sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Kokoomus ja RKP Romanian romanien asialla

Helsingin sanomat kertoi tänä aamuna, että Feministisen puolueen valtuutettu Katju Aro haluaisi tarjota pääkaupungissamme hätämajoitusta ympäri vuoden muualta EU:sta tulevalle liikkuvalle väestölle. Jutussa mainitaan, että hänen lisäkseen tätä haluaa 19 muuta valtuutettua. 

Jäin itsekseni miettimään, keitä nämä 19 muuta henkilöä ovat ja mitä puoluetta he edustavat. Niinpä lähdin googlaamaan asiaa ja löysin viime vuoden alkusyksylle päivätyn liitetiedoston, jossa asia on esitetty. Kyse ei siten ole aivan äskettäisestä aloitteesta, vaan prosessista, joka on kaikessa hiljaisuudessa muhinut jo lähes puolen vuoden ajan. 

Entä nuo 19 aloitteen allekirjoittanutta valtuutettua? He ovat Satu Silvo (viihr), Fatim Diarra (vihr), Emma Kari (vihr), Mai Kivelä (vas), Petrus Pennanen (avoin puolue), Jenni Pajunen (kok), Eva Biaudet (ruots), Suldaan Said Ahmed (vas), Alviina Alametsä (vihr), Vesa Korkkula (vas), Mia Haglund (vas), Mari Holopainen (vihr), Amanda Pasanen (vihr), OzanYanar (vihr), Anna Vuorjoki (vas), Veronika Honkasalo (vas), Leo Stranius (vihr), Hannu Oskala (vihr) ja Petra Malin (vas). 

Kenellekään ei liene yllätys, että aloitteen allekirjoittajat ovat pääosin vihreitä ja vasemmistoliittolaisia, eikä edes RKP:n Eva Biaudetin tai Petrus Pennasen mukana-oloakaan voine pitää suurena ihmeenä. Sen sijaan tulevissa kuntavaaleissa äänestävien saattaa olla vaikeampi arvata, että listalla on mukana myös Kokoomuksen edustus.

Jäinkin miettimään, että voisiko HS:n salamyhkäisyys allekirjoittajien puoluekannoista johtua pelosta, että kokoomuslainen edustus lähinnä Romanian romanien etua veronmaksajien piikkiin ajavassa aloitteessa karkottaisi Kokoomuksen äänestäjiä Perussuomalaisten taakse. Tätä en tietenkään voi tietää, mutta minusta olisi ollut reilua, että Helsingin johtava paikallislehti olisi informoinut asiasta lukijoilleen. On kuitenkin erinomaista, että lehti edes kirjoitti asiasta.

Jutulla on nimittäin sellainen arvo, että asian esilletulo yhdessä tämän kirjoitukseni kanssa helpottaa ihmisten valintaprosessia ehdokkaiden välillä. Eli jos helsinkiläinen lukijani haluaa tulevissa vaaleissa tukea Romanian romanien oleskelua pääkaupungissamme, on hänellä valittavanaan useita puolueita Vasemmistoliitosta Kokoomukseen. Sen sijaan mikäli hänellä ei ole tällaista tahtoa, on hänen tyydyttävä valtuustossa nykyisin edustettuina olevista tahoista perussuomalaisiin, keskustalaisiin, harkimolaisiin tai Paavo Väyryseen.

* * *

Lopuksi pieni huomio liittyen taannoisen virkamiesraportin synnyttämään keskusteluun siitä, onko Suomi vielä pohjoismaa. Olen nimittäin näkevinäni jotain yhdenmukaisuutta Ruotsissa erittäin yleisen autopyromanian ja Vantaan viimeöisten tapahtumien välillä. 

Tikkurilassa oli syttynyt neljä autoa palamaan. Ruotsissa autonpoltot liittyvät vahvasti maahanmuuttajanuorisoon, mutta viimeöisten tulitikkuleikkien tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Autopalot ovat jostain syystä lisäntyneet Viertolassa
Iso Numero on vetovoimatekijä Itä-Euroopan romaneille
Romanian romanit - kysymyksiä

12 kommenttia:

  1. Jos valtion pienentää perheeksi, niin kuka on valmis tarjoamaan turvapaikan omassa perheessään. Jos on pienikin mahdollisuus, että perhe joutuu kärsimään henkisesti tai fyysisesti. Vihervasuritkaan tuskin ottaisivat riskiä, ja jos ottaisivat, ja pahin tapahtuisi, niin potkaisisivat väkivallan tekijän satavarmasti pellolle. Miksi sitten emme valtiona palauta väkivallantekijöitä kotimaahansa takaisin?

