keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Jussi Förbom - puolueeton asiantuntija vai aktiivinen poliittinen toimija?

Yleisradio tiedotti eilen siitä, etteivät alaikäiset maahanmuuttajat enää nykyisin saa välttämättä tuotetuksi perhettään Suomeen. Jutussa asiaa kommentoi "toimittaja Jussi Förbom", joka "on kirjoittanut turvapaikkapolitiikasta kirjan Väki, valta ja virasto, jossa hän tarkastelee Maahanmuuttoviraston roolia Suomen turvapaikkapolitiikan muokkaamisessa viime vuosina. Kirja perustuu haastatteluaineistoon ja lainmuutos-keskustelun analysointiin".

Förbomin taustatietoja lukiessa saa siis helposti käsityksen, että haastateltu toimittaja on puolueetonta tietoa jakava asiantuntija; joka asiaperustein suomii maahanmuuttovirastoa lainsäädäntöön vaikuttamisesta ja ellei suorastaan valehtelusta, niin ainakin muunnellun totuuden kertomisesta tai tietämättömyydestä.

Koska Förbom on tunnettu yhteiskunnallinen toimija, täydennän Ylen juttua tuomalla hiukan esiin mainitun toimittajan menneisyyttä. Wikipedian mukaan Förbom on toiminut Amnesty Internationalin Suomen osaston johtokunnan puheenjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Vuodesta 2010 hän on ollut Sadankomitean ja Rauhanliiton jäsenlehti PAXin päätoimittaja"

Kuten kaikki valistuneet lukijani varmasti tietävät, on Amnesty ainakin Suomessa keskittynyt humanitaarisen maahanmuuton helpottamiseen esimerkiksi erilaisin vaatimuksin. Sadankomitea puolestaan on esimerkiksi palkinnut Romanian romanien toimia maassamme avustaneen Vapaa liikkuvuus verkoston "rauhanpalkinnolla". 

On siis selvää, ettei Förbom oli maahanmuuttoasioissa puuolueeton tutkijan kaltainen asiantuntija, vaan alan aktiivinen poliittinen toimija, joka toimissaan ajaa omaa Suomen monikulttuuristamiseen tähtäävää agendaansa. Olisi ollut hienoa, jos Ylen toimittaja olisi muistanut kertoa tämän juttunsa taustatietona.

* * *

Itse tuohon uutiseen sen verran, että oli hienoa kuulla Suomen vähentäneen kannusteita ankkurilapisien lähettämiseen maahamme. Näin ihmissalakuljetusbisneksessä toimivat hämärämiehet jäävät vähemmälle liikevaihdolle. 

Samalla kriisimaissa kasvava sukupolvi voi maan perittyään toteuttaa ne tavoitteet, jotka Rauhanliitto ilmoittaa omiksi periaatteikseen. Sen sijaan että syrjäytyisivät Suomeen parhaillaan syntymässä olevissa maahanmuuttajaghetoissa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


2 kommenttia:

  1. Jotenkin näistä pamfletisteista tulee mieleen, että jos työtä ohjaavat aatos, eetos ja paatos niin lopputulema on päätön syytös.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!