sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Gaddafin poika ja lapsenlapset kuolivat - entä sitten?

Libyan johto väittää kansainvälisen liittouman tappaneen ilmavoimien iskulla yhden Gaddafin pojista sekä tämän kolme lasta ja siten syyttää liitoumaa siviilikohteisiin hyökkäämisestä. Tukea Gaddafi näyttää saavan ainakin Venäjältä, jonka suunnalta mahdollinen Gaddafiin kohdistuva isku tuomittiin jo etukäteen YK:n valtuutuksen vastaisena. Brittien pääministeri puolestaa kieltää liittouman iskeneen siviilikohteisiin. Samoin Nato. Ja kapinalliset juhlivat uutista.

Blogistina en tietenkään voi tietää totuutta tässä asiassa, mutta toivon Naton ja brittien puhuvan totta ja toisaalta Gaddafin ja venäläisten höpöjä.

Käytännön tasolla iskun tärkein ja pitkäaikaisin seuraus on mitä todennäköisimmin Gaddafin saaman sympatian lisääntyminen. Näin tullee käymään erityisesti muslimimaailmassa. Uskon, että mikäli sota pitkittyy, kuten tällä hetkellä näyttää, tulee islamilaisten maiden väestön länsimaihin kohdistuva viha kasvamaan entisestään. Näin eristyisesti siinä tapauksessa, ellei sodasta seuraa kansalle yhteiskunnan rauhoittumista, töitä, hyvinvointia ja vakaita oloja.

Näyttää siis entistä enemmän siltä, että länsi on jälleen kerran ajautumassa vaikeaan tilanteeseen islamilaisessa maailmassa; ja sitä kautta lisäämässä polttoainetta länsivastaisen terrorismin liekkeihin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Libyan sisällissota
Vainoajat vainotuiksi - entä sitten?
Päättäjien kädet veressä - mutta minkä takia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!