sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Touko Aalto, puheenjohtaja

Vihreät sai uudeksi puheenjohtajakseen Touko Aallon. Koska en kannata suunnitelmataloutta enkä kaikenkattavaa maailmanparannusta, en ole aiemmin juurikaan perehtynyt miehen näkemyksiin. Tänään lueskelin kuitenkin mitä aamun lehti kertoi miehestä.

Ensimmäisen lukemani jutun lopussa oli osio, jossa saattoi verrata omia näkemyksiään uuden puheenjohtajan mielipiteisiin. "Osumatarkkuuteni" oli alle 15% eli heikoin, mitä muistan koskaan saaneeni vastaavasta harjoituksesta.

Vaalikonevastausten perusteella Touko Aalto on ehdoton homo- ja lesboparien oikeuksien ja käskyttävän maahanmuuttopolitiikan suhteen. Yhtä lailla hän vastustaa tiukasti nykyistä kovempaa koulukuria, suuria tuloeroja, talouskasvun ja työpaikkojen luomista sekä "koti, isänmaa ja uskonto" -pohjaista ajattelua.

Vähemmän tiukka negatiivinen näkemys Aallolla on julkisten palvelujen yksityistämisestä, eikä hän näyttäisi juurikaan epäilevän valtion tai kuntien kykyä pitää yllä nykyisen kaltaisia palveluita ja sosiaalietuuksia. Jos näiden suhteen tulee ongelmia, löytyy vihreän puheenjohtajan näkemyksen mukaan ratkaisu veronkorotuksista.

Poliittisesti Aalto näyttäisi olevan lähellä demareita, sillä hän olisi saattanut tehdä poliittisen uransa yhtä hyvin heidän piirissään. Demareissa hän olisi ollut vasemmistosiipeä, koska valitsi vihreät puolueekseen siitä syystä, ettei Erkki Tuomioja voittanut puheenjohtajavaaleissa Eero Heinäluomaa.

Toisen lukemani jutun lopussa on kuvio, joka kertoo Aallon kuuluvan Vihreissä ultraliberaaliin, mutta vain kohtuullisen vasemmistolaiseen joukkoon. Siis samaan seuraan kuin puolueen väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö ja puheenjohtajavaalissa toiseksi tullut Emma Kari.

Kun puhutaan Vihreistä, on syytä mainita, että Aalto on naimisissa naisen kanssa, vaikka työskentelikin aiemmin Jani Toivolan eduskunta-avustajana. Lapsia hänellä ei ole, mutta kaksi kissaa kuitenkin.

Taloustieteellistä taustaakaan uudella puheenjohtajalla ei ole, mutta hän kertoo ajattelevansa samankaltaisesti Kokoomuksessa vaikuttavan demarin - Juhana Vartiaisen - kanssa. Tämähän on tullut tunnetuksi erityisesti näkemyksestään, jonka mukaan Suomen talous saadaan nousuun lisäämällä työvoiman tarjontaa.

Vihreät lähtee siis hakemaan lisäkannatusta hiukan samankaltaisilla eväillä kuin aiemminkin. Aika näyttää jatkuuko puolueen kannatuksen kasvu edelleen, vai onko lakipiste saavutettu. Uusi puheenjohtaja ei kuitenkaan salaile tavoitteitaan, sillä hän haluaa puolueensa valloittavan pääministerin aseman ensi vuosikymmenellä.

Aika näyttää kuinka Touko Aallon tavoite toteutuu. Mutta kävi sille kuinka tahansa, on selvää että äänestäjällä on politiikkamme viimeisten käänteiden jälkeen ainakin median perusteella todellisia vaihtoehtoja valittavana.

