sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Uutisia sosialistien hallitsemasta Saksasta

Helsingin sanomat oli tehnyt jutun Saksan pääkaupungista Berliinistä. Sen mukaan "demari Wowereit oli Berliinin pormestarina vuosina 2001–2014. Hänen jälkeensäkin Berliiniä ovat johtaneet sosiaalidemokraatit, ensin Michael Müller ja nyt Franziska Giffey." Toisin sanoen kyseessä on vasemmiston hallitsema suurkaupunki. 

Siksi ei ole kovin yllättävää, että jutun otsikkona oli "Berliini on muuttunut ´köyhästä mutta seksikkäästä´ tilaan, jota kuvataan samoin kuin kurjimpia kehitysmaita". Tai että artikkelissa kerrottiin sekasortoisista vaaleista ja epäonnistuneesta asuntopolitiikasta sekä mainittiin jopa mellakoinnista.

Näin siksi, että yleensähän vasemmiston johtamille yhteiskunnilla on tapana ajautua monenlaisiin ongelmiin. Esimerkki löytyy hyvinkin läheltä eli Suomen vihervasemmistolaisesta hallituksesta, jonka talouspolitiikka on epäonnistunut täydellisesti. Eikä Berliini siten poikkea siitä yleissäännöstä, jonka huomattavin nykyajan edustaja on luonnonvaroiltaan uskomattoman rikas - mutta kansalleen katastrofaalinen - Venezuela.

Mutta palataan Saksaan ja Berliiniin. HS:n jutun mukaan siellä saattaa nimittäin valta vaihtua huolimatta vasemmiston natsileimoja jakelevasta vaalikampanjoinnista. 

Siksi tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä - sikäli kun valta vaihtuu - kääntyykö Berliinin kehityssuunta lähivuosina kohti normaalisti toimivaa eurooppalaista suurkaupunkia. Vai ryhtyykö valtaa pitkään pitänyt vasemmisto neliraajajarrutukseen säilyttääkseen oman valtakautensa epäsaavutukset. 

* * *

Kun nyt kerran tuli puhe Saksasta en malta olla mainitsematta, että maassa työtään tekevä toimittaja Pertti Rönkkö kertoi sosiaalisessa mediassa sen asukkaista vain joka kymmenennen olevan valmis puolustamaan maataan, mikäli se joutuisi hyökkäyksen kohteeksi. Ilmeisesti sikäläisten ihmisten mielestä Putinin hallinto olisi heille parempi vallanpitäjä kuin sosiaalidemokraatti Olaf Scholzin johtama nykyinen hallitus. 

Harmi sinänsä, ettei Saksa ole Venäjän naapuri, vaan siihen välille perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen Puola - jossa Putinin hallintoa ei kaivata päätellen maan suurista panostuksista puolustautumiseen. Näin saksalaiset eivät pääse käytännössä kokeilemaan, miltä Putinin regiimi tuntuisi saksanmaalla.


 


7 kommenttia:

  1. Voisihan se vaikka Ranska perinteiden kunniaksi hyökätä Saksaan, nyt sen valtaaminen onnistuisi varmaa helposti toisin kuin 1800- ja 1900-luvuilla.

    VastaaPoista
  2. Saksaa johti liian kauan DDR- kasvatti Merkel, tuo järjettömän energia- ja maahanmuuttopolitiikan äiti, jonka aikana poistettiin myös asevelvollisuus 2011. Saksalaiset on marinoitu sosialistisessa ajatuksessa, että joku muu hoitaa puolustuksenkin, eli Nato ja amerikkalaiset, ja Saksa voi keskittyä EU:n kautta ja Ranskan avulla kusettamaan pienempiä jees- maita kuten Suomea. Kyllähän Uniper-neuvotteluissa nähtiin, miten germanisti Tuppuraista vietiin kuin mätää kukkoa , vaikka sitä poliittista pääomaa (Saksan myötäilijänä) meillä piti olla vaikka muille jakaa. Olisiko siinä Seppo Rädyn kuuluisassa luonnehdinnassa Saksasta totta vähintään toinen puoli.

