keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Maria Ohisalo kehotti miettimään vakavasti

MTV3 kertoi, että Juha Sipilän (kepu) hallituksen aikana tehdyt lakimuutokset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan vaikeuttaneet turvapaikanhakijoiden asemaa. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on asiasta kovin huolissaan ja haluaa suomalaisten miettivän asiaa vakavasti. 

Kun noudatin sisäministerimme ohjetta ja mietin tätä asiaa oikein kovasti, en voinut tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että perussuomalaisten mukanaolo Sipilän hallituksessa oli siis sittenkin ainakin jossain määrin hyödyllistä, vaikkakin vain rajallisessa mitassa. Tutkimuksen mukaan humanitaarisen suojelun poistaminen johti nimittäin tilanteisiin, joissa turvapaikkaa vaille jääneet henkilöt saattoivat pudota kaikkien oleskelulupien ulkopuolelle.

Se on tietenkin hyvä, koska näin yhteiskunta välittää elintasopakolaisille viestin, jonka mukaan he eivät ole tervetulleita maahamme. Eivät ainakaan käyttämällä verukkeena humanitaarista suojelua. Se, että ihminen on mahdollisesti saanut Suomessa viettämänään aikana jonkinlaisen työpaikan ei muuta asiaa miksikään. 

Toivon mukaan viesti on myös mennyt perille mahdollisimman monelle tänne harhautuneelle elintasopakolaiselle ja he ovat ymmärtäneet palata takaisin kotimaihinsa. Valitettavasti kaikki - kuten tutkimuksessa havaittiin - eivät ole näin tehneet, mikä on tietenkin ikävä asia ja edellyttäisi hallitukselta heihin kohdistuvia erityistoimenpiteitä viestin perillemenon varmistamiseksi. 

Se ei kuitenkaan edellytä tutkijoiden tekemään johtopäätökseen, jonka mukaan tähän mennessä pelkkää haittaa aiheuttaneiden maahanmuuttoklusterin keskeisten toimijoiden rahoitusta tulisi kasvattaa ja alan koulutusta lisätä. Ellei kyse sitten ole - vastoin luuloani - poliisin ja rajavartiolaitoksen resurssien lisäämisestä laittomasti täällä oleilevien maasta poistamisen edistämiseksi. 

Miksi sitten olen tätä mieltä? Se lienee ajatuksiani säännöllisesti lukeville selvää, mutta on syytä huomata käsitystäni vahvistanut Iltalehden tuore uutinen, jonka mukaan Ranskan valtio voi jatkossa puuttua tiukemmin esimerkiksi uskonnollisten yhteisöjen kokoontumisiin ja niiden ulkomailta saamaan rahoitukseen. Laki säädettiin siksi, että Ranskassa elää Euroopan suurin muslimivähemmistö, joka on aiheuttanut suuren joukon terroritekoja ja muuta levottomuutta. 

Muslimit tietenkin väittävät lakia hyökkäykseksi yksinomaan islamia ja islaminuskoisia vastaan, mutta tosiasia on, että Ranskan islamilaisella väestöllä on ollut vuosikymmeniä aikaa katsoa peiliin ja huolehtia radikalismin poistamisesta joukossaan. Koska näin ei ole tapahtunut, on valtaväestö lopulta kyllästynyt ja ryhtynyt toimenpiteisiin heidän puolestaan. 

Vanhan sanonnan mukaan "niin makaa kuin petaa". Tämä koskee sekä ranskalaisia että meitä suomalaisia. Niinpä Sipilän hallituksen saavutukset olivat seurausta vuosien 2011 ja 2015 vaalituloksista ja Ohisalon ja kumppaneiden pyrkimykset palauttaa Suomi takaisin Ranskan tielle nykyisen vihervasemmistohallituksen vallassaolosta. 

