tiistai 5. syyskuuta 2017

Turvapaikanhakijauutisia Jyväskylästä ja Kauhavalta

Eilisen päivän aikana uutisoitiin kaksi turvapaikanhakijatapausta. Jyväskylässä laittomasti maassa olevia poistamassa olevan poliisin työtehtäviä häirittiin ja Kauhavalla turvapaikanhakijanuoret aiheuttivat levottomuuksia koulussa.

Jyväskylän tapahtumissa oli kyse kolmen hengen karkottamisesta kotimaahansa Afganistaniin, koska heillä ei ole oikeutta turvapaikkaan. Iltalehden jutun perusteella heitä ei voida palauttaa, koska " talebanit tappavat heidät välittömästi".

Tämä oli melkoinen uutinen. Minä kun olin siinä käsityksessä, että Afganistanin talebanihallinto kukistui jo vuonna 2002 ja maassa on sen jälkeen ollut demokraattinen hallitus, joka hallitsee Kabulia ja suurinta osaa maasta. On siis varsin ihmeellistä kuulla, ettei sieltä löytyisi maasta poistettaville normaalin afganistanilaisen turvallisuustason tarjoavaa asuinpaikkaa, vaan syrjäytetty hallinto pystyisi teurastamaan heidät välittömästi.

Tapaus herättääkin kysymyksen siitä, mitä palautettava perhe voisi tehdä kotimaansa eteen. Olisiko heillä mitään keinoa tukea maan hallitusta ja sitä kautta vahvistaa maan turvallisuustilannetta - ja samalla heikentää talebanien asemaa?

Tai ellei kotimaan turvallisuuden tukeminen kiinnosta, niin olisiko heillä mahdollisuuksia hiljaiseloon jossain kotimaansa kolkassa ja sitä kautta pysyä turvassa Talebaneilta? Ei kai nyt maasta karkotettu perhe ole sentään niin tunnettu Talebanien parissa, että jokainen entistä hallintoa kannattava henkilö tunnistaisi heidät nähdessään - ja pistäisi saman tien kuoliaaksi?

Jos näin olisi, olisi perhe mitä todennäköisimmin saanut turvapaikan Suomesta. Koska niin ei käynyt, ei heillä nyt ole muuta mahdollisuutta kuin palata kotimaahansa. Toivotan heille menestystä sinne sopeutumisessa ja kotimaansa tulevaisuuden rakentamisessa.

* * *

Kauhavan tapaus on epäselvä. Sielä oli ollut kahteen kertaan väkivaltaisia yhteydenottoja, joiden seurauksena paikalle kutsuttiin poliisi. Lopputuloksena tästä poliisi otti kiinni kaksi ja kolme muuta oppilasta poistettiin koulusta.

Kiinni otetut ja poistetut koululaiset olivat valmistavaa luokkaa käyviä 16-18 -vuotiaita turvapaikanhakijoita, jotka olivat aloittaneet koulutiensä syksyllä. Muilta osin tapahtumista ei ole tietoa, paitsi, että nujakoinnissa oli ollut mukana myös kantasuomalaisia lapsia.

Nujakan syyt eivät ole tarkasti tiedossa, mutta ne olivat uutisen mukaan vähäpätöisiä. Aika näyttää, uutisoidaanko niitä meille uutisnälkäisille jossain vaiheessa.

Kauhavan tapaus ei ehkä muuten olisi ollut blogikirjoituksen arvoinen, mutta se kertoo siitä todellisuudesta, johon monet suomalaiset koulut ovat joutuneet. Tässä oli kyseessä yläkoulu, jossa muut oppilaat ovat 13-15-vuotiaita.

Heidän joukossaan kouluun valmistautuvilla luokilla olevat turvapaikanhakijat saavat oppia, jonka tarkoituksena on luoda "hyvä pohja koulunkäynnille Suomessa". Näistä henkilöistä ei siis ole odotettavissa yhä vaativampia työtehtäviä hallitsevaa pitkälle koulutettua työvoimaa, vaan väistämättä yhteiskunnan valtavirrasta sivussa olevia sosiaalituen nauttijoita.

Toki osa saattaa päästä vähän koulutusta vaativiin tehtäviin, mikäli turvapaikka Suomesta järjestyy. Onneksi se on tänä päivänä epätodennäköisempää kuin kotimaahan palauttaminen, sillä robotisaation edetessä yhä useampi tehtävä katoaa työmarkkinoilta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Anna Kontula ja Ruotsin uusi normaali
Turun puukotukset: kolme pointtia terrorismista
Kunniaväkivallan uhri sen kertoi

10 kommenttia:

 1. Jotain kertoo mediamme tilasta se, että turvapaikanhakijoiden spontaani riehuminen ja poliisin päälle hyökkääminen uutisoidaan mellakaksi äityneeksi mielenosoitukseksi. Uutisen painopiste siinä, mitä voimakeinoja poliisi käytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisin työn haittaamisesta ja kaikesta muusta mitä nämä kantaväestön lakia kunnioittamattomat henkilöt ovat tehneet - myös syytteeseen.

