keskiviikko 8. toukokuuta 2024

SDP teki epäuskottavan esityksen

Viime hallituskaudella Suomen talouden alasajon toteuttanut Suomen sosialidemokraattinen puolue esitteli eilen omaa vaihtoehtoaan tilanteen korjaamiseksi. Sen kyhäämä lista on kieltämättä ajatuksia herättävä.

Lyhyesti sanottuna SDP vähentäisi julkisen talouden menoja 2,7 miljardilla ja lisäisi sen tuloja 3,4 miljardilla eurolla. Tämä kuulostaa sinänsä aivan kohtuulliselta, mutta mitä pitäisi ajatella siitä, että niiden lisäksi puolueella olisi tarkoitus etsiä julkiseen talouteen kolmen miljardin euron positiivista vaikutusta myöhemmin toukokuussa julkaistavilla rakenne-, työllisyys-, ja kasvutoimilla - eli se ei sittenkään tehnyt julkisen talouden tasapainottamisen kokonaisesitystä, vaikka mainostikin tekevänsä saman suuruiset yhdeksän miljardin euron sopeuttamistoimet kuin hallitus.

SDP:n ehdotukseen sisältyi hieman hallituksen esitystä pienempi yleisen arvonlisäveron korotus, jota täydennettäisiin virvoitusjuomaveron kaltaisella laajemmalla sokerivalmisteverolla. Lisäksi SDP korottaisi hallitusta enemmän kaivosveroa. 

SDP ilmoitti myös leikkaavansa yritystuista yhteensä 400 miljoonaa euroa. Tästä 150 miljoonan euron säästö syntyisi teollisuuden sähköistämistuen poistosta ja 250 miljoonaa euroa otettaisiin vähentämällä tasaisella juustohöylällä yritystukia.

* * *

SDP:n esitys herätti muutamia kommentteja hallituspuolueissa. Pääministeri Petteri Orpo (kok) ihmetteli puolueen esityksen keskeneräisyyttä ja pyysi, että "viekää ne momenteille, jotta te voitte näyttää, että teillä on oikeasti vaihtoehto. Yhdet momentit löytyvät SDP:n kirjasta, ja ne ovat — yllätys, yllätys — veronkorotusmomentit, kolme ja puoli miljardia, jotka iskevät työhön ja yrittämiseen" toisin kuin hallituksen omat toimet, jotka pääministerin mukaan vastaavat sitä, miten Tanskan talous on saatu terveelle pohjalle. 

Kansanedustaja Joakim Vigelius (ps) puolestaan sanoi, että "väitätte sopeuttavanne tuhansia miljoonia toimilla, joita ette ole edes julkistaneet ja joiden lasketut työllisyysvaikutukset olette salanneet. Milloin te tuon vasemmistopopulismin sijaan esitätte uskottavat luvut taikaseinäsäästöjänne tukemaan".

Hän myös mainitsi, että valtion korkomenot ovat tänä vuonna noin 3,2 miljardia euroa eli noin 3,6 prosenttia koko budjetin loppusummasta. Ja muistutti samalla, että "kuitenkin vielä edellisellä hallituskaudella ministerinkin suusta väitettiin, että velan korot eivät koskaan nousisi".

Heitä säesti sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok), joka totesi SDP:n esityksestä, että "tämä on muutaman sivun powerpoint, jota te esitätte... Täällä ei ole ollenkaan avattu näitä lukuja, mistä nämä säästöt muodostuisivat, jos niitä täältä edes löytyy, ja tässä ainoa vakuuttava sarake on tämä tulosopeutus eli veronkorotusten pitkä lista. Varmasti jossain on siis aineisto, johon voi tutustua tämän powerpoint-aineiston lisäksi, koska tämä ei käytännössä ole minkään tasoinen vaihtoehto."

Kaiken kaikkiaan näyttääkin siltä, ettei SDP ole pystynyt tekemään uskottavaa suunnitelmaa oman pääministeriaikansa aikana romahtaneen julkisen talouden korjaamiseksi. 

Se vaatisi budjettileikkauksiin sellaista politiikkaa - kuten kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) muotoili - "jossa toissijaisesta ja jopa haitallisesta leikataan ja julkisin varoin rahoitettuja toimintoja laitetaan vihdoinkin tärkeysjärjestykseen". Ja samaan aikaan kannustettaisiin yrityksiä ja kansalaisia taloudelliseen yritteliäisyyteen ja ahkeruuteen, jotta talous tuottaisi sellaiset tulot, joilla voitaisiin ylläpitää kansalaisten ensisijaisesti tarvitsemat ja toivomat hyvinvointipalvelut.

