lauantai 28. tammikuuta 2017

Oikea Media

Eläkeläismies ja blogisti Reijo Tossavainen (ps) kertoi viime viikolla Uuden Suomen blogissaan, että "lähiaikoina maassamme aloittaa uusi journalistisesti korkeatasoinen nettilehti. Näillä näkymin se tulee olemaan allekirjoittaneelle pääasiallinen kirjoituspaikka, sillä sinne voi kirjoittaa myös punavihreästä mukasuvaitsevasta "totuudesta" poikkeavia näkemyksiä."

Uuden median markkinoille tuleminen on erinomainen uutinen kaikille meille, joita punavihreä propaganda on alkanut kyllästyttää. Uskon monen lukijani olevan samaa mieltä. 

Oleellista uuden median tulevaisuuden ja merkityksen kannalta on sen uutisoinnin ja muidenkin kirjoitusten taso. Näin siksi, että me tarvitsemme nykytilanteessa kipeästi lehdistöä, joka käsittelee asiallisesti myös yhteiskunnallisen kehityksen ja uutistapahtumien poliittisesti epäkorrektit puolet. Siis sellaisen uutiskanavan ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumin, jossa vallitsee todellinen sananvapaus, jota rajoittavat ainoastaan laki, tosiasioiden tunnustaminen ja hyvien tapojen asettamat vaatimukset. 

Olen kirjoittanut lukemattomia kirjoituksia suomalaisen "vastuullisen" valtamedian ilmiselvästä valehtelusta ja harhaanjohtavasta uutisoinnista tietäen, etten ole ainoa joka on nähnyt poliittisten agendojen taakse. Samalla olen kuitenkin epäillyt, etteivät uutisten lukijat ole kaikissa tapauksissa jaksaneet paneutua lähdekritiikkiin eivätkä selvittää uutisten taustoja. 

Siksi toivotan uuden nettilehden tervetulleeksi suomalaiselle mediataivaalle. Enkä pelkästään toivota, vaan osallistun sen mukaantuloon myös itse. Näin siksi, että näen tässä mahdollisuuden nostaa suomalaisen uutisoinnin tason korkeammaksi kuin koskaan ennen. 

Tarkoitan sitä, että jos mediakentälle nousee rehellisen uutisoinnin keinoin menestyvä uusi tulokas, se voi pakottaa myös perinteisen median astetta objektiivisempaan uutisointiin. Näin siitäkin huolimatta, että nykyinen valtalehdistö tulee mitä todennäköisimmin puolustamaan punavihreää markkinakartelliaan ensin mediahiljaisuudella ja - mikäli se ei johda uuden tulokkaan kuolemaan - uuteen lehteen kohdistuvalla mustamaalauskampanjalla.

Arvoisalle lukijalleni siis tiedoksi, että Professorin ajatukset siirtyvät tulevalla viikolla ensisijaisesti uuden median tarjoamalle alustalle. Siirtymävaiheessa tulen kopioimaan tekstini myös tälle blogspotin alustalle, mutta kannustan lukijoitani siitä huolimatta etsiytymään jatkossa Tossavaisen mainitseman tässä jutussa käsitellyn uuden median lukijaksi myös omien ajatusteni osalta. Sitä varten lisään tuleviin blogspotissa julkaistaviin kirjoituksiini linkin vastaavaan tekstiin uudessa nettilehdessä. 

JK 1.2.2017. Tässä vielä linkki uuden nettilehden betaversioon: Oikea Media.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


7 kommenttia:

 1. Lämpimät kiitokseni professorille

  Olen tilannut Helsingin sanomia viimeiset 47 vuotta. Vuonna 2016 mittani tuli täyteen ja lopetin tilaukseni. Tähän asti lehti on ollut edes jollain tavoin valtakunnallinen media ja sisältänyt myös silloin tällöin kiinnostavia artikkeleita. Nyt lehti on keskittynyt yhä enemmän pelkkiin pääkaupunkiseudun asioihin ja niistäkin kirjoitetaan pelkästään vihervasemmiston näkökulmien mukaisesti erittäin yksipuolisesti. Tuntuu siltä kuin lehti olisi keskittynyt kokonaan poliittisen vasemmiston ja opposition äänenkannattajaksi.