   Jos tämän annetaan jatkua eikä siihen puututa, tästä seuraava askel on suomi-terrorismin nousu kuten aikoinaan "kettu-tyttö terrorismi".

   Ainakaan itse en kaipaa tänne enempää terrorismia - en matujen enkä kantaväestön toimesta. Uskon, että moni muukin mieluummin elää rauhallisessa yhteiskunnassa.

   Poista
  2. Muuten samaa mieltä, mutta en usko, että se riehuminen oli spontaania. Kyllä sillä oli kotimaiset organisaattorit vauhdittamassa. Lieneekö sattuma, että Jyväskylä on Touko Aallon kotikaupunki.

   Poista
 2. Poliisi hoiteli kohtuullisen mallikkaasti Jyväskylän afgaanimellakan. Perustehtäväkin tuli siinä samalla toteutettua ja kahden vuoden suomalaisesta vieraanvaraisuudesta nauttinut pariskunta palautetaan isiensä maille Afganistaniin - toivottavasti.

  Koulukahakoissa suomalaiset eivät pärjää kun 13-14 -vuotiaita vastassa saattaa olla vaikka Irakin armeijan luutnantti.

  VastaaPoista
 3. " Onneksi se on tänä päivänä epätodennäköisempää kuin kotimaahan palauttaminen, sillä robotisaation edetessä yhä useampi tehtävä katoaa työmarkkinoilta."

  Niin että mihinkähän tarkoitukseen J.Katainen ne TARVITTAVAT 1,8 miljoonaa maahantulijaa ajattelikaan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoomuslaisten palveluskuntaan...

   Poista
  2. Palveluskuntaan? Tuskinpa vain; ovathan maahantunkeutujat jo tehneet selväksi kokevansa itsensä tämän maan herrakansaksi ja suomalaiset heidän palvelijoikseen.

   Eiköhän tässä liene menossa Euroopan väestön vaihtaminen.

   Poista
 4. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka laitavasemmiston propagandakone toimii.

  Ensin turvapaikanhakija pyrkii Turussa murhaamaan niin monta ihmistä kuin mahdollista. Poliisi toimii mallikkaasti ja pysäyttää tämän terroristin, vieläpä onnistuu pidättämään hänet elävänä. Yleisö havahtuu siihen, että taas on tapahtunut se, mistä on moneen kertaan varoitettu. Turvapaikkasysteemiä käytetään terroristien suojapaikkana ja elatusautomaattina. Myös mediassa tämä on suuri uutinen, mutta vain lyhyen aikaa. Sille täytyy kehittää äkkiä vastakkainen juttu, jotta tämä karu herätys saataisiin painettua unholaan. Jyväskylässä löytyykin perhe, joka on päätetty palauttaa kotimaahansa. Palauttamisen estämiseksi järjestetään mellakka. Media pyrkii antamaan kuvan poliisin brutaaliudesta. Vasemman laidan poliitikot täyttävät palstat moralisoivilla puheenvuoroilla. Ilman mitään todistusaineistoa esitetään nyyhkytarinoita siitä, kuinka palautus olisi palautettaville kuolemantuomio. Kokonaan huomiotta jätetään se, kuinka monessa oikeusasteessa näiden palautettavien asia on jo tutkittu. Mutta moralisointihan on yhtä kaukana moraalista kuin kansandemokratia oikeasta demokratiasta.

  VastaaPoista
 5. Mitenkähän seuraavassa esitetty pitäisi tulkita?
  ”Tiesitkö että viimeisen 12 kk aikana Suomeen on tullut yli 105 000 mamua",
  http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2017/09/tiesitko-etta-viimeisen-12-kk-aikana.html

  VastaaPoista
 6. Entäs sitten kun virastot, pankit, kaupat, sairaanhoito ja liikenne on digitalisoitu, automatisoitu ja robotisoitu, niin mitäs ne työttömät sitten värkkää! Yhteiskunta on isomman kuin suuren haasteen edessä lähitulevaisuudessa ja poliitikkopalikat lätisevät ihmistyövoimatarpeesta. Suunnilleen kaikki rutiinityöt tullaan digitalisoimaan, automatisoimaan ja robotisoimaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!