    VastaaPoista
  3. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009380547.html

    VastaaPoista
  4. Eiköhän oikeat saksalaiset sentään ole valmiita puolustamaan maataan jos tarve tulee.
    Vai olisiko niin, että maata on matutettu niin paljon etteivät he koe sitä enää puolustamisen arvoiseksi?
    Saksaan muuttaneet turkkilaiset ja muut mamut voivat hyvinkin ottaa jalat alleen jos tiukka paikka tulee. Ei kai muslimi vääräuskoista puolusta?

    Saksalaiset vaan liikaa laskevat sen varaan ettei ole tarvetta kuluttaa rahaa omaan armeijaan kun USA kuitenkin tulee apuun jos oikea hätä tulee.
    Pitkän päälle USA:n kiinnostus voi siirtyä Aasiaan ja siksi eurooppalaisten maiden pitää pystyä omin voimin pitämään yksi putin tai vastaava kurissa ja nuhteessa.

    Vihervasemmisto ei välitä väestönkasvusta vaan pikemminkin taitavat käyttää sitä keinona yhteiskuntien tuhoamiseen.
    Mikähän on Berliinin tilanne väestönosien suhteen? Onko ongelma pelkästään se, että vasemmisto johtaa kaupunkia?
    Vai onko sielläkin liikaa säätäjiä vai mistä mellakat johtuu?
    Ehkä olisi taas syytä lukea professori Eero Paloheimon näkemys:

    HS tänään

    Liikaväestön ongelma on ratkaistava tällä vuosisadalla

    Ylikansoituksesta ei ehkä puhuta kahdesta syystä. Perhetasolla kysymys on arkaluontoinen, ja valtiollisella tasolla talouskasvu hyötyy lyhyellä tähtäyksellä suuresta väkiluvusta.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009380547.html

    VastaaPoista
  5. Kyllä tämä Saksan pohjamudissa viilettävä puolustustahto on nykyistä matu-kriisiä paljon vanhempi asia ja sillä on tausta maan pyrkimyksissä irtautua sen historiallisesta maineesta militaristisen kansallismielisyyden pesänä.

    Saksassa on järjestelmällisesti tolkutettu nuorisolle, kuinka pahoja ihmisiä he ja varsinkin heidän vanhempansa (nykyään iso-, tai iso-isovanhemmat) ovat ja kaiken syynä on ollut ylpeys omasta kansasta. Irvokkaasti tuntuvat siellä ajattelevan natsismin olleen jotenkin geneettistä ja siksi vaanivan ikuisesti nurkan takana.

    Tällaisella kulttuurisella sairaudella on ollut luontaisesti, sanoisinko autoimmuuniseurauksia:

    Armeija on liitetty isänmaallisuuteen ja fasismiin (nykysaksassa synonyymit), joten sen ja maanpuolustuksen vihaaminen on kansalaisvelvollisuus. Ennen asevelvollisuuden (joka sekin oli käytännössä vapaaehtoinen) sen suorittaneiden osuus oli hyvin alhainen johtuen natsi-stigmatisoinnista.

    Maahanmuuttajia on ollut 'velvollisuus' ottaa vastaan koska "ethän halua olla natsi?"

    Samasta syystä jalkapallon maailmanmestaruusturnauksessa maajoukkueen fanitus ampuu Saksassa niin paljon yli; se on sananmukaisesti ainoa sosiaalisesti korrekti kanava kokea kansallismielistä innostusta.

    "Jonka Jupiter haluaa tuhota, hän ensin tekee hulluksi."

    VastaaPoista
  6. Tämä ei nyt liity suoranaisesti Saksaan, mutta Oikotieto-kokoelmassa on Antti Lehtiniemen kirjoitus otsikolla: "Tuuliturbiinitkin tarvitsevat verkkosähköä ja voiteluaineita", joka kannattaa lukea. Lehtiniemen kotisivut "Ilmastoasiaa ja muutakin" on samoin erittäin suositeltavaa luettavaa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!