maanantai 12. syyskuuta 2016

Uutta tietoa turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta

Kirjoitin aamulla Kajaanin murhaan ja Itäkeskuksen väitettyyn pahoinpitelyyn liittyvästä valtamedian uutisoinnin ja sosiaalisen median välittämän näkemyksen ristiriidasta. Molemmat asiat saivat selvyyden päivän kuluessa (tässä ja tässä): sosiaalisen median tieto oli luotettavampaa ja valtamedian näkemys toisessa tapauksessa jopa täysin valheellinen.

Valtamedian maksavana asiakkaana olen pettynyt, joskaan totta puhuen en kovin hämmästynyt. Toivon kuitenkin (vaikka luultavasti turhaan), että toimituksissa pohdittaisiin tapahtuneen jälkeen tiedonvälityksen etiikkaa ja ammattiylpeyttä.

Blogistilla on harvoin mahdollisuutta julkaista alkuperäistietoja, vaikka joskus sellaisiakin tapauksia on sattunut. Siksi minäkin joudun melkein aina turvautumaan valtamedian julkaisemiin alkuperäistietoihin, joita eri tavoin tulkiten pyrin tuomaan kirjoitukselleni lisärvoa ja kiinnostavuutta.

 Niin seuraavissakin tapauksissa.

Aloitan Yleisradion jutusta, jonka mukaan hallitus haluaa vauhdittaa rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten poistamista maastamme. Jutun sanoma hallituksen näkemyksestä on hyvä, mutta uutisessa on myös mielenkiintoista tilastotietoa.

Sen mukaan "vuonna 2014 käsiteltiin 418 karkotusasiaa, joista 258 johti karkotukseen. Viime vuonna asioita oli 380 ja karkotuksia 258. Rikosperusteisia karkotuksista oli kumpanakin vuonna noin 30 prosenttia."

Lukujen perusteella näyttää, että Suomen viranomaiset onnistuvat karkottamaan maastamme 60-70 prosenttia (olettaen että karkotettujen määrässä ei ole lyöntivirhettä: onnistuneiden karkotusten määrähän on jutun mukaan täsmälleen sama molempina vuosina). Tämä herättää kolme kysymystä.

Ensimmäinen uteliaisuuteni aihe on se, että miksi luku ei ole tasan 100%. Ja toinen se, että minne ne epätoivotut henkilöt katoavat, joita ei saada karkotetuksi ulkomaille. Kolmas kysymykseni on retorinen: mikseivät aiemmat hallituksemme ole saaneet näin keskeistä asiaa hoidetuksi kuntoon?

Hiukan samaan aiheeseen liittyen julkaisi myös Helsingin Sanomat tilastotietoja turvapaikanhakijoiden rötöstelyistä. Jutun mukaan maamme 30 000 turvapaikanhakijaa ovat onnistuneet alkuvuoden aikana tekemään  528 pahoinpitelyä, 247 näpistystä, 120 laitonta uhkausta, 95 laittoman maahantulon järjestämistä, 80 seksuaalirikosta (joukossa 10 törkeää raiskausta, 20 raiskausta ja 20 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä), 41 liikennerikkomusta, 40 varkautta, 36 kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta, 32 törkeää pahioinpitelyä sekä 31 väärennysaineiston hallussapitoa. Tapon yrityksiä on ollut viisi - ja Kajaanissa joku siis lopulta valitettavasti onnistui.

Tästä voidaan laskea suuntaa antavia lukuja turvapaikanhakijoiden rikosherkkyydestä. Otan jakajaksi varmuuden vuoksi ylisuuren luvun, eli vuoden 2015 ja 2016 aikana saapuneiden turvapaikanhakijoiden kokonaismäärän 42 500 - oikea luku lienee lähellä edellä mainittua 30 000 turvapaikanhakijaa. Koska tilasto on kahdeksalta kuukaudelta, kerron lukeman 1,5:llä, jotta päästään yksikköön "rikosta per vuosi".

Näin laskien keskimääräinen turvapaikanhakija tekee vuodessa keskimäärin 0,019 pahoinpitelyä. Näpistyksiä taas syntyy vuoden mittaan 0,009 per hätää ja vainoa paennut. Ja seksuaalirikoksia 0,003 kappaletta. Ja niin edelleen.

Lukuja voi tietenkin pyöritellä monella tavalla, mutta lopputulokseksi jää turvapaikanhakijoiden tekemän rikollisuuden järkyttävän korkea taso. Tilastokeskuksen Findikaattorin mukaan me suomalaiset syyllistyimme yhteensä 33 900 pahoinpitelyrikokseen vuonna 2015. Kun tämä lukema jaetaan väkiluvulla, saadaan suomalaisen riskiksi 0,006 pahoinpitelyä. Se on noin kolmannes sotaa ja väkivaltaa pakenevien riskitasosta.

Seksuaalirikosten osalta suomalaisten riskiksi muodostuu saman lähteen mukaan 0,0005 tekoa per vuosi. Se on noin kuudesosa turvapaikanhakijoiden vastaavasta.

