maanantai 16. maaliskuuta 2015

Koiralle ei saa antaa valtaa yli kamelikaravaanin

Länsimaiden hyvinvointi on kasvanut teollisesta vallankumouksesta lähtien ennennäkemättömälle tasolle. Tämän kehityksen taustalla on ollut vielä syvällisempi muutos, eli 1500-luvulta alkanut tieteellinen vallankumous, jonka seurauksena syntynyt teknolognen kehitys on mahdollistanut teollisuuden lisäksi myös sananvapauden ja koko väestöä koskevan länsimaisen demokratian.

Viime vuosina länsimaissa ovat kuitenkin vahvistuneet monet vaihtoehtoiset näkemykset. Esimerkiksi luomun käyttöä vaaditaan lisättäväksi, geenitekniikan käyttöä kiellettäväksi ja yksittäisten ihmisten tasolla myös rokotuksista halutaan kieltäytyä. Nämä näkemykset liittynevät ajatusmaailmaan, jonka mukaan luonnonmukainen olisi jotenkin parempaa tai terveellisempää kuin nykyisin vallitseva korkean teknologian tuote.

Samalla unohdetaan, että Suomessakin kuoli ihmisiä nälkään vielä 1860-luvulla ja monia halvaantui polion seurauksena myös sotien jälkeen. Näyttääkin siltä, että "luonnonmukaisen" elämäntavan mennyt kurjuus on haihtunut kollektiivisesta muististamme turhan tehokkaasti ja tilalle on tullut romanttinen ajatus paremmasta menneisyydestä.

Tällaisen romantiikan petollisuudesta on nyt saatu muistutus Yhdysvaltain länsirannikolla, missä ihmiset ovat viime vuosina jättäneet yhä useammin ottamatta rokotuksia. Sen seurauksena on syntynyt viruspidemia, jonka seurauksena ainakin 170 ihmistä on sairastunut tuhkarokkoon. Siis tautiin, joka on tehokkaiden rokotusohjelmien avulla käytännössä hävitetty länsimaista, koska sillä on vakavia jälkitauteja.

Tässä onkin länsimaisen elämäntavan suuri tragedia. Salliessamme sananvapauden ja ihmisten oman valinnan syntyy aina vastavirta, joka saattaa olla yhteiskunnan kehityksen kannalta hyödyllinen, mutta toisinaan kannattajilleen jopa vaarallinen, kuten edellä totesin.

Toisin on diktatuureissa, joissa omasta mielestään valistunut vallanpitäjä tekee päätökset kaikkien puolesta. Sellaisesta saimme viimeksi lukea tänään, kun YK julkisti arvionsa Eritrean ihmisoikeustilanteesta. Se on yhdellä sanalla sanoen kammottava.

Länsimaiden marginaalisia vastavirtaryhmiä päivitellessä olisikin ehkä hyvä muistaa arabialaista sananlaskua, jonka mukaan "koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee". Näin myös demokraattinen länsi, jossa vapaa tutkimus, taloudellinen toimeliaisuus ja kaikille kuuluva sananvapaus luovat hyvinvointia.

Mutta samalla on syytä vaalia sen perustaa, ettei edellä mainittuja hyvinvoinnin edellytyksiä murrettaisi väärillä valinnoilla ja järjestelmän perusteita horjuttamalla. Siitäkin on olemassa valitettava esimerkki, eli vielä minun lapsuudessani hyvinvoivan Libanonin väestörakenteen ja yhteiskuntarauhan romuttaminen naapurivaltojen toimesta. Kukapa enää kutsuisi vakavissaan Beirutia Lähi-Idän Pariisiksi?

Ilmaistakoon Libanonin opetus tässä vaikkapa omalla arabialaisvaikutteisella lausahduksella näin: "koiralle ei saa antaa valtaa yli kamelikaravaanin". Juuri nyt se tarkoittaa länsimaisen kulttuurin puolustamista kaikkien aikojen suurimman kansainvaelluksen pyörteissä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kansalaisaloite rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkoittamisesta saa ilmaa siipiensä alle
Maahanmuutto lisää luovuutta, rikkautta ja värinää
Terrorismin uhka muuttaa maailmamme

4 kommenttia:

 1. "...Juuri nyt se tarkoittaa länsimaisen kulttuurin puolustamista kaikkien aikojen suurimman kansainvaelluksen pyörteissä. "

  Täysin samaa mieltä. 'Pahalle' on jo annettu pikkusormesta aivan tarpeeksi iso pala, joten homma seis ja pian. Lainaus blogosfääristä kuvaa myös asiaa:
  " Islamin ja länsimaisen demokratian liitto olisi yhtä mahdollinen kuin tehdä kiehuva jääpala."
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. "Siis tautiin, joka on tehokkaiden rokotusohjelmien avulla käytännössä hävitetty länsimaista, koska sillä on vakavia jälkitauteja."

  Kuinkahan suuri osuus taudin leviämisessä on sillä että Obaman hallinto avasi maan etelärajan ja ilmoitti vuonna 2012 ettei aio karkoittaa yhtä ainutta laittomasti maassa oleskelevaa alle kolmekymppistä ihmistä. Sitten voimaan asetettiin Obamacare, jonka ansiosta nämä samat henkilöt voivat hakea maassa terveydenhuollon palveluja.

  Tämän jälkeenhän maahan on tulvinut miljoonia maahanmuuttajia väli-amerikasta – siis juuri maista joissa rokotuskattavuus on surkea.

  Ja nämä ihmiset ovat kasaantuneet enimmäkseen länsirannikolle.

  Voisikohan asialla olla yhteys? En usko, koska kun jotkin kulkutautien asiantuntijat esittivät huolensa kulkutautien tulosta Usaan etelärajan ylittävien maahanmuuttajien mukana, heidät leimattiin rasisteiksi.

  VastaaPoista
 3. Vedät tällä kertaa aika rohkeita ja reippaita mustavalkoisia yhtäläisyysmerkkejä.


  Asetat tuosta vain vastakkaisiin nurkkiin korkean teknologian ja luonnonmukaisesti tuotetun ruuan.
  Jos köyhdytetty, teollinen ja yksipuolinen einesruoka on siis käsityksesi huipputeknologiasta, olen hämmentynyt.

  Yleensä et ole sortunut näin räikeasti oman osaamisalasi ulkopuolisten asioiden suhteen mustavalkoiseen panetteluun. Miksi teit sen nyt on mysteeri minulle. Puolustat myös hyvin uksipuolisesti ja ehdottomasta geenimanipulaatiota. Joskin sillä oikein ja harkitusti käytettynä voidaan saavuttaa positiviista kehitystä, on siinäkin riskinsä.

  Kiitos sinulle kuitekin blogistasi, joka on ajatuksia herättävä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!