tiistai 7. elokuuta 2018

Pari ajatusta Saksan turvatarkastuksen pettämisestä

Saksan lentokentillä on lyhyessä ajassa syntynyt kahdesti kaaos, koska joku on päässyt ohi turvatarkastuksesta. Tapaukset herättivät mielessäni pari ajatusta, jotka haluan tässä jakaa arvoisan lukijani kanssa.

Ensinnäkin on huolestuttavaa, että turvatarkastuksissa sattuu virheitä toistuvasti. Tarkastuksethan tehdään sen takaamiseksi, ettei lennoilla tapahdu mitään ikävää, joten niiden toivoisi olevan täydellisiä. Valitettavasti todellinen maailma on aina epätäydellinen.

Toisaalta on hienoa, että saksalaiset ovat havainneet virheensä. Vaikka tässä vaiheessa heräsi kyllä kysymys siitäkin, että onhan kaikki virheet varmasti huomattu. Sitä tuskin tietää kukaan, mutta on selvää, että on syytä epäillä saksalaisen täsmällisyyden riittämistä lentoliikenteen turvallisuuden varmistamisessa.

Mutta mutta... Entä sitten sellaisten maiden turvatarkastukset, joita ei tunneta saksalaisesta täsmällisyydestä. Ketään tai mitään osoittelematta pelkään, että tapahtuneet ja uutisoidut ongelmat saattavat herättää terroristien tai mielenvikaisten parissa huomiota ja kannustaa yrittämään onneaan. Ja nimenomaisesti sellaisilla lentokentillä, joilla turvallisuusjärjestelmien voi etukäteen olettaa olevan vielä saksalaisiakin enemmän retuperällä.

Toivottavasti olen väärässä. Tai ellen ole, ovat viranomaiset kaikkialla maailmassa paneutuneet Saksan tapauksen innoittamina paikkaamaan mahdollisia aukkoja järjestelmissään ja käytännöissään. Ja tarkastajien työmotivaatio on kohdallaan.

Jotenkin tuntuu nimittäin siltä, että mikäli 9/11 uusiutuisi, saisi kansainvälinen islamismi sellaisen buustin, että ISISin onnellisesti päättymässä oleva tarina Syyriassa ja Irakissa saattaisi olla pelkkää alkusoittoa tulevalle. Tätä tuskin toivoo kukaan sellainen, jota äärimmäiset Muhammedin opit eivät inspiroi. Mutta jokainen tajuaa kuitenkin sen, ettemme enää elä missään Impiwaarassa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiirissä:
Seksuaalivähemmistöjen, naisten ja lasten turvallisuus maksuvälineenä
Islamin teoria ja käytäntö
Voidaanko terrorismi lopettaa?

3 kommenttia:

 1. 'Imagine there's no islam' kannattaa katsoa ja kuunnella Youtubesta. Eli suurin piirtein: 'Kuvittele, että ei olisi islamia.' Paljon takapajuista pahaa puuttuisi maailmasta.

  VastaaPoista
 2. 2016 olin lähdössä Hgi-Vantaalta työmatkalle Ouluun, epäonnekseni oli hiihtolomaviikko alkamassa ja jonot olivat karmaisevan pitkiä, toista tuntia jonotettuani oli koneen lähtöön enää minuutteja ja jono vielä pitkä kuin Hurstin avussa, huomasin tyhjän tiskin, kävelin siitä ohi pokkana ja koneeseen, no problem.

  On siis täälläkin parantamisen varaa, ainakin ~2v sitten vielä oli.

  VastaaPoista
 3. Olen seurannut EU-alueen terrorismia jo vuosikausia Europolin vuosiraporteista:
  https://europolterrorism.wordpress.com/
  Vaikka iskulukumäärässä islamilainen terrorismi on useana vuotena ollut vähäistä, uhrimäärissä se on yleensä ollut kärjessä. Sopivasti valikoiden voi kertoa millaisen emävaleen haluaa.
  Muutoin i.terrorismissa länsimaissa näyttäisi olevan periaate laittaa aina uutta putkeen. Juniinhan ei ole isketty enää pitempään aikaan, eikä lentokoneisiinkaan. Syynä varmaan viranomaisten vastatoimetkin. Sikseen toisekseen yllätyshän on aina puoli paratiisia.
  Mittavuudeltaan 9/11-iskun kaltainen isku saattaisi innoittaa i.terroristeja ja helpottaa värvääjäsaarnaajien työtä. Onhan Islamilaisen valtion tuho vähän ikävä tapaus voitokkaana esiintyvän islamin historiassa.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!