maanantai 8. tammikuuta 2018

Ruotsin tapahtumien innoittama kysymys Sauli Niinistölle

Ruotsi lienee ollut maailman paras paikka asua 1970-luvulla. Maa oli vauras, sisäisesti rauhallinen ja säästynyt sodilta 1800-luvun alkupuolelta lähtien.

Nykyisin Ruotsissa vallitsee kuitenkin uudenlainen normaalitila. Sitä kuvasivat hyvin eiliset tapahtumat Vårty gårdissa, missä mieshenkilö poimi maasta käsikranaatin traagisin seurauksin.

Paikalle sattunut ruotsinsuomalainen Sami Ahlgren kuvasi Iltalehden jutussa Nyky-Ruotsia seuraavasti: "hämmästyttävää ja traagista on, että ihmiset ovat tottuneita tähän. He eivät olleet sokissa tästä tapahtumasta. Täällähän tapahtuu jatkuvasti.

Tukholmassa tai esimerkiksi Malmössa ja Göteborgissa ammuskelut ovat tavallista arkea nykyään... Ruotsi ei ole kuin ennen, pahenee ja pahenee. Siksi moni muuttaa ulkomaille tai alueille, missä ei ole tällaisia tapahtumia."

Minulla ei oikeastaan ole edelliseen mitään lisättävää, mutta jäin miettimään, mitä ruotsalaisesta yhteiskunnasta pitäisi oppia. Ja voisiko - tai tulisiko - tavallisen kansalaisen tehdä jotain sen eteen, ettei suomalaisesta yhteiskunnasta tarvitsisi kenenkään antaa yhtä lohdutonta kuvausta joskus tulevaisuudessa? 

Tulin siihen tulokseen, että Suomen kaltaisessa demokraattisessa valtiossa kansalaisen ensisijainen vastuu ja vaikutusmahdollisuus on erilaisissa vaaleissa. Itse olen tähän asti ajatellut äänestäväni kuun lopulla järjestettävässä seuraavassa vaalissa, jossa haetaan valtionpäämiestä, istuvaa presidenttiä lähinnä "uuden Halosen pelosta" ja maailmankatsomuksellisista epäilyistä mahdollista vaihtoehtoista ehdokasta kohtaan.

Ahlgrenin kuvauksen herättämänä tulin kuitenkin epävarmaksi ja pyydän siitä syystä Sauli Niinistöä vahvistamaan aikomustani kertomalla selväsanaisesti, mikä on hänen mielestään aiheuttanut ruotsalaisen yhteiskunnan muuttumisen minun elinaikanani sekä millä keinoin hän aikoo estää samanlaisen kehityskulun toistumisen omassa maassamme.

Saman saavat toki kertoa muutkin ehdokkaat. Toistaiseksi olen havainnut vain Laura Huhtasaaren (ps) kertoneen konkreettisesti näkemyksistään. Mikäli Sauli Niinistö tai joku muu ehdokas ei esitä yhtä uskottavaa näkemystä kuin hän, teen asiasta omat johtopäätökseni.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turvallisuuskysymyksiä ja seurauksia
Sauli Niinistön suosio ja kävelevä katastrofi
Anna Kontula ja Ruotsin uusi normaali

16 kommenttia:

 1. Onkohan samanlaisen kehityskulun estäminen presidentin toimivallassa? Tai ylipäätään kenenkään suomalaisen poliitikon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ainakin kollektiivisesti, kuten Visegrad-maat ovat osoittaneet.

   Poista
 2. Kyllähän tuollaisen Ruotsissa tapahtuneen kehityskulun estämäinen on sataprosenttisesti suomalaisen poliittisen järjestelmän hallussa samaan tapaan kuin tuolla eteläisen Itä-Euroopan maissa on jo tehtykin,

  VastaaPoista
 3. Tehokkaasti karkottaa turistit ja turistien rahat. Me miettiin kaverin kanssa risteilyä ja todettiin, ettei ole enää asiaa Ruotsin laivalle tai Tukholmaan. Sama saattaa toistua Suomessa, vaan olisi kiva tietää miten paljon vaikuttaa turismiin Ruotsissa, muttei sitä meille tietty kerrota.

  VastaaPoista
 4. Sauli Niinistö ei ole oikein hyvä "selväsanaisesti" kertomisessa.
  Olen päättänyt olla äänestämättä Niinistöä hänen rajansulkemis- ja "tehokasta katumusta" -lausuntojensa takia.

  VastaaPoista
 5. Nyt olisi Suomen päättäjien aika lopettaa unelmahötön jauhaminen, ja tunnustaa tosiasiat. Sipilä muistaa aina mainita, että hädässä olevia pitää auttaa. Ruotsi on nyt viimeisen päälle auttanut, ja lopputulos on nähtävissä. Ruotsin tapa on tuhoisa kantaväestölle, joka vielä joutuu järjettömyyden maksamaan, monella tavalla. Kannattaisi ottaa oppia maista, joissa ei kranaatit ja pommit räjähtele, eli mm. Unkarista, Puolasta ja Tsekeistä. Niinistön puheissa unelmahöttö on voittanut terveen järjen, vai olisiko kysymys äänestäjien maksimaalisesta kosiskelusta. Aika hyvä oli laittomien piilottelusta tulkinta, että voi piilotella, jos ei kysytä...