 

25 kommenttia:

  1. Hallituksella on mahdollisuus lopettaa kaikkien järjestöjen tuet ja avata rahankeräyslakia niin, että järjestöt voivat kerätä itselleen varoja ilman merkittävää sääntelyä. Mitään ei kuitenkaan näytä tapahtuvan, vaikka tämän seurauksena vapautuisi koulutettua työvoimaa tuottavaan toimintaan.

    VastaaPoista
  2. Demareiden edustaman sosialismin idea perustuu hämäykseen, millä valtaapitävät höynäyttävät tyhmempiään. Nyt on vielä se haaste, että puheenjohtajana on entinen betoniautokuski, joten ei ole mikään ihme, että luvut eivät oikein täsmää.

    VastaaPoista
  3. Eipä ihme että ei ole eityksiä miten sdp suomea elytetään. Ainoa asia mikä tosiaan olisi aiheellista korottaa 100%Ylöspäin, on kaivosverotus ulkomaisille Suomen maaperää raiskaaville kaivosyrityksille. Vielä parempi olisi kun noilta kielletäisiin kokonaan Suomen maaperän tuhoaminen.

    VastaaPoista
  4. Lipponen on poissa politiikasta ja Sailas kuollut. Demarien talousosaaminen ja päättäväisyys on nyt nolla verrattuna 90-luvun jälkipuoliskoon.

    VastaaPoista
  5. Karu totuus on ettei SDP:llä ja vihervasemmistolla ole aikomustakaan laittaa taloutta kuntoon.
    Heidän opeillaan kun se ei onnistu ja heidän se ainoa oppi on - lisää veroja!

    Tähän kylkeen kun laitetaan SDP:n rahanjako-oppi, on tulos yhteiskunnan talouden kannalta katastrofi.

    Heidän kannaltaan rahanjako on välttämätöntä koska äänestäjillä ei ole mitään muuta syytä äänestää vasemmistoa.

    VastaaPoista
  6. SDP haluaa Suomeen elätettäväksi nuoria miehiä kehitysmaista ja vaatii suomalaisten tekevän työtä eläkeikäisenä pitempään näiden työtä vieroksuvien miesten elämän maksamiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma8. toukokuuta 2024 klo 12.30

      Ihmettelen ihmettelemästä päästyäni kuinka tuo asia on tabu ja pysyy sitkeästi tabuna sekä poliitikoilla että valta- eli propagandamediassa!

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma8. toukokuuta 2024 klo 12.44

      Syksyllä 2015 PettUri Orpo otti avosylin vastaan juuri joita pakolOisia n. 30000 nuppia. EK-laisilta tulevan vaalirahan menettämisen pelossako?
      Jo paljon ennen niiden ehtimistä eläkeikään automaatio ja tekoäly on tehnyt heidän "ammattitaitonsa" omaavista tarpeettomia, kantasuomalaisten veronmaksajien elättejä.
      Eräs anekdootti: Mistä tietää, että poliitikko valehtelee? Kun hänen huulensa liikkuvat!
      PettUri Orpoon se sopii kuin nenä naamaan.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma8. toukokuuta 2024 klo 13.28

      PettUri Orpo valehteli kirkkain silmin, että nuo Ruotsista tulijat oli pakko ottaa vastaan.
      Silloin voimassaolleen Schengen-sopimuksen mukaan Suomella ei ollut mitään velvollisuutta ottaa vastaan turvallisesta maasta Ruotsista pyrkiviä asylum-taikasana-pakolOisia.

      Poista
    4. Näiden elättien katseleminen ohi mennen ostoskeskusten kahviloissa lorvimassa nostaa verenpaineen vaarallisen korkealle varsinkin, kun itsellä ei tunnu koskaan olevan varaa istua noihin pöytiin mussuttamaan ylihintaisia leivonnaisia. Siksi nuo pitäisi siivota leireille odottamaan kotiuttamispäätöstään. Voisi kanttisten työmotivaatiokin nousta, kun ei tarvitsisi ajatella, että viettää itse parhaan aikansa päivästään ja yleensä elämästään töitä paiskien tienatakseen ne vaivaiset roposet, joista verottaja vie helkkarin paksun siivun noiden pöyhkimysten naamaan.

      Poista
  7. SDP:n teesit:

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5ea7a7b2-a95a-4fc2-ac0c-860c8568f93a

    SDP haluaa kannustaa ikääntyneitä jatkamaan työelämässä. Lindtman ehdottaa, että eläkkeen kertymisen yläikäraja nostetaan kertaheitolla 75 vuoteen.

