maanantai 4. huhtikuuta 2022

HS:n uutistuottaja Jukka Huusko twiittasi Jussi ´ihmissaasta´ Halla-ahosta bunkkerissaan

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen uutistuottaja Jukka Huusko julkaisi eilen Twitterissä seuraavan viestin: "samaan aikaan Jussi "ihmissaasta" Halla-aho bunkkeristaan - still in denial."

Se oli kommentti Jussi Halla-ahon (perus) vastaukseen poliisi Jari Taposelle, jossa hän totesi, että "olet ihan oikeassa. Kun venäläisille vuosikausia kerrotaan, että Ukrainassa kaikki ovat natseja ja että natsit on tuhottava, venäläiset uskovat ja tottelevat. On syytä välttää samaa virhettä meillä."

Taponen oli omassa viestissään kertonut näkemyksensä, jonka mukaan "#Bucha joukkomurhat vahvistavat jälleen käsitystä ihmisestä petolajina, joka tappaa omaa lajiaan. Pidäkkeitä poistetaan toisten järjestelmällisen epäinhimillistämisen avulla. Tämä on keskeisin syy, miksi meillä kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kriminalisoitu."

Huusko tarkensi vielä, että "Halla-aho kirjoitti ´ihmissaastasta´ blogissaan, viittasin siihen. En tietenkään häntä pidä sellaisena. Ja arvostelen häntä aina siitä, ettei hän vaikuta ottavan vihapuhetta ja kansanryhmää vastaan kiihottamista tosissaan, niin kuin tässä Tapolalle vinoilussa."

Huuskon käyttämä Halla-ahon sanavalinta viittasi afrikkalaisiin raiskaajiin. Scriptaan dokumentoituna kyse oli tarkalleen ottaen tästä: "...jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta... en ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. ... en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ´kivusta ja särystä´."

Jäin itse miettimään, että onko Huusko ajamassa suomalaiseen mediaan nähdyn tyyppistä likasankojournalismia vai oliko hän viestiä kirjoittaessaan vain...hmh... liikuttuneessa tilassa. Nähtäväksi joka tapauksessa jää, johtaako ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan nimitteleminen "ihmissaastaksi" mihinkään toimenpiteisiin Helsingin sanomien toimituksessa tai muualla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lähes koko valtamedia vaikeni Rikosylikomisarion viestistä
Miksi HS julkaisi virheellistä tietoa?
Halla-ahosta pääsiäisen kunniaksi

8 kommenttia:

  1. Ihmisryhmien dehumanisointi on ikävää, vaikka on selvää, että helposti löytyy ryhmiä, joita on syytäkin dehumanisoida, koska niihin kuuluvien käyttäytyminen epäinhimillistä. Yksi systemaattisimpia dehumanisointiprojekteja on opettaa pienestä pitäen lapsille, että jotkut ovat vääräuskoisia. Tätä nimittelyä kuulee helposti, kun asettautuu lasten leikkipaikkojen lähettyville esimerkiksi Malmilla tai Itä-Helsingissä. Jostain syystä tämä ei huoleta Taposta ja Huuskoa.

    VastaaPoista
  2. Sama pätee käänteisesti. Jos vuosia viestitään tietylle kansanryhmälle, että sen perseilyjä peitellään ja vähätellään mediassa, sen perseilyt pahenevat. Punasuvakkimedia tekee pienen jutun "oululaisten" raiskausringistä kertomatta ainoatakaan rinkiläisen nimeä. Kuitenkin aina se kertoo kissankokoisin kirjaimin kaikkien kiihottamiseen epäiltyjen oikeiden suomalaisten nimet, vaikka kyseessä on tosiaan vasta epäily tämän orwellilaisen pykälän nojalla.

    VastaaPoista
  3. https://youtu.be/TkpFORWY4D4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon suvakkilauman johtajan ilme ja ääni kertoi uskonnollisesta hurmostilasta. Kun usko Jumalaan on tapettu ateistisella koulutuksella, uskonnolliset tunteet purkautuvat toisiin väyliin. Vastemielisen kuuloinen kimotus. Naisten ei pitäisi"saarnata" mistään asiasta, koska heidän äänitaajuutensa on luotu lasten kaitsemiseen eikä aikuisille paasaamiseen.

      Poista
  4. Kyllähän se siltä näyttää, etteivät vanhat eurooppalaiset kansallisvaltiot ymmärrä omaa historiallista arvoaan, vaan antavat yhteiskuntien rappeutua ja romahtaa monikulttuurisuuden mukanaan tuomaan sosiaaliseen häiriöön.