Nähtäväksi jää, miten suomalaiset reagoivat tähän kevään kunnallisvaaleissa - ja muutaman vuoden kuluttua uutta eduskuntaa valitessaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kotouttaminen on myrkkyä maahanmuuttajille
Maria Ohisalolta uusi linjaus
Halla-aho esitti loogisesti pätevät ja älyllisesti rehelliset perustelut

14 kommenttia:

  1. Ymmärtääkö tuo nainen kritiikkiä ollenkaan, kun kuvittelee, että kaikki suomalaist ovat yhtä typeriä maailmahalaajia kuin hän itse? Ymmärtääkö tuo teiniangstiin takertunut ministeri, että hän kuuluu pieneen vähemmistöön, että enemmistö haluaa pitää huolta oikeista suomalaisista, eikä tänne tulleista hyväksikäyttäjistä? Hän on ilmeisesti vetäytynyt autistiseen tilaan, jossa ei ole olemassa vääriä mielipiteitä häiritsemässä ministerin hellanlettasmaista maailmankuvaa. Voi taivahan talikynttilät tätä Suomen johtoa!

    VastaaPoista
  2. Lähdetään siitä, että turvapaikanhakija on eri asia kuin turvapaikan tarvitsija. Ei ole mitään syytä parantaa sellaisten turvapaikanhakijoiden asemaa, jotka eivät turvapaikkaa tarvitse.

    On muutamia asoita, joilla turvapaikkaprosessia on syytä parantaa. Ensimmäinen on sen nopeuttaminen niin, että ilmeisille järjestelmän väärinkäyttäjille saadaan nopea hylkäyspäätös ja karkottaminen ja todellisille turvapaikantarvitsijoille mtönteinnpäätös kohtuullisesa ajassa. Myönteisissäkin tapauksissa oleskeluluvan tulee aina olla määräaikainen. Määräajan kuluttua sitten voidaan tarkastella, onko turvapaikantarve vielä olemassa ja kuinka hyvin tulija on integroitunut suomalaiseen yhteiskuntaan. Integroituneille ja työllistyneille voidaan myöntää jatkolupa, vaikka turvapaikan tarvetta ei enää olisikaan. Muille sitten joko uusi määräaikainen tai poistuminen maasta.

    Toinen parannus on tietysti tuo valitustehtailun ja uusien hakemusten tehtailun katkaiseminen.

    VastaaPoista
  3. Todella helppo ratkaisu olisi ihan se, että Suomi ei myönnä turvapaikkaa Suomen rajojen sisällä kenellekään ei-rajanaapurimaan tilanteeseen vetoa alle. Kaikki muut positiivisen päätöksen saaneet sijoitettaisiin Afrikkaan perustettavaan tupa-keskukseen, jossa turviksille ei anneta mitään ragaa suoraan ja jossa olisi sekä oppi- että työvelvollisuus. Lisäksi Suomen kansalaisuutta ei myönnettäisi turvisperusteella maahan pyrkineille ollenkaan. Mikäli turvis valehtelisi hakemuksessaan ja valhe paljastuu, seuraisi automaattinen elinikäinen hylkäys.

    VastaaPoista
  4. Täytyy ihmetellä, millaisia jakomielitautisia meillä on hallituksessa. Aina kun on kysymys maahanmuuttajien ottamisesta, paperittomien paapomisesta, kehitysyhteistyörahoista tai ilmastovouhotuksesta, Suomi on "vauras maa". Mutta kaikissa muissa kohteissa, kuten esim vanhusten hoidossa, nuorten mielenterveyspalveluissa ja syrjäytymisen estämisessä, koulutuksessa tai lastensuojelussa, tai missä vain, rahaa ei ole.
    Velkaa otetaan sumeilematta ja verojen kiristäminen on koko ajan tapetilla. EU:n "elvytyspakettiin" laitetaan vastoin kaikkea järkeä ja asiantuntijoiden lausuntoja miljardikaupalla rahaa, joka menee etelän lusmuvaltioiden verojen ja eläkeiän alentamiseen ja mafian tukemiseen. Miten on mahdollista, että akateemisen koulutuksen saaneet ihmiset voivat toimia näin järjettömästi. On matemaattinen mahdottomuus, että 5,5 miljoonan asukkaan velkainen persaukinen lilliputtivaltio voisi toimia koko maailman sosiaalitoimistona ja muiden velkojen maksajana. Rahat ovat jo loppuneet, ja me, lapsemme ja lastenlapsemme joudumme holtittoman velanoton maksajiksi. Tähän pitää saada muutos, hallitus on saatava nurin tavalla tai toisella. ÄÄnestäkää Perussuomalaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Espanjaa täytyy auttaa, kun siellä on niin ankara se ilmastokin. Esimerkiksi tänään siellä on vain tuommoset +15 Celsiusta. Kylmähän siellä tulee shortseissa ja T-paidassa. Suomen lauhkeimmalla alkueella lounaisosassa oli aamulla pakkasta pari kymmentä astetta, mutta meillä on lämpimät vaatteet ja talot on eristetty hyvin.
      Sitä paitsi ihan turhaan suomalaiset kitsastelevat näissä avustushommissa, kun rahaa voi aina saada pankeilta lisää, kun meillä on niin hyvät luottotiedot. Luuletteko, että Välimeren mailla on niin hyvät? Niin. Nyt suut suppuun ja kukkarot auki.

