torstai 25. tammikuuta 2018

Turvapaikanhakuoikeus on rajattava yhteen kertaan

Helsingin Sanomat kertoi, että maahamme on rakennettu eräänlainen ikiliikkuja. Tarkoitan turvapaikanhakijoiden rajatonta valitusoikeutta maahanmuuttoviraston ja oikeuden päätöksistä.

Lehden mukaan joillakin vuonna 2015 maahan saapuneilla turvapaikanhakijoilla on menossa peräti viides valituskierros. Sana "joillakin" ei tuossa edellä tarkoita mitään yksittäistapauksia, vaan "viime vuonna turvapaikkayksikkö teki noin 9 500 päätöstä. Samana vuonna noin 7 500:sta päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen. Suurin näistä koski vuosina 2015–2016 tehtyjä päätöksiä."

Edelleen meitä valistettiin siitä, että "päätöksissä on rajaton valitusoikeus. Turvapaikanhakija voi valittaa viraston päätöksestä hallinto-oikeuteen niin kauan, kunnes oikeus katsoo, että viraston päätös on perusteltu ja lainvoimainen. Sen jälkeen valituslupaa voi hakea korkeimmalta hallinto-oikeudelta."

Eikä tässä kaikki, sillä kierroksen voi aina aloittaa uudelleen. Lehden mukaan "Maahanmuuttoviraston arvion mukaan lähes 2 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa jätti viime vuonna uusintahakemuksen. Kaikista viime vuonna jätetyistä turvapaikkahakemuksista noin 40 prosenttia oli tällaisia."

Helsingin Sanomat totesi myös, että "useimmiten valittaminen kannattaa, sillä ensimmäinen päätös ei usein ole oikea." Olen itse eri mieltä ja totean, ettei asialla ole tekemistä päätöksen oikeellisuuden tai vääryyden kanssa, vaan kyseessä epäsymmetrisen ja usein äärimmäisen epäselvän tilanteen luoma todennäköisyyksiin perustuva lainalaisuus. Koska valituksia tehdään vain negatiivisista päätöksistä, ja ne menevät jollain frekvenssillä läpi, syntyy valituksenteon kannattavuus pelkästään siitä.

Oleellista on ymmärtää prosessin lottomainen luonne. Lotto syntyy siitä epäselvyydestä, että oikeuksien vaatimuksen Maahanmuuttoviraston päätösten taustoiksi ovat sille ja suomalaiselle veronmaksajalle täysin kohtuuttomia, joten ratkaisut ovat todelliseen turvapaikantarpeeseen nähden enemmän tai vähemmän satunnaisia.

Lehden mukaan hovioikeuksissa on esimerkiksi "vaadittu, että selvitetään tarkemmin jonkin tietyn kylän tai kaupungin eli kotialueen tilannetta, erityisesti Irakin, Afganistanin ja Somalian osalta. Tai sitten sitä, onko matkareitti turvallinen juuri kyseiselle hakijalle.”

Eli turvapaikanhakija voi koettaa tässä lotossa onneaan, mikäli Suomessa ei ole tietoa jokaisen lähtömaan kaikkien kylien tai niihin johtavien matkareittien tilanteesta. Eikä sellaista tietenkään ole - ei edes resursseja vaadittujen selvitysten tekemiseksi.

Valitettavasti HS ei kertonut paljonko tämä valitusrumba maksaa. Lienee kuitenkin selvää, ettemme kokonaiskustannusten osalta puhu pikkurahoista, vaan jokaisen valittajan kohdalla sellaisista summista, joiden kokoisista valtion tukiaisista tavallinen suomalainen voi vain haaveksia valittaessaan itseään koskevista viranomaispäätöksistä.

Edelle kuvatun absurdiuden korjaamiseksi ehdotan maamme poliitikoille, että he  ryhtyvät välittömästi toimiin, jotta turvapaikanhakijoiden valitusoikeus rajoitettaisiin yhteen kertaan ja sen jälkeen negatiivisen päätöksen saaneet palautettaisiin kotimaahansa. Tai ainakin jonkinlaiseen muusta väestöstä eristettyyn turvapaikkaan.

Samalla on syytä rajoittaa myös turvapaikkahakemusten tekemisoikeus yhteen kertaan ja siirtää turvapaikan tarpeen osoittamisvastuu hakijalle itselleen. Eli osoittakoon hakija itse pitävästi syyt sille, ettei esimerkiksi Maahanmuuttoviraston osoittama kylä tai kaupunki tai sinne johtava reitti ole hänelle turvallinen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nigerialaiskertomuksen todennäköisyydestä
Sunniva Drake muuntelee irakilaista totuutta
Mitä tilastot kertovat irakilaisten kansainvaelluksesta Suomeen?
9 kommenttia:

 1. Suomessa on kehitetty uusi tulevaisuuden ammatti: turvapaikanhakija.
  Kyllä kai suomalaisellakin on jokin raja näissä oikeusasioiden valitusten ja oikaisujen määrässä, miksi näillä rikastajilla ei ole mitään rajoja.Joka päivä saa ihmetellä, kuinka täydellisen naiivi ja järjetön systeemi on täällä hölmölässä onnistuttu luomaan.

  VastaaPoista
 2. Näitä asioita eivät ratkaise suomalaiset. Käskyt tulevat Saksasta Brysselin allekirjoittamina.
  http://www.breitbart.com/london/2018/01/24/merkel-davos-attacks-walls-poison-populism-defends-globalism/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unkarissa tuollaiset Brysselin nomenklatuuran antamat määräykset vedetään vessanpöntöstä alas:

   "Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti”,
   "http://magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

   Unkarissa EU-diktatuurin ostamille EUnukeille, maanpettureille ole annettu valtaa ottaa rajoittamattomasti elintasopakolaisia oman maan veronmaksajien elätettäväksi.

