perjantai 13. kesäkuuta 2014

Suuria itämaisia sotasankareita

Kuten kaikki tietävät, käydään Irakissa parhaillaan sisällissotaa. Uusimpien tietojen mukaan maan armeijan sotasankarit ovat kunnostautuneet jättämällä asemansa ja aseensa islamistikapinallisille, kun nämä ovat huutaneet heille. Ilmeisesti hallituksen vankkoja tukijoukkoja on pelottanut.

Juttu toi mieleeni toisenkin tarinan. Reisjärven Kiljanjärvi on nimittäin perimätiedon mukaan saanut nimensä siitä, että kun aikanaan venäläinen sotajoukko saapui paikkakunnalle, ryhtyivät reisjärviset kiljumaan kovalla äänellä järven yli. Tästä idän sotasankarit säikähtivät ja jättivät reisjärviset rauhaan. Kyvykkyyttä löytyi siis siltäkin suunnalta.

Hassuinta näissä tarinoissa on se, että niin Irakin kuin Reisjärvenkin tapahtumat vastaavat hyvin sitä käsitystä, joka minulla on näistä molemmista hirmuisen pelottavien huutojen kohteena olleista sotajoukoista.

Mutta mitähän tämä kaikki kertoo noin yleisesti niin venäläisten kuin irakilaistenkin luonteen laadusta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Irakilaispakolaiset ja naisviha
Uskotko islamiin, rakastatko väkivaltaa tai nautitko taloudellisesta ahdingosta?
Olisikohan jonkun pitänyt kertoa ukrainalaisille Mainilan laukauksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!