      Poista
    2. Tuo suvereeni lautakasa- ja nuorisosäätiövenkula Vanhanen se on myös ollut tälle maalle aikamoinen siunaus, sarkastisesti asia ilmaisten. Jos meillä olisi viime sotien aikana ollut maan asioita hoitamassa Vanhasen kaltainen tomppeli, niin oltaisiin oltu osa Neuvostoliittoa, ja nyt ehkä osa Venäjää. On siinä sellainen Pölhökustaa.

      Poista
  5. Ministeri Ohisalon poliittiset ambitiot vihreänä idealistina ovat ihan ykkäsluokkaa, eli hän on ihan satavarmasti monen samoinajattelevan luottamuksen kohde. Elämme kulttuurisen narsismin aikoja, ja narsismiin olemuksellisesti kuuluva uhriajattelu -- kuten uhrirooleihin samaistuminen -- voimaannuttaa niin niin niin monia omasta mielestään empaattisia ja "humanistisia arvoja" tunnustavaa ihmistä.

    Ohisalosta onkin tullut tämän hirveän hallituksen hirvein ministeri. Ihan noin niinkuin poliittisesti, ei siviilimielessä arvioiden. Nuohan saattavat nykymaailmassa poiketa toisistaan ihan valtavasti, sellaista identiteettipolitiikan aikaa kun elämme. Totalitarismeissahan kaikki ihmiset käyttäytyvät joukossa aivan eri tavoin kuin kotioloissaan.

    Sosiologian alkeiden ymmärtäminen taas on nykypäivänä kadoksissa akateemiselta väeltä ylimalkaan. Ei siis mitään merkillistä siinä, ettei ministeri Ohisalokaan ole omaksunut tosiasioita teokratian ja demokratian täydellisestä yhteismitattomuudesta.

    VastaaPoista
  6. "Miten on mahdollista, että akateemisen koulutuksen saaneet ihmiset voivat toimia näin järjettömästi".

    "Koulutus" voi tehdä myös joistakin ihmisistä tyhmiä.

    VastaaPoista
  7. Jätetään erilaiset väkivaltafantasiat pois tämän blogin kommenteista. Olisi ikävää sekä itseni että kommentoijien kannalta joutua ottaamaan käyttöön ennakkosensuuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä siis sen seurauksena, että olen viime aikoina (ja tästä tänään) joutunut poistamaan muutamia kommentteja.

      Poista
  8. Jos maa ,niinkuin suomi on. On nostanut viimeisen runsaan sadan vuoden aikana itsensä kovalla työllä kehitysmaasta nykyisenkaltaiseksi, tai oli sellainen, nythän se taitaa olla edää feikkiä , kun pidetään tätä kulissia pystyssä velkarahalla.
    Mutta kuitenkin, koko nykyisyytemme on kovien ponnistusten ja jopa sotien aiheuttamien takaiskujen voittamisten tulos.
    Minun päähäni ei mahdu millään, että jonkun ihan täysin vieraan toiselta puolen tulleen "ihmisoikeus" on tulla tähän valmiiksi katettuun pöytään nauttimaan alkuperäisten suomalaisten vuosikymmenien työn hedelmiä, jotka on varsinaisesti tarkoitettu tämän kansan hyvinvoinnin turvaamiseksi !
    En todellakaan tarkoita, etteikö pidä olla vieraanvarainen ja etteikö todellisia avun tarpeessa olijoita pitäisi auttaa!

