sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Terrorismia ja afrikkalaisia menestystarinoita

Tämän aamun lehdessä oli toimitettu juttu Afganistanin uusimmasta terrori-iskusta. Sen mukaan itsemurhaterroristi tavoitteli 72 neitsyttään hautajaisissa. Isku oli suunnattu yhden afganistanispuolueen poliittisia vaikuttajia vastaan.

Afgaanien maahanmuutto muuttui iskun seurauksena epäilemättä monien suomalaistenkin mielissä aiempaa oikeutetummaksi, koska tapahtunut näyttäisi todistavan maan turvattomuuden ja kelvottomuuden elämiseen. Turvaton se epäilemättä onkin, ainakin poliittisesti aktiivisille ihmisille. Mutta juuri poliitikkosankareita sekä myös rauhan puolesta aseisiin tarttuvia urheita nuoria miehiä ja miksei naisiakin maa tarvitsisi rauhoittuakseen.

Sinänsä Afganistan ei ole lainkaan elinkelvoton paikka päätellen sen väkiluvun kasvusta noin 2,25 prosentin vuosivauhdilla. Se tarkoittaa sitä, että "elinkelvottomassa" maassa asuu ensi vuodenvaihteessa noin 700 000 ihmistä enemmän kuin viime vuodenvaihteessa. Se nyt vain ei ole mahdollista paikassa, joka on elinkelvoton.

* * *

Suomalaiset poliisit ovat keskustelleet suljetussa Facebook-ryhmässä tavalla, joka on tulkittu rasistiseksi. Aamun lehden mukaan joku on mm. kirjoittanut, etteivät afrikkalaiset menesty missään päin maailmaa ja että ”syyt lienevät sekä kulttuurisia että geneettisiä ja siten osin periytyviä yksilöstä riippumatta.”

Onhan poliisien väite varsin hämmästyttävä huomioiden afrikkalaisvaltioiden poikkeukselliset poliittis-taloudelliset näytöt sekä myös mustan enemmistön asuttaman Haitin kyvyn tarjota läntisellä pallonpuoliskolla ainutlaatuiset elinolot asukkailleen. Siten moisen väitteen tutkiminen on aivan välttämätöntä huomioiden sen, että hiukan samaan tapaan reaalitodellisuuteen liittyneiden islamista tehtyjen some-väitteiden todettiin olevan rikollisia korkeimman oikeuden 8.6.2012 antamassa tuomiossa.

* * *

Lopuksi pari sanaa tämän aamun terrori-uutisesta. Sen mukaan Lontoossa on tehty kaksi pienimuotoista iskua, joiden seurauksena kolme ihmistä on päässyt 72 neitsyen pariin. Se tekee yhteensä 216 neitsyttä.

Tosiasia on, että Eurooppaa ravistelevien jatkuvien terrori-iskujen sarja turruttaa. Se tarkoittaa, ettei niillä ole enää merkitystä keskustelussa maahanmuutosta: hyvän esimerkin tarjosi aamun lehdessä ollut mielipidekirjoitus, jossa pari sosiaalialalla toimivaa naista vaati "paperittomuuden" ongelmaa tarkasteltavaksi ennen kaikkea turvan­paikanhakijoiden ihmisarvon, perus- ja ihmisoikeuksien sekä kaikkien turvallisuuden takaamisen näkökulmasta.

Sosiaalialan naiset eivät kirjoituksensa perusteella tunne asiaan ehdotettua ratkaisua. Tarkalleen ottaen tässä lähes vuoden takaisessa kirjoituksessani ehdotin, että kielteisen päätöksen saaneille maahanpyrkijöille olisi perustettava turvapaikka, jossa heidän ei tarvitsisi pelätä eikä lähteä pois vasten tahtoaan.

Ihmisarvoa sellaisessa kohentaisi oman ammattitaidon hyödyntäminen elatuksen hankkimisessa, jolloin mieltä ei nakertaisi huonommuuden tunne siksi, että joutuu elämään toisten elättinä. Turvallisuutta puolestaan vahvistaisi se, etteivät turvapaikassa olijat joutuisi suomalaisen rasismin kohteeksi. Toisaalta heidän joukossaan väistämättä oleva rikollinen aines ei pääsisi uhkaamaan kantaväestöön kuuluvia.

