Siksi oli mielenkiintoista huomata, että presidentti Lula on ottanut kantaa Venäjän Ukrainaan kohdistamaan laajamittaiseen sotaan. Hänen mukaansa "Yhdysvaltojen on lopetettava sodan kannustaminen ja aloitettava puhuminen rauhasta; Euroopan unionin on aloitettava puhuminen rauhasta, jotta voimme vakuuttaa Putinin ja Zelenskyn siitä, että rauha on kaikkien etujen mukaista ja että sota on toistaiseksi mielenkiintoista vain heidän kahden kannalta".
Lula vetosi kannanotossaan myös jonkinlaiseen teoriaan, josta hän väitti keskustelleensa Ranskan Emanuel Macronin, Kiinan Xi Jinpingin ja Saksan Olaf Scholzin kanssa. Sen mukaan "on tarpeen perustaa sellainen valtioryhmä, joka haluaa löytää tavan saada aikaiseksi rauha".
Nähtäväksi jää, kuinka Lulan kannanotto otetaan vastaan Euroopassa. Ilahtuvatko saksalaiset ja ranskalaiset johtomiestensä mainitsemisesta tämän asian yhteydessä? Entä kuinka asia otetaan vastaan Suomen kaltaisissa Venäjän rajavaltiossa, jotka ovat vetäneen kovaa linjaa suhteessa Putinin aggressiiviseen Venäjään?
Odotan myös uteliaana sitä, riemuitsevatko suomalaiset vasemmistopoliitikot ja maan toimittajakunta brasilialaissuosikkinsa suusta kuullusta rauhanehdotuksesta. Vai toimittavatko julkisuuteen kriittisiä kannanottoja hänen ulkopoliittisista puheistaan?
Selvää kai kuitenkin on, että niin Suomessa kuin koko EU:ssakin kansa näkee Ukrainan taistelevan oman itsenäisyytensä lisäksi myös maailmanrauhan puolesta, eikä rauhaa voi siksi tulla ilman, että venäläiset sotilasosastot sijoitetaan Ukrainan laillisten rajojen ulkopuolelle. Näin siksi, että jos Putinin aggressio johtaisi menestykseen - edes vähäiseen - voisi se yllyttää häntä tai hänen seuraajiaan ryhtymään samankaltaiseen aggressiiviseen seikkailuun myös tulevaisuudessa.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lula on Putinin talutusnuorassa. Eiköhän täällä ole hurjinkin vasemmisto oppinut katsomaan asioita ilman aatteen suodattimia, ainakin toivon niin.
VastaaPoistaOttamatta kantaa rauhanehtoihin, kuullostaa oudolta, että rauhantila olisi sellainen "peikko", ettei siitä saisi edes keskustella.
VastaaPoistaKyllä. Siinä vaiheessa kun ryssä vetäytyy pois Ukrainasta.
PoistaTuolle idän loiselle ei pidä antaa enää yhtään maa alaa mistään maasta sillä senttiäkään ei kuulu ryssille, eikä muiden maiden asiatkaan kuulu noille rotille.
Mitä keskustelemista siinä rauhassa on? Se syntyy heti kun Venäjä vetää joukkonsa Ukrainan alueelta.
PoistaKannattaa muistaa, että Venäjä sekä USA antoivat Ukrainalle turvatakuut kun Ukraina luopui ydinaseista.
Tässä nähdään ettei Venäjään ole luottamista eikä Putin usko muuta kuin voimaa. Ei rauhaa synny ennen kuin Ukrainalla on aseet Venäjän työntämiseksi pois alueeltaan.
Silloin kun se rauha tarkoittaa käytännössä hyökkäyksen ja raakuuksien legitimointia ja perustaa tuleville väkivaltaisuuksille, niin siitä keskustelu on moraalitonta. Ja eihän siitä "keskustelekaan" ketkään muut kuin putinistit tai Putinin taskussa olevat. Tällä hetkellä rauhan kannattaminen on kätevin tapa tunnustautua putinistiksi tai kertoa olevansa taloudellisesti sekä poliittisesti Putinin taskussa. En suosittele kenellekään, vaikka kokisi olevansa miten hyvä ihminen tahansa. Kolmas vaihtoehto on tietysti että on vain niin hiton tyhmä ettei ymmärrä mitä tekee puhuessaan rauhasta. Jos Hitler ja Stalin olisi pysäytetty päättäväisesti jo kun hän valtasi Elsassin tai viimeistään sudeettialueiden kohdalla, olisi voinut koko maailmansota jäädä syttymättä tai olla kertaluokkia pienempi. Mutta silloinkin oli näitä "rauha meidän ajaksemme" idiootteja joille "rauha" oli tärkeämpi kuin sodan estäminen jatkossa.
Poista...Me rauha tehdään maailmaan vaikka sitten väkisin, jos sotahullun näkisin, mä silmille sen räkisin... Juice osasi piikitellä hölmöjä.
VastaaPoistaKun oikeudetonta hyökkäyssotaa, sotarikoksia, raakalaismaista aggressiota myös siviilejä kohtaan ja alueiden anastuksia yksipuolisilla julistuksilla on harrastanut vain ja ainoastaan Venäjä, olisi kohtuullista ja oikeudenmukaista, että rauhasta aletaan puhua vasta sitten, kun Venäjä on poistanut joukkonsa Ukrainasta täydellisesti.
VastaaPoistaVenäjä on YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtaja huhtikuun ajan. Viimeksi se oli siinä asemassa helmikuussa 2022. Ruotsissa alkaa jättimäinen sotaharjoitus. Suomessa samaan aikaan ilmavoimat harjoittelee. Varmaan sattumalta, mutta onhan tämä nyt hullua, että hyökkäyssodan aloittaja istuu tuollaisella paikalla. Huono vitsi koko YK.
VastaaPoistaYk tuntuu olevan samallainen outus kun nato joissain asioissa mikä kyllä nostaa niskavillat pystyyn ajattelevilta ihmisiltä.
PoistaMinä kyllä kannatan natoliittymistä, mutta sitä ei olisi oikessa maailmassa pitänyt tehdä vasta kun venäjää tukevat maat erotetaan natosta, eli Turkki, ja unkari nyt ainakin alkuunsa.
Ehkäpä Brasilian presidentin kannanotto kertoo siitä, että Venäjä boikottiin ovat pääsääntöisesti osallistuneet Euroopan lisäksi Australia, Taiwan, Etelä-Korea, Japani, Kanada ja Yhdysvallat. Muiden maiden suhtautuminen tilanteeseen on kimurampi.
VastaaPoistaTuhka muistaa myös lukeneensa että Brasilia tarvitsee lannoitteita Venäjältä, muuten voi käydä niin että Brasilian maatalous tulee alas ikävästi.
VastaaPoistaLula on yhtä tyhmä kuin näyttääkin.
VastaaPoista