maanantai 7. elokuuta 2023

Orwellilainen uuskieli ja kestävän yhteiskunnan luominen

Näyttää siltä, että Suomi jää vaille sitä hirmumyrskyä, josta vielä pari päivää sitten puhuttiin suurilla otsikoilla. Hyvä näin, sillä nyt voin keskittyä politiikan ja sen kommentaattoreiden ruotimiseen ilmastonmuutoksen kauhistelun sijasta. 

Ensimmäiseksi tahtoisin muistuttaa Orwellinkin mainitseman uuskielen käytöstä poliittisessa keskustelussa. Helsingin sanomat nimittäin kirjoitti jutun, jossa se kertoi, että "radikaali­oikeisto pyrkii vaikuttamaan ihmisten ajatteluun kieltä muokkaamalla". 

Jutun aluksi kerrottiin Hommafoorumilla vuonna 2009  mainitun, että "´radikaali vihervasemmisto´ on saanut maahanmuuttonäkemyksensä osaksi keskustelun valtavirtaa". Ja sen jälkeen toimittaja kuitenkin - otsikkonsa mukaisesti - pyrki osoittamaan, että orwellilaisen uuskielen ensisijainen käyttäjä onkin poliittisen vihervasemmiston sijaan radikaalioikeisto. 

Jutussa käytettiin asiantuntijana nykykulttuurin yliopistonlehtoria, dosentti Tuija Saresmaa, jonka mukaan oikeistopopulismille tyypillistä on erilaisten uusien kielellisten ilmausten vakiinnuttaminen myös perinteisen median kieleen. Ja että tällainen kielenmuokkaus on tuttua kansainvälisen radikaalioikeiston toiminnasta.

En kiistä, etteikö näin olisi, mutta haluaisin huomauttaa Saresmalle, että aivan kuin jutun alussa todettiin, vastaava uuskielen muokkaaminen on käytössä myös politiikan toisella laidalla. Ja sieltä se on suomalaisen valtamedian avulla levinnyt perinteisen median kieleen monin verroin tehokkaammin kuin poliittisen oikeiston lanseeraamat ilmaukset. 

Vai väittääkö joku, että esimerkiksi "intersektionaalinen feminismi", "penikselliset naiset", "mamut" tai "kultamunat" olisivat politiikan oikean laidan toimijoiden kehittämiä ilmaisuja? Kyllä ne ovat ihan poliittisen vihervasemmiston alkujaan käyttöönsä ottamia termejä, joiden tarkoituksena on ollut laajentaa feminismin käsitettä kohti ihmisten eriarvoista kohtelua, toimia hellittelyterminä maahan saapuneille kehitysmaalaisille sekä antaa (väärin)ymmärtää näiden tuottavan Suomelle taloudellista hyötyä.

* * *

Lopuksi haluaisin vielä mainita Ylen jutusta, jossa näkyi räikeästi poliittisen oikeiston ja vasemmiston ajattelutavan ero. Siinä haastateltiin ministeri Sanni Grahn-Laasosta (kok), joka kertoi, että hallitus aikoo nyt vähentää pitkäaikaista riippuvuutta toimeentulotuesta ja puolittaa tuen saajien määrän "ensisijaisesti sitä kautta, että työllisyys vahvistuu ja että toimeentulotukea tarvitsevien määrä vähenee".

Tähän reagoi Kelan naispuolinen asiantuntija väittämällä, että toimeentulotuen tarve voi päinvastoin kasvaa, kun hallitus aikoo samaan aikaan leikata asumistukea ja työttömyysturvaa, sillä hänen mukaansa "se yleensä tarkoittaa sitä, että ihmiset joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen. Eli hallituksen tavoite on vähän ristiriitainen". 

Toisin sanoen siinä missä kokoomuslainen ministeri pyrki auttamaan pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työntekoon, virkatyötä tekevä - vasemmistolaista ajatusmallia noudattava - nainen näki ensisijaiseksi sosiaalisen tulonsiirron työtä tekeviltä työttömille. Molemmat lienevät omalla tavallaan oikeassa, mutta vain ministerin ratkaisu johtaa pitkällä aikavälillä taloudellisesti kestävään yhteiskuntaan.

55 kommenttia:

  1. Ovatko ”kultamuna” ja ”mamu” tosiaankin alunperin vasemmiston lanseeramia termejä?
    Paperiton sekä toksinen maskuliinisuus ovat omia vasemmistolaisia inhokkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mamusta en tiedä, sehän on aika asiallinen termi eli lyhenne sanasta "maahanmuuttaja". Matu taas voidaan johtaa vaikkka "maahantulijasta" tai "maahantunkeutujasta", se lienee oikeiston keksimä termi.