  Toinen alue on maahanmuuttajien erittäin aktiivinen uutisointi ja kuvien julkaiseminen. Jokaisessa lehden numerossa on useita monia erittäin myönteisiä artikkeleita siirtolaisten toiminnasta maassamme. Kyseessä lienee Suomen niin sanotun kantaväestön kouluttaminen maahantulijoiden ymmärtäjiksi ja suosijoiksi.

  Todellisuudessa tuo kansan suvaitsijoiksi kouluttaminen on kuitenkin karhunpalvelus, joka vain lisää tavallisten ihmisten vastustusta siihen pelottavaan tilanteeseen, joka isänmaatamme uhkaa yhä pahemmin.

  Olemme eläneet jo pitkään ”hyväntahtoisten hölmöjen maassa”. Isänmaan turvallisuus ja suomalaisuuden vaaliminen ei tunnu enää kiinnostavan ainoatakaan poliittista puoluetta tai päätöksentekijää.

  Olen siis todella iloinen siitä, että olette Reijo Tossavaisen kanssa pystyttämässä kunnollista mediaa, johon voi täydellisesti luottaa. Lehtenne saa minusta ahkeran lukijan.

  Suomalainen

  VastaaPoista
 2. Hieno uutinen ja kiitokset Proffalle anaesthetisers työstä ja mielenkiintoisista ja maltilla laadituista teksteistä!

  Tämän sanottuani esitän toivomuksen, että kyseinen uusi nettilehti noudattaa tietynlaista "faktojen jälkeisen ajan" karnevalistista räävitöntä uutisointia.

  Pelkät faktat eivät riitä.

  Tarkistakaa faktat fanaattisella tarkkuudella mutta esittäkää viestinne niin räikeästi, että saatte valtamedian "faktantarkistajat" astumaan miinaan toisensa jälkeen!

  Toivotan hankkeelle onnea ja menestystä!


  t: V.... Stadilainen

  VastaaPoista
 3. Tämä kuulostaa hyvälle. Olenkin jo pitemmän aikaa toivonut, että suomeen saataisiin laadukas vaihtoehtomedialehti. Mv-lehdessä ei sinänsä ole mitään vikaa kuin, että on hieman räävitön minun makuuni. Minusta saatte lukijan/tukijan ja somessa julkaisuanne mainostavan ihmisen.

  VastaaPoista
 4. En ole hankkeen puuhamies vaan ainoastaan lupautunut sen bloggaajaksi. Kiitokset ja toiveet välittynevät kuitenkin oikeille henkilöille tätäkin kautta. Ja hyvä, että lehdelle löytyy lukijoita; ilman teitä koko hanke kuivuisi ymmärrettävästi kokoon.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Professorille erittäin korkeatasoisista (kieliopillisesti ja asiallisesti) kirjoituksista blogisivustollasi :)
  Linkkilistallani Professorin sivustot ovat sijalla kolme (pari uutissivustoa vielä edelle, ja kumpikaan niistä ei ole HS, eikä MV-lehti!).

  Olen tullut siihen johtopäätökseen että en tuhlaa lukuaikaa kuin itseä viisaampien juttujen lukemiseen. Voi jopa oppia jotain uutta ja viisastua....

  Odotan innolla uutta lukukokemusta.

  Kiittäen,
  Setarkos  VastaaPoista
 6. Tuo on hyvä uutinen. Seuraan myös MV-lehteä, vaikka tiedän sen olevan vierasmaalaisten putinistien käsissä. Siinä mennään aika usein räävittömyyksiin, vaikka on siinä paljon faktaakin.

  VastaaPoista
 7. Suomi tarvitsee lisää poliittisesti korrektista valtavirrasta poikkeavia medioita. Tossavaisen yritystä on syytä kannustaa ja professorin siirtyminen kirjoittajaksi sinne on hyvä uutinen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!