  VastaaPoista
 6. Tässä näkyy positiivisten oleskelulupien myönnytykset eri Pohjoismaissa vuonna 2017. Mukana ei ole Islanti.

  https://pbs.twimg.com/media/DSoVeLbWsAEcybq.jpg

  VastaaPoista
 7. Tässä vaiheessa ei enää kannata Niinistöltä kysellä, vaan katsoa, mitä hän on sanonut ja tehnyt. Jos hänet nimittäin valitaan toiselle kaudelle, kykenee hän vielä alastomammin jatkamaan linjaansa. Niinistö on lakimies-presidenttinä mm. todennut, että laittomuuksiin saa osallistua, jos ei jää kiinni.

  Presidentti on tärkeä ulkopolitiikan linjanvetäjä. Onko linja oikea, kun Venäjää paheksutaan roistona ja Amerikan presidenttiä pilkataan urakalla. Siten Kekkosen-Paasikiven linja on opeteltu hyvin, mutta sen etumerkki on vahingossa vaihtunut. Tavallinen äänestäjä kyllä tajuaa, että nakkikioskilla ei kannata rähistä isommilleen, vaan kunnioittaa itseään ja muita. Entä Suomen sumpliminen euroon ilman äänestyksiä? Oliko siinä Niinistön niiiiin korostama demokratia huipussaan?

  Maailmankatsomuksesta puheenollen, onko tieteen huipulla, yliopistoissa humanistisilla tutkiskelijoilla katsomukset kunnossa, kun eivät pysty esimerkiksi edes laskemaan sukupuolten lukumäärää? Ja ovatko katsomukset kohdillaan, kun kritiikki ja avoin keskustelu johtaa potkuihin?

  VastaaPoista
 8. Ei mikään viittaa siihen, että enemmistö ehdokkaista yrittäisi millään tavalla estää Ruotsin kaltaista kehitystä. Esiintyminen väärin ymmärtämänsä humanismin airueina eurooppalaisessa eliitti-rintamassa on tärkeämpää kuin omien kansalaisten turvallisuus. Kun politiikkaa vielä edistetään identiteettipoliittisella segregaatio-otteella niin rinnakkaisyhteiskuntien syntyminen ja kansalaisten turvattomuus kasvaa entisestään. Yhteiskunnan pirstaloituminen on jo nyt meillä tosiasia, ja vastakkainasettelu vihapuhevalvontoineen kiristää ilmapiiriä. Enpä usko Niinistön luopuvan kiertelevästä tavastaan tarttua ongelmaan.

  VastaaPoista
 9. "Presidenttikortit"

  https://yle.fi/uutiset/3-10005250

  VastaaPoista
 10. Unkarissa eivät EU-diktatuurin ostamat maanpetturi-nuket ole vallankahvassa pitämässä portteja auki miehittäjille:

  "Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti”",
  http://magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

  "The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
  The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays bribes."
  Ks. britti-patriootti David Noakes: "Expose the EU dictatorship and its police state", http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaistako nuo portteja auki pitävät maanpetturit haluavat Suomeenkin?

   ”Invandrarnas fyrverkeriterror organiserad av den insmugglade ISIS-armén?

   Det kan inte vara en slump att Sverige, Tyskland och många andra länder fick lida under extrema former av fyrverkeriterror nyår 2016/17 som aldrig skådats tidigare. Den stora våldtäkts- och taharrush-gamea-vågen uteblev lyckligtvis, men istället attackerade invandrargäng poliser, brandkåren, småbarn och andra oskyldiga.
   Det som hände i Köln nyårsnattten 2015/16 var en hemlig övning att träna den insmugglade ISIS-armén…”

   http://whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/1757-invandranas-fyrverkeriterror-organiserad-av-den-insmugglade-isis-armen.html

   ”ISIS Brags About Exploiting Refugee Program to Send “Sleeper Cells” to Europe
   Manifesto reveals agenda to create Muslim “no go zones” in western cities as bases to launch more attacks…”

   https://www.infowars.com/isis-brags-about-exploiting-refugee-program-to-send-sleeper-cells-to-europe/

   Poista
  2. Vaikka tällä hetkellä näyttää olevankin jonkinlainen suvantovaihe (”vain” vajaat 6000 maahantunkeutujaa vuonna 2016), niin tuota Ruotsin tilannetta kohti ollaan Suomeakin hivuttamassa pitämällä rajat apposen auki:

   ”Ruotsin turvallisuuspalvelun (Säpo) johtaja Anders Thornberg on tunnustanut, että terrorismi on nyt “uusi normaali” Ruotsissa.

   Anders Thornberg kertoi BBC:lle, että muutama vuosi sitten Ruotsissa oli seurannassa vain noin 200 radikaalia, kun nyt seurannassa on vähintään 3 000 radikaalia. Tämä on raskas tehtävä viranomaisille, jotka ovat lisäksi kykenemättömiä hallitsemaan lisääntyvää maahanmuuttajien rikollisuutta.

   Thornberg myönsi ettei ole nähnyt vastaavaa 30-vuotisen uransa aikana ja totesi, “Meillä on uusi normaali.”…”

   https://www.kansalainen.fi/ruotsin-turvallisuuspoliisin-johtaja-terroriuhka-uusi-normaali/

   Poista
  3. Suomi kulkee Ruotsin vanavedessä:

   "Sverige kommer att bli en fattig klan-nation fylld av konflikter",
   https://newsvoice.se/2018/01/08/statistik-sverige-fattig-nation-konflikter/

   Poista
 11. Ruotsin tapahtumia osoitteessa
  pt-media.org

  Kannattaa seurata!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!