torstai 30. toukokuuta 2024

Suomalainen albania- tai marokkolaki?

Iso-Britannia on säätänyt lain, jonka mukaan sinne pyrkivien kehitymaalaisten turvapaikkahakemukset käsitellään Ruandassa. Päätöksen seurauksena Englantiin, Walesiin, Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin päässeet elintasopakolaiset ovat pyrkineet Irlannin tasavaltaan. Eli päätös on toiminut toivotulla tavalla.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) on eilen nimennyt kaksi mahdollista maata, jotka voisivat toimia Suomeen tunkeutuvien turvapaikanhakijoiden asuinpaikkana heidän anomustensa käsittelyn ajan. Ne ovat Albania ja Marokko.

Orpon mukaan turvapaikkojen mahdollinen tarjoaminen Suomen rajojen ulkopuolella tarkoittaa sitä, että nämä ihmiset lopulta loisivat oman tulevaisuutensa kyseisissä maissa sen sijaan, että kulkevat "jonkun toisen maan läpi pyrkiessään Eurooppaan, ja... lähtevät salakuljettajien matkaan hengenvaaralliselle matkalle yli Välimeren". 

Toki Albaniasta ja Marokosta puuttuu Suomen kaltainen avokätinen sosiaaliturvajärjestelmä, joka mahdollistaa myös ulkomaalaisten toimeentulon ilman työnä tai työnteon edellytysten kehittämisenä tapahtuvaa vastiketta. Eli kyseiset maat tuskin kiinnostavat sinänsä sosiaaliturvaperusteisia turvapaikanhakijoita. Toisaalta ei täälläkään kukaan taida kaivata sellaisia - vaikka poliittinen vasemmisto ei heidän motiivejaan ehkä kykenekään näkemään. 

Toivottavasti pääministerin kannanotot siis tarkoittavat sitä, että hallituksella on valmius toteuttaa samantyyppinen järjestelmä, johon britit ovat jo siirtyneet. Ja asian ennakkovalmistelu olisi jo kaikessa hiljaisuudessa siirretty valmisteluun asianomaisissa ministeriöissä. 

Ainakaan turvapaikkapolitiikan järkeistämistä jo pitkään ajaneilla perussuomalaisilla tuskin olisi mitään tätä vastaan. Ja on hienoa, että pääministerikin on nyt siis nähnyt asian tärkeyden. Näin asian takana on jo hallituksemme kaksi suurinta puoluetta.

* * *

Eilen alkoi eurovaalien ennakkoäänestys. Niissä on perinteisesti moni jättänyt äänestämättä, minkä seurauksena jokaisen vaaliuurilla käyneen ihmisen vaikutusvalta on ollut eduskunta- tai presidentinvaaleja suurempi. 

Siksi kannustan kaikkia lukijoitani käyttämään äänioikeuttaan juuri näissä vaaleissa. Tämä kannattaa, sillä viime kädessä suurin osa suomalaista lainsäädäntöä ohjaavista päätöksistä tehdään Euroopan Unionissa. 

Siten nyt on mahdollisuus vaikuttaa juuri siellä, mistä kaikki - hyvä tai paha - saa alkunsa. Siis muun muassa sellaiset asiat kuin asetukset luonnon ennallistamisesta, metsien käytöstä, pullonkorkeista, yhteisveloista tai vaikkapa EU:n yhteisen puolustuksen kehittämisestä. 

Ja niin, myös Unionin yhteisestä turvapaikkapolitiikasta. Siis siitä, voiko Suomi lopultakaan säätää omaa "albania- tai marokkolakiaan" EU:n ulkopuolisen Britannian tavoin. Vai määrääkö EU:n yhteinen päätös meidät pitämään kaikki tänne saapuneet ja meille unionin yhteisellä päätöksellä jaetut turvapaikanhakijat Suomessa koko vuosia kestävän käsittelyprosessin ajan?


