tiistai 14. marraskuuta 2017

Kuinka maapallo pelastuu?

Helsingin Sanomat kertoi peräti 15 000 tieteentekijän allekirjoittaneen julkilausuman, jonka mukaan "vaarannamme tulevaisuutemme, kun emme vähennä rankkaa mutta maantieteellisesti ja väestöllisesti epäsäännöllistä materiaalien kulutustamme ja kun emme sisäistä, että pitkään jatkunut nopea väestönkasvu on syy moniin ekologisiin ja jopa yhteiskunnallisiin uhkiin".

Itse en ollut ennen aamun uutista edes kuullut tästä julkilausumasta, mutta ilmoitan tässä allekirjoittavani edelle kopioimani tekstin. Ainakin jos sillä tarkoitetaan, että ihmiskunnan nopea väestönkasvu ja siitä seuraava luonnonvarojen raju kulutus ovat ihmiskunnan ja kaiken maapallon elämän suurin uhka.

Valitettavasti tieteentekijöiden julkilausuma on aamun uutisen perusteella monilta osin varsin naiivi ellei suorastaan älyllisesti epärehellinen. Siellä nimittäin ehdotetaan väestönkasvun ratkaisukeinoiksi mm. kasvissyönnin ja uusiutuvan energian käytön lisäämistä, taloudellisen epätasa-arvon pienentämistä, luonnonsuojelualueiden lisäämistä sekä villieläinten salakuljetuksen ja salametsästyksen lopettamista.

Minä en ymmärrä millä tavalla kasvissyönnin lisääminen vähentäisi väestönkasvua. Enkä totta puhuen ymmärrä myöskään miten luonnonsuojelualueiden lisääminen tekisi sen - saati villieläinten salakuljetuksen tai salametsästyksen lopettaminen, vaikka eläimistä ja ympäristöstä huolehtiminen muuten ovatkin hyviä ja kannatettavia asioita. 

Taloudellisen tasa-arvonkin vähentämisenkin osalta olen skeptinen, vaikka jo kansakoulussa minulle väitettiin, että kun kehitysmaiden elinolosuhteet paranevat ja lapsikuolleisuus vähenee, ei perheiden tarvitse enää tehdä valtavia lapsilaumoja turvatakseen oman vanhuutensa. Pikemminkin näkisin, että syy-seuraussuhde on päinvastainen, eli väestönkasvun pysäyttäminen mahdollistaisi köyhien maiden talouskehityksen ja sitä kautta vähentäisi rikkaiden ja köyhien maiden välistä epätasa-arvoa.

Niin tai näin. Tärkeintä tässä julkilausumassa on se, että huomio kiinnitetään itse pääasiaan, eli väestönkasvuun. Sen saavuttamiseksi mainitaan aamun lehden jutussa edellä luettelemieni lisäksi yhtenä - ja mahdollisesti jossain määrin hyödyllisenä - keinona myös ehkäisyn saatavuuden parantaminen. 

Itse kiinnittäisin kuitenkin arvoisan lukijani huomion ennen kaikkea tyttöjen ja miksei poikienkin koulutukseen ja sitä kautta kehitystä ja väestönkasvun hidastamista ehkäisevien uskomusten voiman heikentämiseen niissä maissa, joissa väestö vielä kasvaa hallitsemattomasti. Suomi tai muu Eurooppa eivät kuulu näihin maihin, ellei mukaan lasketa muualta maailmasta tänne tunkevaa väestön ylijäämää, joka on aiheuttanut esimerkiksi koko Euroopan liberaaleinta maahanmuuttopolitiikkaa harrastaneen Ruotsin nopean väestönkasvun viimeisten vuosikymmenien aikana. 

