tiistai 15. elokuuta 2023

Journalismin periaatteita noudattava media

Helsingin sanomien pääkirjoittaja julkaisi selittelypuheenvuoron, jossa se väitti perussuomalaisten tekevän mediasta kansan vihollista. Jutussa lainataan journalistiliiton puheenjohtajaa, jonka mukaan "ollaan vahvasti sellaisessa kehityksessä, että mediasta tehdään osapuoli. Kun viestinvälittäjä julkaisee jonkin tiedon yleisesti hyväksyttyjen journalististen periaatteiden kautta, oletetaan, että se julkaistaan siksi, että halutaan esimerkiksi kaataa hallitus."

Puheenjohtajan väite oli sikäli outo, sillä perussuomalaiset on nimenomaisesti joutunut sen uhriksi, ettei media ole noudattanut yleisesti hyväksyttyjä journalistisia periaatteita. Tämä nähtiin erityisen selvästi Ville Rydmanin (ps) ajojahdissa, mutta myös Riikka Purran (ps) tapauksessa ja Vilhelm Junnilan (ps) vainoamisessa - ja juuri Helsingin sanomien toimesta. 

Tästä syystä HS:n päätoimittajan kirjoitus oli poikkeuksellisen arrogantti ja röyhkeä. Sen sijaan, että kirjoittaja olisi tunnustanut toimituskuntansa virheet ja lupaisi rehellisesti paluuta journalismin ohjeisiin, hän hyökkäsi peitsi tanassa maan toiseksi suurimman poliittisen puolueen kimppuun. Tämä jos jokin on mediavallan väärinkäyttöä.

* * *

Tosiasia on, että suomalaisella journalismilla on valtava ongelma. Ensinnäkin se on poikkeuksellisen keskittynyt eli HS:n ja Ylen asema mediakentässä on niin vahva, ettei niillä ole luonnollista vastavoimaa, mikä mahdollistaa hyvinkin törkeät journalistiset väärinkäytökset. 

Toinen - sekä vielä selvästi vakavampi - ongelma on toimittajakunnan asennemuutos, jonka seurauksena ammattikunta haluaa muuttaa yhteiskuntaa omien näkemystensä mukaiseksi. Sen sijaan, että heitä kiehtoisi luotettava tiedonvälitys. 

Nämä syyt lienevät osaltaan syyllisiä siihen,, että suomalainen mediakenttä on muuttumassa - ja muuttuu tulevaisuudessa yhä enemmän - eräänlaiseksi propagandakoneistoksi, jossa ei tunneta neutraalia tai edes moniarvoista uutisointia. Erityisen suuri tämä riski on nykymuotoisella Ylellä, joka verovarojen turvin toimivana organisaationa on riippumaton ihmisten reaktioista. 

Jos suomalaiset haluavat tähän asiaan muutosta, se tapahtuu vain äänestämällä lompakollaan. Tarkoitan sitä, että suomalaisen mediakentän duopoli tarvitsisi haastajan, jonka perimmäisenä tavoitteena olisi monipuolinen ja poliittisesti neutraali - tai edes moniarvoinen - uutisointi. 

Toistaiseksi sellaista ei kuitenkaan ole näkyvissä, vaikka perussuomalaisten ajojahti onkin ilmeisesti saanut ihmisiä irtisanomaan Helsingin sanomien tilauksiaan. Ja Petteri Orpon (kok) hallitus aikoo pienentää Ylen verotusoikeutta osana julkisen sektorin talouden tervehdyttämistä.

Siksi esitän toivomuksen kaikille luotettavaa joukkoviestintää kaipaaville tahoille, että he etsisivät keinon rakentaa Suomeen sellainen media, jonka tavoitteena ei olisi minkään poliittisen suuntauksen tukeminen tai vastustaminen, vaan yleisesti hyväksyttyjen journalististen periaatteiden mukainen luotettava uutisointi. Ja joka edellyttäisi toimittajakunnaltaan tasapuolisuutta niin poliittisten ryhmien kuin muidenkin yhteiskuntaa jakavien tekijöiden suhteen. 

44 kommenttia:

  1. Äärivasemmistolaiset lehdet ovat verhonneet agendajournalisminsa valheelliseen ilmoitukseen siitä, että olisivat muka sitoutumattomia. Tarvitaan oikeasti sitoutumaton valtakunnallinen media, joka ei pakkosyötä LGBT-ideologiaa, feminismiä, ilmastoahdistusta tai muuta kulttuurimarksilaista kuonaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Proffalta taas täysi huti. Ei voi olla oikeasti proffa, sen verran pölöpäistä tekstiä suoltaa.

