lauantai 5. elokuuta 2017

Simon Elo muunteli olkiukkoa

Aamun lehden mukaan kansanedustaja Simon Elo (uv/st) väitti, että Perussuomalaisissa ollaan menossa "suorastaan ihmisvastaiseen suuntaan". Perusteluna näkemykselleen hän väitti puolueen puheenjohtajan taustalla toimivan henkilöitä, joita hän kuvasi seuraavin sanoin: "vaikka laittaisi rajan kiinni, tai vaikka ammuttaisiin Suomeen tulevia pakolaisia kiväärillä, nämä samat ihmiset sanoisivat, että ´miksei ammuttaisi tykillä?´"

Kyseessä on muunnelma klassisesta argumentaatiovirheestä nimeltään olkinukke tai olkiukko. Wikipediassa siitä kerrotaan seuraavaa: 1: A:lla on mielipide X. 2: B esittää mielipiteen Y (joka on vääristelty "olkinukkeversio" X:stä). 3: B hyökkää mielipidettä Y vastaan. 4: Siispä X:n täytyy olla väärin.

Ainakaan minä en ole kuullut kenenkään politiikassa toimivan henkilön ehdottaneen vakavissaan pakolaisten ampumista kiväärillä, enkä varsinkaan kenenkään Perussuomalaisissa toimivan puhuneen heidän ampumisestaan tykillä. Myöskään kansanedustaja Elo ei maininnut tällaista tapahtuneen, eikä puheenjohtaja Halla-aho (ps) ole koskaan ehdottanut pakolaiskriisin ratkaisuksi ihmisten ampumista sen enempää kiväärillä kuin tykilläkään. Ei tietenkään, koska sellainen olisi sairasta - ja niin, ihmisvastaista.

Siten kyseessä näyttäisi olevan ainoastaan Simon Elon oma fantasia. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tuollainen sairas ajatus on hänen mieleensä pulpahtanut. Samoin haluaisin tietää, miten Elo kuvittelee ulkiukkomaisten hyökkäysten tai suoranaisten valheiden auttavan häntä ja hänen uuttaa puoluettaan politiikassa eteenpäin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Brysselissä räjähti, mutta Petteri Orpo kaipaa Suomeen lisää pakolaisia
Rehellisyys maan perii - vai periikö?
Spekulointia ja luottamusta9 kommenttia:

 1. Ilmeisesti nyt on menossa kiivas kilpailu siitä, kuka osaa keksiä törkeimmän herjan Perussuomalaisista.

  Tämä Elon läppä oli kylläkin liian lapsellinen sijoittuakseen kisassa mitenkään hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mutta kertoo paljon siitä epätoivosta, jolla Elo pyrkii pelastamaan poliittisen tulevaisuutensa.

   Poista
 2. Elohiiren vikinää. Hesari täysillä komppaa.

  VastaaPoista
 3. Lieneekö tämä Simon Elo perinyt ominaisuuksia 2000 vuotta sitten eläneeltä kaimaltaan Simon Pietarilta, jolla oli myös erään "ison kirjan" mukaan hankaluuksia erään suuren päällikön kanssa.

  Ei tullut aina tehdyksi asioita hyvällä omalla tunnolla. Joskus jäi jopa vaheesta kiinni.

  VastaaPoista
 4. Jos laitettaisiin rajat kiinni ja päästettäisiin sisään vain paperit näyttävät turistit, töihin tulevat ja muut paperilliset, niin tuskinpa siinä kovin isoa paperittomien tulvaa enää rajalla olisi ja loogisesti ajatellen ei myöskään ketään ammuttavia. Rajat ylittäviin pikkulintuihin tuskin tarvittaisiin mitään tykistökeskitystä. Ei ainakaan aikaisemmin ole tarvinnut. Ehkä Simppa on loman tarpeessa!

  VastaaPoista
 5. Jotkut väittävät, että "tyhmyydestä sakotetaan".
  Nähtäneen seuraavissa vaaleissa...

  VastaaPoista
 6. "Ainakaan minä en ole kuullut kenenkään politiikassa toimivan henkilön ehdottaneen vakavissaan pakolaisten ampumista kiväärillä..."
  Sellainen muistikuva jäänyt, että myöhemmin rauhannobelin kuitannut M. Ahtisaari olisi jossain tilanteessa pitänyt ampumista vaihtoehtona, eikä ollut kyse sodasta.
  En kuitenkaan väitä, että Ahtisaari olisi saanut nobelinsa yksinomaan tämän lausuntonsa vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simon Elohan se tuossa ehdottaa pakoloisten ampumista kiväärillä.
   Ja väittää että "halla-aholaisille" tuo kivääri ei riittäisi vaan he haluaisivat ammuttavan tykillä.

   Tähän totean, että tykki on kustannustehokas vain siellä Välimeren taxi-veneiden upottamisessa.

   Poista
 7. Elohan on epätoivoisen ja katkeran Soinin tanssihiiri...
  Tuohon surkeuden huipentumaan onneksi päättyy hänen poliittinen uransa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!