      "kultamuna" taas juontuu sitran prosyyristä varmaan yli 10 vuotta sitten, jossa puhutaan mamuista "kultamunina", sen idoottimaisen prosyyrin nimi oli joku "tähän rikkauteen meillä on varaa" tai sinnepäin, se on hauska aviisi, löytyy kaiketi myös jollain haulla kuten "Sitra kultamuna esite" tms

      Poista
    2. Ehdoton helmi on Pravdan toimittelijan lanseeraama termi "varsinainen maahanmuuttaja" jolla on vastinpari riisto-oikeiston sanastossa "haittamaahanmuuttaja". https://wiki.hommaforum.org/wiki/Varsinainen_maahanmuuttaja

      Poista
    3. Heikki Porkan blogi selventää kultamuna-sanan käyttöä. Työministeriön esitteessä, olisiko vuodelta 2006 todetaan: "Erilaisuus on rikkaus, Tähän rikkauteen teillä on varaa".

      "Maahanmuuttajien osaaminen voi tuoda kunnalle kultamunia, jotka luovat vaurautta ja hyvinvointia kaikille kuntalaisille".

      Poista
  2. Vihervasemmistolaiset eivät kaappaa pelkästään sanoja uuskäyttöön, vaan he ovat onnistuneet kaappaamaan myös ns. tiedeihmiset. Saresmaa, Raatikainen, Silvennoinen, Boström jne. ovat täysin sokeita kaikelle pahalle, joka tulee vihervasemmiston suunnalta ja papukaijamaisesti toistelevat vihervasemmiston klisheitä yrittämättä laittaa mitään kontekstiin. Tutkijoina heidän uskottavuutensa on nolla paitsi HS:n ja Ylen piirissä.

    VastaaPoista
  3. yksi esimerkki eli "tuulivoimapuisto". Mikä helvetin puisto semmonen on missä on noita perkeleellisiä tuulimylly härveleitä jonossa? Se on kauniin puiston vastakohta. Mutta viher-imbesillit ovat keksineet termin, jotta siittä TUULIVOIMATEOLLISUUSALUEESTA tulisi positiivinen mielleyhtymä siis luonnosta ja puistosta, vaikka nimenomaan isoja alueita luontoa tuhotaan metsää kaatamalla, lintuja tappamalla, melua tuottamalla sekä helvetillinen maisema haitta

    VastaaPoista
  4. Tässä jutussa meillä on kolme naista. Kolme esimerkkiä ahkerista, mutta yhteiskunnallisia asioita ymmärtämättömistä naisista. Suurimmat vihervasemmistolaiset typeryydet ovat yleensä juuri naisten aikaansaamia (ellei erästä Saska Saarikoskea lasketa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuosina olen pettynyt naissukupuoleen. Menevät liikaa tunnepuoli edellä. Muuttavat miehenkin femiiniseksi nössöksi pahimmassa tapauksessa. Ev lut kirkkokin alkaa olla dhimmikirkko. Ne naispapit. Olikohan raamattu sittenkin oikeassa tuossa "nainen vaietkoon seurakunnassa"

      Poista
    2. Nähdäkseni tässä on ongelmana se, että kummatkaan sukupuolet eivät pysy biologisilla osaamisalueillaan. Nykyinen tilannehan on tasa-arvon vääristymää ja feminismiä pahimmillaan.

      Naiset eivät ole kykeneviä ymmärtämään tai hoitamaan yhteiskunnallisia asioita. Tästä esimerkkinä on eurooppalaisten/läntisten yhteiskuntien nykyinen tila (romahtanut syntyvyys, holtiton maahanmuutto, katujen turvattomuus, toksisen maskuliinisuuden syytökset, rasismivouhotus, woke ja transhysteria).

      Mainitsit kirkon pappeineen, mutta samaa surkeata vahinkoa naiset ovat saaneet aikaan yliopistoissa, politiikassa, medioissa, armeijassa - vain joitakin mainitakseni. Mies on kuulemma jo synnyttänytkin, kuvittele.

      Naisten johtamat yhteiskunnat ovat taantuvia, turvattomia ja muiden (esim. maahantunkeutujien) hyväksikäyttämiä. Tästä esimerkkinä vaikka Merkelin aika, jolloin Saksa tuhottiin ja saatiin aikaan parhaillaan käynnissä oleva väestönvaihto.

      Hulluinta tässä on se, että toimillaan naiset koko ajan huonontavat omaa suhteellista asemaansa ajaessaan islamia omiin yhteiskuntiinsa.