      Poista
    2. Antirationaalisen ajattelun tiedekunnan proffessori16. elokuuta 2023 klo 1.54

      Juuri näin, mutta varoisin kuitenkin käyttämästä toisesta sanaa pölöpää koska ala- ja pölöpäät ovat kuitenkin moninaisia ja monesti rakenteellisia elimiä jotka kuitenkin jokainen määrittelee itse, kenelläkään ei ole oikeutta määritellä toisen pölöpäätä joka pohjautuu omaan tuntemukseen.

      Poista
    3. Antirationalisti kovalla aalla16. elokuuta 2023 klo 1.55

      Siis tarkennuksena, että ei voi olettaa toisen päätä oli siellä penis tai pölö.

      Poista
  2. Täyttä asiaa professorilta. Nyt näyttää jopa IlkkaPohjalainen (kts
    Vahteran uusin blogi) liittyneen vmp:eseen.

    VastaaPoista
  3. Minulle sekä HS että Yle ovat molemmat TÄYSIN MERKITYKSETTÖMIÄ medioita. En seuraa kummankaan uutisointia. Minä olen jo aikoja sitten lakannut ihmettelemästä ko. medioitten outoja linjauksia. Minulle on aivan yhdentekevää mitä punaylen tai punahesarin poliittiset toimittajat kirjoittelevat!.

    VastaaPoista
  4. Professorille 10+ ja kiitos!

    VastaaPoista
  5. Mediat ovat olleet jo vuosia WEF:in ohjauksessa. Ja tilanne on globaali.
    Samaa sontaa syötetään sanasta sanaan joka tuutista. Ja poikkeukset vaiennetaan.

    https://www.youtube.com/watch?v=q_hGKT5FI78

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 9.28

      Nykyisen kansattoman Kokoomuksen vastavalittu presidenttiehdokas Alexander Stubb on ollut vuosia Klaus Schwabin WEF:in koulutettavana.

      Poista
    2. Orpon toiminta on aika huvittavaa. Hän on nyt juntannut Kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi Stubbin, jonka aikoinaan haastoi ja sai kammettua pois Kokoomuksen puheenjohtajan pallilta. Silloin Stubb ei kelvannut Kokoomuksen johtajaksi, mutta nyt kelpaa presidentiksi...
      Katastrofihan aikanaan eduskunnallekin valehdellut EU:n kritiikitön kätyri Stubb Suomelle olisi.

      Poista
    3. Täällä kommentit alkavat olla yhtä kaheleita kuin murha.infossa. Salaliittoa salaliiton perään. Taidan lopettaa blogin seuraamisen. Onnea ja menestystä HS:n ja Ylen seuraamisen lopettamiseen.

      Poista
    4. Kun tutkimusten mukaan toimittajiksi opiskelevat ovat yli 80-posenttisesti vihervasemmiston kannattajia, on aika selvää millainen salaliitto on vallalla mediassa. Joten vastapainoksi tällaiset blogit ovat erittäin toivottavia ja tervetulleita, jotta totuuskin saisi edes jotain tilaa vasemmistopropagandan keskellä.

      Poista
    5. Hienoa. Tervemenoa. Et sinä täällä ole lukemassa ollut, vaan trollaamassa.

      Poista
    6. "Täällä kommentit alkavat olla yhtä kaheleita kuin murha.infossa. Salaliittoa salaliiton perään." Eli se on saliittohourailua jo kirjoitan että ei ole kuin kaksi sukupuolta, mies ja nainen olemassa, eikä mies voi synnyttää. Sillä tuota suoltaa suomen valtamediat, sukupuolia on ainakin sata ja mies voi synnyttää. Et voi olla tosissasi.

      Poista
    7. Tuossa mielenkiintoinen kirjoitus salaliittoteoriaksi leimaamisesta. Kannattaa lukea.
      https://www.patmos.fi/blogit/se-on-salaliittoteoria/

      Poista
    8. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 19.46

      Juha Ahviolla on monia muita mielenkiintoisia kirjoituksia ja hän pystyy halutessaan pitämään politiikan ja uskonnon toisistaan erillään.

