maanantai 27. helmikuuta 2017

HS maahanmuuttajien kokemuksista

Tämän aamun Helsingin Sanomissa nostettiin suurennuslasin alle humanitaarisiin maahanmuuttajiin kohdistuva häirintä ja rikollisuus. Suomessa ääneen pääsi tummahipiäinen nainen, joka kertoi joutuneensa yli viisikymmentä kertaa erilaisen häirinnän ja muun muassa sylkemisen kohteeksi.

Hänen väittämiensä häirintätapausten määrä on uskomattoman suuri. Näin etenkin siksi, etten ole itse havainnut kertaakaan maahanmuuttajiin kohdistuvaa häirintää liikkuessani julkisessa liikenteessä enkä missään muuallakaan. Kantasuomalaisiin kohdistuvaa (ja sellaisen tekemää) häirintää olen sen sijaan vuosien kuluessa havainnut useammankin kerran, myös itseeni kohdistuvaa.

Ovat tummahipiäisen naisen kokemien tapausten määrät totta tai ei, pitäisi kaikille suomalaisille olla itsestäänselvyys, ettei minkäänlainen häirintä ole asiallista. Ei myöskään maahanmuuttajiin tai tummaihoisiin kohdistuva.

Olisi myös hyvä, että maahanmuuttajia häiritsevät ihmiset ymmärtäisivät, ettei heidän toiminnallaan ole positiivisia vaikutuksia maahanmuuttokriittisen ajattelun leviämisen kannalta, vaan asiaton käyttäytyminen pikemminkin vaikeuttaa siitä käytävää yhteiskunnallista keskustelua ja maahanmuuton hallintaan tähtäävää poliittista päätöksentekoa. Jos häiriköiden tavoitteena on siis tiukka maahanmuuttopolitiikka, olisi syytä pitää mölyt mahassa ja käyttäytyä ihmisiksi.

* * *

Lehden toisessa jutussa kerrottiin että Saksassa hyökättiin viime vuonna melkein kymmenen kertaa päivässä siirtolaisia vastaan. Tiedon lähteenä on uutistoimisto, joka kertoo saaneensa tiedon maan sisäministeriön tekemästä selvityksestä. Siten lukua ei ole syytä epäillä.

Tämän jutun osalta olisin kuitenkin kaivannut tietoa hyökkääjien etnisestä taustasta. Kysymys on aivan oleellinen, sillä ainakin Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan "maahanmuuttajaryhmien sisäinen rikollisuus selitti merkittävän osan siitä, että eräiden maahanmuuttajaryhmien keskuudessa riski joutua väkivaltarikosten kohteeksi oli niin korkea".

Suomalaisen selvityksen valossa onkin syytä epäillä, että myös Saksassa huomattava osa siirtolaisia vastaan tehdyistä hyökkäyksistä on muiden kuin kantasaksalaisten tekemiä. Olisi hienoa, jos Helsingin Sanomat olisi valaissut uutisessaan myös asian tätä puolta, sillä voisihan sellaisen olettaa kuuluvan itsestäänselvyytenä objektiivisuuteen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen tähtäävän vastuullisen median agendaan.

* * *

Samassa uutisessa kerrottiin myös ruotsalaisessa vastaanottokeskuksessa sattuneesta tulipalosta. Blogisti Rähmis kertoi, että ruotsalaisen poliisin mukaan "murhapoltoksi tämä kirjattiin. Epäiltyjä ei ole tiedossa ja teemme tutkimuksia selvittääksemme miten palo on alkanut." Blogisti ei ole linkittänyt lähdettä, mutta yleensä hänen kirjoituksensa ovat perustuneet valtamediaan tai muihin luotettaviin lähteisiin. Oli sittenkin linkki.

Ruotsalaisen tulipalon osalta jää siis arvoitukseksi myös se, onko kyseessä hyökkäys vastaanottokeskusta ja sen asukkaita vastaan, vai onko kyseessä tekninen vika, asukkaiden oma vahinko tai suorastaan heidän itse tekemänsä tuhopoltto. Näiden vaihtoehtojen todennäköisyyksiä voi pohtia blogisti Paavo Tajukankaan vuonna 2015 tekemän (alkuperäisuutisten linkit sisältävän) listauksen mukaan.

