lauantai 6. toukokuuta 2017

KHO elintasopakolaisten asialla

Aamun lehti kertoi KHO:n päättäneen, että Iranista Suomeen saapunutta afgaaniperhettä ei saa palauttaa kotimaahansa. Näin siksi, ettei palautettavaksi aiotuilla ole Afganistanissa perhettä tai tukiverkkoa.

Päätös on täysin käsittämätön ja Suomen maahanmuuttopolitiikan kannalta suorastaan tuhoisa. Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että turvallisista maista Suomeen parempaa elintasoa hakemaan tulevat afganistanilaiset lapsiperheet voivat jatkossa vain kävellä sisään maahamme elämään suomalaisen veronmaksajan kustannuksella.

* * *

En tietenkään osaa sanoa mitä KHO:n tuomareiden päässä on liikkunut päätöstä tehdessä. On kuitenkin selvää, etteivät he ole ymmärtäneet turvapaikkajärjestelmän tarkoitusta.

Siksi kerron heille tässä, ettei se ole tarkoitettu turvallisista maista parempaa elintasoa hakevien ihmisten keppihevoseksi kuten korkeat tuomarit näyttäisivät ymmärtäneen. Asiassa on nimittäin kaksi oleellista puolta, joista KHO näyttäisi huomioineen vain toisen, eli turvallisesta maasta saapuneiden elintasopakolaisten vaikeuden asettua itselleen vieraaseen kotimaahansa.

Asian toinen ja itse turvapaikkajärjestelmän oikeutuksen kannalta paljon oleellisempi kysymys liittyy kuitenkin turvapaikanhaun motiiviin. Turvallisesta Iranista saapuvan henkilön lähtöpäätös ei ole liittynyt järjestelmän perusteena olevaan suojeluun hädältä tai vainolta, vaan korkeamman elintason tavoitteluun.

Nyt tehdyllä päätöksellä KHO siunasi tämän motiivin turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön oikeutukseksi: sen mukaan elintasopakolaisuudella itsensä vaikeuksiin ajanut henkilö tulee palkita turvapaikalla Suomessa.

* * *

Seuraavaksi jäämme odottamaan kulkeutuuko tieto KHO:n päätöksestä afgaanien diasporamaihin. Heitä on pelkästään Iranissa kolme miljoonaa ja lisää löytyy muualta. Toivottavasti tieto KHO:n päätöksestä ei kantaudu heidän korviinsa tai jos kantautuu, he eivät usko kuulemaansa.

Lisäksi on olemassa vaara, että myös diasporassa asuvat somalit, jemeniläiset, irakilaiset ym. turvallisissa maissa elävät rauhattomien maiden kansalaiset koeponnistavat KHO:n päätöksen seuraukset ja saapuvat hakemaan turvapaikkaa. Sellaisestahan tämä kaikki oikeastaan alkoi, kun Somalian kommunistidiktatuurin eliitin jälkeläiset otettiin hallinnon kaatuessa Venäjältä Suomen ensimmäiseksi suureksi muslimipakolaisryhmäksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Toimitusjohtaja Pauli Salminen afgaanipoikien asialla
Afgaanimies sai vähän förskottia
Turvapaikanhakijat ovat rationaalisesti toimivia ihmisiä

27 kommenttia:

 1. Tällä päätöksellä KHO avaa ovet miljoonille hädänalaisille. Ehkäpä kertarutina on parempi kuin ainainen kitinä. Nyt poliitikoilla on tilaisuus näyttää, että politiikalla voi vaikuttaa ja muuttavat lakeja. Jos eivät muuta, on se hyvin selvä viesti siitä, millaisen Suomen he haluavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten samaa mieltä, mutta korvaisin sanan "hädänalaisille" sanoilla "korkeampaa elintasoa tavoitteleville".

   Poista
 2. Ikävää on myös se, että nyt kuka tahansa, joka on afgaanin näköinen voi kävellä rajalta sisään.
  Loppu hoituu sillä että on "hukannut" paperit ja on kehittänyt riittävän hyvän tarinan itselleen.

  Ei suomen viranomaiset kykene asioita varmistamaan ja siten hyvän tarinan avulla saa turvapaikan!

