lauantai 5. huhtikuuta 2014

Auta siinä sitten

Joskus ei voi kuin hämmästyä lukiessaan uutisia. Näin tänä aamunakin, kun luin Ylen nettisivulta Guineassa tehdystä hyökkäyksestä, joka oli tehty lääkärit ilman rajoja -järjestön tiloja vastaan. Näissä tiloissa pidettiin ebola-tartunnan saaneita ihmisiä eristyksissä muusta maailmasta.

Ebolaanhan ei ole sinänsä hoitokeinoja, mutta sen leviämistä voidaan ehkäistä eristämällä sairastuneet muusta väestöstä. Ja juuri näin lääkärit ilman rajoja olivat tekemässä; muun Guinean ja koko Afrikan väestön suojelemiseksi.

Tapaus muistuttaa minua siitä, kuinka Suomessakin on ihmisiä, jotka vastustavat nykyaikaista lääketiedettä milloin  mistäkin syystä. Onneksi meillä ei kuitenkaan ole nähty väkivaltaisia hyökkäyksiä terveyskeskuksia tai sairaaloita vastaan. Ehkäpä tässä kulminoituu länsimaisen sivistyksen saaneen ihmisen ero kouluttamattomaan afrikkalaiseen?

Niin tai näin. Tapaus kertoo siitä kuinka vaikeaa on länsimaisen ihmisen mennä auttamaan afrikkalaisia. Teet parhaasi, mutta pahimmillaan joudut itse hyökkäyksen kohteeksi. Auta siinä sitten.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pelko palasi Afrikkaan - mutta voiko se palata Eurooppaan?
Homoseksuaalien urheilijoiden turvallisuus on taattava myös tulevaisuudessa
Miksi Etelä-Sudanilla ei ole malttia vaurastua?

3 kommenttia:

 1. Vikeaahan se on tuolla i-alkuisern isminkin suunnalla.
  Länsimaat ilmaiseksi hävittäisivät polion, mutta kun rokottajia ammutaan silvotaan hengiltä, tautia ei vaan saada maapallolta hävitettyä.
  Se on sääli, sillä ihminen on ainut tuon taudin "varasto" ja siten sen saisi pois ikuisiksi ajoiksi.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko siis oikein sanottu, jos väittäisi että i-alkuinen ismi on maapallon virusbiodiversiteetin kantavia voimia? Biodiversiteettihän kiistatta laskee, jos poliovirus katoaa kokonaan.

   Poista
  2. Taitaa asia olla juuri noin.
   I-ismi ja vihreiden gaia-uskonto lyövät kättä tässä "biosfäärin säilyttämisen" agendassa.
   -Beowolf-

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!