tiistai 8. elokuuta 2017

Skuuppiaineksia Välimeren rahavirroista

Välimeren meritaksitoiminta on ilmeisen kannattavaa toimintaa. Näin voisi päätellä siitä, että se on aamun lehden mukaan saanut niin vahvaa tukea Tunisian, Kreikan ja Sisilian satamatyöläisistä, että toimintaa tarkkailevan järjestön alus yritetään sulkea satamien ulkopuolelle.

Lehden juttu jätti avoimeksi satamatyöläisten perimmäiset vaikuttimet. Mikäli Euroopassa olisi vielä tutkivaa journalismia, ei olisi epäilystäkään siitä, että joku kansainvälistä skuuppia hakeva toimittaja lähtisi selvittämään kulkeutuuko meritaksitoimintaan rahavirroista osa kohottamaan satamatyöläisten - tai ainakin ammattiliittojohtajien - elintasoa. Joko suoraan tai epäsuorasti.

Äskettäin vahvistui myös, ettei meritaksiliikenteessä ole kyse merihädässä olevien ihmisten pelastamisesta, vaan nimenomaisesti taksitoiminnasta. Tästä antoi esimerkin saksalaisen kansalaisjärjestön laiva, joka jäi kiinni taksitoiminnan järjestämisestä ja sai porttikiellon italialaiseen satamaan.

On todennäköistä, että samaan syyllistyvät monet muutkin järjestöt. Skuuppia etsivän toimittajan saattaisikin kannattaa selvittää myös sitä, löytyisikö jotain todisteita ihmissalakuljetuksen rahavirtojen kulkeutumisesta erilaisten Välimerellä "meripelastustoimintaa" tekevien länsimaisten "hyväntekeväisyysjärjestöjen" piiriin.

Toistaiseksi tutkivia journalisteja ei ole juurikaan ilmaantunut taksitoiminnan liepeille. Tai ainakaan skuuppeja ei ole löytynyt. Toki tehtäväkenttä on vaativa ja työ saattaisi olla jopa vaarallista, koska toimintaan todennäköisesti sekaantunut järjestäytynyt rikollisuus - kuten mafia - saattaisi puolustaa tulonlähdettään hyvinkin brutaalein keinoin.

Toisaalta sotien aikana saamme lehtijuttuja myös rintamilta, joten kyllä toimittajat ovat ennenkin uskaltautuneet vaarallisiin tehtäviin. Miksei joku voisi siis tarttua myös Välimeren taksitoiminnan taustojen ja siihen liittyvien rahavirtojen selvittämiseen?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Antti Pentikäisen ajatuksia Välimeren tulijatulvasta
Halla-aho vaati EU:ta puuttumaan kansalaisjärjestöjen rikolliseen toimintaan
Avustusjärjestöt rahoittavat ihmissalakuljetusta





4 kommenttia:

  1. Eiväthän nämä ihmissalakuljettajina pidetyt tahot kuljeta väkeä Libyasta Italiaan tai johonkin toiseen maahan. Ne kuskaavat väkeä muutaman merimailin rannasta ja siirtävät sen kaiken maailman humanitaarisille haahuilijoille Välimeren pohjoisrannikolle vietäväksi.

    Mitkä tahot tässä ovat rikollisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin ne, jotka kuljettavat laittomia maahantulijoita EU:n alueelle.

      Poista
  2. Huomionarvoista tässä on, että lehden mukaan C-Star aikoo HÄIRITÄ pelastusaluksia. Toisten lähteitten mukaan C-Star aikoo seurata pelastusalusten toimintaa ja erityisesti paljastaa niiden yhteistyön ihmissalakuljettajien kanssa.

    Toinen professori

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!