      Poista
    9. Itse ainakin lueskelen professorin juttuja ja se on ihan sama kuinka kaheleita kommentaattoreita täällä on. Toki jos on oikein sakeaa, niin jää kommentit sitten lukematta. Ei blogin kirjoittaja ole vastuussa siitä, että joillakin viiraa.

      Poista
  6. Eilen Iltalehdessä: "Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvösen mukaan poliitikkojen mediaan kohdistuvaa kritiikkiä on nähty aiemminkin, mutta tällä kertaa kritiikin volyymi on ollut poikkeuksellinen." Siis onko JSN puolueeton kritiikin suhteen vai ei. Nyt se on ainakin paljastanut todelliset karvansa ja on niin herkkähipiäinen, jos vähänkin valtamediaa moititaan. Kehuvat, että kritiikkiä pitää olla, mutta kun sitä sitten on, niin se onkin vaikka sitä maalittamista toimittajia kohtaan. Mitään kantaahan JSN ei ole ottanut median ylilyönteihin ja suoranaiseen valehteluun median puolelta. Kyllä se syyllinen on aina löytynyt sieltä kritiikkiä toimittajia kohtaan esittäneiden puolelta. Eihän korppi korpin silmää noki näin sanoakseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 9.36

      Kun JSN laitetaan tutkimaan jonkun toimittajan tekosia vastaa samaa kuin varas laitettaisiin tutkimaan omia rikoksiaan.

      Poista
    2. Nämä median edustajathan oikein alleviivaavat ulostuloillaan että median pitää olla ainoa instituutio tässä maassa jonka pitää saada tehdä ihan mitä haluaa, sitä ei saa arvostella eikä sen tahallaan tekemiä vääristelyjä saa avata ja kertoa julki jne. Median pitää saada tehdä mitä he haluavat tehdä ilman että siihen kukaan puuttuu. Puuttuminen on vääryys ja rikollista. Ja he ovat aina oikeassa vaikka tekisivät mitä, rikoksiakin. Aika vesseleitä, ihan kaikilta ei löytyisi pokkaa vaatia että minä saan perseillä miten haluan, ja sinä et saa sanoa tai tehdä vastaan yhtään mitään. Siihen vaaditaan kunnon harjoittelua ala-asteelta saakka koulukiusaajana ja riittävän patologista psykopatiaa. Terveeltä ihmiseltä ei tuollainen onnistu, häntä alkaa joko hävettää tai naurattaa jos yrittää moista, eli ei edes yritä. Toimittajat eivät ole tänä päivänä ihan henkisesti terveitä ihmisiä.

      Poista
  7. Professori puhuu jo aikaa sitten tapahtuneesta median muutoksesta aivan kuin se olisi jokin asia jolla olisi riski tapahtua joskus tulevaisuudessa, jos asiaan ei puututa. Tuo on jo tapahtunut tosiasia, eikä se muutos ole tullut eilen tai hetkessä. Tilanne alkoi muuttua jo 10-luvulla ja kiihtyi kun YLE-vero tehtiin. Ja tämä tämän kesän törkeys on vain tulosta siitä mihin oltiin menossa jo aikaa sitten. Moni näki asian ja siitä sanottiinkin sekä puhuttiin, mutta meissä on niin paljon vihjeettömiä ihmisiä jotka eivät näe mihin ollaan menossa vaikka olisimme junassa jonka raiteille on ajettu rekka. He väittävät ettei siellä välttämättä ole rekkaa, emmekä me välttämättä siihen törmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Media pelkää ylen rahoituksen leikkausta. Jos hs tai is toimittaja haluaa vaihtaa työpaikkaa se löytyy ylestä, muualle ei huolita. Jos ylestä lähtee työpaikkoja ...

      Poista
    2. Heh tilanne alkoi muuttua... joopa joo samaaa paskaa se on ollut koko ajan hetki niillä meni neuvostoliiton romahduksen jälkeen, että löysivät taas paikansa..

      Ilman paskanjauhajia suomi voisi olla utopia. Demokratia ei pysty toimimaan isommissa yksiköissä ja suomen tapauksessa siinä, että tiedonvälittäjät ovat kasvatettu epärehellisiksi..