    VastaaPoista
  2. Nämä tyypit kärsivät Tuppurainen-syndroomasta, eli ovat jääneet lapsen asteelle. Silloin on kivaa tarjota kaikille kaikkea hyvää, ja mikään ei maksa mitään. "Se ei ole keneltäkään pois", kuten Helsingin sosiaali- ja terveystoimen vihreä apulaispormestari Sanna Vesikansa sanoi paperittomien palveluista. Aivan käsittämättömän järkyttävää on, että tällaisia älykääpiöitä äänestetään tärkeille posteille. Joko osa äänestäjistä on täysiä ääliöitä, tai eivät ollenkaan seuraa, mitä heidän äänestämänsä puuhaavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei useinkaan äänestetä suoraan. Meillä on nyt puoluevalta ja politiikkahan on varsinainen kasvusektori. Helsinki vielä oma lukunsa kokkarit-vihreät -akseleineen. Toki sellaista mainiota sanaa kuin älykääpiö soisi näkevänsä paljon useammin. -jussi n

      Poista
  3. Hyvä nosto Professorilta. Mielestäni suosittujen bloggaajien, jollaiseksi Professorinkin lasken, tulisi ottaa näitä enenevissä määrin esille ja ainakin lukijoittensa linkinjaon kohteeksi. Sen verran meinaan Suomen 'puolueeton' media on viime päivinä pitänyt lippua korkealla asian suhteen.

    Viimeisimpänä esimerkkinä Uusi Suomi, joka ei niin yllättäen hyllytti Mikko Paunion ja poisti hänen viimeisimmän bloginsa.

    Paunion arkistoitu bloggaus on enemmän kuin lukemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  4. Hämmästyttävää ei ole ainoastaan Hesarin hiljaisuus, vaan se, miten valtavan vahva on Suuren Yhteisen Valheen oltava, jotta näinkin iso narsistisesta uhriajattelusta voimaantumista ammentava joukko lähtee ajamaan näin periaatteellista projektia.

    Elämme todella keskellä aikojen pimeyttä. Ihmiset eivät tunnista mitään sairautta itsessään antaessaan alitajuisten voimien ohjata itseään. Kuitenkin yhteiskunnallisia päätöksiä pitäisi tehdä vain ja ainoastaan sosiologisten tosiasioiden pohjalta, ei sen pohjalta mitä "minä" tuntee, tai niiden mielikuvien pohjalta, joissa selitysten langat palautuvat "minään".

    VastaaPoista
  5. Joskus 15v sitten lähdin juhannuspäivän aamuna Espoossa sijaitsevan Läkkitorin Ärrälle Hesaria ostamaan ja mitä lie raveja pelaamaan.

    Ihmiset olivat maalla, ketään ei näkynyt missään.Huomioni kiinnittyi torin reunan pankkiautomaatilla asioivaan nelihenkiseen seurueeseen. Varmasti yli 80 vuotias suomalainen pariskunta keskellä ja molemmilla puolilla kirjaviin vaatteisiin pukeutunut roteva romaaninainen. Romaniasta selvästi, heitä oli silloin paljon tuossakin lähiössä.

    Menin sitten kysymään vanhuksilta mikä on homman nimi ja oletteko samaa seuruetta. Mummo kertoi hätääntyneenä, etteivät he vaan voi mitään, kun nämä tunkevat väkisin automaatille.

    Nostin helvetillisen metelin, kirosin, läimin käsiä yhteen, näytin puhelinta Polizei, Polizei, Romania, go to Romania saatana, nyt lähtee, perkele! Naiset lähtivät kauhistuneina juoksemaan ja ajoin heitä takaa vielä sata metriä. Jäin vielä torille varmistamaan vanhusten turvallisen poistumisen ja etteivät nuo naiset lähteneet seuraamaan heitä.

    Siihen aikaan näiden romanien tekemä vanhusten ryöstely oli lähes jokapäiväistä. Ruotsissa se on vieläkin yleistä ja liikuntavammaiset vanhukset hakataan monesti sairaalakuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa tilanteessa alkaa kannattaa väkivaltasia komentoja. On niin härskiä touhua!

      Poista
  6. Youtuben syövereissä törmäsin Thomas Sowell nimiseen konservatiiviin tuolta usa:sta. Mies on musta ja konservatiivi, ja arvostettu taloustieteilijä ja puhuja. Kannattaa tutustua. Hän on esittänyt mm. väitteen, että mustien ongelmat usassa johtuvat vasemmistolaisesta politiikasta.

    VastaaPoista
  7. Jos paperittomien hyysääminenkään ei ole keneltään pois, niin eikö Hesa voi samaan nollahintaan majoittaa kaikki maailman köyhät, toisin sanoen rapiat 5 miljardia puutteen alaista?

    VastaaPoista
  8. Orwell oli taas tyytyväinen, eikä tarvinnut kääntyä haudassa kun hesari toi "newspeakia". "Liikkuva väestö". Kuulostaapa hienolta. Eri asia sanoa äänestäjille tukevansa liikkuvaa väestöä kuin hassaavansa rahaa romanian kiertolaisiin ja muihin ulkomailta saapuneisiin kerjäläisiin sekä huijareihin

    VastaaPoista
  9. Jenni Pajunen on Jussi Pajusen tytär. Pajusen suvulla on paljon yhteisiä intressejä Helsingin vihreän vasemmiston kanssa, näkyvimpänä Malmin lentokentän muuttaminen asuntoalueeksi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!