tiistai 1. syyskuuta 2015

HS ja MTV3 uskovat maton alle lakaisemiseen

Etenkin jotkut lapset tuntuvat uskovan, että jos roskan lakaisee maton alle pois silmistä, niin sitä ei ole. Tämä oppi on saavuttanut nyt myös Helsingin Sanomat ja MTV3:n. Molemmat ovat päättäneet rajoittaa entistä enemmän juttujensa kommentointimahdollisuuksia perustellen sitä kommenteissa esiintyneellä vihapuheella.

Minulla ei ole erityistä syytä epäillä, ettei HS:n ja MTV3:n kommenteissa olisi esiintynyt vihapuheita, vaikka muistaakseni ainakin ensin mainittu on jo ennenkin moderoinut keskusteluja. Mutta tästä eteenpäin vihapuheita ei siis pysty lähettämään edes sensorin nähtäväksi.

Minulle henkilökohtaisesti on jäänyt hiukan epäselväksi mitä on vihapuhe. Jos sanon tappavani tai pahoinpiteleväni jonkun henkilön (ja tarkoitan sitä), on se selvästi vihapuhetta. Tai jos vain haukun häntä perusteettomasti ja totuuden vastaisesti on se myös vihapuhetta. Ja ehkäpä vihapuhetta on myös se, jos kutsun toista ihmistä vaikkapa halventavalla nimityksellä esimerkiksi lieroksi.

Sen sijaan onko vihapuhetta se, jos totean mustaihoisilla olevan tutkimusten mukaan alhaisempi älykkyysosamäärä kuin valkoihoisilla? Ainakin se on rasisimia, jos uskomme Suomen kuvalehden "tutkimusta" aiheesta. Näin siis siitä huolimatta, että ainakin Wikipedia kertoo useimpien tutkimusten osoittavan edellämainitun älykkyyseron olevan todellinen.

Entä onko rasismia, jos kerron tutkimusten osoittavan, että ashkenazi-juutalaiset ovat ryhmänä kaikkia muita ihmisryhmiä, kuten suomalaisia tai somalialaisia, älykkäämpiä? Entä onko se vihapuhetta sekä suomalaiselle että somalialaiselle sanottuna?

Entä onko vihapuhetta se, että sanon totuudenmukaisesti suomenirakilaisten syyllistyvän raiskaamiseen yli kertaluokkaa useammin kuin suomalaisten? Ja ilmaisen sen perusteella julkisesti, etten halua ottaa Suomeen irakilaisia, koska en halua suomalaisten naisten joutuvan nykyistä suuremman raiskausuhan alle? Tai jos sanon että ottamalla tuhat irakilaista turvaan maahamme tulemme samalla päättäneeksi, että yksi nainen tulee raiskatuksi Suomessa?

Palatakseni itse asiaan. HS ja MTV3 ovat siis päättäneet kerta kaikkiaan lopettaa vihapuheen omilta palstoiltaan. Ajattelevatko he siis, että vihapuhe sitä kautta katoaisi maailmasta. Vai olettavatko he, että ne syyt, jotka johtavat vihapuheeseen katoavat lakaisemalla kirjoittelu pois näkyvistä?

Minäpä kerron.

Jos vihapuheen ja rasimin halutaan katoavan tästä maasta, siihen on vain yksi keino. Se on vihapuheen ja rasismin syiden poistaminen yhteiskunnasta.

Käytännössä se tarkoittaa vihapuhetta ja rasismia kohtaavien maahanmuuttajien määrän asettamista kantasuomalaisten hyväksymälle tasolle. Sekä sen oivaltamista, että tuo taso riippuu siitä, minkälaisia kustannuksia nuo ihmiset aiheuttavat kantaväestölle, miten hyvin he sopeutuvat suomalaiseen elämänmenoon ja miten paljon heidän rikollisuutensa poikkeaa kantaväestöstä.

