tiistai 5. joulukuuta 2017

Yle unohti kertoa, että kuka uhkasi lasten ja alpakoiden turvallisuutta

Eilen ja tänään Yle on uutisoinut ahkerasti siitä, kuinka Töölöön aiottu lastentapahtuma alpakoineen oli jouduttu perumaan, koska samalle paikalle oli jo aiemmin ilmoitettu Ylen mukaan "äärikansallismielisten" 612 soihtumarssi. Tuo marssi on lähtenyt jo useampana vuonna samalta paikalta ja siitä oli tehty tänäkin vuonna ilmoitus jo hyvissä ajoin.

Ylen haastatteleman Tukkutorin, eli torin omistajan, edustajan mukaan "odotettavissa on turvallisuusriski, ja sovimme viime viikon loppupuolella, että haetaan uutta paikkaa lastentapahtumalle". Nyttemmin tuo paikka on löytynyt Telia 5G -areenalta ja hyvä niin.

Yle teki myös jutun, jossa se haastatteli alpakkatapahtuman järjestäjiä siitä, oliko lastentapahtuman tarkoituksena ainoastaan estää 612 -mielenosoitus. Kysymys oli aiheellinen siksi, että järjestäjien joukossa on rasisminvastaisten mielenosoitusten järjestäjänä kunnostautunut Aleksi Pahkala. Tämä kuitenkin kielsi tällaisen tarkoituksen ja Yle ilmeisesti uskoi.

Mielenkiintoisin Ylen jutuista oli kuitenkin sen kolmas uutinen, jossa oltiin pohtivinaan lastentapahtuman siirtänyttä turvallisuusriskiä. Jutussa siteeratun järjestäjien tiedotteen mukaan ei ole kohtuullista, että lasten tapahtuma peruttiin turvallisuussyistä, sillä kaupungin on oltava turvallinen kaikille.

Edelleen jutussa kerrottiin yhden tilaisuutta järjestävän isän kertoneen lapsilleen, etteivät nämä pääse katsomaan itsenäisyyspäivänä alpakoita, koska siellä ei ole turvallista. Siihen lapsi oli jutun mukaan vastannut kysymällä, onko heidän turvallista mennä ulos itsenäisyyspäivänä.

Kaiken kaikkiaan Ylen uutisointi oli valitettavan valaisevaa. Siitä kyllä kävi moneen kertaan selville, että Töölössä pelättiin turvallisuuden puolesta, mutta ei tuon turvattomuuden lähdettä.

Asian kertomatta jättäminen oli sikäli omituista, ettei turvattomuuden aiheuttajasta liene edellisten vuosien tapahtumien jäljiltä minkäänlaista epäselvyyttä. Niinpä jopa Helsingin Sanomat kertoi alpakkatapauksen yhteydessä, että "toissa vuonna poliisin kanssa tappelivat vasemmistoanarkistit".

Lienee siis selvää, että myös lapsi-/alpakkaskandaalin yhteydessä kyse oli juuri anarkistien pelosta. Mutta sitä ei meidän veronmaksajien rahoilla toimiva Ylen uutistoimitus halunnut kertoa kuulijoilleen, katsojilleen tai lukijoilleen - eli elättäjilleen. Merkillistä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä.
Kaikkien kotimaisten valemedioiden äiti
Vihervasemmisto hyväksyy väkivaltaisiksi tiedettyihin mielenosoituksiin osallistumisen
Kiakkovieraat ja itsenäisyys
 

10 kommenttia:

 1. ...Merkillistä?

  Eihän, agendan mukaista!

  VastaaPoista
 2. Aivan selvää, että itsenäisyyskulkueen turvallisuusriski on edelleen olemassa. VASistit ja anarkistit yrittävät väkivalloin estää laillisen kulkueen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Väkivaltainen öyhöttäjäjengi ei kannata suomalaisuutta eikä sen takaajavaltio Suomea.

