perjantai 17. helmikuuta 2023

Tosiasioiden muistelu satuttaa

Ilta-Sanomat: "Kansanedustajan outo kysymys sai eduskunnan pyörittelemään päätään – ´Pohjanoteeraus´". Helsingin sanomat: "Oppositio haastoi oppositiota kyselytunnilla: ´Rimanalitus´, moitti Orpo".

Edelle kopioimani Erkkomedian otsikot osoittavat, että kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) on osunut ja kohde uponnut. Tarkoitan tällä sekä kokoomuslaisia että sanomatalolaisia. Otsikoilla nimittäin viitataan vain tosiasioita esille tuoneeseen kysymykseen, joka kuului seuraavasti. 

"Kaikki kuuntelijat ja katselijat varmasti tietävät millainen on ollut perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja, mutta nyt vaalien alla kokoomus esittää jälleen kovaa poikaa. Mutta muistakaa, Aleksander Stubb, heidän entinen puheenjohtajansa mainitsi, että Ruotsi on yksi turvallisimmista maista koko maailmassa."

"Silloin sisäministerinä toiminut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Silloin puhuttiin arvopohjasta, emmekä mekään mahtuneet heidän kanssaan samaan hallitukseen. Arvoisa hallitus näettekö tekin tämän kokoomuksen vaalibluffin läpi?"

Täytyy tosin huomauttaa, että Junnilan kysymys meni ilmeisesti myös pääministerin ihon alle, koska tämä arveli, että "ehkä tämänkaltaiset kysymykset tai debatit kuuluvat johonkin muuhun foorumiin kuin hallituksen kyselytunnille". Hyvä kuitenkin, että hänen mukaansa "huoli jengiytymisestä, rikollisuuden kasvusta, meidän lasten ja nuorten pahoinvoinnista...on kuitenkin tässä salissa yhteinen".

Nähtäväksi siis jää, millaisin keinoin Suomen seuraava hallitus lähtee tätä huolenaihetta purkamaan. Ainakin sopii toivoa, että lähes täydellä varmuudella siihen osallistuva Kokoomus muistaa Junnilan esille tuomat johtohenkilöidensä kaksi pahimman luokan kömmähdystä ja ottaa maahanmuuton ongelmat lopultakin tosissaan. 

Ainakin tunnettu kansanviisaus antaisi ymmärtää, että näin olisi käymässä. Onhan Suomessa tapana sanoa, että "kolmas kerta toden sanoo". Vaikka toisaalta samaisella kansalla on kyllä päinvastainenkin viisaus: "ei kahta ilman kolmatta".

* * *

Myös nykyisen hallituksen ministeri Mika Lintilä (kepu) on joutunut selittelemään kovasti WhatsApp-tililtään lähetettyä viestiä. Hänen mukaansa sen on saattanut sosiaaliseen mediaan joku muu kuin tilin omistaja. 

Poliisi tutkii asiaa, mutta tässä näppäimistön äärellä minun on kuitenkin todettava, että viestiin sisältynyt meemi itsessään oli hauska ja osuva. Hehkeänä hymyilevä pääministeri Sanna Marin (sd) heiluttamassa plakaattia, jossa lukee "iloa valoa ja Olavia" vieressään Matias Mäkynen (sd) käsissään kirjoitus "vieraissa käynti kulukorvauksiin".

Arvoisa lukijani tietänee itsekin mihin tosiasioihin meemin muokatut tekstin viittaavat, joten ei tästä asiasta tällä kertaa sen enempää. Noin yleisesti voinemme kuitenkin panna merkille, että vanhojen törttöilyjen muistelu näyttäisi sattuvan niin Kokoomuksessa kuin Sosialidemokraateissakin.

23 kommenttia:

  1. Totuuden kertojalla ei ole yösijaa, eikä hallituspaikkaa.
    Lintilällä on.

    VastaaPoista
  2. Mahtaako Orpon vaimo olla yhä maahanmuuttobisneksessä. Se vaikuttanee siihen, mitkä asiat tulkitaan rasismiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistutan, että matubisnes on täysin laillista liiketoimintaa.