      Poista
  8. Suomessa demonisoidaan perussuomalaisia vaikka kansa on äänestänyt heidät hallitusvastuuseen, heillä on eduskunnan puhemiehen paikka, ottavat osaa presidentinvaaleihin,
    kokoustivat juuri puoluekokouksen, josta jäi positiivinen vaikutelma jne jne. Toimivat siis täysin demokraattisen yhteiskunnan toimintatapojen mukaan.
    Eivät vaan suostu lähtemään maata tuhoavaa ja kansaa vahingoittavaan älyttömyyteen vaan Halla-ahon ja Purran tavoin puhuvat asiaa ja tunnustavat tosiasioita.

    Sama kaava toistuu nyt Ruotsissa ja Saksassa. Yhteiskunnat blokkiutuvat ja Euroopassa se jakava tekijä on muslimien maahan tuonti ja asuttaminen sekä ilmastonmuutokseen reagointi, missä valitettavasti Suomi pyrkii olemaan joku "mallioppilas".

    IS eilen

    Tunnelmat kiristyvät Ruotsissa – oppositio vaatii näkyvän ruotsi­demokraatin eroa

    Islamia kärkkäästi arvostellut Richard Jomshof on lakivaliokunnan puheenjohtaja. Ruotsin suhteet muslimimaihin ovat olleet kireät Koraanin polttamisten takia.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009783305.html

    ja

    IS eilen

    Saksassa keskustellaan AfD-puolueen kieltämisestä – ”Levittävät kaikenlaisiin vähemmistöihin kohdistuvaa vihaa”

    Useat saksalaistahot ovat ottaneet julkisesti kantaa AfD:n kieltämisen puolesta. AfD:n valtakunnallinen kannatus on tällä hetkellä noin 21 prosenttia.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009783141.html
    ///////////////////////

    Mitä sitten kun perussuomalaisten valtakunnallinen kannatus nousee 21 prosenttiin - aletaanko täälläkin keskustelemaan puolueen kieltämisestä :) Voi pyhä Sylvi tätä touhua!

    VastaaPoista
  9. Huoh, kiitos, professori!
    Kun yöllä ei uni tullut, niin varomattomasti menin avaamaan hesarin sivut ja luin vähän aikaa sen kirjoituksia. Ja niin meni loputkin yöunet.

    Tuo hesarin suhtautuminen on aivan uskomatonta! Voisi vertauksena esittää, että kun pikkupoika heittää kiven ikkunaan rikkoen sen, niin kiinni jäädessään väittää kirkkain silmin, että en se minä ollut! Ja kun hesari ynnä muu media lyö ja potkii jo maassa makaavaa, niin sitten vain ihmettelee, että mitä se nyt noin meitä haukkuu, emmehän me ole tehneet mitään.

    VastaaPoista
  10. Jatkan nyt tauolla olevaa Hesarin lukemista, kun mm pariskunta Saarikoski on vapautettu tehtävistään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saarikosket symboloivat Hesarin vihervasemmistolaista alennustilaa. Montako oikeusjuttua tai rikostutkintaa muuten Hesarilla on vireillä tällä hetkellä ? Kuvastaa lehden rikollista toimintatapaa.

      Poista
  11. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 10.12

    Eräs tuntemattomaksi jäänyt blogisti kirjoitti n. 15 vuotta sitten ansiokkaan artikkelin "Helsingin Sanomien johtama mediakontrolli Suomessa", https://eaglesflysingly.blogspot.com/2008/05/helsingin-sanomien-johtama.html

    Artikkelinsa alussa hän totesi: "Euroopasta saa kauan hakea maata, jossa tiedonvälitys on yhtä monopolisoitunut kuin Suomessa."

    Tuo monopolisoituminen vielä lisääntyi huomattavasti muutama vuosi sitten:
    "Sanoma on allekirjoittanut sopimuksen Alma Median alueellisen sanomalehtiliiketoiminnan ostamisesta. Yrityskaupassa Sanomalle siirtyy Alma Media Kustannus Oy, joka kustantaa Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa sekä kolmeatoista pienempää lehteä Pirkanmaalla sekä Länsi- ja Keski-Suomessa.",
    https://www.sanoma.fi/news/2020/wp/sanoma-ostaa-alma-median-alueelliset-sanomalehdet/