  VastaaPoista
 3. Mutta jollakin mystisellä tavalla rauhallinen tavallisten ihmisten isänmaan kunniaksi suunniteltu kulkue muuttuu eräiden toimittajien silmissä raivokkaaksi äärioikeistolaiseksi mielenosoitukseksi vain sen takia, että anarkistiporukka aikoo hyökätä yksipuolisesti tämän kulkueen kimppuun.

  Tämä kertoo jotakin Valtamedian uutisoinnin tasosta; siitä, miten niin usein rikoksen uhrista selitetään syyllinen ja rikollisesta uhri. Usein rasismin uhri, koska täytyyhän punafasistista propagandaa olla tarjolla joka päivä. Mikä olisikaan sen jalompaa kuin selittää äärivasemmistolainen fasistinen propaganda antirasistiseksi uutisoinniksi?

  VastaaPoista
 4. Nyt vaan HJK:n johto meni ja otti sanasta miestä ja varmaan jotakin joutuvat järjestämään vaihtoehtoisessa paikassa. Palaakohan kohta autoja?

  VastaaPoista
 5. Miksi ihmeessä lapset on koottava iltapimeällä väenpaljouden keskelle. Mikseivät lapset voi kokoontua valoisana aikana keskipäivällä nauttimaan näkemästään ja miksi ihmeessä lasten keskelle on hankittava arvaamattomia eläimiä, jotka saattavat olla lapsille uhkana.

  Jokin tässä hankkeessa haiskahtaa rikolliselta toiminnalta. Toivottavasti lasten vanhemmat ymmärtävät pitää huolta lapsistaan ja suojella heitä.

  VastaaPoista
 6. Aleksi Pahkala on juhlimassa pää punaisena itsenäisyys päivää: Kukaan ei huomannut miksi se torielimen piti olla Al Pahka eli alpakka. Ja punikit anarkomarkot nauraa...

  VastaaPoista
 7. Minä kyllä vähän epäilen, oliko mitään lastentapahtumaa edes tarkoitus järjestää. Mediatapahtuma kyllä oli huolellisesti suunniteltu. Kun lastentapahtuman puuhamiehet ovat kunnostautuneet erilaisten vihervasemmistolaisten ”Meillä on unelma” ja ”Peli Poikki” tapahtumien järjestäjänä ja väittää, että ei ole ollut lainkaan tietoinen 612-marssitapahtumasta, johon varaus oli tehty aikoja sitten, väite on vähintäänkin epäuskottava.

  Media, Hesari etupäässä, nieli tai oli nielevinään väitteen ”natsimarssi ajoi lastentapahtuman torilta” luineen karvoineen ja onnistui junailemaan aiheesta tukun toinen toistaan pöyristyneempiä artikkeleita. Samalla salamavauhdilla olivat mukana uuninpoikapankko Timoset ja muuta samanhenkiset blogistit.
  Oikeastaan ne lähes ainoat relevantit tiedot, joiden mukaan 612-kulkueesta oli ilmoitettu lähes vuosi aikaisemmin kun taas tuolle (todelliselle tai kuvitteelliselle) lastentapahtumalle yritettiin varata toria vain muutama päivä aikaisemmin sekä se, että 612-tapahtuman järjestäjät ilmoittivat hyvin selvästi, että tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton eikä sinne saa tuoda omia tunnuksia, lippuja tai iskulauseita tulivat esiin Ylen uutisoinnissa hyvin pian, mutta hukkuivat hälyyn.

  Faktat eivät mitenkään vaikuttaneet uutisointiin, elleivät sitten lisänneet kiihkoa tyyliin ”Öyhöttäjät arvelivat alpakoiden olleen salaliitto natseja vastaan” ja ”lasten, alpakoiden ja mahdollisesti myös pupujen tuominen Töölöntorille olisi ollut salaliitto natseja vastaan”. Käyttöön otettiin siis Göbbelsin menetelmä, jonka mukaan faktat on hukutettava omien propagandaväitteiden aggressiiviseen toisteluun.

  Ei tässä voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että koko häly oli ennalta suunniteltu ja tällä menolla demokratiamme alkaa olla uhattuna ja se uhka tulee vasemmalta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!