maanantai 30. kesäkuuta 2014

Verovaroin tuettua väkivaltaa ja lahjontaa

Kirjoitin joitain päiviä sitten suomalaisten jalkapallofanien mellastelusta helsinkiläisessä ravintolassa. Erittäin tunnettua on myös brittiläinen jalkapalloväkivalta, joka ilmeni näissä kisoissa korvan irti puremisena. Hollannissa puolestaan tapettiin jokin aika sitten junioriottelussa tuomioita jakanut tuomari. Eikä Ruotsikaan ole jäänyt jalkapalloväkivaltaa vaille.

Näiden MM-kisojen aikana olemme saaneet lukea, että Algerian menestys on aiheuttanut mellakoita Ranskan maahanmuuttajavestön keskuudessa. Eikä jalkapalloväkivalta rajoitu pelkästään katsojiin, vaan väkivaltaisia ovat myös pelaajat. Näissä kisoissahan nähtiin pelaajien kesken puremistapaus ja keväällä ruotsalaisten uusi urheiluidoli Zlatan Ibrahimovic tönäisi toimittajaa.

Väkivallan lisäksi jalkapallo tunnetaan vedonlyonnin takia järjestetyistä peleistä, joita on ollut myös Suomessa. Järjestelyt ovat ulottuneet myös lajin suurseuroihin, enkä olisi hämmästynyt, vaikka myös nyt meneillään olevissa MM-kilpailussa olisi sovittu ainakin merkityksettömien pelien lopputuloksia.

Eikä jalkapallon piirissä pyörivä likainen raha rajoitu pelkästään vedonlyöntiin, sillä jopa seuraavien MM-kilpailujen järjestelyoikeus ostettiin lahjomalla.

Tätä taustaa vastaan on oikeastaan merkillistä, että meilläkin on hehkutettu meneillään olevia jalkapallokilpailuja, joissa Suomella ei ole omaa edustusta. Ikään kuin kisojen lähetysoikeudet hankkinut Yle haluaisi tukea jalkapalloväkivaltaa ja -korruptiota.  Minä puolestani kysyn, onko tällainen toiminta soveliasta verovarojen käyttöä?

JK Tänään saimme sitten kuulla, että jalkapallon ympärillä pyörii myös alaikäisten palveluja käyttävä seksibisnes. Mitähän vielä?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yhteiskunnan pohjasakkaa
Suomi-Ruotsi juhannusmaaottelu
Nicklas Bäckström - doping-valvonnan viaton uhri1 kommentti:

  1. Vähintään yhtä hyvä sijoituskohde, kuin Mustat Marsalkat.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!