  Yksi seikka on se, että jatkossa kaikki aluksi hylkäävän päätöksen saaneet käyvät koko valitustien läpi ja asianajajien palkat ynnä muut kulut maksaa valtio eli me veronmaksajat.
  Tämä tietysti on vaatimaton summa siihen verrattuna mitä ulkomaalaisten elinikäinen elättäminen maksaa mutta on sekin pois suomalaisesta yhteiskunnasta.
  Ja velkakello vinkuu...

  Järkyttävät seuraukset ovat myös sillä, että väkeä alkaa nyt lappaamaan maahamme ja kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneetkin vaan päättävät jäädä maahan.
  Vuosien kuluessa laittomasti maassaolevien joukko kasvaa ja rikollisuus lisääntyy samassa suhteessa.

  Päädymme siis samaan helvettiin mikä on Ruotsissa tai jopa pahempaan.
  Luultavasti pahempaan koska mikään ei nyt pidättele tarinankertojien saapumista.

  Ainoa keino nyt olisi sanoa irti kansainväliset sopimukset pakolaisten ottamisesta ja muuttaa lakeja siten, että emme ota tarinankertojia ulkomailta.
  Tätä lakien muutosta Suomen päättäjät eivät kuitenkaan tule tekemään.
  Sen tietää jo nyt :(

  Kaikki asioita seuraavat ihmiset tietävät, että maailmassa on miljardeja ihmisiä ja konflikteja sekä sotia siellä sun täällä.
  Nämä ihmiset, jotka lähtevät omilta kotiseuduiltaan etsimään parempaa elintasoa, eivät maailmasta lopu, mutta tätä eivät Eurooppalaiset päättäjät halua tajuta vaan ovat valmiita tuhoamaan oman elinympäristönsä.
  Käsittämätöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin tänään aamulla olin aika pessimistisissä tunnelmissa. Toivotaan nyt kuitenkin, etteivät pahimmat pelot toteudu, vaikke sille juuri nyt olekaan estettä ainakaan oikeusjärjestelmämme puolesta. Poliitikoilla on kuitenkin valta muutta lakeja, eli jos tästä seuraa ihmisvyöry, on se mahdollista pysäyttää sitä kautta. Vuoden 2015 tapahtumat kuitenkin osoittavat, että muutokset vievät jonkin verran aikaa.

   Poista
 3. Jos olisin nuorempi, nyt olisi hyvä aika opetella unkaria. Siellä on järjellisempi hallinto, ainakin tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unkarissa eivät maanpetturit ole vallankahvassa päivastoin kuin useimmissa muissa EU-diktatuurin alistetuissa maissa.

   Poista
 4. Hämmästyttävää nykyisin on miten kamalaa on tietty isänmaallisuus ja valtioiden sekä niiden omien kansalaisten suojeleminen tai peräti etujen ajaminen.

  Oli kyse sitten Brexit äänestyksestä, Trumpista, Ranskan huomisista vaaleista tai perussuomalaisten puheenjohtajavaalista - puhumattakaan Unkarin Orbanin toimista maansa hyväksi.
  Unohtaa ei sovi myöskään Puolan nykyjohdon toimia.

  Edellämainittujen äänestysten tulokset ja joidenkin tekemät toimenpiteet ovat niin sanottujen asiantuntijoiden kirjoituksissa ihan maailmanlopun touhua.
  Samoin on täällä meillä se hirveätä miten järki-ihmiset yrittävät tuoda maahanmuuton reaaliteetit ja haittatekijät esiin niin "parempi" väki Haloskan johdolla hyökkäävät "vihapuhujien" kimppuun kuin olisimme jotain suuriakin maanpettureita.

  Ja kaikkien em. asioiden kohdalla on vain kysymys siitä, että haluaisimme säilyttää omat saavutuksemme ja elinolomme sekä itsellemme että lapsillemme.
  Miksi tämä ei kelpaa maailmanparantajille ja miten se teidän maailmanne olisi sen parempi
  jos esim. Afrikan ja Euroopan väki sekoitetaan keskenään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen ihmetellyt itsekin. Muistan suomettuneisuuden ajan ja näen nykypäivässä paljon samaa.

   Ihmettelen, että vaikka ulkopolitiikassa olemme onnistuneet hoitamaan etenkin idänsuhteet hyvin, niin onko suomalaisille mahdotonta oppia mitään menneisyydestä sisäpolitiikan alalla?

   Poista
  2. "ja miten se teidän maailmanne olisi sen parempi
   jos esim. Afrikan ja Euroopan väki sekoitetaan keskenään?"