      E.H.

      Poista
    2. Valehtelevatkohan nuo parisuhteessa yhtäpaljon toisilleen.... Miksi toimittajat ei ikinä kysy tuota kysymystä paskaa puhuvilta ministereiltä? Valehteletko vaimollesi yhtä paljon?"

      Poista
    3. "Muistutan, että matubisnes on täysin laillista liiketoimintaa."

      Muistutan että kaikki mikä on laillista ei ole moraalisesti oikein, eikä kaikki mikä on laillista ole yhteiskunnalle ja ihmisille hyödyllistä eikä kannattavaa tehdä.

      Poista
    4. Vanha vaihtoehto kiperälle kysymykselle: "vieläkö lyöt vaimoasi"

      Uusi vaihtoehto: "vieläkö valehtelet kumppanillesi".

      antti k.

      Poista
  3. Kyllä ovat osuneet sekä kokoomukseen että sdp:n ja kun ei kahta ilman kolmatta niin muistetaan slogan (tai totuus?) "Kepu pettää aina".
    Taitaa kansakin huomioida asian koska eilen julkaistussa puoluekannatuskyselyssä kepu sai 9,6%. Alitettiin siis se maaginen kymppi%.
    Näin Suomessa on palattu aikaan kolme suurta puoluetta ja pikkupuolueet.

    VastaaPoista
  4. Sattuuhan se ja tekee kipeää. Varsinkin kun se sanoja on persu jota nämä "rehelllisimmät ja oikeudenmukaisimmat" aina yrittävät tölviä mistä milloinkin.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  5. Nerokas jäynä Junnilalta, kun otti televisioidulla kyselytunnilla esiin Kokoomuksen ärsyttävän kaksilla rattailla ajamisen.
    Muistettakoon, että Stubbin ja Orpon aivopierujen lisäksi mm Mykkänen ehdotteli sisäministerinä kiintiöpakolaismäärän kymmenkertaistamista, ja Kokoomus ajaa hullun lailla ns työperäisen maahanmuuton vapauttamista harkinnasta. Eli juuri sitä, minkä Ruotsi on nyt todennut virheeksi.

    VastaaPoista
  6. Proffessorillakin meni aika pitkään, että myönsi kokoomuksen joka vaalien alla olevien "koventuneiden" puheiden olevan paskaa onhan niitä jatkunut jo tän blogin kirjoituksen ajan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kohtaan on vissiin syytä laittaa kiitos kun olet kuitenkin niin pitkään kirjoittanut..

      Poista
    2. No jaa. 22. huhtikuuta 2010 kirjoitin puolueiden maahanmuuttopolitiikkaa arvioidessani, että "Kokoomuksesta voisi todeta, että selvemmin kuin mikään muu puolue se ajelee häpeämättömän röyhkeästi älyllisen epärehellisyyden kaksilla rattailla". Ei tuossa näyttäisi tapahtuneen muutosta.

      Poista
    3. Siis elokuuta eikä huhtikuuta. http://professorinajatuksia.blogspot.com/2010/08/puolueiden-maahanmuuttoasenteista.html

      Poista
  7. Ministeri Mika Lintilä (kepu) on joutunut selittelemään ja tehnyt siinä jokseenkin kaikki mahdolliset virheet. Ylimalkaan nuo tilinkaappaamistarinat, silloin kun ne eivät ole aivan oikeasti totta, ovat sellaisia, että ei niillä kannata itseään nolata. Ja jos on sen meemin lähettänyt, kannattaa se myöntää ja -jos siltä tuntuu- esittää joko anteeksipyyntö tai seisoa jutun takana tyyliin "no, ehkä se meni vähän överiksi, mutta oikeastaa aika osuva". Mutta mikäs vaikutelma nyt syntyi? Lullukka mikä lullukka ja vieläpä kömpelö sellainen.