Tässä tilanteessa on siis ainakin toistaiseksi jäätävä odottelemaan Helsingin Sanomien uutista vastaanottokeskuksen tulipalon syystä. Onhan selvää, että vastuullisesti toimiva lehti uutisoi myös tulipalon syyn otettuaan sen esille maahanmuuttajiin kohdistuvien hyökkäysten yhteydessä. Onhan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi mediaan ei luoteta?
Kajaanin ja Itäkeskuksen tapaukset on tutkittava ja uutisoitava näyttävästi
Yle uutisoi vajavaisesti maahanmuuttajanuorten peloista


27 kommenttia:

 1. Maahanmuuttajat raportoivat hämmästyttävän usein sylkemisistä, mutta kuuluuko sylkeminen suomalaisten tapaan osoittaa halveksuntaa tms? Ennemminkin voisi odottaa sanallisia solvauksia ja kansainvälisiä käsimerkkejä, tönimistä jonoissa tai muuta vastaavaa, mikä sekinnon tietysti asiatonta ja moitittavaa käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen ihmetellyt itsekin. Kyseinen nainen oli kuitenkin puolisuomalainen - tai ainakin niin HS:n jutussa annettiin ymmärtää. Sellaisen luulisi olevan tietoinen suomalaisesta tapakulttuurista.

   Poista
  2. Kas kun ei keksinyt väittää, että häntä on heitetty myös kengällä yli 50 kertaa.

   Poista
  3. Jospa hesarilaiset eivät ole vielä käyneet infosotakurssia? Niin läpipaistavia juttuja. Jokainen voi oikoa omassa lähipiirissään näitä Hesarin ja muiden valheita, niin oikea tieto leviää niillekin, jotka eivät ole mediakriittisiä tai eivät lue nettiä.

   Tänään oli telkussa Hesarin mainos, joka nauratti. Siinä juuri sanottiin "älä uskoa kaikkea"...heheh ja sitten mainostettiin Hesaria. Voihan siellä joku juttu joskus totta ollakin, mutta ilmiselvillä tekaistuilla jutuilla ovat siirtäneet itsensä kategoriaan valemediat.

   Poista
  4. HS tekee minusta pääosin ihan luotettavaa toimitustyötä. Ja juuri siksi se on ollut niin tehokas.

   Muunneltu totuus kohdistetaan vain toimituksen mielestä tärkeisiin asioihin, jolloin sen virheellisyys jää lukijalta huomaamatta. Pelkällä puppugeneraattorillahan ei ole mitään merkitystä suuren yleisön silmissä.

   Poista
 2. On se lähde mainittu siinä Rähmiksen artikkelissa. http://www.ttela.se/nyheter/v%C3%A4nersborg/flydde-l%C3%A5gorna-genom-f%C3%B6nster-misst%C3%A4nkt-mordbrand-1.4173639

  VastaaPoista
 3. "Palo oli alkanut keskuksen kolmannesta kerroksesta...."

  Uusi ruotsalainen innovaatio: SeiväsHyppymurhapoltto? ;)

  Huonostippa on kulkua valvottu, kun "ulkopuoliset rasistit(tm)" pääsevät tuikkaamaan tuleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa kaikki epäselvät tapaukset kirjataan murhapoltoiksi, kunnes muuta näyttöä ilmaantuu. Hieman omituista kyllä. Tästä poltosta ei koskaan enää kuulla mitään, koska on äärimmäisen epätodennäköistä että ulkopuolinen olisi tunkeutunut kolmanteen kerrokseen tuon sytyttämään.

   Poista
  2. Tämäkin tulipalo jäi selvittämättä. Kolmikerroksinen talo roihahti tuleen aamupäivällä. Ensimmäisessä kerroksessa asunut somaliperhe jäi liekkeihin. Toisen kerroksen mustalaisperhe menehtyi häkämyrkytykseen. Kolmannessa kerroksessa asunut suomalaisperhe säilyi hengissä, koska vanhemmat olivat töissä ja lapset koulussa.