   Seuraavassa on eräs artikkeli eurooppalaisten tuhoamiseen tähtäävästä Kalergi-suunnitelmasta; artikkeli perustuu EU:n AATTEELLISENA ISÄNÄ pidetyn kreivi Coudenhove-Kalergin kirjaan:
   http://kalergisuunnitelma.blogspot.fi/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

   Vuodelta 1995 peräisin olevan Barcelonan sopimuksen mukaisesti EU tarjoaa yhdeksälle MUSLIMI-VALTIOLLE VAPAAN tavaroiden, palveluiden pääoman JA IHMISTEN liikkumisen Euroopan Unioniin!
   http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English-Version-2009.php
   (Artikkelissa tanskalainen patriootti Anders Bruun Laursen toteaa Barcelonan sopimuksen olevan historian suurin maanpetoksellinen toimenpide. Tällehän meidän vallanpitäjämme ylikansallisten takapirujensa nöyrinä lakeijoina antavat täyden tukensa!)   Poista
 5. Onneksi on kakkosasunto Virossa, voidaan helposti siirtää työt ja koti sinne. Yrittäminenkin on siellä edullisempaa ja rennompi ilmapiiri. Parin hallituskauden aikana Suomi on mennyt suuntaan, etten tunne maata kotimaakseni. Mm. terveydenhuolto kovassa alasajossa, kun taas Virossa ja Latviassa erikoislääkärille (käydään siellä) pääsee nopeasti. Suomen 100 -vuotisjuhlista on tullut farssi. Hallitus munaa asioita kerta toisensa jälkeen opposition siunauksella. Munattomia päättäjiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen suurin ongelma on pampöösi julkinen sektori, jonne on vuosien mittaan kasattu tolkuton määrä verorahaa syöviä etuja kaikille mahdollisille tahoille ulkomaita myöden. Sen seurauksena tarpeellisetkin toiminnot (kuten terveydenhuolto) ovat joutuneet suuriin vaikeuksiin huolimatta korkeasta veroasteesta.

   Poista
  2. Jatkan vielä sen verran, että äskettäin itsenäistyneessä lähtökohtaisesti köyhemmässä Virossa ei ole vielä ehditty tehdä samoja virheitä. Ehkä neuvostohistoria suojelee eteläisiä naapureitamme niiltä vielä pitkäänkin.

   Poista
  3. Ovat ylpeitä virolaisuudestaan, toisin kuin suomalaiset tuntuvat häpeävän omaa kansalaisuuttaan. Olin Virossa 1989 ja ne fiilikset olivat uskomattomia. Vihdoin sodanaikaisia luodinreikiä alettiin paikkaamaan seinistä, valtava usko parempaan tulevaisuuteen, ym. Olet varmasti oikeassa, että virolaisilla on parempi muisti, mitä tulee historiaan ja sen oppeihin.

   Poista
  4. Itsekin jatkan vielä, että täällä Suomessa on nuorta miestä pidetty terveydenhuollon löysässä hirressä kovissa kivuissa, Latviassa tarjottiin heti leikkausta päivystyksenä. Mikä valtava tuhalus, kun ihmisiä ei heti hoideta kuntoon. Valtio menettää verotuloja ja joutuu maksamaan erilaisina menoina se hirressä roikuttamisen. Voiko olla tyhmempää talouspolitiikkaa sotessa?

   Poista
  5. "pampöösi julkinen sektori". Yksilöipä vähän tarkemmin, jos kerran olet proffa. Miten ja verrattuna mihin? Virkamiehiä on maassa kertaluokkaa vähemmän kuin vuosikymmeniin. Ja samoin erilaisia virastoja. Katso vaikka VM:n tilastoja. Ja tarkoitit muuten varmaan pompöösiä.