    Tosiaan tuolle termille -- "dehumanisointi" -- pitäisi määritellä sisältö ihan ihmistieteiden pohjalta, niin etteivät narsistisen uhriajattelunsa voimaannuttamat ja omankädenoikeutensa yleiseksi yleistäneet "ihmistieteilijät" noita aivan harhaisia käsityksiään levittelisi.

    Miten monta kertaa ihan perusasioita pitäisi toistaa, että ne menisivät perille näille monen monituisille jaritaposille ja huuskoille. -- Ihminen on lähtökohtaisesti, lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, joka on selviytynyt ja selviytyy olemassaolon taistelusta vain yhteisöinä, ei toisiaan vastaan taistelevina yksilöinä. Siksi niin sanotut "kulttuurit" -- yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet, yhteisöilmiöt -- ovat ne ihmisyyden tekijät, jotka meissä ovat ylivoimaisesti "periytyvintä", ja siksi me emme saisi suhtautua kulttuurisiin ominaisuuksiin kuin ne olisivat kuin joitakin mielipide- ja asennekysymyksiä.

    Kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä, eikä siitä, että kaikilla on "ihmisarvo" mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään. Keskenään iian erilaiset tai kehityksessään eritasoiset kulttuurit voivat vain nostattaa toistensa pahimmat puolet esiin.

    Kulttuuriset hylkimisreaktiot ovat hälytysmerkkejä joihin pitäisi suhtautua äärimmäisen vakavasti. -- Ja se todella on tavattoman vaikeata, sillä kaikkein helpointa ihmisille on juuri suhtautua tuolla lailla mussuhumanistisesti kuin mitä niin monet konformistiset itse omaa älyllistä ja moraalista epärehellisyyttään ymmärtämättömät tyypit tekevät.

    Psykoanalyytikko Slavoj Zizekin neuvo on mielestäni hyvä käytännön ohje, josta monikulttuurisuuden kritiikin voi hyvin alkaa: "Pitäkää tiettyä etäisyyttä." -- Se auttaa meitä siinä ettei oma yhteiskuntamme ala taantua kohti kehittymättömille kulttuureille ominaisia piirteitä -- niin että ajatukset, sanat ja teot meilläkin alkaisivat sulaa yhteen -- vaan että säilyttäisimme oman älyllisen ja moraalisen eriytyneisyytemme ja pystyisimme päätöksiin jotka perustuvat tosiasioihin eikä suttuisen alitajunnan tuottamaan reaktiiviseen leima-ajatteluun.

    VastaaPoista
  5. Täytyy taas muistuttaa Johanna Suurpään profetiasta, jossa hän totesi, että suomalaisen lapsen kasvattaminen yhteiskuntaa hyödyttäväksi kansalaiseksi kestää 20 vuotta, mutta maahanmuuttajalla sama kestää ehkä pari vuotta. Tämä kuvastaa sitä unelmointia, jossa ei ole pystytty minkäänlaiseen järkevään ajatteluun, tuskin on edes yritetty. Ja sama asennoituminen jatkuu punavihreässä kuplassa.
    Parissa vuodessa siis pitäisi luku-, kieli- ja ammattitaidoton tulija kouluttaa samalle tasolle suomalaisen kielitaitoisen, koulusivistyksen ja ammattikoulutuksen saaneen nuoren kanssa. Nythän on osoittautunut, että välttämättä kolmekymmentä vuottakaan ei riitä.
    Sen sijaan raiskaajia, huumekauppiaita ja katuryöstäjiä sekä jengejä on kyllä saatu pilvin pimein. Tälläkin hetkellä tutkitaan matujengin murhasuunnitelmaa toista jengiä kohtaan.
    Ja sitten meillä on Taposen tapaisia harhoissa eläviä poliiseja, jotka vain pahentavat toiminnallaan tilannetta vähättelemällä sitä. Taposen ennaltaehkäisytyö on ollut yhtä tyhjän kanssa, ja lausunnot ovat aina yhtä pölvästejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taposen ennaltaehkäisytyö tarkoittaa, että kaikki tehokas poliisitominta ehkäistään ennakolta.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Minä muistan hyvin sen profeetan joka sanoi, että näitä tulee vain kaksi sataa, ei enempää ja ne palaavat heti kotiin kun tilanne rauhoittuu eikä jää suomeen kenenkään elätettäviksi ja ne ei suomessa lisäänny samalla tavalla kun ei tarvita lapsista vanhuuden turvaa kuten afrikassa ja mitäs niitä muita.. mutta _vain nämä 200 ei enempää._

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!