    Niin ollen Brysselin Pravda sai entistä enemmän propagandavoimaa tukeakseen täyden diktatuurin saavuttamista EU:ssa ja edelleen ylimpien globalistirikollisten harvainvaltaisen, tyrannimaisen maailmanhallituksen pystyttämistä. Sota "rasismia" ja "vihapuhetta" vastaan (valkoihoisten kansojen matalan intensiteetin kansanmurha) palvelee omalta osaltaan tuon tavoitteen saavuttamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 15 vuotta on pitkä aika, mutta joillekkin asioille tuo ei ole edes vuorokausi. Itse kirjoitin 15 vuotta sitten lähes päivittäin uusi-suomi foorumeille ja pidin myös blogia. 2 kertaa arvostelin vihreitä ja noiden ihmeellistä muslimikiihkoa. Tili lähti sen tien viemäristä alas, tilalle tuli muslimijärjestöjen tappouhkaukset joita vieläkin tulee muutama kuukaudessa. Koskaan en tehnyt noista mitään ilmoitusta virkavallalle kun tiedän että siitä ei kärsisi kukaan muu kuin minä.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 19.38

      POLPO "tietää", etteivät nuo "rauhanuskonnon" edustajat voi syyllistyä tappouhkauksiin saati sitten tappamiseen!

      Poista
  12. Tässä on esimerkki mitä seuraa kun muslimit pääsevät yhteiskunnassa valtaan.
    Ymmärtääkseni tätä kehitystä tulee vastustaa Euroopassa. Meillä on hyvä elämä nyt - ei tuhota sitä ottamalla tänne keskiaikaisia muslimeja.
    Hyvä, että tällaista tuodaan julki. Vielä kun rehellisesti uutisoitaisiin esim. Ruotsin järkyttävistä tapahtumista.

    Yle tänään

    Yliopistot, puistot ja kauneushoitolatkin on kielletty – katso tästä jutusta, mikä on enää sallittua naisille Afganistanissa

    Yle kysyi Afganistania hyvin tuntevalta tutkijalta, miten Taliban on rajoittanut naisten elämää valtaannousunsa jälkeen.

    https://yle.fi/a/74-20045088

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 10.51

      Tällaistakin siitä seuraa, kun niitä "asylum"-taikasanalla päästetään holtittomasti eurooppalaiseen maahan:
      "Ruotsi: Uutta kritiikkiä vanhustenhoidon kieliongelmista",
      https://www.kansalainen.fi/ruotsi-uutta-kritiikkia-vanhustenhoidon-kieliongelmista/

      Poista
    2. Journalismin periaatteita noudattava media voi aloittaa vaikka tästä aiheesta

      Yle tänään

      Tyttöjen ja naisten sukuelinten silpominen on nostettava isommin julkiseen keskusteluun Suomessa, peräänkuuluttavat asiantuntijat

      Suomessa on arvion mukaan noin 10 000 silpomisen läpikäynyttä tyttöä ja naista.
      THL:n ja Itä-Suomen yliopiston asiantuntijat toivovat tuoreessa julkaisussa lisää kansanterveydellistä ja poliiittista keskustelua aiheesta.

      https://yle.fi/a/74-20045283

      //////////////////////

      Ja keskustelua voi jatkaa siitä mitä kaikkea muuta tämä keskiaikainen kulttuuri ja uskonto pitää sisällään.
      Asioita mitkä eivät mitenkään eikä koskaan sovi yhteen länsimaisen oikeusvaltion kanssa.

      Poista
  13. Vähän kyllästyttää tuo Afganistanin tilanteen kauhistelu. Antaa heidän elää siellä siten kuin haluavat. Jos haluavat tuollaista elämää, mitä me olemme sitä estämään. Perustan tämän siihen karuun tietoon että niitä talibaneja oli vain 15 000. Jos 39 miljoonan ihmisen kansakunta antaa 15000 miehen armeijan voittaa itsensä, niin se tarkoittaa sitä että näillä 15 000:lla on melkein koko kansan kannatus. Ei tuolla määrällä muuten maata vallata. Se tarkoittaisi samaa kuin että joku valtaisi Suomen 1700:lla miehellä. Ei muuten onnistu. Ei onnistu edes 170 0000, pitää pistää pari nollaa lisää. Eli he ovat ihan itse siellä Afganistanissa halunneet tätä, joten ovat sitten hyvät ja nauttivat siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan noin eivät yhteisöllisen vallan mekanismit toimi. Jos yleisesti ottaen meillä olisi edes hieman enemmän sosiologista tietoa ja ymmärrystä, emme laajentaisi omia, "demokraattiseen enemmistöön" liittyviö mielikuviamme koskemaan yhteisöjä, joissa ei koskaan ole vallinnut ainoatakaan niistä kognitiivisen kehityksen ehdoista, joihin oma, eurooppalaisella uudella ajalla syntynyt ajattelumme perustuu.