Siksi suosittelen yhdeksi keinoksi maapallon pelastamiseksi myös Euroopan nykyinen liberaalin maahanmuuttopolitiikan lopettamista, jotta ongelman ratkaiseminen ei siirry kansainvaellusten takia tuonnemmaksi - tai jää kokonaan hoitamatta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

11 kommenttia:

 1. Ainakin olisi syytä päivittää 70-luvun tiedot nykyaikaan: Kaikkialla muualla paitsi Afrikassa ja osassa Lähi-Itää syntyvyys on laskenut lähelle tasapainoarvoa, monessa maassa aika pitkälle sen allekin.

  VastaaPoista
 2. Tuhka arvelee että kukaan ei halua ajatella tai pysty samaan väestönkasuva kuriin helpoilla ratkaisuilla.

  Tuhkaa pelottaa se että sen alkaa sitten tehdä luonto nälän ja tautien avulla. Tuhka pelkää kyllä että kansanmurhat ja etniset puhdistukset tulevat muotiin. Tämä yleistyy kun maahanmuuttoa rajoitetaan, se on yksi syy minkä takia maahanmuuttoa ei haluta rajoittaa. Seuraukset nuorispullistumista kärsiville maille tulee olemaan karmeita.

  Esim, Jemen maa pistettiin saartoon, ruokaa ei mene sinne. 80% ruuasta tuotiin sinne ulkomailta nyt se on pois. Vajaa 30 miljoonaa ihmistä, omalla tuotannolla ruokitaan vain 6 miljoonaa. Siinä on 20 miljoonaa ihmistä liikaa, joten harvennusta alkaa tulla.

  Kyyneliin tämä vain päättyy

  VastaaPoista
 3. Kyvyttömät ihmiset eivät pysty ratkaisemaan ongelmia vaan siirtävät (levittävät) ne seuraavaan paikkaan.
  Sen jälkeen tauti on kaikkialla kuten muslimien ja afrikkalaisten sikiäminen.
  Sitä ei vaan länsimaalainen halua itselleen tunnustaa.
  Paljon on parjattu Kiinan yhden lapsen politiikkaa mutta on parempia ehdotuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. esimerkki liittyen ylläolevaan

   http://oikeamedia.com/o1-46704

   Poista
 4. Hyvin syöneiden ihmisten tuskan parahdus.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. "vaarannamme tulevaisuutemme, kun emme vähennä "
  Ain kun joku sanoo tai kirjoittaa noin pitää kysyä "Ketkä me?".
  Kunnon toimittaja voisi ehkä Googlen avulla selvittää kuinka paljon nuo 15000 ovat osallistuneet syntyvyyden ja kulutuksen vähentämiseen. Paljonko allekirjoittajilla on lapsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkijoiden lapsiluku on alhaisempi kuin muun väestön.

   Poista
 7. Mielestäni olisi syytä tarjota ihmisille tavanomaisten raskaudenehkäisymenetelmien lisäksi seksuaalivietin poistavia tai sitä oleellisesti heikentäviä lääkkeitä.
  Ainakin seuraavilla Wikipedian sivuilla on mainittu sellaisia aineita.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Anaphrodisiac
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_castration

  Sellaiset ehkä kelpaisivat osalle niistä, joiden uskonto kieltää useimmat ehkäisymenetelmät.

  VastaaPoista
 8. Ettei vain historioitsijan ennuste toteudu.
  https://www.kansalainen.fi/belgialainen-historioitsija-eurooppa-sisallissotaan-paattyvassa-syoksykierteessa/

  VastaaPoista
 9. Kumma, kun tiedeihmiset eivät tunnu tietävän, ettei maapalloa voi pelastaa, sillä tulevaisuudessa Aurinko muuttuu punaiseksi jättiläiseksi ja tuhoaa maapallon.

  Vai mitä ihmettä he tarkoittavat maapallon pelastamisella? Maapallo on historiansa aikana muuttunut monta kertaa, jää on peittänyt suuria alueita, on ollut vain yksi manner. Onko nyt joku optimitila, joka halutaan säilyttää?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!