Ottamatta sen enempää kantaa edelle laskemiini lukuihin, totean että jokaisen suomalaisen tulisi olla niistä tietoisia ainakin äänestyskopissa ehdokkaansa numeroa piirtäessään. Ehkäpä se auttaisi myös seuraavissa vaaleissa valitsemaan vallanpitäjiä, jotka huolehtivat kansalaisten turvallisuudesta näinä Euroopan väestörakennetta mullistavina aikoina.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kajaanin ja Itäkeskuksen tapaukset on tutkittava ja uutisoitava näyttävästi
Juho Eerolan ajatuksia ja realismi
Kuka valittaisi maahanmuuttoviraston myönteisistä päätöksistä?


8 kommenttia:

 1. Onko tilasto vakioitu esim. iän ja tulotason mukaan? ;)

  VastaaPoista
 2. Hjuumoria Kati Sinnemäen blogista "Maan tavalla: Tuulivoiman ja maahanmuuton samuus"

  Mitä yhtäläistä on tuulivoimaloilla ja maahanmuutolla?
  Molemmat luovat värinää yhteiskuntaan

  Tuulivoimala on kuin minareetti, josta kuuluu ulvontaa

  Molemmat vaativat positiivista syrjintää

  Molemmat räjähtävät palamaan, jos saavat liikaa polttoainetta

  Molemmilla on syöttötariffit

  Sateenkaari-ihmisten mukaan se on jännää, kun ei tiedä, miten mamu käyttäytyy ja kun ei tiedä, milloin seinästä tulee sähköä.

  http://sinenmaa.blogspot.fi/2016/08/tuulivoiman-ja-maahanmuuton-samuus.html


  VastaaPoista
 3. "ON VAIN AJAN KYSYMYS, MILLOIN SUOMESSA TAPAHTUU RASISTINEN MURHA"
  "Viime syksystä lähtien valtamedian kolumnistit, maaniset monikulttuuribloggaajat ja äärivasemmistolaiset katuhuligaanit reagoivat Soldiers of Odinin katupartioihin ja Rajat kiinni! -liikkeen ilmaantumiseen suoranaisella hysterialla. Kansallisen opposition ilmestyminen kaduille järkytti selvästi korruptoituneen yhteiskunnan status quota. Henkilökohtaiset solvaukset ja Hitler-kortit olivat alusta asti mukana kuin myös vainoharhaiset puheet "väkivaltaisesta äärioikeistosta".

  Valheistaan monta kertaa kiinni jäänyt totalitaristianarkisti Suvi Auvinen spekuloi pitkin viime syksyä mielikuvituksellisilla skenaarioilla, joissa Soldiers of Odin ei suojele ketään, vaan tulee ennen pitkään syyllistymään itse väkivaltaan. Todellisuudessa katupartioinnin yhteydessä on pidätetty vain punaporvarien Loldries of Odin -ryhmän jäseniä, jotka on tuomittu sakkoihin erilaisista häriköinneistä. Jotkut nettipunakaartin aktvistit kuten suomalaisvastaisessa Rasmus-verkostossakin vaikuttava bloggaaja Sakari Timonen, alkoi jopa hekumoida suomalaisten tekemistä rasismimurhista:
  Osa kansalaisistamme on muuttunut vaistojensa vietävissä olevaksi, soihduin ja talikoin aseistautuneeksi laumaksi. On vain ajan kysymys milloin se lauma tai joku sen yllyttämä tappaa. Siinä vaiheessa sitten johtajia ei enää näykään missään.
  Tosiaan, se ensimmäinen rasistinen surma viime syksyn pakolaisaallon jälkeen on sitten tapahtunut, mutta tekijöinä eivät olleet suomalaiset, vaan irakilaiset turvapaikanhakijat, jotka ryöstön jälkeen panivat kylmäksi suomalaisen 52-vuotiaan sivullisen miehen viime viikonloppuna Kajaanissa, lähellä vastaanottokeskusta. Rasistista murhaajakommandoa epäillään myös toisesta saman viikonlopun aikana tapahtuneesta ryöstöstä. Tuttuun tapaansa Yle rauhoittelee parhaansa mukaan tilannetta verkkosivujensa jutussa Viranomaiset: Otanmäen tappoepäily yksittäistapaus...",

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2016/09/on-vain-ajan-kysymys-milloin-suomessa.html

  VastaaPoista
 4. Heip.

  Joudun komppaamaan ensimmäistä kommentoijaa.

  Jos johtavia pointteja yleisesti ihan ajatteluttavassa blogissa on turvapaikanhakijoiden toimien ohella median käytös turvapaikanhakijoita koskevassa uutisoinnissa niin miksi pitää itse vetää alta lipan toiseen suuntaan ja olla edes mainitsematta mitään kahden täysin erilaisen demografisen populaation vertailusta?

  Luultavasti tulosten suunta olisi säilynyt ihan samankaltaisena mutta edes keskustelun taso olisi noussut lähemmäs sitä tasoa jota tässäkin blogissa on ajoittain sekä tekstissä että kommenteissa kaipailtu.