      Poista
  5. Kieltämättä yllättävää, että lehden toimittaja haluaa nähdä nimenomaan radikaalioikeiston kieltä muokkaavana toimijana. Toki hommaforumilla ja vastaavilla alustoilla käytetään rikasta ja välillä värikästäkin kieltä, mutta on aika vaikeata kuvitella niitä käytettävän mediassa tai yleisessä puheessa neutraaleina termeinä. Ehkä toimittaja on itse sisäistänyt nämä sanat tai sanonnat niin syvälle itseensä, ettei osaa tai halua ajatella niiden oleva tietoisesti vasemmiston luomia. Hyvä esimerkki on paperiton, jota pyritään käyttämään ilman poliittista latausta, mutta jonka tarkoitus on tietoisesti hämärtää täällä olevien status. Media on myös pitkään pyrkinyt nimeämään perussuomalaiset äärioikeistolaiseksi puolueeksi ja yrittää käyttää sitä neutraalinan terminä kuvamaan puoluetta. Vastaavasti emme kuitenkaan kuule Vasemmistoliittoa kutsuttavan äärivasemmistopuolueeksi ja vastaavasti kommustipuolueita radikaalivasemmistolaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäpä sitten "positiivinen syrjintä"? Se on siis positiivista kun suomalaista syrjitään? Minusta se on rasismia ja epätasa-arvoa.

      Poista
  6. Sana - yksittäistapaus - on yksi termi, joka on jäänyt mieleen kun suvaitsevaisto on sitä aikanaan viljellyt.
    Se oli tehokas keino hiljentää arvostelua maahanmuutosta - varsinkin jos joku Lähi-itälainen tai Afrikkalainen tummaihoinen raiskasi kantaväestöön kuuluvan naisen/tytön.
    Esim. raiskauksista ei siis saanut keskustella.

    Ruotsista saa taas esimerkin miten "yksittäistapauksesta" on tullut arkipäivää.
    Jostain syystä Suomen media ei oikein tahdo uutisoida näitä tapauksia. Pyritäänkö nämä piilottamaan lukijoilta vai ovat niin vähäpätöisiä ei kannata mustetta tuhlata?

    PT-media 5.8.2023

    Tukholmassa erittäin väkivaltainen ilta ja yö

    https://pt-media.org/2023/08/05/tukholmassa-erittain-vakivaltainen-ilta-ja-yo/

    Eilinen ilta ja viime yö oli erittäin väkivaltainen Tukholman alueella. Ammuskelu ja pommi-isku, joissa useampia on haavoittnut ja yksi kuoli.

    Tukholman eteläpuolella Haningessa oli meno reippaanpuoleista ilta yhdentoista aikaan. Handenin ongelmallisella alueella kaivettiin pistoolit esille ja kaksi henkilöä sai osumaa.

    Kun poliisi saapui pelipaikoille, niin kaksi henkilöä löydettiin pensaikkoon kontanneena vakavasti loukkaantuneena.
    Toinen, parikymppinen nuorukainen, lähtikin sitten oikosääristen pataljoonaan, toinen vietiin Karoliiniseen sairaalaan.
    ...
    ...
    Muutaman kymmenen kilometrin päässä Södertäljessä taas viriteltiin kerrostalon rappukäytävään kunnon pommi. Kaksi henkilöä vietiin sairaalaan ja useammat saivat paniikkikohtauksen.
    Tapahtumapaikka on Genetan ongelmallinen maahanmuuttaja-alue. Kello yhden aikaan yöllä kerrostalon rappukäytävään mentiin sisälle ja sinne viritettiin pommi.

    Räjähdys oli sen verran voimakas, että seitsenkerroksisen talon kolmen alimman kerroksen asuinhuoneistot menivät enempi tai vähempi remonttikuntoon.
    Joissakin huoneistossa ovi paiskautui sisälle voimalla.

    /////////////////////////

    Toivottavasti Suomen haittamaahanmuutto saadaan lopetettua ettemme joudu Ruotsin tielle.
    Miettikää nyt jos omalle kohdalle kävisi näin - oman talon rappukäytävä räjäytettäisiin taivaan tuuliin ja samalla oma asunto asuinkelvottomaksi.
    Missä sitä sitten pikku tai vähän isommalla pakkasella sitten asustelisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikoinaan Suomen miehet selvisivät Raatteentiestä.
      Nyt naiset vievät meitä Ruotsintielle. Viimeisin esimerkki oli "viisikko".
      Nykyisen hallitus-kvartetin jäsenenä on edelleen Henriksson. Millähän motiiveilla?

      Poista
    2. KAIKKI tapahtumat ovat "yksittäisiä", sen sanoo jo kvanttifysiikkakin..yksittäisiä aina atomitasolta ihmisten toimintaan, MUTTA yksittäistapauksista muodostuu tilastollisia todennäköisyyksiä, jotka..tilastotieteen tai fysiikan..lakien mukaan..voidaan yleistää ikäänkuin kuvaamaan maailmaa sekä ennustamaan sitä (kuten ny vaikka tiettyjen ryhmien raiskaamisen todennäköisyyksiä)

      Poista
  7. Olisi kiva tietää, mihin töihin otettaisiin meikäläinen 60+ vuotta nuori käppäukko?