    Lisäksi puolue kasvattaisi työperäistä maahanmuuttoa.

    Kolmas ehdotus liittyy vihreän siirtymän investointien vauhdittamiseen EU:n yhteisellä rahoituksella.
    -----------------------

    Ihminen harvoin jaksaa kunnolla töissä edes 65v asti ja toisaalta työtä pitää olla tarjolla nuorille, jotta pääsevät elämän alkuun.

    SDP:n äänestäjiksi havittelemat muslimit keskittyy nostamaan tukia sekä taikaseinästä veronmaksajien rahaa.

    Viime hallituskaudella sovittiin, että EU:n yhteinen 750 miljardin euron laina on kertaluonteinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PT-media eilen

      Tarvitseeko Suomi miljoona voodoo-noitaa työmarkkinoille?

      https://pt-media.org/2024/05/07/tarvitseeko-suomi-miljoona-voodoo-noitaa-tyomarkkinoille/
      -------------------

      Tässä artikkelissa on video, joka kannattaa katsoa ja miettiä tarvitaanko todella näitä henkilöitä tänne?
      Eikä tarvitse enää keskustella tummien ÄO:stä!

      PS. En tiedä onko video todella aito vaikka siltä vaikuttaa koska eihän näin voi toimia - vai voiko?

      Poista
    2. Sdp:n ideologiset lasit estävät näkemästä tätä totuutta, kun he puhuvat "työvoimasta" koska narratiiviin kuuluu että kaikki ihmiset ovat aivan samanlaisia ja yhtä kyvykkäitä missä tahansa maapallolla. Kukaan ei uskalla ajatella edes ääneen eri populaatioiden älykkyyseroja. Olisko pk-seudulla taksikaaos, jos kaikki kuskit olisivat yhä suomalaisia? Kaikki tietävät kyllä mistä ongelmat johtuvat mutta sitä ei voi sanoa ääneen.

      Poista
    3. Ja vaikka jätetään tuo älykkyyskeskustelu sikseen (erot on, ovat tolkuttomia, mutta ei kannata sitä korostaa ihan siksi että suvakit ei saa kohtausta ja voisivat ehkä keskustella asiasta) niin jos otetaan tuonne taksitolpalle aivan saman ÄO:sta porukkaa suomalaisia ja toinen porukka muslimeja, niin suomalaisten porukka hoitaa homman suunnilleen eleettömästi ja sujuvasti, ja se muslimiporukka tappelee keskenään asiakkaista ja muutenkin törkyilee ja huijaa. Kyse ei ole ÄO:sta pelkästään vaan enemmän kulttuurista. Ja sitä kulttuuria johon olet lapsesta saakka kasvanut, et pese kenestäkään pois hänen elämänsä aikana. Yksilö voi itse suurella tahdonvoimalla hylätä pahimmat ympäristön kanssa ristiriidassa olevat kulttuuriset piirteet, mutta ulkopuolinen ei häntä siihen voi pakottaa. Päinvastoin ulkopuolinen paine pahentaa sitä meidän kokemaamme öyhötystä näiden muslimeiden kohdalla eli voimme vain pahentaa tilannetta jos heissä ei itsessään synny tarvetta sopeutua. Tunnen useammankin tulijan jotka on siinä sopeutumisessa suunnilleen onnistuneet, mutta se on lähtenyt täysin heistä itsestään (no, vaimo on auttanut kun ovat tietäneet että se lähtee sillä siunaaman hetkellä jos harrastaa kulttuurityypillistä perseilyä). Mutta vain merkityksetön promille onnistuu ja haluaa onnistua tuossa, loput ei, joten ei kiitos tuolle porukalle täällä, terve menoa takaisin sinne kotiin.

      Poista
    4. Onhan se sanomattamattakin selvää, mistä ongelmat taksiliikenteessä johtuvat; ei siellä suomalaiset rähinöi eikä raiskaa. Viimeksi eilen oli yksi jantteri oikeudessa; ei ollut edes ensikertalainen (edelliset tuomiot ehdollisia eli ei yhtään mitään) ja nyt oli raiskannut kehitysvammaisen. Nytkään ei tarvitsisi kalliiksi tulevaa vankilatuomiota antaa, vaan potku persuuksiin ja ulos maasta.

      Poista
  8. Mitä paremmassa kunnossa valtiontalous on, sen paremmin kyetään auttamaan niitä, jotka todella ovat avun tarpeessa kuten vanhukset ja pienet lapset.