Tarjoan siis edelleen turvapaikka-ratkaisua hyödynnettäväksi Suomessa, jotta kotimaamme ei joutuisi parinkymmenen vuoden kuluttua samankaltaiseen terrori-iskujen kierteeseen kuin monet muut Euroopan maat ovat joutuneet.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Manchesterin tapaus ja suomalaiset muslimimaahanmuuttajat
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka
Terroristien kuva paljastaa seuraavan sukupolven terroristien isät ja äidit

8 kommenttia:

 1. On aivan totta, että muutama pommi-isku tai terroriteko ei tee Afganistania eikä muitakaan maita elinkelvottomiksi.
  Eihän näin ole käynyt sen enempää Ranskassa, kuin ei Iso-Britanniassa, eikä Ruotsin Tukholmassakaan.
  Nämä iskut eivät siis oikeuta maahanmuuttoon esim. Afganistanista Suomeen.

  Päin vastoin! Nuoret terveet Afgaanit kuin muutkin Lähi-idän miehet pitää kotiuttaa mahdollisimman nopeasti, jotta he palaavat suojelemaan kansaansa terroristeiltä ja jälleenrakentamaan maataan uuteen kukoistukseen.

  Emme me täällä Suomessa tarvitse raukkoja rintamakarkureita. Suomen miehet ja naiset ovat yhdessä maamme rakentaneet nykyiseen kukoistukseen ja pidämme jatkossakin siitä huolen. Afgaanien tehtävä on pitää huolta omasta maastaan.

  VastaaPoista
 2. Viimeistään nyt on kaikkien kansalaisten syytä ymmärtää, että pelolle saa antaa vallan - ainakin kun kävelet sillalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurooppaan sekä maahamme tunkeutuneet ja kuljetetut vieraslajit ovat pysyvästi muuttaneet elinolojamme maanpettureiden heitä ansiokkaasti edesauttaen.

   Siksi ei ole odotettavissa, että saisimme enää koskaan elää turvallisessa yhteiskunnassa. Ikävä tulevaisuus kaikilla.
   Toiset kutsuvat tätä ilmiötä luottamusyhteiskunnan menettämiseksi mikä sekin on totta.
   Samalla maamme nykyjohtajat eivät edelleenkään tee muuta kuin horisevat joutavia.

   Poista
 3. Häpeän suomalaisten poliisien saamia toimeksiantoja: 1) yleinen oman maan kansalaisten nettikyttäys, 2) oman ammattikunnan "väärien" mielipiteiden urkinta.
  Sisäministeriltä ja poliisipomolta puuttuu suhteellisuuden taju.

  VastaaPoista
 4. En häpeä mitään kenenkään puolesta mutta olen täysin samaa mieltä, että sisministeriltä ja poliisiylijohtajalta puuttuu täysin suhteellisuuden taju. Samaan aikaan kun Lontoossa viattomia tapetaan, meillä maan korkeinta johtoa myöden horistaan vääristä mielipiteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en tiedä näistä poliisien julki tulleista mielipiteistä paljoakaan mutta luulenpa juuri siltä taholta löytyvän ne realistisimmat käsitykset. 'Poliittisesti korrekti' yhteiskuntamme valtaeliitti sen sijaan tuntuu nukkuvan Prinsessa Ruususen tekounta kun ei uskalla tarttua todellisuutta sarvista. Pelkäävät näet naapuripoliitikkoa jolla on mahtava ase so leimata sanoja rasistiksi.

   Eivät ole vielä tajunneet, että maassa olevien rasistien enemmistä löytynee maahan pyrkijöiden joukoista. hh

   Poista
  2. Theresa May antoi lausunnon: "Enough is enough. We have been too tolerant ..."

   Aletaanko nyt vihdoin viimein Euroopassa herätä? Myös Suomessa on oltu liian polittisesti korrekteja. Suomalaisten veromaksajien etuja ei ole puolustettu, vaan ne on uhrattu kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden "alttarille". EU:n mahtikäskyillä!

   Poista
 5. "Terrorismitutkijan mukaan Lontoon iskussa "ei mitään yllättävää" – uusia iskuja oli odotettavissa Ramadanin aikaan"

  http://yle.fi/uutiset/3-9648826

  Henkilö, joka yllämainitun sanoo, antaa selkeästi ymmärtää, että Ramadanin viettäjät eli muslimit tekevät terroritekoja paastokuukauden aikana.
  Selkeää vihapuhetta mutta joutuuko sanoja tai asian kirjoittanut toimittaja vihapuheesta edesvastuuseen?
  Ei koska sukunimi ei ole Halla-aho.

  Toinen kiinnostava lausuma oli artikkelin lopussa:

  "Malkki ei usko, että terrori-iskuja aletaan ainakaan vielä kitkeä tiiviimmällä kansainvälisellä yhteistyöllä."

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!