maanantai 25. maaliskuuta 2013

Putin itkee.... ja Medvedev myös

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnetusti kova kaveri, joka tarvittaessa pelastaa vaikka TV-toimittajat tiikeriltä. Ja kiusaa pienempiään tulkitsemalla historiaa tahallaan väärin. Vaan miksi näyttelijän pitää pelastaa sankari lasten kynsistä? Tai no, pelastihan Putinkin näyttelijän ranskalaiselta verokarhulta.

Putinin vaarallisuudesta ehkä paras näyttö on siinä, että hänen poliittisen linjansa vastustajat tulevat tapetuiksi tai ainakin kuolevat yksi toisensa jälkeen: Anna Politkovskaja, Aleksandr Litvinenko, Boris Berezovski...

Tosin aikanaan imperiuminsa menettänyt Mihail Gorbatshov epäilee Putinin pelkäävän omaa kansaansa? Ja pitävän kavereinaan monia varkaita ja korruptoituneita virkamiehiä. Siis ketkuja.

Kuva Putinista rikollisten ketkujen suojelijana vahvistaa miehen metakointi Kyproksen pankit pelastanutta EU:n tukipakettia kohtaan. Näin siksi, että Kypros on jo pitkään ollut venäläisen laittoman rahan pesula.

Tässä tilanteessa näyttää vahvasti siltä, että Putin haluaa turvata sellaisia rahoja, jotka on hankitty Venäjän kansaa huijaamalla. Onko kyseessä pyrkimys pelastaa Putinin ketkujen kavereiden rahat vai pelonsekainen kosto kansalle, jota Gorbatshov väitti Putinin pelkäävän?

Jotta saisimme kokonaiskuvan, on vielä huomattava, että Putinin pieni puudeli, Dmitri Medvedev, liittyi sankarinsa seuraan laukomaan yhtäläisiä älyttömyyksiä.

Vai olenko sittenkin väärässä, ja herrat Putin ja Medvedev ovat kaikesta huolimatta oikealla asialla ja vaativat sittenkin kyproslaisten pankkien oikeutettua konkurssia, jotta Venäjän kansaa riistäneiden epärehellisten oligarkkien rahat katoaisivat kokonaan?

Näinhän olisi käynyt, ellemme me EU:n vauraampien maiden kansalaiset olisi sijoittaneet yhteisiä varojamme tähän operaatioon. Ja siten pelastaneet Kyproksen pankkijärjestelmän ohella osaa Putinin ketkujen kavereiden tavallisilta venäläisiltä huijaamista rahoista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Veronkierto on vasemmiston mielestä hyväksyttävää
David Cameron ja pullon henki
Lainojen sijoittajavastuu Kreikassa


1 kommentti:

  1. Suomen suurin ulkomaalaisryhmä on venäläiset. Revi siitä huumoria.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!