    VastaaPoista
  8. Onko tämä sitä kestävän yhteiskunnan luomista?
    Tarvitsevatko tätä kantasuomalaiset lapset vai maahan tulleet "uussuomalaiset" esim. muslimitaustaiset lapset?
    Jännää uudiskieltä tuo "uussuomalainen".
    Ohimennen täytyy kysyä miten se 10,4 mrd/vuosi valtion alijäämä kurotaan umpeen?

    Yle tänään

    Kouluvalmentajat auttavat oppilasta tulemaan kouluun ja pärjäämään siellä – heitä palkataan nyt lisää, sillä poissaolot halutaan kuriin

    Osa oppilaista tarvitsee tukea päästäkseen kiinni arjen rutiineihin. Tavoitteena on vähentää pahoinvointia ja sitä kautta poissaoloja.

    https://yle.fi/a/74-20043204

    Artikkelista poimittua

    Kunnat palkkaavat nyt kouluihin entistä enemmän tukihenkilöitä, joiden perustehtävänä on vähentää poissaoloja ja niihin liittyviä ongelmia.

    Esimerkiksi Vantaalle on palkattu ensi lukuvuodeksi 11 uutta kouluvalmentajaa, joiden tavoitteina on
    ”tukea oppilaiden hyvinvointia, osallisuutta, motivaatiota, viihtyvyyttä, turvallisuuden tunnetta sekä kouluun kiinnittymistä”.

    Kouluvalmentajia tai koulukoutseja on monessa kunnassa ennestäänkin, mutta määrä kasvaa. Tarve on kasvanut, mutta osasyynä on myös lakimuutos.
    Perusopetuslaki muuttui elokuun alussa niin, että opetuksen järjestäjän – useimmiten siis kunnan – pitää ennaltaehkäistä oppilaan poissaoloja ja puuttua niihin suunnitelmallisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10 miljardin vajetta EI pystytä poliittisin keinoin kuromaan umpeen, koska kun "säästetään" niin verotulot vähenevät vastaavasti tai ainakin lähes vastaavasti.

      Jännä ilmiö, etta vaikka vittupäähallitus pumppasi 40 miljardii (osa toki ulkomaille) niin Suomen kansantalous ei silti kasvanu sen takia pätkääkään, eikä verotulot nousseet LOL..

      tollaseen voi pystyä vain vittupäähalitus, 40 miljardin uusi velka katois kun akanat tuuleeen, ei näy missään, ei ainakaan positiivisesti, mitä nyssit ajoi suomen pikavippikierteeseen

      Poista
    2. aikamoista rasismii suomessa, pikipää penskoille annetaan paljon enemmän verorahperäisiä etuja mitä kantasuomalaisille...kaikkee.."koulukoutseja" asumistukee ja toimeentulotukee. kun pitäisi tasapuolisuuden nimissä antaa sama kaikille ryhmille

      ja silti..pikipäille rahan kaataminen; tulos nolla summaarum

      Poista
    3. "Yksin" tänne tulleita paapotaan 25-vuotiaiksi asti kun suomalainen nuori on omillaan 18-vuotiaana. Sitä paitsi kukaan lapsi ei tule tänne yksin tuhansien kilometrien päästä!

      Poista
    4. Ette vaan osaa. Mun lapset (3 kpl) asuu mun sijoitusasunnoissa ja KELA maksaa mun lainat pois.

      Lapsilisistä olen säästänyt niille kunnon sijoituspossat, vanhimmalla 100 keuroo.

      Lisäksi opintorahaa ymym tukia tulvii ovista ja ikkunoista. Ei oikein edes tiedä mitä kaikella rahalla tekis.

      Poista
    5. Nih, pitäisköhän sulta tommosen toiminnan takia riistää kansalaisuus ja moraalittomana ketkuna karkottaa jonnekin kehitysmaahan?? Mikähän ottais vastaan?
      Vai onko siipeily kumminkin kaikkien meidän siihen kykenevien kansalaisoikeus?

      Poista
    6. Mikä siipeily? Jos kerran järjestelmä toimii näin niin tottakai hyödynnän sen. Muu olisi typeryyttä. Turha täällä on kitistä ettei saa valtiolta fyrkkaa kuin maahanmuuttajat. Ihan helppoa se on. Sillä voi tulla jopa vauraaksi.

      Se, onko tämä jakosysteemi oikein vai väärin, on ihan toinen keskustelu. Vasemmisto on rakentanut minuakin varten mekanismin, jolla minä saan rahaa joka kuukausi tuhansia euroja vuokratuloissa. Eikä tarvitse verojakaan maksaa kun hoitaa hommat oikein.

      Poista
    7. Entä mikä olisi se systeemi, jossa toimisit hölmöhköjenkin sääntöjen mukaan enimmmäkseen yhteiseksi eduksi? Vai voisiko sellaista edes olla?

