maanantai 1. kesäkuuta 2015

Maahanmuuttajat näkyvästi esillä Pietarsaaressa

Pietarsaari on kaupunki Suomen länsirannikolla. Sen asukkaista yli puolet puhuu ruotsia ja RKP:n kannatus viime vaaleissa oli 45,8 prosenttia. Kaikkien maahanmuuton "taakanjakopuolueiden" ääniosuus nousi huimaan 88,4 prosenttiin. 

Kaupungin maahanmuuttomyönteinen ilmapiiri näkyy myös käytännössä, eli maahanmuuttajien määrä on Pietarsaaressa noussut nopeaan tahtiin. Samalla heidän näkyvyytensä kaupungissa on lisääntynyt.

Tästä antoi oman todistuksensa Pietarsaarelainen poliisi, jonka mukaan "vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana." 

Tästä näkyvyydestä vastasi viime viikonloppuna 17-vuotias kahta muuta nuorta puukottanut ulkomaalaistaustainen nuorukainen. Uutinen ei kerro puukotettujen etnistä viiteryhmää. 

Selvää kuitenkin on se, että pietarsaarelaiset ovat saaneet sitä, mitä ovat vaaleissa osoittaneet tahtovansa eli kaupunkiin on tullut juuri sitä "rikkautta ja värinää", mitä viime vuosien humanitaarinen maahanmuutto on tuottanut kaikkialle muuallekin. Demokratia näyttäisi siis toimivan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuutto rämettää virkamiesten loogista ajattelua
Ikävät faktat vain vahvistavat maahanmuuttouskovaisten asenteita
Nykyajan kansainvaelluksesta


7 kommenttia:

 1. Rikkautta ja värinää ja tulevaisuudessa sota, mikäli muslimien määrä lisääntyy tätä tahtia. The Uppsala conflict data kertoo, että 80% niistä sodista, joissa vuodessa kuolee 1000 ihmistä on islam yhtenä tai molempina osapuolina. Muslimeja on 23 % maailman väestöstä. Tilastollisesti on todennäköistä, että islam tuo sodan Eurooppaan tällä vuosisadalla. On toiveajattelua ymmärtää asia toisin. Taakanjakopuolueiden uhkapeli, ylimielisyys ja sydämien avaaminen ovat saattaneet meidät vaaraan.

  VastaaPoista
 2. No jopas, olemme saaneet oman Malmön Suomeenkin. Tämä on selvä kehitysaskel tai jopa suoranainen loikka ihmiskunnalle.

  VastaaPoista
 3. Joutavatki olleen rantaruotsalaisten ilona ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko ihan tosissasi, että ne pysyvät siellä?

   Poista
  2. Meinaatko että se on jo Turkulaisissa nähty, eivät taho pysyä turussa ? :P

   -jpt-

   Poista
 4. Jos arvon professori olisi tutkinut syitä ihmiskunnan väkivaltaan ja pahoinvointiin eikä vain yksittäisen suomalaisen pikkukaupungin hetkelliseen tilanteeseen hän saattaisi kirjoittaa toisin. Köyhyys ja syrjäytyminen on varmin keino ajaa ihmiset rikosten teille ja tässä pitäisi yhteiskunnan astua esiin ehkäisevässä mielessä. Jos tilastoja katsellaan niin suomessakin toki pienituloiset työllistää eniten poliisia ja suomalaiset enemmän kuin suomenruotsalaiset (joilla tulotaso keskim. ylempi). Ainoana poikkeuksena tästä kaikesta on ne ensimmäiset? suomalaiset eli omassa maassaan syrjityt saamelaiset, jotka ovat Suomen vähiten poliisia työllistävä etninen ryhmä. Heidän näkökulmastaan voisi siis kantaväestökin olla maahanmuuttanutta roskasakkia, joka kaiken lisäksi on tullut maahan ilman passeja ja viisumeja. Kaikki Länsimaat ovat nylkeneet vuosisatoja Afrikkaa, Aasiaa ym. ja hyötynsä niiltä saaneet (myös Suomi). Eivät he ole meille velkaa - me olemme heille...jos historiaa ja nykypäivää näin normi länsimaisella moraalilla ajattelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa siinä, että köyhyys ja epätasa-arvo johtavat kaikkialla ongelmiin. Valitettavasti ongelmaan ei ole löydetty toimivaa ratkaisua: laajamittaisimmin sitä yritettiin entisissä sosialistimaissa, joiden talous romahti taloudellisten porkkanoiden puutteeseen. Näyttääkin siltä, että vain kohtuullisesti epätasa-arvoa sisältävä yhteiskuntamalli on kestävä.

   Onneksi Suomessa köyhyys on kansainvälisessä vertaislussa vähäistä ja ihmisten tasa-arvo samanlaisessa vertailussa kohtuullisella tolalla.

   Olet oikeassa myös saamelaisten suhteen. He ovat amerikan intiaanien tavoin alkuperäiskansa, jonka valloittavat maahanmuuttajat ovat työntäneet edellään pohjan perukoille. Sellaisena he toimivat myös varoittavana esimerkkinä "rajat auki" -tyyppisen maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

   Mitä tulee Suomen rooliin kehitysmaiden riistämisessä, kehottaisin arvoisaa Anonyymiä tutustumaan Suomen historiaan. Yhtään Afrikan maata ei ole todennäköisesti koskaan riistetty yhtä rankasti kuin Ruotsi riisti Suomea 1600-luvulla, jolloin jopa nykyisen Suomen alueen väkiluvun kasvu tyrehtyi.

   Ja vaikka olisikin, ei riistäjänä ole ollut Suomi tai suomalaiset. Jos olemme jotain tehneet Afrikassa, on se ollut paikallisten auttamista, mistä merkkinä on nykypäivän namibialaisten kiitollisuus suomalaisia kohtaan. Siellähän suomalaiset ovat toimineet pisimpään aktiivisesti.

   Valitettavasti niin Pietarsaaren kuin Malmön Rosengårdin tai Oslon Grönlandin kaupunginosien ongelmat johtuvat ensisijaisesti maahanmuuttajien haluttomuudesta sopeutua valtakulttuuriin. Tähän heitä "velvoittaa" heidän oma kulttuurinsa, joka on monilta osiltaan yhteensopimaton länsimaisen yhteiskunnan kanssa. Myöskään alhainen keskimääräinen älykkyystaso ei edesauta menestymistä henkistä kyvykkyyttä korostavassa länsimaisessa yhteiskunnassa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!