänä ja tiedän etten ole ainoa.

Nyt tehdyllä päätöksellä ei kuitenkaan Suomen tapauksessa ole muuta kuin periaatteellinen merkitys, eli se, että tulimme luovuttaneeksi maahanmuuttopolitiikkaan liittyvän päätösvallan oman hallintokoneistomme ulkopuolelle. Näin siksi, että seuraavan kahden vuoden aikana todennäköisesti sijoitettavaksi tulevat 800 turvapaikanhakijaa tullaan sisällyttämään 750-1050 tulijan vuosittaiseen pakolaiskiintiöömme.

Äänestäjänä minulla on kuitenkin sellainen pelko, että nyt on avattu sellainen Pandoran lipas, jonka seurauksena EU:n kautta meille sijoitettavien laittomien maahanmuuttajien määrä tulee jatkossa kasvamaan merkittävästi suuremmaksi kuin nykyinen pakolaiskiintiömme. Tälle pelolle on useita syitä.

Ensinnäkin laittomien maahanmuuttajien lähtömaiden väestö kasvaa vuosittain ainakin 20 miljoonalla ihmisellä. Tätä ihmismäärää voidaan pitää Eurooppaan kohdistuvan kehitysmaista tulevan maahanmuuton luonnollisena keskimääränä, mikäli rajat olisivat avoimet.

Näin siksi, etteivät edes rauhantilassa olevat lähtömaat pysty tarjoamaan asukkailleen likimainkaan samanlaista elintasoa kuin Eurooppa. Ei edes työtä tekemällä, saati sosiaaliturvan varassa.

Toiseksi nyt tekeillä oleva päätös viestittää lähtömaiden ihmisille, että viime kädessä EU ottaa paperittomia eli laittomia tulijoita mieluummin vastaan kuin käännyttää heidät pois. Tähän seikkaan voitaisiin tosin vaikuttaa sillä, että ne ihmiset, joiden turvapaikalle ei ole perusteita poistettaisiin nykyistä merkittävästi useammin (tai mieluummin aina) Euroopan ulkopuolelle. En kuitenkaan usko, että näin tullaan tekemään, vaan oleskelulupia tullaan jatkossakin myöntämään mitä erilaisimmista syistä.

Kolmanneksi nyt kaikesta päätellen tahtonsa läpi saavat Välimeren maat eivät pysty ottamaan vastaan tämän päätöksen seurauksena kasvavia pakolaismassoja yhtään sen paremmin kuin nykyisinkään. Niinpä ne tulevat vaatimaan ja kiristämään taakanjaon kasvattamista aivan samoilla keinoilla kuin nytkin. Siis uhkailemalla päästävänsä maahanmuuttajat siirtymään vapaasti muihin Schengen-maihin. Onhan niillä nyt ennakkotapaus tämän menettelytavan toimivuudesta.

Tässä tilanteessa toivon sydämestäni Petteri Orpon olleen tosissaan - ja asiaan kykenevä - sanoessaan Suomen antaneen periksi päästäkseen vaikuttamaan taakanjaon periaatteisiin. Siis siihen, että kyseessä on erillinen kahden vuoden määräaikainen operaatio, jonka aikana maahamme saapuu tutkittavaksi vain 800 turvapaikanhakijaa, eikä jatkolupauksia anneta sen enempää italialaisille kuin laittomille maahanmuuttajillekaan.

Tosin on todennäköistä, että edelle kuvaamastani kolmen kohdan logiikasta seuraa laittoman maahanmuuton räjähdys, jonka seurauksen paineet lisätaakanjaosta ovat entistäkin suuremmat. En edes kuvittele, että Orpo ja kumppanit kykenisivät siinä tilanteessa ajamaan EU:n ja Suomen nykyisten kansalaisten etua, vaan luvassa on Pandoran lippaan räjähdys.

Erityisen pettynyt olen Perussuomalaisiin, joiden puheenjohtaja Timo Soini vasta kaksi päivää sitten uhosi Plokissaan, ettei maahanmuuttoasioiden päätösvaltaa pidä antaa komissiolle. En kaipaa puolueen hajaannusta, vaan pikemminkin rivien tiivistämistä ja sen selittämistä, miksi sen näkemyksellä ei ollut minkäänlaista merkitystä EU:n sisäministerien kokouksessa.

Samalla Soini voisi kertoa, mitä perussuomalaiset saa vastineeksi ilmiselvästä tappiostaan hallituksen sisäisessä kamppailussa tässä puolueen äänestäjien arvoasteikossa varsin korkealla olevassa asiassa. Ja miten maan ainoa maahanmuuttorealistisena esiintyvä puolue aikoo korjata odotettavissa olevan Pandoran lippaan räjähdyksen seuraukset, jotta Suomikin ei muuttuisi Ruotsin kaltaiseksi monikulttuurisuushelvetiksi.

JK Tosin vielä ei ole myöhäistä korjata asiaa. Taakanjakokysymystähän käsitellään seuraavaksi juhannuksen jälkeen EU:n huippukokouksessa. Toivottavasti Suomikin ymmärtää silloin oman parhaansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Neiti Sofia valitsi Carl Philipin ja monikulttuurisen valtakunnan
Suoraan somalin suusta
Mitä maahanmuuttokriittiset haluavat10 kommenttia:

 1. Voi v***u. Ei tässä jää muuta mahdollisuutta kuin lähteä pois täältä. Mutta minne? Ei tämmöinen vanha äijä kelpaa enää mihinkään. Toivottavasti edes ainakin toinen pojista saa sen verran järkeä päähänsä, että muuttaa vaikka NZ:iin tai melkein minne tahansa Euroopan ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos säädettäisiin pakkoruotsi näille taakantuojille. Sekä annettaisiin ruotsalaisille mahdollisuus mainostaa, kuinka heidän yhteiskuntansa on suvaitsevainen ja monin paikoin aivan samanlainen kuin taakantuojien lähtömaat.