   Poista
 6. Vallanpitäjiemme propagandakoneen Ylen uusisoinnista taaskin tosiasiallisesti paljastuu sen suomalaisvihamielinen, suomalaisen kansallisvaltiommen tuhoamiseen monikulttuurilla tähtäävä propaganda, tällä kertaa itseasiassa melkein vaikenemalla odotettavissa olevasta uudesta muukalaivyörystämme maahamme, kuten Ylewatch-blogistin artikkelista käy ilmi:

  "SUOMEEN TULOSSA PIAN SEKÄ LÄNNESTÄ ETTÄ IDÄSTÄ LAITTOMIEN MUUKALAISINVAASIO

  Pari päivää sitten Ruotsi ilmoitti lopettavansa henkilöllisyyspaperin tarkastukset Tanskan rajalla. Yle kertoi asiasta ainoastaan verkkosivujensa uutisessa Ruotsi lopettaa väliaikaiset henkilöllisyystarkastukset Tanskan rajalla – Tehostaa samalla rajavartiointia. Vaikka uutisen mukaan rajatarkastuksien käyttöönoton ansiosta turvapaikanhakijoiden määrä laski merkittävästi, päätti Ruotsi kuitenkin siirtyä takaisin avoimien ovien päiviin, josta myös Suomi kärsi syksyllä 2015. Henkilötarkastuksista luopumisen taustalla oli tietenkin EU:n painostus ja kansansa pettänyt Ruotsin valtiollinen johto:

  Pian Ruotsin päätöksen jälkeen EU:n sisäasioiden komissaari Dimitris Avramopoulos vaati Saksaa, Itävaltaa, Norjaa, ja Tanskaa luopumaan rajatarkastuksista kuuden kuukauden kuluessa.

  – (Vapaan liikkumisen alue) Schengen on yksi eurooppalaisen projektin suurimmista saavatuksista. Meidän pitää tehdä kaikkemme sen suojelemiseksi, Avramopoulos sanoi.

  EU-komissaarin bolshevistiset vaatimukset "EU-säädösten noudattamisesta" ovat silkkaa kaksinaamaista kieroilua, sillä moni Ruotsiin tullut laiton maahantulija olisi pitänyt jo Dublinin sopimuksen perusteella jäädä ensimmäiseen EU-maahan johon on päässyt livahtamaan, luultavasti Kreikkaan tai Italiaan.

  Uudella päätöksellään Ruotsi todistaa olevan todellinen aisankannattajien kansakunta ("Cuck Nation") kun se päästää maahansa taas kerran elätettäviksi paperittomia eli laittomia ulkoeurooppalaisia onnenonkijoita..."
  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/05/suomeen-tulossa-pian-seka-idasta-etta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kun Ruotsissa on riittävästi ongelmia, ne siirtyvät naapurimaihin vaikka naapurit hoitaisivat miten hyvin asiansa.
   Tätäkään seikkaa ei mitenkään Suomessa huomioida.

   Poista
 7. Niistä "paperittomista" sen verran, että epäilen monilla olevan yhtä useammat henkilöllisyyspaperit. Niille elelee herroiksi, kun hakee tukirahat eri nimillä.

  VastaaPoista
 8. Laitoin omassa blogissani hiljattain pystyyn Greatest Shits-äänestyksen, jossa etsitään lähihistoriamme suurinta hölmöntölväystä. Jos olisin pannut äänestyksen pystyyn hieman myöhemmin, niin tämä KHO:n päätös olisi kuulunut siihen ilman muuta.

  Luulen myös, että tieto KHO:n päätöksestä on levinnyt reaaliajassa niin diasporamaihin kuin yleensä alueille, josta elintasopakolaisia on tulossa. Professori totesi (sinänsä aivan oikein) että ” Poliitikoilla on kuitenkin valta muuttaa lakeja, eli jos tästä seuraa ihmisvyöry, on se mahdollista pysäyttää sitä kautta.”. Se vaatisi kuitenkin sen, että vallitseva poliittinen eliittimme joutuisi tunnustamaan, että se on viimeisen neljännesvuosisadan ajan syyllistynyt hirvittävään virheeseen. Olen hyvin pessimistinen tämän suhteen, sillä ei tuo ihmisvyöry eliittimme turvallisuustilannetta huononna. Mielummin se pitää edelleen pään puskassa ja hokee että monikulttuurisuus on rikkaus, meillä on velvollisuus ja vihapuhe pitää lopettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa pelkään itsekin... mutta äänestäjien mitta saattaa tulla täyteen, ja se saattaa pelottaa poliittista eliittiämme.

   Poista
 9. Vähän OT, mutta Steve Sailer kirjoittaa blogissaan Yhdysvaltain entisestä ja edesmenneestä presidentti Nixonista, joka määräsi, että hänen puhelunsa nauhoitetaan.

