lauantai 23. marraskuuta 2013

Maahanmuuttajan näkemys, jollaista olen odottanut

Vaasalainen Suomen kansalainen ja Uuden Suomen bloggari Ferzad Moghaddam on ymmärtänyt ettei ole maahanmuuttajien etu, mikäli tänne otetaan ulkomaalaisia enemmän kuin Suomen taloudellinen kapasiteetti ja kantaväestön tahto mahdollistavat.

Listaan tässä avainkohtia hänen kirjoituksestaan:

"Sitä on syytä arvostaa, että tämä kansa on edelleen pysynyt anteliaana ja suvaitsevana"

"Juuri omien kokemuksieni ja näkemyksieni perusteella olen sitä mieltä, ettei tähän maahan ole enää henkisesti eikä aineellisesti varaa ottaa lisää pakolaisia"

"Jos pakolainen huomaa, ettei valtaosa kansasta ole valmis ottamaan häntä vastaan lämpimästi ja kokee olevansa elätti ja rasite, niin tämä uusi elämä ei millään tunnu hänestä mukavalta, vaan piinavalta ja nöyryyttävältä"

"Ennen moisia päätöksiä on pakko pohtia syvästi, millainen tulevaisuus odottaa uusia pakolaisia, jos maan talous ja kansa eivät ole valmiita ottamaan heitä vastaan."

"Lopuksi lisäisin, että fasistit ja rasistit ovat aina pudonneet elämän katon etureunasta ja vasemmistolaiset, vihreät ja ihmisoikeuksien puolustajat aina takareunasta. Onko tosiaan niin vaikea pysyä järkevästi keskellä?"

Luin Mogdhaddamin tekstin kahdesti, ja voin allekirjoittaa hänen näkemyksensä lähes sellaisenaan. Tosin sillä korjauksella, että samat periaatteet koskevat pakolaisten lisäksi kaikkia muitakin humanitaarisia maahanmuuttajia - mutta sitähän kirjoittaja epäilemättä itsekin tarkoitti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

3 kommenttia:

 1. Poliitikkojen halu esiintyä hyvinä ihmisinä saa heidät puhumaan mahanmuuttajien ihmisoikeuksista, ihmisarvosta ja arvokkuudesta, vaikka heidän puheensa käytännössä lisämaahanmuuton muodossa johtaakin päinvastaisiin asioihin. Ihmisiä asutetaan itselleen vieraisiin oloihin ilman työtä, taloudellisesti tuettuun toimettomuuteen. Etsiessään sitten kaltaisiaan, maahanmuuttajat siirtyvät omiensa joukkoon alueille, missä voivat palata vanhoihin ryhmäsidonnaisiin tapoihinsa kulttuurinsa säilyttäen kykenemättä integroitumaan yhteiskuntaan. Farisealaisessa sädekehän etsinnässään poliitikot ovat kykenemättömiä näkemään, mikä oikeasti olisi hyvää näille ihmisille ja ohjaavat maahanmuuttopolitiikkaa harhaan.

  VastaaPoista
 2. Juuri näin. Onneksi maahanmuuttajienkin joukossa aletaan ymmärtää nykyisen maahanmuuttopolitiikan järjettömyys.

  VastaaPoista
 3. Tunnen eräitä maahanmuuttajia. Heiltä saa kuulla kritiikkia enemmän kuin suomalaisilta. He kertovat esimerkiksi, että eräät eivät halua oppia suomea ja sitä paitsi he odottavat lasta niin usein, etteivät voi käydä tunneilla säännöllisesti eikä heillä ole edes motiivia oppia. Lisäksi on maahanmuuttajia, jotka huijaavat suomalaisia sosiaaliavustuksilla. Eräät pitävät varsinkin ravintola-alalla pimeää työvoimaa ja kiertävät veroja, ja siinä kaikki keinot ovat sallittuja. Sitten on tietenkin niitä, jotka hakevat turvapaikkaa valheellisin perustein. Jne.

  Joukossa näyttää olevan myös rehellisiäkin, mutta onko se vähemmistö?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!