   Poista
 2. Käsittämätöntä löperyyttä, hulluutta ja piittaamattomuutta perustuslaista. Ei voi eikä saa olla niin, että suomalaisten veronmaksajien euroja tungetaan mafiosoille, prkl.

  Maanpetturuutta, mutta sitähän sisäministeriön demla-akat ovat harrastaneet vuosikaudet.

  VastaaPoista
 3. Die Welt: Das EU-Innenministertreffen beratschlagt in Luxemburg darüber, wie die Flüchtlinge gerechter unter den EU-Ländern aufgeteilt werden könnten. Doch bisher unterstützen nur zehn Länder den Einsatzplan.

  Eli vain 10/28 olisi kannattanut. Valehteleeko Petteri Orpo vai YLE vai sekä-että?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.theguardian.com/world/2015/jun/16/eu-ministers-fail-to-agree-on-migrant-quotas

   "European Union governments have failed to reach agreement on how to divide up the tens of thousands of refugees pouring into southern Italy from north Africa, increasing Rome’s fears that it will be left to cope with the Mediterranean migrant crisis."

   "Dimitris Avramopoulos, the European commissioner in charge of the issue, sought to put a brave face on the results of a meeting that included up to five hours of argument and produced no agreement."

   Uutinen eiliseltä. Olen oikeasti vieläkin hämmentyneempi, koska tuossa sanotaan, että sopua ei syntynyt. Onko Orpon tulkki ollut ajan tasalla siellä? :)

   Poista
  2. Tein lyhyen koosteen näistä ristiriitaisista uutisista. Pitää muistaa, että Petteri Orpo on Sekoomuksen ei-nuivaa osastoa sekä se, keitä kaikkia erittäin hyvin tunnettuja übermocuttajia Sisäministeriössä on tai on ollut.

   Poista
 4. Hämmentävä uutinen. Kertakaikkiaan hämmentävä uutinen. Ei tämäkään hallitus näemmä ottanut minkäänlaista järjenkäyttöä mukaan politiikkaan, vaan jatkaa huonoksi havaitulla linjalla. Minä en ymmärrä, että miten tälläinen taakanjako auttaa yhtään mitään? Tulijamäärä jatkossa tulee vain kasvamaan ellei sitten EU-maiden laivastot ammu paatteja rikki jo satamiinsa ja kerro, että jatkossa kaikki viedään samantein laivalla takaisin lähtömaahansa. Täysin järjetöntä politiikkaa, jonka perimmäistä tarkoitusta en oikeasti ymmärrä.

  VastaaPoista
 5. Aseellinen vastarinta on taas hieman lähemäpänä.

  VastaaPoista
 6. Niin kuin toisaalla esitin, nyt olisi loistava aika käynnistää uudelleen kansalaisaloite EU:sta eroamiseen. Eihän se varmaankaan Eduskunnassa läpi mene, mutta sillä voisi saada aikaan kaksi asiaa: poliitikot ymmärtävät että kansa on eri mieltä, ja Euroopassa ymmärretään että Suomi ihan oikeasti vastustaa kehitystä. Sen perusteella mitä olen kuullut, suuri osa tavallista kansaa vastustaa nykyään EU:ta juuri näiden hörhöilyjen takia, erityisesti sen jälkeen mitä Katainen ja Stubb saivat aikaan, erityisesti ne joihin hallituksen leikkauslista sattuu. Orpo on vaarallisella tiellä.

  Samalla vanhemmat ihmiset voisi saada varoittamaan nuorempia siitä, että eriarvoisuus on vienut Suomen sisällissodan partaalle, mutta toisaalta tuskinpa SOME-narsistit kuuntelisivat. En yhtään toisaalta ihmettelisi vaikka joku epätoivonen menisi Schaumanin tietä, tai tulisi jopa kansannousu. Enkä pohdi näitä yksin, eräs tuttuni kertoi vanhan äitinsä sanoneen että sisällissodan kauhut ja syyt on näemmä unohdettu. Egoistisukupolvi on näemmä täysin kykenemätön ymmärtämään tätä asiaa.

  Eikä siinä mitään, nykyään minulla olisi mahdollisuus muuttaa ulkomaille, en kuitenkaan haluaisi tehdä sitä vain sen takia että egoistit tuhoavat Suomen taloudellisesti aivan täysin. Sisällissodan sattuessa olisin varmaan kansan puolella vihervasemmistoa ja Kokoomusta vastaan, mutta toisaalta taitaisivat paeta uppoavasta laivasta.

  VastaaPoista
 7. Orpohan pelaa hienosti taakanjakopeliä. Jos äänet on olleet 10-28 ja Suomi on ollutkin "häviäjien" puolella, on moraalis-poliittinen-mediapeli voitettu.

  Seuraavassa äänestyksessä kun tulee jyrkkä ei loisimiselle niin Suomi voi sanoa otsa kirkkaana, että "Olisimme olleet valimiit jakamaan taakaa, mutta kun EU"

  On tää hienoa kv.politiikkaa....

  heppa

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!