perjantai 11. elokuuta 2023

Anna-Maja Henrikssonin uhkapeli

Suomessa on käynnissä outo näytelmä. Siinä hallituksen toiseksi pienin puolue vaatii itseään noin neljä kertaa suurempaa kansanliikettä nöyrtymään jonkinlaiseen jatkuvaan ripittäytymisperformanssiin vihjailemalla koko kabinetin kaatamisella. Ja saa siihen suomalaislehdistöltä sekä myös oppositiolta tulitukea.

Tosiasia kuitenkin on se, että hallituksessa pysyminen on RKP:lle aivan yhtä tärkeää - ellei vieläkin tärkeämpää - kuin perussuomalaisille. Mikäli se saisi Petteri Orpon (kok) kabinetin kaadetuksi, mutta lopputuloksena olisikin sinipunan sijasta pelkästään RKP:n vaihtaminen Keskustaksi, voisi ruotsinkielen asema heikentyä nykyisestä kansainvälisesti ainutlaatuisen vahvasta asemastaan. 

Tuon aseman taustalla on historiallinen anekdootti. Vuonna 1863 kävi nimittäin niin, että keisari Aleksanteri II allekirjoitti kieliasetuksen, jolla suomesta tehtiin tasaveroinen kieli ruotsin rinnalle. Se oli silloin suuri pettymys ruotsinkielisille, mutta johti lopulta siihen, että Suomen itsenäistyttyä heidän äidinkielensä jäi tasavertaiseen asemaan suomen kanssa. 

Ilman tuota Aleksanterin päätöstä olisi lähes varmasti käynyt siten, että suomi olisi maan itsenäistyessä syrjäyttänyt ruotsin kokonaan hallinto- ja siten myös virallisena kielenä. Eivätkä suomenkieliset lapset joutuisi opiskelemaan ruotsia, jotta kaikki suomalaiset saisivat palvelua äidinkielellään.

Ja nyt siis RKP:n Anna-Maja Henriksson - ilmeisesti oman vihervasemmistolaisen siipensä painostuksesta - pelaa uhkapeliä kielivähemmistömme kruununjalokivellä. Ja hävitessään menettää suomenruotsalaisten väestön suhteelliseen osuuteensa nähden ainutlaatuisen aseman kielellisesti poikkeuksellisen tasavertaisena vähemmistönä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisuuden synty
Kansainvälistyminen, pakkoruotsi ja kielivähemmistöjen oikeudet
Pakkoruotsi ja demokratia

32 kommenttia:

  1. Halvemmaksi tulisi, jos niille harvoille ummikkoruotsalaisille järjestettäisiin tulkkauspalvelu, kuin että opetetaan 95 prosentille väestöstä pieni kieli, jonka opetteluun ei juuri motivaatiota löydy. Samalla voitaisiin luopua kaikkien virallusten prapereiden kalliista kääntämisestä ruotsiksi.

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa professori kuvaa hyvin toivottavan tapahtumien kulun. Kaikessa härskiydessäänkin kepun lypsyt olisivat heidän hallitukseen tulonsa ehtoina maalle vähemmän haitallisia kuin freudenthalilaisten vaatimukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä mittelössä pitää ottaa näkyvästi esiin myös tuo FREUDENTHALilaisuus; rkp:n perustaja ja kiivas suomenkielisiä mollaava "tieteily". - "svenska talande pettr volk", etc.

      RKP:n on aika irtisanoutua tästä perinnerasismistaan, jonka kukkasina voimme edelleen ihastella Elisabeth Rehniä ja Paavo "neukkukaasu" Lipposta.

      Samalla betrevolkki voi kertoa miten purkaa suomenkielisiltä petkutetut, valtavat omaisuusmassat sadoilta rkp-säätiöiltä valtion kassaan, jota kuritetaan €urostoliiton hömppähankkeilla.

      Poista
    2. Ei tuollaista kehityskulkua ole kuin persulasien läpi. Jos hallituksesta joku puolue vaihtuu keskustaan niin se on persut. Ovat kokoomukselle todella suuri mainehaitta.

      Poista
    3. Pääsit ylös sängystä jo näin puolilta päivin, näin tuolla ennustettiinkin. Hyvä sinä.

      Poista
    4. Jaa minä ylös sängystä? On kuule heiluttu metsässä moottorisaha kourassa kuudesta lähtien myrskytuhoja korjaamassa. Ime sinä vaan peukaloas kun miehet tekee töitä.

      Poista
    5. Sinä et osaisi edes käynnistää moottorisahaa, saati heilua sen kanssa yhtään missään 🤣

      Poista
    6. Jospa vaan jatkat sitä peukalon imeskelyä. Surkeaa porukkaa läpeensä tällä palstalla.