      Sosiaalisesti hyvin sitovissa yhteisöissä vallitsee vahva yhdenmukaisuuden paine ja "mekaaninen" normimoraali, jota noudatetaan orjallisesti ja jossa tuomiot ovat julmia ja annetaan jumalan nimissä.

      Tuollaisessa kehittymättömässä yhteisössä nimenomaan hyvin pienellä vähemmistöllä on suurin valta. "Valta" on tosin väärä sana kuvaamaan vahvan sosiaalisen sitovuuden piirissä vallitsevaa, kaikkia koskevaa painetta.

      Meille "valta" voi tarkoittaa "valintoja" erilaisten vaihtoehtojen välillä -- kehittymättömissä kulttuureissa "valta" on olemuksellisesti aivan muuta. Meille "vallan" perustana voi olla "luottamus", kehittymättömissä yhteisöissä perustunne on pikemminkin kaikkien kokema "alistuminen" kyseenalaistamattomille säännöille ja totuuksille.

      Sosiaalisesti sitovissa kehittymättömissä yhteisöissä vallitseva normipaineinen moraali on kokonaan erisuuntaista psyykendynamiikkaa edustava orientaatio kuin oma "omantunnonetiikkamme", jota ehkä voi myös "seurausetiikaksi" kutsua, kuuluuhan siihen osana myös syysuhdeajattelu.

      Jos ymmärtäisimme näitä ihmisyyden erilaisia, toisensa pois sulkevia laatuja enemmän, emme sortuisi siihen älylliseen epärehellisyyteen, josta harhaiseen ihmiskäsitykseen perustuvat, yliyleistävien yleiskäsitteiden varaan kyhätyt "ihmisarvo- ja -oikeusideologiamme" kertovat.

      Poista
    2. Voi olla noin mitä Seppo sanoo, mutta käytänön elämässä se ei muuta mitään mitä minä ennen häntä sanoin. Se on heidän yhteiskunnassaan tuo meno, ei sille mitään ulkoa voi, eli he itse todellisuudessa valitsevat. Se voisi olla jokin toinen ja toisenlainen pienryhmä joka olisi vallassa, mutta tuolla se on tuollainen. Se on sitä heidän yhdenmukaisuuttaan.

      Poista
  14. Kalergi-suunnitelma15. elokuuta 2023 klo 10.54

    Tavallisten suomalaisten verovaroilla ylläpidetty Yle panee aisapariaan Brysselin Pravdaa paremmaksi tavallisten, valkoihoisten suomalaisten matalan intensiteetin kansanmurhan toteuttamiseksi masinoidulla "rasismin" ja "vihapuheen" vastaisella propagandasodalla:
    "A-studio kääntää poliittisen johdon tuottaman rasismin tavallisten suomalaisten syyksi",
    http://ylewatch.blogspot.com/2023/08/a-studio-kaantaa-poliittisen-johdon.html

    VastaaPoista
  15. Minulle tulee mieleen joku Al Caponen aika kun ihmisten piti yrityksineen maksaa suojelurahaa Caponen mafialle. Itse asiassa on lähes sama tuo ylevero, toki taitaa olla vieläkin törkempi.

    VastaaPoista
  16. Suvakit...syyttää "kahtiajaosta" eli ikään kuin se olisi pahojen ihmisten, eli vaiks PS äänestäjien syy..vaikka suvakit..itse ovat aiheuttaneet sen kaiken järjen ulkopuolella olivilla "monikultuturisuus" trans... homotuksella..kaikki mikä on aivan idioottimista..niin näiden rummutuksella..

    sit jos joku viellä järjissään oleva ihminen..vastustaa tätä touhua..hän on muka "äärioikeistolainen"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä Virossa katsomassa, miten kauppakeskuksissa käyttäydytään.

      Poista
  17. Luulen, ettei yleisesti eikä varsinkaan tämän nimenomaan asiaosallisen lehdistön piirissä tiedetä eikä ymmärretä, miten perustavanlaatuisten yleisinhimillisten ja omaa eurooppalaista kielellis-kulttuurista kansallisvaltiotamme koskevien kysymysten kanssa nyt ollaan tekemisisä.