    VastaaPoista
  8. Lintilä olisi alun pitäen pitänyt myöntää, että meemi lähti jakoon vahingossa, hänen yrittäessään sulkea sitä, saatuaan sen joltain. Vanhemmiten sormet ovat vähän kömpelömmät ja jos päässä on vielä vähän keittoa, niin tämä on täysin inhimillistä. Virhe on alkaa korjaamaan asiaa vaikka nyt sanon vähän valehtelemalla. Orpo nimitti Junnilan
    muistelemia tosiasioita riman alitukseksi, luuli kai, että nämä lausunnot on jo unohdettu. Totuus satuttaa. Laittoi vielä varusmiesparat kantamaan sotilaskarkureiden laukkuja. Voi vain arvata, mitä tämä tekee Suomalaisen sotilaan moraalille, toivottavasti muistavat Orpon nöyryytyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojanpoikani oli siellä ja kertoi, että paljon oli tulijoissa armeijan porukkaa ja heillä oli taskuissaan paksuja rahakääröjä. Aika erikoista oli myös se, että sotaa paossa ja Suomelle kiitollisuudenvelassa olevien takia suomalaisia varusmiehiä varoitettiin liikuskelemasta armeijan harmaissa kaupungilla.

      Poista
  9. Onkos arvon kommentoijilla mielipuolia jatkosta? Sarvitta-hampaitta ja rehdisti tämä Willen kysymys Stubbin/Orpon aivopieruista oli ”right on the money” mutta... Jos tarkoitus on avittaa PS vaalien ykköseksi ja sitä kautta hallituksen muodostajaksi näillä rili-aidoilla totuuksilla, niin onko muilla puolueilla (pl. Kepu ja RKP, mitkä lähtevät mihin tahansa hallituskoalitioon ”vaikuttamaan” omista lähtökohdiltaan) halua taipua PS:n hallitusohjelmaan? Onko kyseessä hajoita-älä hallitse kusetus, mihin moni PS:n Soinin aikainen kannattaja pettyi?

    VastaaPoista
  10. Lisään vielä edelliseen sen, että PS tuskin saa yksinkertaista enemmistöä (yli 50 %) EK:aan.

    VastaaPoista
  11. Kysymys on siitä, että olen kuullut usealta PS:lle äänensä ”jytkyyn” antaneelta, että eivät enää koskaan äänestä PS:a, koska ”jytky” ei johtanut vaalilupaustensa täyttymiseen, saati PS:n hallitusvastuusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perussuomalaiset on hiukan uusiutunut entistä ehommaksi, kun "Siniset" lähti ja katosi kuin pieru Saharaan.

      Poista
    2. Soinin lähdettyä eläkkeelle, yksinvallan sijaan demokratia ja normaalit puoluekäytännöt astuivat päivänvaloon PS:ssä.
      Sekin on hienoa, että puoluekokoukseen pääsee jos on puolueen jäsen ja haluaa osallistua.
      Toista se on sumplijapuolueissa.

      Se on totta, että monipuoluejärjestelmässä ei ole takuuta mitä hallitukseen saadaan mutta viime syksyn Ruotsin esimerkki on lupaava. Vaikka Ruotsidemokraatit ei ole hallituksessa, heitä on jouduttu kuuntelemaan herkällä korvalla ja heidän vaatimuksiaan on otettu hallitusohjelmaan.
      Jos siis Suomessa haluaa todellista muutosta, ääni Perussuomalaisille on paras tae siitä.

      Poista
    3. Voi olla monelle poliittinen itsemurha lähteä seuraavaan hallitukseen, kun asiat on saatu historiallisen huonoon jamaan. Silti toivon, ettei enää koskaan tällaista kokemattomien utopistien hallitusta tähän maahan!

      Poista
  12. Valtion ja kuntien hallintoon pullahtelee juuri nyt uskomaton määrä erinäisiä ”vaikuttamis-, yhteiskunta-, kehittämis- ja vaikka mitä ”päälliköitä ja -johtajia”. Uskomatonta! Luulin, että poliittiset virkanimitykset ovat hietoriaa mutta paskan marjat... Nämä ei poistu koskaan! Hauskimpana Nerg -> VMn kansliapäälliköksi utaretieteellisellä gradulla!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!