      Poista
    7. Eli on surkeaa porukkaa täällä, mutta sinä haluat esitellä itsesi vieläkin surkeampana tapauksena? me muut sentään keskustellaan, sinä et kykene yhteenkään tolkulliseen kommenttiin...

      Poista
    8. Ette te mitään keskustele, vaan taputtelette toisianne selkään. Typerykset ovat löytäneet toisensa.

      Poista
    9. Tervetuloa joukkoon, löysit sinäkin tänne. Tosin olet hieman meitä muita typeryksiä typerämpi kun et osaa keskustella tai edes taputella toisia selkään, mutta toki yksi typerys mahtuu joukkoon.

      Poista
    10. Kraak kraak vaak vaak...taas on variksilta silakat livennyt nokasta!!!

      Poista
  3. Suomen harjoittama koulupolitikka, eli opetetaan jokaiselle ulkomaalaiselle heidän omaa äidinkieltään, luo ison kasan kielivähemmistöjä. Kohta somalinkielisiä on enemmän kuin ruotsinkielisiä. Sitten perään jonkun muun kielen puhujat. Loogista on heidän vaatia samoja oikeuksia. Ruotsin kielen asemaa on pakko tarkastella uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätkös Suomen venäjänkieliset ole jo vuosikausia vaatineet itselleen virallisen vähemmistön asemaa? Siitä se sitten alkaa. Seuraavaksi venäjänkieli viralliseksi vähemmistökieleksi. Ja saamelaiskäräjien mukaisesti vaadittaneen myös venäläiskäräjälaki.

      Poista
  4. Itse tulkitsen asian niin, että RKP ei ole niin yhtenäinen puolue kuin voisi kuvitella. Siellä on "suvakkisiipi", jonka henkinen johtaja on Eva Biaudet, joka on selkeästivoinut huonosti hallituksessa. Henrikson edustaa Pohjanmaan ruotsinkielisiä, jossa prioriteetit ovat vähemmän ideologisia. RKP joutuu käsittelemään tämän ristiriidan itse ilman PS:n kumarteluja ja katumisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut useamman vuoden töissä kaksikielisellä pienellä paikkakunnalla. Aika moni paikallista ruotsihtavaa kieltä puhuva oli/on ajatusmaailmaltaan lähempänä persuja kuin RKP:tä.
      Tässä tosiaan näkyy myös ruotsinkielisten suomalaista jakautuneisuus. Pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla on se ankkalammikko, jonka edustajat menevät kesällä huvilalle suvun kesken laulamaan helan gåria ja snapsilauluja, kun taas pk-seudun ulkopuolinen ruotsihtavaa kieltä puhuva väestö on känsäkouraisia yrittäjiä ja pienipalkkaisia palveluammattien edustajia.
      Kyllä on todella vaikea ymmärtää RKP:tä. Onko niin että valta otetaan kun siihen on mahdollisuus ja johtajuus on hakoteillä?

      Poista
  5. Jos RKP sössii, niin eipä lähde vain pakkoruotsi vaan samaan hintaan päästään eroon turkistarhauksesta, pannaan säätiöt verolle ja ruvetaan kriittisesti tarkastelemaan Ahvenanmaan erioikeuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkoruotsi ja Ahvenanmaan demilitarisointi, nuo kaksi epäsuomalaisen "kansanpuolueen" viimeistä linnaketta, ovat kohta vain lukuja Suomen historiassa.

      Poista
  6. Soijapojat eivät näemmä ole vielä heränneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne tuossa iltapäivän puolella selviävät sen verran että pääsevät paikalle ölisemään.

      Poista
    2. Tunnettu antisoijailia Jordan B. Peterson sanoi eräässä haastattelussa, että hänen luentoihinsa kohdistuneet häiriöt loppuivat tyystin, kun luennot laitettiin alkamaan kello 8.

      Poista
  7. Riikan ja Baja-Majan pitäisi istahtaa iltanuotiolle ja kiehauttaa bioteet sovun merkiksi. Jos RKP lähtee ja kaataa hallituksen, Kokoomuksen kanssa on turha pyrkiä hallitukseen 2-3 vaalikauteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaakin tässä koko kesän jatkuneessa kiukuttelussa perimmältään ollakin kyse vain juuri kiehuvasta biuteestä. Kiusaamistapauksissa on aina se primus motor jossakin. Pois nuotiolta tykkänään!

      Poista
  8. Saboohan tuon jo puolueen niminkin, rkp, ruotaslainen kansanpuolue. Turha noilta koittaa kuulla yhtäkään lausetta jolla suomea puolustettaisiin.

    VastaaPoista
  9. Viime hallituksen aikana rkp ei kiinnostanut ketään, baja-maja kelpasi kyllä poseeraamaan muiden puoluejohtajien kanssa, koska kaikki naisia. Nyt sitten tungetaan mikrofonia kurkkuun koska rkp on suomalaisvastaisen median ja opposition ainoa toivo kaataa hallitus, kunhan saadaan seuraava "kohu" masinoitua lehtien etusivuille

    VastaaPoista
  10. Kyllähän näinä päivinä käy toteen tuo Paavo Haavikon mainio taannoinen toteamus: Parodia on mahdotonta, ne tekevät sen itse.