Niin kauan kuin tulijoista valtaosa elätetään verovaroin, he vaativat erityisoikeuksia kulttuuriinsa vedoten tai he loistavat rikostilastoissa, riittää Suomessa vihapuhetta ja varmaan rasismiakin. Mutta heti kun tulijat tekevät elääkseen töitä, eivät aseta yhteiskunnalle kohtuuttomia erityisvaatimuksia eivätkä tee kantaväestöä enempää rikoksia, katoavat niin vihapuhe kuin rasismikin marginaaliin.

Valitettavasti suomalaisessa yhteiskunnasta ei ole näkyvissä merkkejä jälkimmäisestä. Päin vastoin, sekä Helsingin Sanomissa, Ylessä että vähemmässä määrin myös MTV3:ssa maahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia peitellään, kantaväestöä syyllistetään ja ympäristöstään huolissaan olevaa kantaväestöä uhkaillaan pakkotoimilla. Kaikki se lisää vihapuhetta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaiset heräsivät puolustamaan kotiseutuaan
Paavo Rautio osoittaa syvällistä ymmärtämättömyyttä
Maahanmuuttajat raiskaajina

8 kommenttia:

 1. Sen sijaan että heti syyttäisin Pravdaa ja MTV3:a sananvapauden rajoittamisesta tms. yritän olla analyyttinen.

  Yksi syy varmasti on raha: molemmat mediatalot ovat taloudellisessa ahdingossa ja yksi helppo tapa säästää on estää uutisten kommentointi. Helpoimmillaan ja nopeimmillaan tuo ei vaadi kuin pari hiiren klikkausta, ja kommenttien moderointiin käytetyn ajan voi käyttää johonkin tuottavampaan työhön. Mahdollista goodwill -arvon heikkenemistä en tässä huomioi.

  Rahan lisäksi yhtiöiden osakkeenomistajien ja/tai sidosryhmien mielenkiinnon kohteet voivat olla aivan jossain muualla, jopa täysin päinvastaiset kuin "öyhöttäjillä". Helpoin ratkaisu tähänkin on vaientaa "öyhöttäjät".

  Ikävä puoli tässä tietysti on ainakin se, että uutisessa olevaa virheellistä tai jopa valheellista väittämää ei heti, saman tien hyväntahtoinenkaan "öyhöttäjä" pysty oikaisemaan uutisen kommenttiosiossa. Tämä on vakava puute ja väitän, että tämä on yksi tämän sensuurin tarkoituksistakin. Seurauksena tästä, aivan väistämättä, on yhä kasvava epäluulo valtamediassa esitettyyn. "Rekyyli" saattaa iskeä niinkin, että median verkkosivuilla vietetty keskimääräinen aika romahtaa, koska ei kukaan normaalijärjellä varustettu ihminen viitsi tuhlata aikaa uutisen todenperäisyyden ja luotettavuuden pohtimiseen. Ei, vaikka se olisi tarjolla ns. ilmaiseksi. Nämä lukijat siirtyvät vaihtoehtoiseen mediaan kuten blogosfääriin, MV-lehteen ja niin edelleen.

  Kaiken kaikkiaan siis huono päätös, mutta tältä istumalta en pysty tarjoamaan varsinkaan Pravdalle muita vaihtoehtoja kuin palaamiseen rehelliseen, aitoon ja lukijalähtöiseen journalismiin.

  VastaaPoista
 2. Suomessa ei juurikaan ollut rasismia ennenkuin meille alkoi tulla sellaista ulkomaalaista porukkaa joka aiheuttaa kustannuksia ja ongelmia. Ja ei ennenkuin vihervasemmisto ja media alkoivat karsia sitä pois kantaväestöstä eli estää heitä kertomasta sitä miten tuo maahanmuutto nähtiin.

  Sitä ennen meille oli tullut tänne ulkomaalaisia osaksi porukkaa kymmenisen tuhatta vuotta.