Siksi toivon, että niin Touko Aalto kuin muutkin puolueiden puheenjohtajat pitävät jatkossa esillä sensuroimattomia näkemyksiään, ja pyrkivät tosissaan myös toteuttamaan niitä vallan kahvaan päästessään. Näin äänestäjäkin voi vaalien jälkeen saada sitä mitä tilaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vihreää politiikkaa
Punavihreä Suomi
Vihreät nuoret prostituution, tasa-arvon ja ISISin asialla

12 kommenttia:

 1. Se valkoinen heteromies -jorina vie kyllä uskottavuuden. Toki se saattaa vedota naiskannattajiin.

  Ja ne 2000 euron kengät otetaan vielä esiin aina uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleelllista tässä on Vihreiden kannattajien ja muiden potentiaalisten äänestäjien näkemys puheenjohtajasta ja hänen tekemisistään.

   Poista
 2. Kiitos Proffa! Yksi huolestuttava piirre uudessa puoluejohtajassa on. Luulen, että hän rauhallisen ystävällisellä olemuksellansa voi hyvinkin saada vihreille lisätilaa maakunnista. Vahinko, meillä on näinkin maassa jo yllin kyllin kaiken hyvän saarnaajia.
  Mutta tähän on tyydyttävä, eihän kilpailijakaan houkutellut. hh

  VastaaPoista
 3. Touko, 33-vuotias vihreä - puheenjohtaja.
  https://yle.fi/uutiset/3-9674798
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Touko_Aalto

  Opiskellut valtio-oppia, valmistunut kandiksi mutta ymmärtääkseni ei jatkanut maisteriksi syystä, että...?

  Wikipedian kun luki niin tuli taas olo, että on "poliittinen broileri" ilman oikeaa työkokemusta.
  Entä se elämänkokemus? Sitä tulee viimeistään silloin kun lapset syntyy ja alkaa niiden elämästä huolehtimaan.
  Mielestäni elämä vähän niinkuin realisoituu.

  Professori kirjoitti:
  "...löytyy vihreän puheenjohtajan näkemyksen mukaan ratkaisu veronkorotuksista."
  ja
  "Taloustieteellistä taustaakaan uudella puheenjohtajalla ei ole,..."

  Ylen artikkelissa erikseen mainitan talouspoliittinen osaaminen?
  Tiedä häntä, se kun ei vaadi paljoa talouspoliittista osaamista, että osaa sanoa ratkaisevansa asiat veroja korottamalla.

  Jos puhutaan, että ollaan tuleva pääministeri-puolue ja sen puheenjohtaja niin ainakin itselläni olisi levollisempi olo jos taustalla olisi kokemusta työelämästä ja oikeaa osaamista!

  Mutta voihan sitä maailmaa parantaa kukin tavallaan ja äänestäjät äänestää mielensä mukaan.

  VastaaPoista
 4. Sattuipa sopivasti tämäkin aihe nyt nousemaan esiin - kyllä vihreät ratkaisee ongelmat.
  https://yle.fi/uutiset/3-9674042

  "Kansliapäällikkö Nerg: Kuntien kannattaa ottaa vastaan turvapaikanhakijalapsia – "Tulevat olemaan todellisia aarteita"

  Aika jännä, että vanhemmat päästävät näistä aarteistaan irti ja sitten lähettävät, ihan yksin, isoon maailmaan vai miten se meni?
  Mitähän sitä pitäisi näistäkin tarinoista uskoa?

  Onhan se mukavaa, että lapset saa ilmaisen ylläpidon ja koulutuksen hyvinvointivaltiossa mutta onko se ihan tämä lapsien teon takoitus?
  Minusta tuntuu pahalta, että jos lapsia tehdään eikä itse huolehdita niistä.
  Olihan meilläkin sotalapset mutta kyllä ne otettiin takaisin omaan maahan kun sota loppui.

  Mitä enemmän näitäkin otetaan, sen enemmän Suomen maine kiirii ja lisää tulee perästä
  eikä kokonaiskustannukset ja resurssiuhraukset ole mitenkään pieniä per lapsi - jos ovat lapsia eikä "partalapsia".