    RKP:n oma syntyhistoria oli varsin vahvasti pahanlaatuisen rasismin värittämä -- eivätkä nämä arvot ja asenteet suomalaismoukkia kohtaan ole siitä sen enempää muuttuneet. On mahdotonta tulkita näitä nykyisiä rääkäisyjä "rasismista" miksikään muuksi kuin käsittelemättömien alitajuntaisten sielullisten sottuisuuksien ratkaisu-yrityksiksi projisoimalla oma pahuus ulkomaailmaan.

    Voi näitä ruåtsia tankkaavia ressukoita. Jos yleisessä kielessä käytössä olevat tabukäsitteet -- maagiset taikasanat, reagenssit, triggerit, joita ei sen syvemmin ajatella kunhan vain suureen ääneen moralisoidaan -- noituvat noin täydellisesti oman ymmärryksen, miten tällainen porukka ylipäänsä voisi mitään yhteiskunnan kokonaisetua ymmärtää ja sitä palvelevaa politiikkaa tehdä?

    Tekopyhyys toteutuu niin mahtavassa mittakaavassa, että se ei mitenkään voi olla tietoista. Sen täytyy olla pelkästään alitajunnasta lähtöisin olevaa oman tiedostamttoman pahuuden projisoimista niihin jotka on valittu poliittisiksi vihollisiksi.

    Eli -- vaikka tämä on nyt äärimmäisen pahasti sanottu -- kyseessä on sama tuhoamistarpeinen motiivi, jolla kansanryhmiä on maailmassa ennenkin kaltoin kohdeltu ja pyritty hävittämäänkin.

    Voi noita ressukoita. Noitaressukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntyhistoria? Hehän jakoivat niitä rasismin edistämisen freudenthal-mitaleja vielä ihan muutama vuosi sitten. Ei se mitenkään rajoittunut heidän alkutaipaleelleen, vaan ihan se on ollut mukana vahvasti tänne saakka. Mutta kun se rasismi kohdistui valkoihoisiin suomenkielisiin, niin sitä ei lasketa.

      Poista
    2. Kyllä, hyvä täydennys.

      Viittasin historiaan siinä tarkoituksessa, että tuo syntyvaiheisiin kuulunut rasistinen motiivin ymmärrettäisiin nousseen silloisen kansatieteen pohjalta -- ja juuri tämä seikka olisi olennaista ymmärtää myös silloin kun yritetään jäljittää natsismin nousua mahdollistaneita tekijöitä.

      Eli kyseessä on edelleenkin se sama motiivi, jonka oikeuttamana on ajauduttu ensin tabusanastoja käyttäen samanlaiseen leimailuun kuin "rasismi"-leimailu on nyt, ja sitten yhteiskunnan taantuessa puhumattomuuden kulttuurin tilaan harrastamaan ihmistuhontaa.

      Eli RKP on ihan saman paholaisen asianajaja kuin mitä olivat ne 30-luvun poliittiset hurmahenget, jotka oman tabuajattelunsa sokeudessa ajautuivat ihmistuhontaan. Motiivi on edelleen voimissaan, ja sama sokeus omille todellisille motiiveille on vallalla.

      Poista
    3. Uskon, että aivan yksinkertaisesti Biaudet kärsii vaihdevuosista, tunnen myötätuntoa, mutta koko aatelisto ei nyt sentään saisi mennä hysteriaan mukaan. Tämä on shakespearelainen juttu: paljon melua tyhjästä.

      Poista
    4. Ei ole kyse mistään vaihdevuosista, tai ainakaan muilla ne ei kestä teini-iästä alkaen. Se on ollut tuollainen fanaatikko aina. Vilkaiskaahan mitä se on sanonut jo vuosikymmeniä sitten.

      Poista
    5. Olisi hyvä kun esim. sinä Seppo Oikkonen toisit juuri tuon natsiaatteen ja freudenthalilaisuuden yhteydet esiin HS:n kommenttipalstoilla. Siellä raivoaa nytkin persujen rasismin syyttely täysillä, monen uutisen allla. Ihan hirveä kiihko muutamalla syyttäjällä, mistähän niin vahva viha juontaakin..?
      Itse en enää jaksa yrittää saada kommenttejani sinne, ne eivät mene läpi. Toki siellä on muutama oikein hyvä persujen puolestapuhujakin, itse en siihen joukkoon pääse.

      Poista
  11. Kovin valitettavaa , että vihertotalitaristien mölytorvi on tällekin alustalle valpastunut vääriä mielipiteitä arvostelemaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!