tiistai 9. helmikuuta 2021

Halla-aho otti kantaa väitteisiin

Jussi Halla-aho (ps) otti kantaa entisiksi valtiomiehiksi kutsumiensa Jari Lindströmin ja Simon Elon väitteeseen, jonka mukaan hän olisi heti puheenjohtajaksi tultuaan suositellut Laura Huhtasaarta ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Halla-ahon mukaan "väite on helposti osoitettavissa valheeksi. Siitä on huomautettu tiedotusvälineille toistuvasti, mutta silti sitä kierrätetään. Tämä on hyvä osoitus todellisuuskäsityksen hajoamisesta ja polarisoitumisesta. Jos väite sopii haluttuun narratiiviin, se on totta, vaikkei olisi."

Todisteeksi väitteelleen hän tarjosi videon ensimmäisestä puheestaan puolueen puheenjohtajana. Siinä hän sanoi, ettei puheenjohtaja tee puoluetta, vaan jäsenistö. Ja näin tulee olemaan myös jatkossa. Huhtasaaresta hän ei mainitse sanaakaan. 

Halla-aho otti kantaa myös väitteisiin, joissa hänet yhdistetään natsien Thule-järjestöön. Väite tällaisesta yhteydestä sisältyy hänen mukaansa Lauri Nurmen tuoreeseen kirjaan - ja sen tarkoituksena on leimata perussuomalaiset natseiksi. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Halla-aho ei ole koskaan edes osallistunut kyseisen lukupiirin toimintaan. 

Kolmanneksi Halla-aho mainitsi Elon väitteen, jonka mukaan "Jussi Halla-ahon puheenjohtajuuden myötä sisulaiset ovat puolueessa johdossa kaikilla sen tasoilla". Hänen mukaansa tämäkin on luikuria, sillä "pikaisella vilkaisulla puolueen tai eduskuntaryhmän johdossa tai puoluehallituksessa ei ole yhtäkään Sisun jäsentä".

Twitterissä Halla-aholta kysyttiin edelle , että miksei hän ole suostunut Nurmen pyyntöön yhteisestä julkisesta tapaamisesta, jos kerran tämän väitteet poikkeavat niin selvästi hänen omista näkemyksistään. Siihen Halla-aho vastasi ihmettelemällä, että miksi hänen pitäisi markkinoida Nurmen kirjaa.

Vastaukseksi Hallo-aho sai kommentin, jonka mukaan kyseessä ei ole kuka tahansa kirjailija, vaan mm. presidentti Niinistö on tavannut tämän. Siihen Halla-aho reagoi linkittämällä jutun, jonka otsikon mukaan "Presidentti Niinistö suositteli ammatinvaihtoa hänestä kriittisen kirjan tehneelle Lauri Nurmelle".

Itse jutussa käsiteltiin keskustelutilaisuutta, jossa presidenttiä pyydettiin kertomaan, mitä virheitä Nurmen hänestä tekemässä kirjassa on. Tämä vastasi toteamalla, että "niin, meillä on ymmärtääkseni vain 40 minuuttia aikaa". 

Tähän voinee todeta vain sen, että onneksi Nurmen lailla muunneltua totuutta levittämällä pahaa oloaan hoitavilla Elolla tai Lindströmillä ei ole senkään vertaa aikaa suomalaisen politiikan huipulla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Halla-aholle tehtiin ongelma faktoja valikoimalla
Halla-ahon Twitter-tilin sulkemisesta
Simon Elo muunteli olkiukkoa

7 kommenttia:

  1. Katselin eilen hiukan hölmistyneenä Alfa-tv:ltä Sanna Ukkolan ohjelmaa, jossa oli mukana myös Nurmi. Mieshän tuntuu olevan aivan kujalla, pöljä satuilija.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Korjasin. Aioin ensin kirjoittaa toisesta asiasta ja otsikko jäi sitten korjaamatta kun vaihdoin aihetta.

      Poista
  3. Kutsui siis entisiksi valtiomiehiksi. Tuo titteli on vähintään muunneltua totuutta. Voihan toki olla, että monikaan ei havainnut tuollaista vaihetta heidän pitkällä ja ansiokkaalla mutta lyhyellä ja kovin matalalla urallaan.

    VastaaPoista
  4. Lauri Nurmen kirjan julkaisija on vihervasemmistolaiseksi luonnehdittava Into-kustannusyhtiö, mutta jos joku haluaa jonkinlaisen kattauksen siitä miten lavea pohja yhteiskunnassamme tunnustuksellisesti varjellulla Suurella Yhteisellä Valheella koko todellisuudessamme on, voi lukea Juhani Kahelinin tämänpäiväisen blogitekstin, josta käy mielestäni hyvin ilmi, millainen yläpilvi yhteiskuntailmastoamme määrää ulottuen pääomavaltiaista aina taistolaisvasemmistolaiset perinteet omaavaan yliopistomaailmaan saakka.

    Kysymys ei siis ole pelkästään politiikasta, puoluepolitiikasta. Kyse on sementoidusta valtavirta-ajattelusta, jota sen monenlaiset ylläpitäjät eivät itse enää pysty mitenkään kyseenalaistamaan saati oikaisemaan. Heille kelpaavat vain kivettyneet, skolastista käsiterealismia edustavat käsitteet -- esimerkiksi sellaiset kuin "maahanmuutto" -- ja heille on aivan ylivoimaista esimerkiksi puhua "kansainvaelluksesta", vaikka juuri siitä on tosiasiassa kyse.

    Lauri Nurmen ripellysten sijasta suosittelisin lukemistoksi vaikkapa yhtä nykykirjallisuuden klassikkoa, Musilin ratkiriemukasta kuvaelmaa Kakanian pöhöttyneestä valtaeliitistä, teosta "Mies ilman ominaisuuksia". Nyt eletään yhtä ylpistyneen, omaa tilaansa tajuamattoman eliitin, "omaisuuden ja sivistyksen liiton" valtakunnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa Kakaniaan vertaaminen on toiveitakin herättävää, elämä voi jatkua katastrofin jälkeen. Mutta nyt kaikki on vielä tiukemmin kiinni kaikessa. Siksi suomalainen Musil on epätodennäköinen, urakka olisi vielä valtavampi. Avoimesti kansainvaelluksesta puhuvalle löytyy hyväpalkkaista sisätyötä eduskunnasta mutta tuskin virkakunnasta. Ei rahasta vaan rakkaudesta pitäisi mestariteoskin kirjoittaa. -jussi n

      Poista
  5. Seppo Oikkonen: "Kysymys ei siis ole pelkästään politiikasta, puoluepolitiikasta. Kyse on sementoidusta valtavirta-ajattelusta, jota sen monenlaiset ylläpitäjät eivät itse enää pysty mitenkään kyseenalaistamaan saati oikaisemaan."

    Tämän asian havaitsee helposti seuraamalla suomalaista valtamediaa, joka tuskin koskaan poikkeaa ennalta helposti ennustettavista vakionarratiiveista.

    Esimerkiksi Yhdysvaltojen tapahtumien kohdalla valtamedian käyttäytyminen pohjasi yhteiseen narratiiviin, josta yksikään instanssi ei koskaan poikennut.

    Yhdysvaltoja vaivaavat aivan samat taudit kuin Eurooppaa eli haittamaahanmuutto ja työpaikkojen ulosliputus halpa- ja/tai orjatyövoimaa käyttäviin maihin.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!