    Kuten vasemmistoliiton Outi Ojala on opettanut: vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä.

    Johtopäätös: Jos valtiontalous tekee haaksirikon, niin eniten häviävät ne, joiden toimeentulo on valtion maksamista tuista riippuvainen.

    Yle tänään

    Viertolan kouluampumisesta epäilty aikoi kohdistaa tekonsa useisiin ihmisiin – näin tapahtumat etenivät

    Esitutkinnassa ei poliisin mukaan ole tullut ilmi seikkoja, jotka tukisivat epäillyn kertomaa kiusaamisesta.

    https://yle.fi/a/74-20087398

    VastaaPoista
  9. Jos puolueessa on/oli Marinin kaltainen puheenjohtaja, niin puolueella ei ole mitään virkaa. Virkaheitto voi ehdotella mitä lystää.

    VastaaPoista
  10. Miksei SDP keksinyt vaatia korjaamaan talous ottamalla valtionvelkaa niin paljon, että sillä saadaan kustannettua kaikille kaikkea kivaa, kun eihän sitä kuulemma tarvitse maksaa takaisin?

    VastaaPoista
  11. Yle tänään

    Espanjalaisvanhemmat ajoivat läpi älypuhelinkiellon – ”Pelkäämme kaikki samoja asioita”

    Espanjassa kännykkäkielto kouluissa etenee. Myös yhä useampi vanhempi haluaa lykätä älypuhelimen ostoa.

    https://yle.fi/a/74-20086743

    Artikkelista poimittua

    Marqués ja tuhannet espanjalaisvanhemmat ja opettajat alkoivat viime vuoden lopussa kerätä nimiä adressiin, jossa vaaditaan älypuhelimet koulussa kieltävää lakia.
    Tammikuussa maan koulutusneuvosto hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen, jossa älypuhelimet ovat kiellettyjä alakouluissa ja puhelimen käyttöä rajoitetaan yläkouluissa.

    Myös Espanjan koulutusministeri kannatti sitä.
    Kyseessä ei vielä ole laki, mutta suurin osa maan kouluista ottaa kiellon käyttöön viimeistään tulevana lukukautena.
    ...
    ...
    Psykologi: Älylaitteet yhtä haitallisia kuin tupakka ja alkoholi

    Barcelonan Sant Joan de Déu -lastensairaalan johtava psykologi Francisco Villar on tutkinut pitkään älylaitteiden vaikutuksia lapsiin ja nuoriin.

    Hän on erikoistunut alaikäisten itsemurhien ja itsemurhayritysten syiden tutkimiseen, joihin liittyy nykyään usein nettikiusaamista.
    – Koulukiusaaminen on monille vanhemmille entistä näkymättömämpää. Lastasi voidaan kiusata puhelimen välityksellä samalla kun hän istuu kanssasi olohuoneessa.
    ...
    – Itsemurhat, viiltely, keskittymis- ja syömishäiriöt, nettikiusaaminen sekä erityisesti tyttöihin kohdistuva seksuaalinen häirintä ovat lisääntyneet älypuhelimien myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma8. toukokuuta 2024 klo 22.03

      Asia josta vaietaan on terveydelle haitallinen kännykkäsäteily, koska telekom-firmat ovat korruptoineet vastuussaolevat virkamiehet hiljaisiksi.
      Valokuitulaajakaista ei aiheuta sitä ongelmaa.

      Poista
    2. Kalergi se uskoo kolmeen salaliittoon arkena ja viiteen viikonloppuna... ihan soopaa tuo, fysikaalinen mahdottomuus noilla voimakkuuksilla.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma9. toukokuuta 2024 klo 0.36

      Seuraavassa on vain alkuosa pitkästä Biokemian ja lääketieteen perusopintojen emeritusprofessori Martin L. Pall'in, PhD, artikkelista:

      "5G: suuri riski EU:lle, Yhdysvalloille ja kansainväliselle terveydelle! Vakuuttavia todisteita
      kahdeksasta erityyppisestä sähkömagneettisen kentän aiheuttamasta suuresta haitasta.
      (EMF) altistumisesta ja niitä aiheuttavasta mekanismista.
      Kirjoittanut ja koonnut Martin L. Pall, PhD.
      Biokemian ja lääketieteen perusopintojen emeritusprofessori.
      Washington State University
      martin_pall@wsu.edu 503-232-3883 May 17, 2018
      Yhteenveto:
      Tiedämme, että on olemassa massiivinen kirjallisuus, joka tarjoaa suuren tieteellisen varmuuden jokaisesta kahdeksasta patofysiologisesta vaikutuksesta, joita ei-lämpimän mikroaaltotaajuisen sähkömagneettisen kentän altistuminen aiheuttaa.
      Tämä käy ilmi kutakin yksittäistä vaikutusta koskevista 12-35 katsauksesta, ja kukin katsaus on lueteltu luvussa 1. Luetellut katsaukset tarjoavat merkittävän todistusaineiston kunkin vaikutuksen olemassaolosta. Tällaiset sähkömagneettiset kentät:
      1. Hyökkäävät hermojärjestelmäämme, myös aivoihin, ja aiheuttavat laajalle levinneitä sydän- ja verisuonitauteja.
      neurologisiin/neuropsykiatrisiin vaikutuksiin ja mahdollisesti moniin muihin vaikutuksiin. Tämä hermostollinen hermostoon kohdistuva hyökkäys on erittäin huolestuttava.
      2. Hyökkäys hormonijärjestelmäämme vastaan. Tässä yhteydessä tärkeimmät asiat, jotka jotka erottavat meidät toiminnallisesti yksisoluisista olennoista, ovat hermostomme ja hormonijärjestelmämme - jopa yksinkertainen planaria-mato tarvitsee näitä molempia. Näin ollen näiden kahden säätelyjärjestelmän häiriöiden seuraukset ovat niin valtavat, että on absurdia jättää nämä havainnot huomiotta.

      3. tuottavat oksidatiivista stressiä ja vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, jotka ovat keskeisessä asemassa kaikissa kroonisissa sairauksissa.
      4. Hyökkäävät solujemme DNA:n kimppuun ja aiheuttavat solujen yksi- ja kaksoiskatkoksia DNA:ssa ja hapettuneita emäksiä solujen DNA:ssa. Nämä puolestaan aiheuttavat syöpää ja myös mutaatioita sukusoluissa, jotka tuottavat mutaatioita tulevissa sukupolvissa.
      5. Tuottaa kohonneita apoptoositasoja (ohjelmoitu solukuolema), erityisesti tärkeitä tapahtumia sekä neurodegeneratiivisten sairauksien että hedelmättömyyden aiheuttamisessa.
      6. Alentavat miesten ja naisten hedelmällisyyttä, alentavat sukupuolihormonien määrää, alentavat libidoa ja lisäävät spontaanien aborttien määrää ja, kuten jo todettiin, hyökkäävät siittiöiden DNA:han.
      7. Tuottaa liiallista solunsisäistä kalsiumia [Ca2+]i ja liiallista kalsiumsignalointia.
      8. Hyökkäävät elimistömme solujen kimppuun aiheuttaen syöpää. Tällaisten hyökkäysten uskotaan vaikuttavan 15 eri mekanismin kautta syövän aiheuttamisen aikana..."
      https://www.jrseco.com/wp-content/uploads/Martin_Pall_PhD_5G_Great_risk_for_EU_US_and_International_Health-Compelling_Evidence.pdf

      Translated with DeepL.com (free version)

      Poista
    4. Kalergi-suunnitelma9. toukokuuta 2024 klo 9.34

      Taas kerran on sensuuri iskenyt kommenttiini, jonka annoin TROLLILLE "Anonyymi8. toukokuuta 2024 klo 22.46":

      Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
      https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Että sellaista sananvapautta!

      Poista
    5. Että sinun hupsutustesi nimittäminen nupsutuksiksi on trollaamista? jeeesss... no ei ole. Olet käsittänyt trollaamisen niin pieleen kuin vain voi. Mutta tule toki onnelliseksi tuolla höpöpuheiden tulvalla, blogisti on se joka tuosta eniten kärsii kun sinä kirjoitat samaa soopaa jokaiseen tekstin kommentointiin riippumatta täysin siitä mitä blogisti kirjoittaa. Et siis keskustele siitä mitä blogisti kirjoitti, vaan kirjoitat samaa jokaiseen ketjuun. Ihme että et ole joutunut tuon kummemman sensuurin kohteeksi, kenenkään muun blogissa tuskin pääsisit öyhöttämään samalla tavalla kuin professorin. Kiusallisinta tämä on meille muille jotka haluaisivat keskustella siitä mitä professori kirjoitti, mutta kommenttimme hukkuvat sinun asian ulkopuolelta olevaan tulvaasi.

      Poista
    6. Kalergi-suunnitelma9. toukokuuta 2024 klo 13.59

      Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
      https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!