perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hyvä veli!

Veljeni, tunnen etuni uhatuksi Sveitsin kansanäänestyksen ja Euroopan unionin päätöksen jälkeen. Jos hyvien veljesten välistä keskinäistä etujenjakoa häiritään jatkossakin näin törkeästi, en millään voi ymmärtää kuka haluaa enää työskennellä erilaisten yhtiöiden hallituksissa ja toimivina johtajina. Onhan selvää, ettei kuukausipalkalla tehdä töitä, vaan se riittää ainoastaan töihin raahautumiseen. Bonukset ne miehen työssä pitää.

Tuntiessani oloni näin uhatuksi, tahdon kiittää veli Nallea siitä, että hän on asettunut julkisesti puolustamaan hyvä veli -etujamme. Olisihan se suorastaan kommunismia tai fasismia, mikäli yrityksen omistajat saisivat itse päättää yrityksensä todellisten vallankäyttäjien palkkioista. Heidän tehtävänään on vain maksaa ne - ellei muuten, niin luopumalla osingoistaan. Sitä paitsi myös tavallisen työntekijän kunniatehtävänä on tinkiä palkastaan meidän veljesten hyväksi.

Hyvä veli. Minua pelottaa, ettemme tulevaisuudessa ehkä voi enää jakaa kaikkea hyvää keskenämme kuten ennen. Jos niin käy, niin mistä sitten saadaan yrityksille omistajien ja työntekijöiden etuja luotettavasti vartioivia hallitusten puheenjohtajia ja taloon sitoutuneita toimitusjohtajia?

Mutta toisaalta, ainahan sitä voi vaihtaa työpaikkaa tai nostaa maataloustukea; kyllä niilläkin keinoin joitain roposia saa. Tai jos lähtisikin vaihteeksi kiertämään mualimaa sopimalla Jyrki-boyn kanssa jonkinlaisen selvityksen tekemisestä?

Lopuksi tahdon sanoa sinulle, hyvä veliseni, ettei kannata ryhtyä opiskelemasta historiaa. Se saattaa aiheuttaa ikäviä ajatuksia, eikä sivistys muutenkaan ole meille kovin tärkeää.

Mukavaa kevään jatkoa,
Veljesi Hyväkäs

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hei, me tehdään laivoja!
Hyvä veli iski jälleen!
Jaakko Ilkka, Mika Vehviläinen ja Finnairin johdon bonukset
1 kommentti:

  1. Onko oikein, että yrityksen omistajat eivät saa päättää yrityksensä rahojen käytöstä?

    Valtion toki pitää päättää (osittainkin) omistamiensa yritysten rahojen käytöstä niin, että se on sopusoinnussa äänestäjien oikeustajun mukaan. Ja ehkä valtion pitäisi hankkia omistukseensa sellaisia yrityksiä, joiden toiminnasta se on riippuvainen, niin kuin esimerkiksi pankit.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!