keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Onnea ja ohjeita komissaarillemme vaikeaan tehtävääänsä

Jutta Urpilainen (sd) valittiin sitten komissaariksi. Ensireaktiona meikäläisen median edustajat ottivat pohdittavaksi sen, kuinka raskas eli merkittävä salkku takavuosien takuuttajalla on (esimerkki ja toinen).

Salkun painon sijasta paljon oleellisempaa kuitenkin on, että Urpilaisen tehtävänä näyttäisi olevan nykyaikaisen kansainvaelluksen juurisyiden poistaminen. Eli se, kuinka Euroopan Unioni pystyy vaikuttamaan siihen, että Afrikka antaisi elannon ja tulevaisuuden väestölleen.

Näin usein maahanmuuttokriittisenä pidetyn blogin kannalta on hienoa, että kansainvaellusongelman ratkaisijaksi on löytynyt suomalainen nainen. Ja samaan hengenvetoon on todettava, että Urpilainen onnistuisi tehtävässään paremmin kuin neuvotellessaan maamme veronmaksajien rahojen syytämisestä Kreikkaan.

Iltalehden mukaan "EU ei enää halua korostaa perinteistä kehitysyhteistyöpolitiikkaa, vaan haluaa luoda Afrikkaan ja muihin kolmansiin maihin uuden suhteen, jossa painottuu kehitysyhteistyön sijaan tasavertainen kumppanuus sekä investointien ja työpaikkojen lisääminen". Mikäli Urpilainen lähtee tätä linjaa toteuttamaan, on se varmasti järkevämpää kuin jo epäonnistuneeksi moneen kertaan osoittautuneen kehitysapu-apparaatin jatkaminen. Oppia tälle ratkaisumallille voi hakea vaikkapa kiinalaisten toimista Afrikassa.

Toivottavasti Urpilainen kuitenkin ymmärtää, ettei Afrikkaan synny kehitystä, ellei sikäläistä väestöräjähdystä saada sammumaan. Eikä myöskään ilman usein toisilleen vihamielisten heimojen ja klaanien ohjaamista rauhanomaiseen rinnakkaineloon tai jopa sulautumiseen. Eikä pelkkä ymmärrys riitä, vaan komissaarimme pitäisi löytää myös keinot tämän kehityksen aikaansaamiseksi.

Toivotan joka tapauksessa onnea uudelle komissaarillemme nimityksen johdosta. Samalla muistutan, etteivät kaikki Suomeenkaan tulleet kehitysmaalaiset ole peräisin mustasta Afrikasta, vaan pikemminkin Irakista ja muista muslimimaista. Toivottavasti EU löytää ratkaisun myös niistä länsimaihin lähtemisen juurisyihin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vuoden myönteisin kehityskulku löytyi Afrikasta!
Perustuslaki turvanamme
Katainen ja Urpilainen sopuun

6 kommenttia:

 1. Urpilaisen tehtävä on taas uusi pesti ja aika näyttää mitä se todellisuudessa on?
  Samoin kuin tämä, US eilen:

  "Uusi EU-komissaari vastaa ”eurooppalaisen elämäntavan suojelemisesta” – Heti nousi kohu"

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/uusi-eu-komissaari-vastaa-eurooppalaisen-elamantavan-suojelemisesta-heti-nousi-kohu/04f03ce8-9182-4022-bb45-463a2e46b326

  Artikkelista poimittua:

  Schinasin vastuulla komissaarina on ”eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen”.

  ”Eurooppalainen elämäntapa on rakennettu solidaarisuuden, mielenrauhan ja turvallisuuden ympärille. Meidän täytyy ottaa huomioon ja vastata perusteltuihin pelkoihin ja huoliin, joita on herännyt sääntelemättömän maahanmuuton vaikutuksesta talouteemme ja yhteiskuntaamme”,
  komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo toimeksiannossaan Schinasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan nämä ajatukset toteutuvat, kun juuri on allekirjoitettu GCM- kompakti, jossa halutaan kaikin tavoin helpottaa maahanmuuttoa kehitysmaista. Jopa niin, että maahanmuuton kritiikkikin aiotaan estää. Voi tietysti olla, että tuossa mainittu sääntelemätön maahanmuutto muutetaan säännellyksi esim. pakottamalla yhteinen taakanjako tms.
   Toivoa tietysti sopii, että järki lopulta voittaisi, ja kansainvaellus saataisiin loppumaan.

   Poista
  2. Toivotaan, toivotaan... ja pelätään pahinta.

   Poista
 2. Ei ole Euroopan tehtävä kehittää Afrikkaa. Afrikan kehittäminen on Afrikan valtioiden oma tehtävä. Kumppanuuteen riittää kaupankäynti, reiluin periaattein, riistämättä. Jos esim. väestöräjähdyksestä aiheutuu jollekin Afrikan valtiolle ongelma, se jääköön sen valtion ongelmaksi -- valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä.

  -- Aika ajatella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikan väestöräjähdyksestä johtuvan nuorisopullistuman ulkoistaminen vaan valitettavasti tapahtuu Euroopan suuntaan eikä meillä ole johtajia jotka sanoisivat "Ei käy!"
   Pitänee odottaa taas seuraaviin vaaleihin - joko silloin äänestäjät ovat asialla järki mukana?

   Poista
 3. Kyseessä ei ole mikään muu kuin massintäyttövirka tyhjänpäiväiselle poliitikolle tyhjänpäiväisessä virassa.Urpilaisen on helppoa selitellä kun kaikki menee persiilleen että syy on afrikkalaisissa, joka me jo muutenkin tiedetään.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!