  Sailer kirjoittaa Nixonin puhelusta neuvonantajalleen Daniel Moynihanille, joka oli YK-edustustossa. Moynihan kirjoitti kuuluisan tutkielman mustan perheen rappiosta ja oli myöhempi pitkäaikainen senaattori.

  Miesten keskustelu kannattaa kuunnella, he keskustelivat silloin hyvin ajankohtaisesta Hernnsteinin artikkelista älykkyystutkimuksesta, afrikkalaisten valtioiden hallinnosta ja koulutuksesta.

  Jäin miettimään, lukeekohan presidentti Niinistö tai pääministeri Sipilä uusinta tutkimustaa pystyisivätkö he keskustelemaan siitä, kuten Nixon selvästikin pystyi, oli vieläpä sitä mieltä, että presidentin kuuluu olla ajan tasalla.

  Sailerin juttu on täällä: Nixon ja Mounihan

  VastaaPoista
 10. Yle uutisen mukaan
  "Venetsia kielsi uudet kebab-ravintolat ja muut pikaruokalat kulttuuriperinnön vastaisina"
  http://yle.fi/uutiset/3-9599211

  Kyllä meilläkin pitää olla sama oikeus kieltää mamujen tulo Suomeen kulttuuriperinnön vastaisina(!)

  ja

  toisen uutisen mukaan venetsialaiset ovat kyllästyneet myös huonosti käyttäytyviin turisteihin. He ovat oikein perustaneet kansanliikkeen ojentamaan näitä huonosti käyttäytyviä turisteja.

  "– He tulevat tänne ja käyttäytyvät miten sattuu, ilman kunnioitusta tätä kaupunkia ja sen arvokkuutta kohtaan, sanoo Marco Gasparinetti."
  http://yle.fi/uutiset/3-9161180

  Jos siis joku kuitenkin ottaa Suomessa mamuja vastaan, tulee heidän velvollisuudekseen asettaa mamujen koulutusvelvollisuus, jolla varmistetaan, että tulijat kunnioittavat tätä maata ja sen arvokkuutta.

  Puurolakkoihin nollatoleranssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta eikö juuri Italialla ole meritaksipalvelu odottamassa ihan Libyan rajalla? Italian sisällä on siis alueita, joilla on mitta täysi. Viimeksi Venetsiassa olen käynyt 2000-luvun puolessa välissä ja silloinhan siellä jo oli paljon afrikkalaisia, lorvivat ja kyttäsivät rosvottavia tai myivät kopiotuotteita kadulla. Nopeasti keräsivät kamansa kadulla kasaan, kun varoitushuuto tuli, että poliisit lähestyvät. Kerran osuttiin paikalle kun tällainen afrikkalaisrosvo ryösti laillisen taulukauppiaan San Marcon torilla. Pakko vielä kebabista sanoa, että pari kertaa olen maistanut ja pahaa on ollut. Vähän pitäisi miettiä keille niit yritystukia annetaan, tuntuu että noita kamalia kebanpaikkoja on joka kulmalla ja aina ne ovat yhtä hiljaisen näköisiä. Maksetaanko siis aihettoomia tukiaisia vai ovatko ne rahanpesupaikkoja? Monikaan niistä ei myynnillä pystyssä pysyisi.

   Poista
  2. Tämän aamun lehden mukaan taksipalvelu on jälleen toimittanut 6000 palveluntarvitsijaa Eurooppaan. Ylen mukaan taksiyrittäjinä toimivat rannikkovartiosto (kenen?), laivasto (kenen?), Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex sekä kansalaisjärjestöt.

   Poista
  3. Aavistan, että Italian rannikkovartiosto huseeraa asiassa ja jossain vaiheessa Tajukankaalla oli artikkeli, että Ruotsalaiset kansalaisjärjestöt ovat siellä myös.
   http://yle.fi/uutiset/3-9599278

   Jos sopii toivoa niin Professori voisi nostaa tämänkin asian päivänvaloon kun
   se liikenne on jo aika moista.

   Uutisen mukaan nämäkin 6000 tullut vain 2 päivän aikana!

   Äkkiseltäin laskien se on taas yli 1 milj. vuodessa, eikä sille ole mitään rajoitteita tällä hetkellä.

   Uutisessa jopa Yle tunnustaa, että monet ovat Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

   Eli eivät ole turvapaikan hakijoita!

   Poista
  4. Saattavat olla hakijoita, mutta kovin moni tuskin sen tarpeessa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!