maanantai 7. toukokuuta 2012

Kreikan vaalit

Kreikan kansa on puhunut. Tarkemmin sanottuna se on ääripuolueita vasemmalta ja oikealta äänestämällä osoittanut, miten vaikeaa on kriisien ratkominen demokratian keinoin.

Toisin sanoen Kreikan kansaa on jatkanut loogisesti sillä tiellä, joka on ollut kaikkien nähtävissä. Aika yksin näyttää, miten tämä vaikuttaa Kreikan talouteen ja sen tulevaisuuteen EU:ssa - mutta jo nyt on selvää, että jopa hallituksen muodostaminen voi osoittautua lähes mahdottomaksi.

Toisaalta nämä vaalit näyttävät tervehdyttävän kreikkalaista demokratiaa. Maata vuosikymmeniä hallinneet kaksi puoluetta putosivat kuolevaisten joukkoon ja niiden haastajaksi nousi uusia voimia.

Tämä tapahtumaketju muistuttaa sitä, mitä Suomessa tapahtui vuosi sitten ns. jytkyvaaleissa, eli pakottaa vanhat vallanpitäjät suhtautumaan vakavasti omiin äänestäjiinsä. Pitkällä tähtäimellä tämä tervehdyttää yhteiskuntaa enemmän kuin mikään muu.  

Mutta ensin Kreikan on saatava taloutensa kuntoon tavalla tai toisella. Joko EU:n ohjauksessa tai siitä irtautuen. Oma veikkaukseni on, että joko EU joutuu antamaan vielä runsaasti lisätukea, tai kreikkalaiset irtautuvat yksipuolisesti koko yhteisöstä - jättäen samalla loputkin velkansa maksamatta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kreikka irti EU:sta - heti!
Miksi?
Kreikkalaisilta odotetaan nyt työtä, työtä ja työtä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!