    Viime vuosisadan filosofia kääntyi ongelmanasetteluissaan ikään kuin ympäri ja sukelsi itse siihen kieleen, jolla ongelmat asetetaan. Kielifilosofian syvimpään päätyyn kahlasi Wittgenstein, joka ihan elämänsä loppuaikoina puhui siitä, miten kaikki kieli ja kielen käsitteille rakentuva ajattelu tarvitsee välttämättä tietyn ehjän taustavakauden, "varmuuden", kuten hän tätä ominaisuutta nimitti. On oltava yhtenäinen, kaikkia asioita esiin nostava, yhteiskunnan laidasta laitaan ulottuva kieli -- jonka "kielimaailmassa" tietty taustavakaus vallitsee -- ja vasta tuo vakaus tekee sitten kritiikinkin mahdolliseksi.

    On aika puistattavaa, etteivät kielen ammattilaiset, journalistit, tiedä eivätkä ainakaan ymmärrä kielifilosofiasta mitään. Ihan surutta he sulkevat sitä läpinäkyvää pintaa, jossa kaikki yhteiskunnan ongelmat tulisivat esiin ja käsiteltäviksi -- journalistit ovat yhtä typeriä kuin ne juristeristit, jotka haluavat lakipykälillä sulkea yhteiskunnallisen keskutelun pinnan jonkinlaiseksi hyvätapaiseksi "poliittiseksi korrektiudeksi" -- niin että kaikki kipeät ongelmat haudattaisiin puhumattomuuden pinnan alle. Kukaan ei kerro näille pässinpäille, että kun yhteiskunnalinen läpinäkyvyys menetetään, yksi keskeisin demokratian ehto tuhotaan -- ja lopputulemana onkin sitten ajautuminen totalitarismiin, jossa edes nurkan takana harjoitettavasta ihmistuhonnasta ei vuoda ulos sanan sanaa.

    Nyt "vihapuheet" yrittävät tehdä sen tehtävän, joka tiedonvälitykselle kuuluisi. Sekään ei tule onnistumaan -- sekin päin vastoin vain oikeuttaa harjoitettavan sensuurin -- jolle kyllä keksitään tosi hienoja nimiä joissa ei ole jälkeäkään mistään "sensuurista" tai siitä simppelista inhosta, joita kulttuuri-ihmiset tuntevat "impivaaralaista" kansanryhmää kohtaan.

    Totalitarismeihin ajaudutaan aina kaikkein hienoimpien tiedollisten selitysten ja kaikkein hyväksytyimpien moraalisten arvojen nimissä. Historia ei siis ole opettanut meille mitään, vaan yhteiskuntamme läpinäkysyys romutetaan nyt "ismisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä.

    Jos olisimme valistuneempia tämän oman järjestelmämme -- eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneen "edustuksellisuuden" kognitioon perustuvan demokratian -- suhteen, ja jos saisimme silmät auki näkemään sen umpikujan johon sokeuden vallassa olemme ajautumassa, huutaisimme suoraa huutoa. Mutta osaamme sulkea silmämme siististi ja hyvätapaisesti, ja mitä pitemmälle kohti itse itseään vahvistavaa totalitarismia vajoamme, sitä vakuuttuneempia meistä tulee oman oikeassa olemisemme suhteen.

    Se on outo paradoksi. Näyttää nimittäin siltä, että nimenomaan siellä missä yhteiskunta on lopullisesti sulkeutunut ja missä puhumattomuuden kulttuuri on saanut lopullisen voiton -- ajatelkaa tämän päivät Venäjää -- siellä ihmiset kuitenkin ovat kaikkein varmimpia siitä, että sananvapaus vallitsee.

    VastaaPoista
  18. Professori kirjoitti lompakolla äänestämisestä. Mutta jonkun kai pitäisi äänestää lompakolliin siihen malliin että perustaa vaikka uuden lehden? Eli jonkun pähkähullun. Niin pitkälle kuin silmä kantaa tämän blogin tapaiset ilmiöt ovat ainoa vaihtoehto, eivätkä ne voine olla kummoistakaan bisnestä.

    -jussi n

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillekin parhaista ja tunnollisimmista bloggaajista voi maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun. Suosittelen. Olen myös muutaman kohdalla tätä neuvoani itse noudattanut.

      Poista
  19. Päivän klysymys: kykeneekö demokratia puolustautumaan harvainvaltaista ja sisäänpäin lämpiävää mediaa vastaan?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!