maanantai 2. toukokuuta 2011

Osaman ansaittu loppu

Osama Bin Laden sai hyvin ansaitsemansa lopun. Yhdysvaltain täsmäoperaatiossa kuoli nurkkaan ajettu terroristi - ja samalla syntyi kuolematon sankari, legenda ja marttyyri.

Tässä mediatapahtumassa voittajia olivat Barack Obama ja islamistiterroristit. Molemmat saivat tapahtuneesta energiaa tuleville pyrkimyksilleen: Obama haaveilleen toisesta presidenttikaudesta ja terroristit käyttövoimaa rekrytointiinsa.

Kovimman tappion taisi kärsiä nykyinen Pakistanin johtaja Asif Ali Zardari, joka tapauksen seurauksena joutuu vaikeuksiin - ja mikäli Obama saa selville hänen tienneen Osaman asuinpaikan - tullee ennemmin tai myöhemmin syrjäytetyksi virastaan.  Hänen käteensä näyttää tässä pelissä jääneen pelkkä Musta Pekka.

Tappion kärsi myös käsitys länsimaisen, tai ainakin yhdysvaltalaisen, sivistyksen moraalia kohottavasta vaikutuksesta. Tämä siksi, että amerikkalaiset näyttivät riemuitsevan ihmisen murhaa lähes yhtä villisti kuin muslimit amerikkalaisten terroriuhrien kuolemaa.

Kristityn lännen ja islamilaisen idän rauha näyttää edelleen valitettavan kaukaiselta.

Aiempia kirjoituksia samasta aihepiiristä:
Gaddafin poika ja lapsenlapset kuolivat - entä sitten?
Päättäjien kädet veressä - mutta minkä takia?

2 kommenttia:

  1. eikös Usama kuollut oikeasti jo v.2001 lopulla? Ainakin tää viimeisin kuolema oli täyttä teatteria, ruumis haudattiin mereen, jne. "Maailman etsityin terroristi" ei ollut edes koskaan virallisesti syytettynä WTC-iskuista, silti jenkit tuuletti groud zerolla USA,USA, kun ilmoitettiin "kuolemasta". Bush totesi jo v.2003 ettei kiinnosta missä Laden heiluu..
    Tommi Mäkinen

    VastaaPoista
  2. "Osama Bin Laden sai hyvin ansaitsemansa lopun. "

    Professori-mies ja uskoo satuolentoihin. HAH- olet naurettava PELLE !

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!