   Poista
 4. Älä pidätä hengitystä odottaessasi hyysärin korjaavan uutisiaan. Vastahan siellä ruåtsinmaalla oli iltapaksan toimittelijat valkopyykillä liittyen Malmön mellakoihin. Kulkivat tämän, mikä se ny oli, suvakkimuijan jlanjäljissä Rosengårdissa ja niin oli auvoisaa ja rauhallista.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Vuosia sitten törmäsin erääseen kokemukseen totuuden puhumisesta:

  www.worldaffairsjournal.org/article/smile-and-smile-turkeys-feel-good-policy

  Minullakin on muutama samaan suuntaan viittaava kokemus. hh

  VastaaPoista
 6. Hesarin metodi näiden jkuttujen tekemiseen näyttää olevan seuraava: "Kerro meille kokemuksiasisi syrjinnästä/rasismista. Me emme kyseenalaista tarinaasi. Saatamme maksaa jopa palkkionkin". Tyttäreni kaveri kertoi joku aika sitten parista Lähi-Itäläisen olisesta kaverista, jotka yrittivät tehdä ratikassa tuttavuutta. Kun hän ei ollut kiinnostunut, alkoi nimttely ja haukkuminen. Ehdotin, että tarjoaisi tätä tarinaa tuonne kaupunkitoimituksen pyytämien kokemusten joukkoon. Hän ei oikein uskonut, että Hesari olisi tarinaa kelpuuttanut, enkä suoraan sanottuna uskonut minäkään.

  No, noita Hesarin juttuja lukiessa rupeaa joskus kovasti laulattamaan, ja se laulu on tietysti "Juttele sinä vaan ...."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tapauksen, jossa nuori nainen toimi suklaasilmäisen tulijapojan tukihenkilönä. Joutui sittemmin vaikeuksiin, mutta selvisi kaikesta huolimatta sen suuremmitta vahingoitta - ellei kohtuullista nuivistumista lasketa.

   Poista
  2. Afganilaisen pojan kanssa seurustellut teini-ikäinen tyttö halusi lopettaa suhteen. Ei onnistunut niin vain. Väliin tulivat vanhemmat ja lopulta vanhemmat keskenään saivat suhteen lopetettua ja tyttöä ei pahoinpidelty tai raistattu ja jäi henkiinkin.

   Tyttö sai opetuksen kantapään kautta, vaikka kaverit olivat varoitelleen "suloisesta suklaasilmästä" ja heidän kulttuuristaan, jossa nainen on vain miehelle tavara, käyttöesine, jota kohtelee miten haluaa. Tässäkin suhteessa oli alettu jo puhumaan islamista ja siihen siirtymisestä, mikä sai tytön järkiinsä.

   Kuinka paljon on tyttöjä ja naisia, jotka em. alistuvat muslimimiehen vaatimukselle vaihtaa uskontoa? Äidin (yleensä suomalainen on nainen) arvojen ja uskonnon yli kävellään. Yleensä tuntemieni sekaliittojen lapsista tulee muslimeja. Onkohan tästä tilastotietoa?

   Poista
  3. En tiedä, mutta tuollainen tilastotieto olisi tosiaankin mielenkiintoista.

   Poista
  4. Tuttavani on musliminainen. Hän ei käytä alkoholia eikä syö porsaan lihaa. Muuten maistu länsimainen jenkkikulttuuri ja koko länsimainen meininki. Hän rakastui työmatkallaan kristittyyn pellavapäiseen suomalaiseen mieheen ja he menivät naimisiin ja saivat lapsen. Tyttöä kasvatetaan ihan suomalaiseksi, ei muslimiksi. Islamin reformaatiota? Tämä oli toki vain yksi tarina monien joukossa.

   Poista
  5. Hesarin tendenssikirjoitusten hyödyllisin tieto löytyy usein kommenttiosiosta. Nii tälläkun kertaa. Sieltähän kävi ilmin, että tuo Michaela oli tarinaa kertoessaan leipätöissä, hän kun on Rasmus ry:n toiminnanjohtaja. Tätä tietoa Hesari ei tietenkään kertonut, se kun olisi saattanut vaikuttaa lukijoiden käsitykseen tarinan kertojan motiiveista.

   Poista
 7. Lässynlässyn.Mädättäjäpropagandaa.Legendaarista somalitytön junasta heittäjääkään ei ole vielä tähän päivään mennessä löytynyt noin miljoonasta asemalla olevasta kamerasta huolimatta.Itseasiassa todisteitakaan ei ole löytynyt muita kuin Helsingin Pravdan satuosaston "mitä kuvittelin tänään" fantasiasivujen tarinat.Kaikista Ricky - like a boss uutisista nyt puhumattakaan.Samaa jätettä.Luultavasti samat toimittelijatkin...