    Minusta on kummallista, vai lienee tarkoituksellista, että puhutaan "ihmisoikeuksista" , ikäänkuin kellä tahansa olisi lupa mennä kenen tupaan tahansa ja vielä vaatimaan täysylläpitoa yms.
    Eihän semmoinen käy normaalissa elämässä missään!?
    Näissä asioissa ihmisoikeus on nimen omaan jokaisella suomalaisella kansalaisella , nauttia yhteisin ponnistuksin hankitun hyvinvoinnin hedelmistä!
    Kaikkien muiden auttaminen täytyy olla täysin vapaaehtoista , eikä semmoista pakkovelvoitetta ja syyllistämiselllä peloittelua mitä tämä nykyään on! Ei myöskään tuollaista muutaman ministerin täysin vastuutonta toisten suomalaisten rahan ja omaisuuden syytämistä niille joille sitä ei ole tarkoitettu . Se on yhteisen omaisuuden varastamista !
    Olen aivan varma siitä, että todelliset maahamme tulevat avuntarvitsijat tulee autettua ilman tätä nyky poliittista syyllistämis/hyvesingnalointi politikointia, jolla varmasti ei ole mitään tekemistä todellisen hädänalaisten lähimmäisten auttamisen kanssa, vaan sitäkin enemmän poliittisen pelin kanssa , jossa hyvesingnaloidutaan rahan syytämisellä kunhan vain näyttää siltä, että tässä ollaan "korkeaa moraalia yms. Jotta sitten voidaan taas mustamaalata niitä jotka ei rahaa olisi syytämässä noin vain ""pakolaisille"" ja ""turvapaikanhakijoille"" kun tiedetään että on selvästä huijauksesta ja elintasopakolaisuudesta kysymys!
    Se vaan on niin, että kun tämä hyvesingnalointisirkus on päässyt vauhtiin, niin hauhti on jo niin sokeaa , että kohta on pää vetävän kädessä! Rahat loppuu ja meidän hyvinvointivaltio on muisto vain . Järki pitäisi olla kerjätessäkin!

    VastaaPoista
  9. Puhutaan turvapaikan tarjoamisesta, vaikka tosiasiassa kyse on siirtolaisuudesta. Aikoinaan turvapaikka määriteltiin väliaikaiseksi luvaksi oleskella turvallisessa maassa sen aikaa, että turvattomuus hakijan omassa kotimaassa loppuu. Sen jälkeen turvapaikan hakijan edellytettiin palaavan kotimaahansa. Tajuttiin, että muu kuin turvapaikan väliaikaisuus johtaa mahdottomuuksiin.

    Tänä päivänä turvapaikka-sanaa käytetään vain vedätykseen, kun ei viitsitä sanoa suoraan, että kyse on hakijan loppuelämän kestävästä elatuksesta. Uusin laajennus on sitten se, että kielteisen päätöksen saaneetkin saavat jäädä maahan ja ministerit tekevät pitkää päivää sen mahdollistamiseksi.

    VastaaPoista
  10. Suomeen ei tarvita työperäistä maahanmuuttoa jos
    kysymyksessä ei ole joku huippuosaaja. laitetaan
    sosiaaliset edut silletasolle että kannattaa olla
    töissä ja palkat niin että sillä tulee toimeen ja lopetetetaan haittamaahanmuutto suomessa on
    liikaa työttömyystuella eläviä kansalaisia la maahan muuttaneita elämään sosiaalituella jnka veronmaksajat joutuvat kustantamaan Terveiset Hallitukselle nimimerkki entinensuomalaine.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!