      Poista
    8. Yhteiseksi eduksi? Heh, en minä ole keksinyt näitä yhteiskunnan pelisääntöjä. Ne on tehty yhteiseksi hyväksi. Minä toimin sääntöjen mukaan.

      Poista
  9. Orwellilaista dystopiaa Jyväskylässä

    Yle tänään

    Kaupunki määräsi joka tontille linnunpöntön, mutta lähes kaikki puut kaadettiin – samalla hävisivät varjopaikat, joita asukkaat nyt kaipaavat

    https://yle.fi/a/74-20043795

    Lapsiperheiden suosimaa Kauramäkeä markkinoitiin luonnonläheisenä alueena. Jopa asemakaavaan kirjattiin, että joka tontilta on löydyttävä linnunpönttö.

    Suurin osa tonteista parturoitiin kuitenkin rakennusvaihessa paljaiksi.

    Myöskään Hanhivaaran tontilla ei ole yhtään puuta. Linnunpönttö on kiinni puisessa tolpassa.

    //////////////////////

    Ilmakuva on surullista katseltavaa. Missä viipyy Elokapinan isku?

    VastaaPoista
  10. ihme touhuu, mulla on kyl pihapiirissä useitakin linnunpönttöjä sekä muutenkin neljäs osa villi puutarhaympäristö, esim pystyyn kuolleita pari puuta sekä muuta kivaa vaikka tikkojen nakerrettavaksi, jooh elukoita riittää hyönteisistä lintuihin ja nisäkkäsiin monelaista, ja maatias kukkia

    ei pakko oikein toimi tällaisessa linnunpönttöasiassa..itte en kyl ikävä kyllä oo mitenkään puhdistellu niitä, lieneekö tarpeellistakaan, puhdistakoot ne linnunpönttöjen vuokralais-asukkaat...seinissä olevissa köynnöksissä on myös paljon lintujenpesiä

    VastaaPoista
  11. Onpas taas proffalla persulasien sumentama maailmankuva vahvana. Hesarin artikkeli oli oikein valaiseva ja hyvä. Ainoa huono puoli on että tuo olisi pitänyt julkaista ennen vaaleja. Hommaforumin tekstit ei muutu miksikään siitä mitä ne ovat, ei vaikka vasemmistokin olisi käyttänyt samaa kikkaa. Hommafoorumin kielenmuokkaus näyttää olevan systemaattista. Siitä en tiedä kuinka tehokasta se on, minulle ainakin tulee tuon sanaston käyttäjästä heti mielikuva lihavasta epäsiististä jurposta. Eli suurin osa tämänkin palstan kommentoijista on mielikuvissani peräkammarin poikia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se äääärrioikeiston kielenmuokkaus on ainoastaan vihervasemmiston kielenmuokkauksen kääntämistä vittuiluksi termien älyttömyyden ja todellisuuden muodostaman vastakohtaisuuden mahdollistamana.

      Poista
    2. Mielikuvissasi.... elät sitten ilmeisesti melkoisessa mielikuvitusmaailmassa ihan täysin. Kuvittelet islamilaisten maahanmuuton kovinkin hyväksi asiaksi ja sitä vastustavat oman mielikuvituksesi mukaisiksi inhottaviksi olioiksi mieleltaan ja ulkoasultaan. Ehkä kannattaisi herätä todellisuuteen, vaikka se aihauttaisikin tolkuttoman kognitiivisen dissonanssin päässäsi. Ei ole aikuisen ikäiselle ihmiselle hyväksi elää oman päänsä sisäisessä mielikuvitusmaailmassa.

      Poista
    3. En pidä islamilaista maahanmuuttoa hyvänä asiana. Sen lisäksi pidän lapsellisina ihmisinä kaltaisiasi, jotka käytätte tuota hommafoirumin sanastoa.

      Poista
    4. Mitä hommaforumin sanastoa käytin? ainoa sana on tuo ääärrioikeisto, jolla vittuillaan teille kun löydätte sitä äärioikeistoa kaikkialta, vaikkei sitä ole missään, ettekä äärivasemmistoa mistään vaikka sitä on vaikka kuinka paljon.

      Poista
    5. Yksi vaihtoehto on asia-argumentit. Toinen näemmä olkiukkojen luominen ihkaomassa mielikuvitusmaailmassa. Kerro toki lisää mielikuvitusmaailmastasi, mutta se on yhtä kiinnostavaa kertomukset siitä, millaista unta on nähnyt.

      Poista
    6. Ei taida olkiukko olla sinulle käsitteenä selvä. Proffa teki avauksessaan olkiukon. Minä vain puhuin mielikuvasta, joka syntyy typerän tekstin kirjoittajasta.