  Siitä on aikaa kun edellisen kerran meidät yritettiin pakottaa ottamaan vastaan suuria määriä tulijoita ja vaikutteita joita emme halua. En edes uskalla sanoa miten esi-isämme ottivat tällaiset tulijat silloin vastaan, ettei syytetä yllytyksestä :-)

  VastaaPoista
 3. Myös verkkouutiset lopetti kommentointinsa maahanmuuttouutisten osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. On siis syytä lisätä maahanmuuttoasioiden kommentointia blogosfäärissä ja muualla sosiaalisessa mediassa. Mutta ei vihapuhuen vaan asiallisesti tosiasioiden pohjalta argumentoiden.

   Poista
  2. Ei kannata käyttää tuota vihapuhe sanaa. Se kun on blankosana joka ei tarkoita mitään, tai sitten se tarkoittaa vain sitä mitä sanoja sen haluaa tarkoittavan. Yleisimmin se tarkoittaa että ko. vihapuhe on vain vastakkainen mielipide, riippumatta siitä miten korrektisti se on esitetty.

   Poista
  3. Siksi minä tuossa ihmettelinkin mitä vihapuhe tarkoittaa.

   Poista
 4. Minä kommentoin pari päivää sitten Twitterissä Veronika Honkasalolle, että hänen ajamansa poliittinen aate on minua kohtaan vaarallinen. Veronika pyysi, että "jätä minut rauhaan". Päivää myöhemmin hän twiittasi, että hän saa "vihapuhetta" ja nyt 1.9.2015 Iltalehdessä totesi, että on toimittanut kuvaruutukaappaukset saamastaan vihapuheesta poliisille, jonka mielestä lakia ei ole rikottu.

  Vihapuhe on siis puhetta, josta joku pahoittaa mielensä. Selvästi laiton puhe on rikollista (yllytys tai kunnianloukkaus sekä tietenkin ajatusrikoksina pidettävät kiihotus kansanryhmää vastaan).

  Samaa mieltä kuin anonyymi yllä - älkäämme alentuko käyttämään termiä vihapuhe. Se orwellilaista uuskieltä.

  VastaaPoista
 5. HARRASTETAAN SITÄ $€nUROINTIA MUUALLAKIN TÄ$$Ä $ANANVAPAUD€N K€HITY$MAA$$A..... UUD€$$A $UOMALIA$$A

  http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2015/suomi-ei-voi-sulkea-silmiaan-maailman-hadalta/#comment-8154


  Kommenttisi odottaa (VIELÄKIN )hyväksyntää

  $UOM€N TUHOAJAT 30.8.2015-01:38

  U$A JA NAT0N MA$$AMURHAAJAT / P€R$NUOLANTA / VA$ALLIVALTIOT TUHOAVAT MAAPALLOLLA VALTIOITA TOI$€N$A P€RÄÄN…..JA NÄÄ $UOM€N OMAT VALITUT KAN$ANMURHAAJAT / PAAVOT MAK$ATTAA $€NJÄLK€€N NÄMÄ TUHOT M€IDÄN $UOMALAI$T€N $€LKÄNAHA$TA……€€PPI$TÄ !!!!!

  The Refugees are the Victims of US-NATO led Wars: The Migrants’ “Long March” across the Balkans to Western Europe

  http://www.globalresearch.ca/the-refugees-are-the-victims-of-us-nato-led-wars-the-migrants-long-march-across-the-balkans-to-western-europe/5472601

  General Wesley Clark: The US will attack 7 countries in 5 years

  https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E

  France’s Former Foreign Minister: UK Government Prepared War in Syria Two Years Before 2011 Protests

  https://www.youtube.com/watch?v=Kz-s2AAh06I

  Secret Pentagon Report Reveals US ”Created” ISIS As A ”Tool” To Overthrow Syria’s President Assad

  http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad

  Exclusive: Overwhelming Evidence That John McCain Met With ISIS-Allied Rebels

  http://gotnews.com/yes-john-mccain-met-isis-allied-rebels/

  Who is Behind the Islamic State? US Media Admits ISIS Bringing Arms, Fighters in From NATO Territory

  http://www.globalresearch.ca/who-is-behind-the-islamic-state-us-media-admits-isis-bringing-arms-fighters-in-from-nato-territory/5462151

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!