  Mutta vihreillähän oli se ratkaisu, ne verot...kuntavero, maakuntavero vai valtionvero. Eikä unohdeta kirkollisveroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku fiksu sanoo ettei meillä ole maakuntaveroa.
   No ei vielä kun nyt käydään tämä Arvokeskustelu ensin loppuun ja sitten todetaan, että täytyyhan ne laskutkin maksaa.

   Sote-yhtiöilta kun niitä tulee jatkossa ihan riittävästi mistä ainakin isommat kunnat huolestuvat - varmaan syystä!
   https://yle.fi/uutiset/3-9671334

   On se hyvä, että Toukon toinen erityisosaamisalue on sote-uudistus mitä se sitten käytännössä tarkoittaakin? Jää nähtäväksi.

   Poista
  2. Linjapuheessaan Touko toikin esiin maakuntien verotusoikeuden!
   Hänelle riittäisi kuitenkin vain 12 maakuntaa. Tältäosin vaihtoehto kepulismille.

   Poista
 5. Suomen kansan viher-mädättäjät: homotusta, lesbotusta, transsukupuolisuutta, sukupuolettomuutta ym. perversioita - ja mutiaismonikulttuuria. Heillekin mutavyöry Afrikasta on tulossa kuin tilauksesta.
  He toimivat 'synergisesti' ostetuista EUnukeista koostuvan maanpetturihallituksen kanssa, joka toteuttaa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa suomalaisten ja muiden eurooppalaisten tuhoamiseksi mutavyöryn alle.

  Vihreiden pääideologeiksi (sanotaanko Troijan hevosina?) aikoinaan Neuvostoliiton romahduksen jälkeen siirtyneillä vanhoilla taistolaiskommunisteilla on ilmiselvästi sama johtoajatus kuin Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittaneella ja johtaneella saksalaisella Willi Münzenbergillä, joka kiteytti Frankfurtin koulukunnan PITKÄAIKAISEN operaatiosuunnitelman näin:

  ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää." – eli PERVERSIOT NORMEIKSI!

  Varsin valaiseva artikkeli Frankfurtin koulukunnan tuhoisista tarkoitusperistä ja menetelmistä on seuraavassa:
  "Frankfurtin koulukunta salaliitto rappioon", http://isovimma.blogspot.fi/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  VastaaPoista
 6. Tasa-arvosta ja rasismista muslimin silmin:

  http://beta.oikeamedia.com/o1-23521

  Toivon todella, että vihreät uuden puheenjohtajansa johdolla avaavat silmänsä!
  Prinsessa Ruususen uni Pohjolassa on ohi :(

  VastaaPoista
 7. Vaan mitä mieltä Touko on tulonsiirtoliittovaltiosta ja suvereeniteetin lopullisesta luovuttamisesta EU:lle?

  Vapaavarsi-Franklin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän se on se ydinkysymys. Trendi tuntuu täällä Suomessa olevan peesaava.
   Saksa määrää jollei mantereelta löydy huomattavan suurta vastarintaa. 100v sitten kerkisimme jo kerran olemaan Saksan alusmaa. Siitä pääsimme hyvällä onnella kun Saksa hävisi sodan.

   Sen voinee ennustaa, että jos suvereniteetti kerran luovutetaan sitä ei rauhan aikana takaisin saa. hh

   Poista
  2. EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostuva maanpetturihallitus on jo ilmeisesti päättänyt, että heidän kannattamassaan 'integroidussa' EU-diktatuurissa suomalaisetkin laitetaan eteläisten EU-maiden suurten velkojen maksajiksi.
   Kun aikoinaan, oli äänestys Euroopan Unioniin liittymisestä, kerrottiinko tästä suomalaisille? Kerrottiinko meille silloin myös, että meidät aiotaan Kalergi-suunnitelman mukaisesti korvata negroidisella sekarodulla?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!