      Poista
    7. Nyt toit esille että proffa olisi tehnyt olkiukon, niin selitäpäs vapaasti kuvaillen, mikä ja millainen se olkiukko jonka hän teki, oikein on? meinaan kun tuossa tekstissä ei oikein olkiukon klassisen määritelmän mukaisesti ole sitä olkiukkoa. Epäilen että joko et itse ymmärrä mikä olkiukko on, tai klassiseen vihervasemmistolaiseen tapaan sinulla on ihan ikioma määritelmä käsitteelle olkiukko, ja jollaisesta määritelmästä me muut tyhmemmät emme ole koskaan kuulleetkaan. Vähän sama kuin tässä miten syytätte ihmisiä rasisteiksi, vaikka klassisen YK:n ja meidän perustuslain tasa-arvomääritelmän mukaan he eivät rasisteja ole. Teillä on vain ihan ikioma määritelmä rasistille, jonka olette kehitelleen omissa pikku päissänne. Ja jota ette suurelle yleisölle halua mediassa kertoa, ainoastaan kiljua sitä rasistia, koska silloin lumous haihtuisi ja te vaikuttaisitte idiooteilta muidenkin kuin meidän, jotka tietävät teidän määritelmänne, silmissä.

      Poista
    8. Heh, sinäkin värkkäsit siinä olkiukon:)

      Te pölöpäät olette siinä tosi hyviä. Äsken A-studiossakin persu lähti liikkeelle olkiukolla.

      Jatkakaa samaan malliin, persut 5 prossaa.

      Poista
    9. Tai itse asiassa useammankin olkiukon.

      Mutta jos on hyvä pelkästään typeryydessä niin täysillä vaan:)

      Poista
    10. Eli et osannut selittää asiaasi, jatkoit vain syyttelyä olkiukoista. Minun kirjoituksessani ei ollut mitään okkiukkoon viittaavaakaan, koska se olisi vaatinut sen helposti kaadettavan olkiukon kuvaamista vastustajan käsitykseksi asioiden olotilana, ja sitten sen kaatamista niillä helpoilla väitteillä. Mitään sellaistahan noissa kirjoituksissa ei missään ollut, joten sinun käsityksesi olkiukosta on täysin harhainen, tai olet muuten täyttä ymmärrystä vailla.

      Poista
    11. "Olkinuken perusmuodossa henkilö vääristelee toisen argumentteja ja kritisoi sitten tätä vääristelemäänsä näkökantaa. Toisessa olkinuken muodossa henkilö ei vääristele vastapuolen argumentteja, mutta hän valikoi toisen argumenteista kritisoitavaksi vain heikoimmat ja jättää vahvemmat argumentit huomiotta. Kolmannessa olkinuken muodossa henkilö keksii kokonaan kuvitteellisen vastapuolen ja sitten kumoaa hänelle itse keksimänsä heikot argumentit."

      Poista
    12. Lue sitä wikipediaa vähän pidemmälle niin pääset persujen olkiukkoon.

      Poista
    13. Ei löydy, kerrotko sinä, vai etkö osaa itse kertoa omia perustelujasi kun niin tosissasi vaadit minua kertomaan ne? ei se kuule niin toimi, sinun pitää itse perustella asiasi tai olet vain idiootti mölisijä. Kuten nyt näytät olevan. Pallo on sinulla todistaa toisin.

      Poista
  12. Se on se semmoinen sarjayksittäistapaus.

    VastaaPoista
  13. Mitä tarkoittaa radikaalioikeisto tai äärioikeisto? Mikä on näitten poliittinen ohjelma? Mistä sen löytää? Mainitkaa edes 10 tunnettua henkilöä, jotka kuuluvat tähän ryhmään.

    Vastaus on, että tämmöistä ei ole olemassakaan. Termit ovat vasemmiston keksimiä ja niitä käytetään samaan tarkoitukseen kuin rasisti, natsi, fasisti, jne.

    Jos jostain tavataan nippu hörhöjä, jotka touhuaa natsilippujen kanssa tai häiritsee vasemmiston marsseja, tarkoittaa se ainoastaan, että löydettiin nippu hörhöjä. Näitä on aina ollut. Mahtunevat yhteen Onnibussiin koko valtakunnan tämmöiset. Talteenhan nämä pitää ottaa, mikäli aikovat jotain vaarallista, mutta ei näistä yhteiskunnalle ole laajamittaista uhkaa.

    Äärivasemmisto sen sijaan on todellinen uhka. Se on organisoitunutta ja kuten rallin viimeinen esimerkki osoittaa, siihen liitoksissa olevat eri pikkuryhmät toimivat jatkuvasti siten, että siitä aiheutuu vaaraa ja kustannuksia veronmaksajalle.