  VastaaPoista
 8. Nuori puolisuomalainen nainen,jonka isä siis on afrikkalainen ja ukki taistelut talvisodassa,lienee siis kyse äidin isästä.
  Talvisotaan osallistuneet olivat ennen 1920 syntyneitä,muutama ehkä kakskymmenluvulla syntynytkin.Mutta silloin äiti olisi todennäköisesti itse syntynyt 40 luvulla jolloin aika pieni todennäköisyys että hänellä olisi nuori tyttö afrikkalaisen miehen kanssa.Gambian matkatkin alkoivat vasta kymmenisen vuotta sitten.
  Kurpitsavaunu tarinan tuoksua ilmassa..

  VastaaPoista
 9. Olen päättänyt, etten enää klikkaa näitä linkkejä Helsingin Sanomiin. Eivätpähän saa enää klikkirahaa niistäkään. En enää tilaa Hesaria, joten nuo aivopesuyritykset jäävät jatkossa huomiotta. Toivon, että kaikki muutkin boikotoisivat hesaria, kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kannatettava ajatus!

   Poista
  2. Toisaalta on hyvä tuntea vihollisensa. Jos siis pitää valtakunnan merkittävintä sanomalehteä sellaisena.

   Poista
 10. Niin kauan, kun samalla meidän hyvinvointipalveluitamme tuhotaan ja raiskaukset ja ulkomaalaisten (erityisesti turvapaikan hakijoiden) rikokset jatkuvat, niin kauan kun heitä ei kielemme oppiminen ja työnteko kiinnosta, niin kauan kun he pitävät leirejään "”Aiomme jatkaa mielenosoitusta kunnes saamme kaikki vaatimuksemme läpi”, Bahrooz sanoo.´", niin kauan kun he ylenkatsovat suomalaisia, niin kauan kun he pakottavat naisensa pukeutumaan kaapuihin ja/tai peittämään silmänsä, niin kauan kun he eivät halua sopeutua maahamme vaan vaativat oman kulttuurinsa kaikessa ensisijaiseksi, niin kauan kun he yhteiskunta pitää muukalaisia arvokkaampina kuin omia kansalaisiaan tarjoten kaiken ilmaiseksi yksityislääkäreitä myöten, niin kauan...listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta niin kauan suomalaiset eivät tule heitä hyväksymään tänne ja tilanteet tulevat tästä vieä kärjistymään. Olen samaa mieltä monen muun kanssa, NIMBY. Miksi? Olen saanut kokea tämän järkyttävän monikultturistamisen lieveilmiön, halveksunnan kaupoissa, ryöstö, etuilu ja kaikki muu yllä mainittu. EI KIITOS! Kuntavaaleissa ääneni saa kaikista kovin maahanmuuttokriitikko. Aiemmin olisin äänestänyt muilla perusteilla, mutta nyt on kaikilla keinoilla taisteltava Suomi takaisin suomalaisille ja täällä rehellisesti asuville ja tänne rehellisesti tuleville. Enkä voi todellakaan ymmärtää, miten nuo voivat leiriytyä KESKELLE HELSINKIÄ VIIKKOKAUSIKSI HÄIRITSEMÄÄN KADULLA KULKIJOITA!!! Törkeää, ettei Helsinki puutu tähän!!! Juuri tällainen salliminen lisää suomalaisten vihaa, sitäkö halutaankin, kärjistää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin maahanmuttoasioiden pitää olla korkealla sijalla tehtäessä äänestyspäätöksiä. Mutta ei kuitenkaan ainoa kriteeri vaan pikemminkin eräänlainen reunaehto.

   Lisäksi on huomioitava ehdokkaan vaikutusvalta puolueessa sekä puolueen vaikutusvalta kunnassa, jotta äänen painoarvon voisi maksimoida.

   Poista
  2. Toisaalta.

   Jos ne on vielä vappunakin siinä, niin mikä olisi parempi tapa tutustua suomalaiseen kulttuuriin kuin että kaikki vapunviettäjät käyvät kuseskelemassa leirin reunoille. :D

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!