   Poista
 3. Ylen "faktantarkistajat" ovat keränneet mamu-kustannuksia:

  https://yle.fi/uutiset/3-10039497

  Väite 3: Kotouttamiskulut ja kuntien vastaanottokulut ovat maksaneet 1,8 miljardia euroa.
  (MTV:n ensimmäinen vaalikeskustelu)

  Vastaus: Huhtasaaren kommentin aikana tentissä puhe oli nimenomaan turvapaikanhakijoista.

  Suomen maahanmuuton kulut jakautuvat pääosin kolmen ministeriön kesken.
  Näistä sisäministeriön (mm. vastaanottokeskukset) kulut vuosina 2016–2017 olivat runsaan miljardin, työ- ja elinkeinoministeriön
  (kotouttamiskoulutus ja kuntien korvaukset) 550 miljoonaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (koulutus ja varhaiskasvatus) 280 miljoonaa euroa,
  selviää sosiaali- ja terveysministeriön raportista.

  Näistä summista kertyy suunnilleen Huhtasaaren mainitsema 1,8 miljardia.

  Raporttiin on kuitenkin kerätty maahanmuuton kulut kokonaisuudessaan, ei vain turvapaikanhakijoiden osalta.
  Se sisältää paljon muutakin kuin vastaanottokeskusten tai kotouttamisen kuluja.
  Esimerkiksi koulutus- ja varhaiskasvatuspalveluiden piirissä on myös työperäisten maahanmuuttajien puolisoita sekä muita perheenjäseniä.

  Arvio: Osittain totta
  ////////////////////////////////////////
  Vaikka turvapaikanhakijoihin ei menisikään 1,8 miljardia euroa, on selvää, että summa on valtava.
  Sitä ei vaan haluta julkistaa ainakaan ennen vaaleja.

  Toinen seikka tässä mamu touhussa on se, että heidät pitää pysäyttää Euroopan ulkorajoilla eikä päästää shoppailemaan koko Euroopan laajuisesti.
  Sitähän varten meillä on Euroopan ulkorajojen valvonta! No tällä hetkellähän se on ainakin etelässä pelkkä vitsi...

  VastaaPoista
 4. Suomen tulevaisuus? Onko se Sininen vai Musta?

  https://pt-media.org/2018/01/24/suojelurahan-vaatijat-loivat-koopenhaminalaisen-konditorio-kahvilan-palasiksi/

  https://pt-media.org/2018/01/24/aiti-joka-antoi-afgaanin-ahdistella-tytartaan-naki-mita-tapahtui-mutta-ei-puuttunut/

  VastaaPoista
 5. Lueskelin samaa Helsingin Sanomien artikkelia aamusella tukka pystyssä suu auki ja silmät tapillaan. Suomi on todella hyväntahtoisten hölmöjen maa, joka kerää meiltä veronmaksajilta rahaa käsittämättömiin ja tarpeettomiin tarkoituksiin.
  Poliittiselta päätöksentekojärjestelmältämme näyttää olevan kadonnut kokonaan järki. Suomea hallitsee nykyisin niin sanottu kulttuurimarxistinen eliitti, joka ei itsekään ymmärrä mihin tuon suuntauksen palvominen lopulta johtaa. Aivopesu on käynnissä ja näyttää menevän kansaan kovalla vauhdilla.
  Uskotaan, että kansa äänestää seuraavissa vaaleissa ilmastonmuutoksen parantajia, monikulttuurisen Suomen rakentamista, maahanmuuton lisäämistä, maahanmuuttajien houkuttelemista, maan rajojen avaamista yhä enemmän, median yksipuolista haltuun ottamista ja niin edelleen.

  VastaaPoista
 6. "Olet elämäni Ylä-vitonen!"

  Sanoo 24.01.2018 pääkaupunkiseudulla jaettu Posti/Itella:n Postinen-mainoslehdykän kansi. :D

  VastaaPoista
 7. Meille uskotellaan, että ei voida estää turvapaikan hakijoiden tuloa rajalta sisään.
  Jos näin on, se tarkoittaa, että kuka tahansa mistä tahansa saa tulla maahamme anomaan turvapaikkaa!

  Tämän kirjoituksen perusteella muka on tilanne, että jatkuvasti saa uusia hakemuksen kunnes väsyttämällä saa oleskeluluvan.
  Voi olla, että tosiaankin tällä hetkellä hakemuksia tehtailemalla saa luvan ja ilmaisen ylläpidon verovaroistamme.

  En kuitenkaan usko, että tavallinen kansa tätä ikuisesti sietää.

  Katsotaan nyt ensin Ruotsin tulevat vaalit ja miten Ruotsi-demokraatit pärjää...

  Samalla Ruotsin tilanne koko ajan pahenee ja murhia, pommien kylvämistä, raiskauksia, ryöstelyä, autojen polttamista jne. jne. jatkuu ja lisääntyy.

  Kun suomalaiset vain seuraavat naapurimaan tapahtumia eri lähteistä ja tieto lisääntyy, saattaa meilläkin vaaleissa tulla jytkyjen jytky!

  VastaaPoista
 8. Käsittämätöntä tuo moninkertainen valitusoikeus. Sehän tapahtuu täydellä ylöspidolla suomalaisissa majoituspaikoissa.

  Onkohan kotimaahan jääneellä vaimo- ja lapsimäärällä mitään merkitystä, kun homoksi tekeytynyt mies hakee turvapaikkaa hylkypäätösten jälkeen. Pitääkö myöntää homokriteerillä, jos vaimoja on alle 3 ja lapsia alle 7

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!