    Äärivasemmistolla on koko läntisessä maailmassa muutama erittäin vahva poliittinen työkalu, joitten avulla meitä ollaan viemässä uudenlaiseen marxilaiseen totalitarismiin. Näitä ovat muun muassa:

    - ilmastonmuutos (mitään todisteita mistään uhasta ihmiskunnalle ei ole)
    - ns. maahanmuutoksi kutsuttu kansainvaellus nykymuodossaan
    - covid ja sitä kautta YK on nyt vahvasti tulossa Klaus Schwabin johtaman ryhmän uudeksi työkaluksi (WHOlle halutaan oikeus julistaa maailmanlaajuinen hätätila siihen kuuluvine rajoituksineen kun katsoo tarpeelliseksi)

    Näitten työkalujen avulla äärivasemmisto on saanut varsin voimakkaan otteen lainsäädännöstä ja tätä kautta kansa tulee aina vaan enemmän riippuvaiseksi valtiosta. Professorin esimerkki toimeentulotuesta on pieni asia kokonaisuudessa, mutta kuvaa juuri tätä kehitystä.

    Tämä orwellilainen uuskieli on enemmänkin päivittäiskäyttöön tarkoitettu ja usein sitä käytetään yksittäisiä henkilöitä vastaan. Sillä pyritään saamaan vasemmiston viholliset, eli konservatiivit (en käyttäisi sanaa oikeisto) huonoon valoon. Voimakkaasti vasemmistolainen toimittajakunta antaa sitten oman tukensa tälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma7. elokuuta 2023 klo 15.48


      "ilmastonmuutos (mitään todisteita mistään uhasta ihmiskunnalle ei ole)",
      paitsi pervertoitu ilmasto-"tiede", jota vääristävät lisää korruptoidut ilmasto-"tieteilijät" (esim. fanaattisten ilmastouskovaisten erään Yli-Gurun, prof. Michael Mann'in jääkiekkomailateoria, jonka eräs kanadalainen tilastomatemaatikko osoitti huijaukseksi)

      "ns. maahanmuutoksi kutsuttu kansainvaellus nykymuodossaan" =
      MASINOITU värillisten maahantunkeutujien vyöry Länsi-, Keski- ja varsinkin Pohjois-Eurooppaan leveämmän leivän ääreen työtä tekemättä.
      Tällä hetkellä raivoavan, masinoidun "rasismin"- ja "vihapuheen"-vastaisen sodan tarkoituksena vaientaa tuota eurooppalaisen valkoisen väestön matalan intensiteetin kansanmurhaa vastustavat äänet. Eräs ase tuossa sodassa on erityisesti kommaritoimittajien, -tutkijoiden ja -professorien käyttämä orwelilainen uuskieli.

      Täydellä syyllä ihmiskunnan arkkivihollisiin luettava Klaus Schwab keskittyy monivuotisella koulutusohjelmallaan kasvattamaan eri valtioiden politiikan "nuorista leijonista" hyödyllisiä käsikassaroita itselleen ja koko ylimmälle globalisti-rikollisklikille harvainvaltaisen ja tyrannimaisen aailmanhallituksen pystyttämistä varten.

      Poista
  14. Tuhon äärioikeistoryhmään kuuluvia nimiä tuskin löytyy Tiitisen listasta, sillä silloin sitä ei olisi koskaan kassakaappiin suljettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ymmärrystä täydentää se, että Tiitinen aikoinaan keskusteli presidentti Koiviston kanssa mitä listalle tehdään:

      "Tiitinen ja presidentti Mauno Koivisto päättivät yksissä tuumin salata listan harkittuaan ensin, tulisiko listan henkilöitä tutkia mahdollisista rikoksista."

      Tässä kohtaa on selvää kumpi päättää ja kumpi tottelee päätöstä. Eihän sitä omiaan paljasteta.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mista-mystisessa-tiitisen-listasta-on-kyse-tassa-vastaukset-olennaisiin-kysymyksiin/8748638

      Poista
  15. Uusi jakso mitäkekkonentekisi.fi -podcastissa. 26:s.
    Siinä viittaus myös tähän blogiin.

    VastaaPoista
  16. Orwellin uuskieltä käsittelevä täydentävä liite hänen dystopiaansa ei uskoakseni ole kirjan onnistunein osa -- mutta luulen ymmärtäväni mitä hän on ajanut takaa.

    Hänhän esittää ettää uuskieltä voitaisiin muodostaa ikään kuin poimimalla vanhoista käsitteistä muutamia tunnusomaisia kirjaimia, ja käyttää sitten tällaista kirjainyhdistelmää paljon väljempiä -- jopa päinvastaisia -- merkityksiä viljellen kuin mihin alkuperäinen täsmällinen sana viittasi.

    Käytännössä on kehitys kulkenut hieman toisia kielen mekanismeja hyödyntäen, mutta samaan tarkoitukseen pyrkien josta Orwell varoitti. Käytännössä me olemme hautaamassa todellisuutta mahdollisimman eksaktisti ja jäännöksettömästi kuvaavat sanat ja korvaamme ne yliyleistävillä yleiskäsitteillä, jotka sitten saadaan toimimaan "keskustelussa" koska yleiskäsitteellisyys harhaisesti voidaan kokea asiasisältöjä pätevöittävänä.

