keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Veret seisauttavia seksuaalirikostilastoja

Iltalehti kertoi vaihteeksi tilastotietoja maahanmuuton seurauksista suomalaiselle yhteiskunnalle. Lehden mukaan seksuaalirikoista epäiltyjen ulkomaalaisten määrä kasvoi viime vuonna.

Lehden ilmoittamat luvut olivat jopa minulle veret seisauttavia. Suora lainaus: "seksuaalisessa ahdistelussa kasvua ilmoitettujen rikosten määrässä oli 202 prosenttia ja raiskausrikoksissa noin 64 prosenttia".

Lehti märehti asiaa vielä lisää ja päätyi kertomaan myös seksuaalirikosten kappalemääriä suhteutettuna ihmisryhmien kokoon: "selvästi suurimmassa osassa ilmoitetuista seksuaalirikoksista epäilty oli suomalainen. Vuonna 2015 ilmoitetuissa seksuaalirikoksissa, joissa epäilty oli tiedossa, 1  843 rikoksessa epäilty oli suomalainen ja 419:ssä ulkomaalainen. Väestöjen kokoon suhteutettuna seksuaalirikoksista epäiltyinä oli noin 0,03 prosenttia suomalaisista ja lähes 0,2 prosenttia ulkomaalaisista."

Ulkomaalaisten riski on siis lähes kertaluokkaa suurempi kuin suomalaisten. Edellistä kappaletta luettaessa on syytä huomata, että "suomalaisten" joukkoon lienee luettu myös Suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat ja "ulkomaalaisiin" puolestaan sellaisia kansallisuuksia, jotka eivät syyllisty seksuaalirikoksiin käytännössä koskaan.

* * *

Iltalehti sai samasta aihepiiristä vielä myöhemmin tänään uutta jutun juurta. Sen mukaan "vuonna 1994 syntyneen turvapaikanhakijan epäillään raiskanneen 10-vuotiaan tytön Pirkanmaalla".

Mikäli epäily osoittautuu oikeaksi, voidaan 10-vuotiaan tytön katsoa maksaneen kohtuuttoman kovaa hintaa suomalaisten poliitikkojen harrastamasta maailmanparannuksesta. Eikä asiassa taida lohduttaa tippaakaan se, ettei hän suinkaan ole ainoa maksaja.

Jos olisin ilkeä, kysyisin erityisesti vihreiltä, vasemmistoliittolaisilta, demareilta ja RKP:läisiltä, että tuntuuko nyt hyvältä? Mutta kun en ole, niin olkoon.

JK 5.1.2017 kello 7.09: Myös tämän aamun Helsingin Sanomat mainitsi 10-vuotiaan tytön raiskausepäilyn sekä lisäksi Oulussa syntyneen epäilyn, jossa miesten arvellaan raiskailleen kaksi alaikäistä tyttöä. Yllättävää on, että lehti mainitsee molemmissa tapauksissa epäiltyjen ulkomaalaistaustaisuuden.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mediakritiikkiä Ylen raiskaus-väitteistä
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Raiskaus ja raiskaus - entä sitten?

4 kommenttia:

 1. Kannattaisi se olla nytkin ilkeä ja kysyä noilta, että miten meni niin kuin omasta mielestä. Ja sitten jäädä odottamaan millaisia kiemuroita selitteläätiöt noissa porukoissa kehittelevät.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Ehdotan lääkkeeksi slutwalk-kulkueita ja NYT-liitteen erikoisnumeroa suomalaisesta raiskauskulttuurista.

  VastaaPoista
 3. Faktapohjainen tiedottaminen näyttää näissä asioissa olevan ylivoimaista niin viranomaisille kuin sille vastuunalaiseksi julistautuneelle mediallekin. Silloinkin, kun faktoja esitetään, ne esitetään selittelyillä höystettynä ja harhaanjohtavassa muodossa. Tässä tapauksessa nuo väestön kokoon suhteutetut luvut on esitetty harhaanjohtavasti. Kerrotaan, että väestöjen kokoon suhteutettuna seksuaalirikoksista epäiltyinä oli noin 0,03 prosenttia suomalaisista ja lähes 0,2 prosenttia ulkomaalaisista. Ei kerrota on, että suurimmat ulkomaalaisryhmät, kuten Venäläiset ja Virolaiset eivät poikkea mitenkään merkittävästi kantaväestöstä. Uutisten perusteella ulkomaalaisten yliedustus lankeaa Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleiden kontolle ja heidän osuutensa ulkomaalaisista on jossakin 30% kieppeillä. Tästä ryhmästä seksuaalirikoksista epäiltynä on edellä esitetyn perusteella arviolta 0,6 prosenttia, mikä tarkoittaa suunnilleen 20-kertaista yliedustusta. Tämä luku on hyvin linjassa parin vuoden takaisen Optulan tutkimuksen ”Maahanmuuttajat rikoksen uhreina ja tekijöinä” kanssa, jonka mukaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleiden yliedustus sukupuolirikoksissa on suunnilleen 17-kertainen. Tilanne ei siis ole mitenkään muuttunut vaan ongelma on kasvanut samaa tahtia tulijamäärän kanssa.
  Ja heti tuoreeltaan tilastoihin saadaan tämän Pirkanmaalla raiskatun 10-vuotiaan tytön lisäksi kaksi Oulussa raiskattu 13-vuotiasta. Alamme siis lähestyä Ruotsin tilannetta, kun sisäisestä turvallisuudesta vastaavan kansliapäällikkö Nergin ohje on: ”Silläkin uhalla ettei näin saisi sanoa, mutta kaikkien pitäisi käyttää enemmän maalaisjärkeä sen suhteen, missä liikutaan ja mihin aikaan. Ei poliisi voi olla joka paikassa.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerg on sinänsä oikeassa. Mutta kysymys kuuluukin, että miksi ei. Ja vastaus kysymykseen ei ole kenenkään täysjärkisen hyväksyttävissä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!