lauantai 15. helmikuuta 2014

Oma klaani mansikka, muu klaani mustikka

Yle tiesi kertoa, että Somaliassa hallituksen käyttöön tarkoitettuja aseita on kulkeutunut Al-Shabaabille. Samoin niitä on kulkeutunut preidentti Mohamudin omalle klaanille.

YK oli sallinut aseiden viennin Somaliaan lähinnä siksi, että maan hallitus saisi sotilaallisen yliotteen ja kykenisi näin rauhoittamaan yli kaksikymmentä vuotta kaaoksessa olleen maan. Oletettavasti samalla toivottiin terrorismin vastaisen sodan edistyvän - onhan Al-Shabaab osa Al Qaidaa.

Tästä uutisesta voimme vetää kolme johtopäätöstä.

Ensimmäinen on se, että Somalian hallituksessa istuu väkeä, joita ei kiinnosta maanpäälliseksi helvetiksi vajonneen maansa jaloilleen nostaminen. Tärkeämpää näyttää olevan tukea omaa klaania sekä todennäköisesti myös tehdä rahaa myymällä valtion omaisuutta omaan laskuun ääri-islamisteille. Ellei jälkimmäisen motiivina sitten ole aseidenvälittäjän oma islamismi.

Toinen on se, ettei presidentti Mohamud ole täyttänyt häneen asetettuja toiveita eikä ansainnut sitä arvostusta, jonka hän valtaan noustuaan sai mm. tässä blogissa. Sen sijaan hän näyttää olevan joko kyvytön tai vain tavallinen afrikkalainen gepadihattuhallitsija - ja sellaisena kaiken arvostelun alapuolella.

Kolmantena johtopäätöksenä voidaan todeta, ettei Somaliaan ilmeisesti voida muodostaa sellaista hallitusta, joka perustuisi länsimaiden tapaan kaikkien väestönosien yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen. Sen sijaan Somalian voi rauhoittaa vain pakkovalta, jonka ylläpitäjänä toimii joko lopulta vahvimmaksi osoittautuva klaani tai vaihtoehtoisesti islamistinen hirmuvalta.

Eipä käy kateeksi ne mahdolliset somalit, jotka haluaisivat elää rauhassa ja toisiaan kunnioittaen. Tosin täytyy todeta, että tämän kirjoituksen motivaattorina tominut uutinen panee epäilemään onko sellaisia olemassakaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Auttaisiko monikulttuurinen rikkaus Suomen nykyisessä taloustilanteessa?
Hyvin kotoutuneita somaleita
Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto
Vuoden myönteisin kehityskulku löytyi Afrikasta!

3 kommenttia:

 1. Ei sinänsä yllätä.
  Meillä jää hyvin vähälle huomiolle Afrikan sisäinen rasismi. Toisia heimoja vainotaan, toiset jätetään kehitysavun varaan heitteille (esim Kenian syrjäseutu, josta saamme kärpäset silmissä itkevien pömppövatsaisten lasten kuvia rahankeruukampanjoissa), lisäksi vielä klaaneilla on sama mentaliteetti.
  Koko kehitysapu pitäisi lopettaa, Suomen osalta ainakin keskeyttää 5 vuodeksi ( = 5 miljardin säästöt!!). Sinänsä en usko että Afrikka tästä nousee, ei ole omaa "draivia" demokratiaan eikä edes tarvetta. Lisäksi ennuste, että Nigeriassa tulee olemaan 0.9 miljardia asukastia n v 2060 on jo "diagnostinen" tälle fatalistiselle näkökannalle(ni).
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. "Meillä jää hyvin vähälle huomiolle Afrikan sisäinen rasismi". Hyvä huomio. Meillä näyttää olevan tahoja, jotka kuurnivat hyttysen mutta nielevät kamelin. Samalla kun he nostavat äläkän lakritsapakkausten rasismista, he tuovat maahan näitä rasismin verisiä muotoja harjoittavan kulttuurin edustajia.

  VastaaPoista
 3. Näinhän se on. Käsittelin näitä afrikkalaisen kulttuurin ongelmia jokin aika sitten: Afrikkalaisuus Suomen historian valossa.

  Tuon kirjoituksen perässä olevassa keskustelussa Jaska Brown kuittaa erinomaisesti ne väärät johtopäätökset, joita näkee käsittämättömän usein suomalaisessa mediassa. Ajattelemisen arvoinen kommentti siis.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!