    Olen esittänyt tällaisesta erinomaisena esimerkkinä sen ihmiskuvan, jonka varaan "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" on muotoiltu. Eli tuo ihmiskuva esittää jonkinlaista ylihistoriallista, ylikulttuurista, ylikansallista ja yliyhteisöllistä yliyksilöä -- eräänlaista yli-ihmistä -- jolle on varmistettava kaikki "oikeudet", joiden toimeen paneminen jää sitten joidenkin määrittelemättömien, ilmeisesti vähä-arvoisempien ihmisten velvollisuudeksi.

    Yliyleistävän yleiskäsitteellisen uuskielen myötä ajattelumme taantuu takaisin keskiaikaisen skolastiikan kielimuotoihin, ja jokainen joka tämän asian oivaltaa, alkaa nauraa ääneen nykyisten "ihmistieteilijöiden" stiinafuulaverbalisaatioita lukiessaan.

    VastaaPoista
  17. En näe kovin järkevänä jakaa muiden blogeja jonkun omalla blogialustalla, mutta kun muistelen Proffankin hakeneen aiemmin tästä kaivosta vettä, niin olkaa hyvä:
    https://pt-media.org/2023/08/07/hsn-mukaan-oikeisto-muokkaa-kielta-mutta-ei-kerro-etta-sita-tekee-myos-vasemmisto/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös tässä juuri hesari kertonut, että vassaritkin tekee sitä.

      PT media on paskakaivo, jonka tajuaa jokainen itse ajatteleva ihminen.

      Poista
    2. Ajatteleva ihminen käyttäisi relatiivipronominia "minkä", mutta punavihreät soijapojat lienevät lueskelleet Vihreää lankaa kun olisi pitänyt opiskella.

      Poista
    3. https://www.kielikello.fi/-/joka-ja-mika-relatiivipronominin-kaytosta

      Kannattaa vähän tutustua suomeen kielenä, ennenkuin kovin munaa itsensä.

      Poista
  18. HS tänään

    Perus­suomalaisten nuoriso­­järjestö ei saa valtion­avustusta – OKM antoi uusimman hylkäävän päätöksensä kesäkuussa
    Perussuomalainen Nuoriso on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Järjestön kelpoisuushakemus on hylätty myös aiemmin.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009769018.html

    Artikkelista poimittua

    Perussuomalaisten nuorisojärjestö Perussuomalainen Nuoriso ry ei saa valtionapua. Järjestö on hakenut opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) valtionapukelpoisuutta,
    mutta ei ole täyttänyt kelpoisuuden ehtoja.

    Järjestö on ainoa eduskuntapuolueen nuorisojärjestö, jolle kelpoisuutta ei ole myönnetty. Liike Nytin nuorisojärjestö ei OKM:n mukaan ole hakenut kelpoisuutta.

    OKM antoi uusimman hylkäävän päätöksensä Perussuomalaiselle Nuorisolle kesäkuussa.
    Päätöksessä todetaan, että järjestö ei täytä valtionapu­kelpoisuuden tunnusmerkistöä nuorten yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden edistämisen osalta.

    Nuorisolain mukaan järjestö voidaan hyväksyä valtionapu­kelpoiseksi, jos sen katsotaan edistävän edellä mainittuja asioita.
    Arvioinnissa otetaan huomioon, miten näiden tavoitteiden edistäminen toteutuu ”järjestön sisäisessä toiminnassa ja yhteiskunnallisesti järjestön tavoitteiden ja
    sen toteuttamien toimenpiteiden kautta sekä kuinka saavutettavaa järjestön toiminta on eri ryhmiin kuuluvien nuorten kannalta”.

    OKM:n kesäkuisen päätöksen mukaan Perussuomalaiselle Nuorisolle ei voida myöntää valtionapukelpoisuutta, sillä järjestön lähettämässä kelpoisuushakemuksessa
    ei tuotu esiin lainkaan toimenpiteitä tasa-arvon edistämiseksi.

    Hakemuksessa esiin tuodut toimenpiteet nuorten osallisuuden edistämiseksi taas olivat ministeriön mukaan suppeita ja liittyivät normaaliin kansalais­järjestö­toimintaan.

    Ministeriön mukaan kelpoisuuden ehdot täyttyvät muilta osin.

    VastaaPoista
  19. Varisverkoston, Antifan, Elokapinan ja Silakkaliikkeen ym. hörhöjen ajatusmaailman kaikki tuntevat, mutta mikä mahtaa olla sellainen festivaali kuin Musta Pispala, joka järjestettiin Tampereella taas heinäkuun puolivälissä? Mikä on järjestävä taho ja lieneekö sekin valtion tukiluukulla?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!