  Onhan tietysti ihan pointtinsa siinäkin, että ei tilanne vakioimalla mihinkään muutu jos kerran tapaturma-altista kohderyhmää valikoituu rikastamaan impivaaraamme mutta on niiiiin rasittavaa seurata nykyistä keskustelua aiheesta jossa hyvin usein poteroidutaan tähän kysymykseen ja dissataan huomioita puolin ja toisin. Kuka ei vakioi ja kuka ei ymmärrä suhdelukuja.

  Kiitos ahkerasta kirjoittamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ollut verrata toisiinsa väestöryhmiä, vaan tehdä ymmärrettäväksi maahanmuuttobisneksen rikollinen puoli. Raiskaus on raiskaus ja pahoinpitely pahoinpitely riippumatta tekijän iästä, sukupuolesta tai mistään muustakaan vakiointikriteeristä riippumatta.

   Poista
 5. "Valtamedia valehteli röyhkeästi maahanmuuttajan ”pahoinpitelystä” Helsingissä

  Helsingissä järjestettiin tänä viikonloppuna useita maahanmuuttovastaisia mielenosoituksia. Valtamedia yrittää jälleen valheellisen uutisoinnin avulla tuhota tiukempaa rajapolitiikkaa vaativan kansanliikkeen julkisuuskuvan.

  Valtavirtainen valemedia uutisoi eilen ja tänään näyttävin otsikoin, että ”raskaana oleva musliminainen pahoinpideltiin” maahanmuuttovastaisen Itis-mielenosoituksen liepeillä. Uutisoinnin implisiittinen viesti oli, että maahanmuuton vastustaminen johtaa rasistiseen väkivaltaan, minkä vuoksi tiukempaa rajapolitiikkaa vaativat mielenosoitukset tulisi kieltää.
  MV-lehti selvitti pian, että ”pahoinpidelty raskaana ollut musliminainen” oli naamioituneena tapahtumassa häiriköinyt tunnettu somaliaktivisti Maryam Askar. Askar yritti ensin jopa raukkamaisesti kiistää osallisuutensa, mutta hän luovutti pian.
  Paikalla olleet mielenosoittajat ovat julkaisseet useita videoita Askarin ”pahoinpitelystä”. Kuten videoilta näkee, naamioitunut somali ja hänen äärivasemmistolainen ystävänsä yrittivät provosoida tapahtumaa tönimällä mielenosoittajia.
  Mielenosoittajat eivät tarttuneet provokaatioon, vaan odottivat, että poliisi saapui paikalle. Valtamedia kuitenkin väitti, että mielenosoittajat hakkasivat Askarin joukolla.
  Esimerkiksi juutalaisen Erkon suvun omistama valemedian Helsingin Sanomat kirjoitti tapauksesta ”joukkopahoinpitelynä”: ”Itäkeskuksessa maahanmuuttovastainen mielenosoitus – Poliisi tutkii epäiltyä ulkomaalaistaustaisen naisen joukkopahoinpitelyä lähistöllä”

  Iltalehti piilotti valehtelevien toimittajien nimet
  Tökeröintä propagandaa aiheesta tuotti kuitenkin Iltalehti, jonka mukaan musliminaisen ”joukkopahoinpitely” jatkui jopa viisi minuuttia, vaikka mielenosoituksen vuoksi alueella oli kymmeniä poliiseja.
  Iltalehden ”uutisten” takana olivat kulttuurimarxistitoimittajat Mari Pudas ja Anna Egutkina. Kun Iltalehden toimitukselle selvisi, että ”pahoinpitelystä” kuvattu video levisi Internetissä (ja todisti, ettei mitään pahoinpitelyä ollut tapahtunut), vaihdettiin nolattujen valehtelijatoimittajien nimet anonyymiksi ”IL-työryhmäksi”...

  Valtamedia valehtelee järjestelmällisesti maahanmuuttajista ja ”rasismista”...

  Koko artikkeli: http://magneettimedia.com/valtamedia-valehteli-royhkeasti-maahanmuuttajan-pahoinpitelysta-helsingissa/

  VastaaPoista
 6. Media on mediateollisuutta, sen tarkoitus on tehdä rahaa, ei etsiä totuutta. Mediateollisuuden tavoite on saada luotua vahvoja tunneeaktioita joiden vallassa ihminen on alttiimpi muun muassa mainonnalle.

  Silloin kun huomaatte huutavanne lauman mukana joko ilosta tai raivosta niin se on sen merkki että joku teitä fiksumpi vie teitä kuin litran mittaa.

  Media lietsoo näitä viiden minuutin vihojaan myydäkseen teille japanilaisia hybridiautoja, koiranmakkaraa, poliitikkoja ja ideologioita. Hyvällä komissiolla tietenkin. It's all about money.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituksessasi lienee ainakin pieni totuuden siemen. Mutta kyllä toimittajalla yleensä on omakin agenda, jolla maailma pelastetaan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!