42 kommenttia:

  1. Milloinkahan tosiasiat tunnustetaan ja 99% maahantunkijoista nimetään elintasopakolaisiksi, jotka tulevat ilmaisen asunnon ja ylläpidon takia maahamme?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei sillä ole merkitystä onko pikipää valepakolainen vai oikea pakolainen, koska samaa lajii ne on kaikki eli tuhoavat Suomen ja suomalaiset joka tapauksessa ajan mittaan ja lisiessään exponentiaalisesti

      Poista
    2. niin, ja niitä "ilmastopakolaisia" tulee olemaan vaikka miljardeja, jahka pikipäät ovat autioittaneet asuinalueensa. Sittenkö 7 miljardii pikipäätä pitäisi asuttaa Eurooppaan, vai? toki toki.
      Ja muuttaa koko Suomi ja Eurooppa samanlaiseksi autiomaaksi, mitä muslimit ovat tehneet. Muslimien ja autiomaiden levinneisyys ovat melko yksi yhteen, jostain kumman syystä. Syy on että ählyt ei kunnioita luontoa eikä eläimiä eivätkä oikeastaan MITÄÄN paitti mielikuvitushahmoa Ählähiä ja sen johdannaisia

      Poista
    3. No sitten myönnetään kun KELA menee konkurssiin. Siinä menee kyllä siinä samalla kaikien suomalaisten sosiaaliturva. Sori siitä sanoisi Stubb.

      Poista
    4. Eihän siitä ole kovinkaan montaa vuotta, kun Kela mainosti tarjoamaansa auvoista suomalaista sosiaaliturvaa monella, varmaankin noin kymmenellä eri kielellä. Tieto siitä välittyi reaaliaikaisesti kännyköiden avulla kaukaisimpaankin Afrikan kolkkaan.
      Mainoksen takana olleille idiooteille olisi pitänyt antaa vähintäänkin kenkää Kelan palveluksesta.

      Poista
  2. Miten olisi että nuo heitetään pysyvästi pois Suomalaisten helmoista eli ei enää rahoiteta mitenkään. Mikäli ette tiedä niin Britannia maksaa miljoonia maalle minne heittää noita 3 maailman loisia. Jopa enemmän rahaa mitä noille mätettäissiin Briteissä. sääli että tuota ei ole kerrottu ihmisille, he kun luulevat että veronmaksajat ei enää joudu makselemaan noiden 3 maailman tulijoiden kuluja kun nuo ei ole Suomessa.

    VastaaPoista
  3. No mutta kun yhden matun elinkaarikustannus on 1,3 miljoonaa euroa, ja siihen ei ole viellä laskettu kanta-asukkaiden elämänlaadun huononemista ratkaisevasti vaikkapa turvallisuuden laskun takia sekä maisema ja maine haittaa vaikkapa rikkaiden silmissä, jotka ehkä ilman pikipäitä voisivat muuttaa suomeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkästään suomalaisille koituva turvallisuus ja mainehaitta pikipäiden olemassaolosta maassa, arvioin aineettoman kustannuksen olevan noin 40 miljardia euroa vuodessa, eli pikipään elinkaari, sanotaan noin 50 vuotta suomeen tulon jälkeen eli yhteensä 50x40 miljardia, jaettuna per pikipää eli 300 tuhatta, niin yhden pikipään elinkaari kustannus nousee noin 200 miljoonaan euroon. Ja kun rahaa ei tömmösii summii ole, niin seuraus on elintason rommaus sekä konkka, haahaha LOL

      Poista
    2. jooh loughing out loud, isnt this funny`? ei paljoo naurata..point of no return, mustan aukon tapahtumahorisontti on ylitetty, kalkyloi näitä lukuja miten päin tahansa

      Poista
    3. entä talosi tai asuntosi arvon rommaaminen pikipäiden takia? onko tämä huomioitu?

      eli jos asut viihtyisässä, suhteellisen turvallisella omakoti tai rivitalo tai jopa kerrostalo-alueella, niin Punavihersuvakit päättää rakentaa entisen mukavan alueen keskelle muutaman kerrostalon, jotka asutetaan täyteen pikipäitä, jolloin koko alueen kaikkien asuntojen tai OK talojen arvo rommaa euromääräisesti helvetisti, ja aineeton elinmukavuus rommaa sitäkin rankemmin jatkuvan varuillaan olon, raiskauspelon, varkausten, tuholaisuuden jne takia

      ei tommoseen helvettiin kukaan oikea lahjakas huippuosaaja ulkomailtakaan haluu muuttaa

      Poista
    4. entä lastesi koulujen ja koulutuksen romahtaminen suvakkioppien ja pikipäiden takia? eli lapsen elämän rommaaminen loppuiäksi, sehän tekee jo miljoonia per ainakin entinen kanta-asukas yksi lapsi!!!! eli 50ooo lasta per per 10 miljoonaa euroo (potentiaalinen lapsen elinikäinen tuotto yhteiskunnalle ja itselleen, joka ei homotus pikipää-koulujen jälkeen enää toteudu eli yhteiskunnan tappio yhtä kuin 5000 miljardii..jaettuna per 80 eli elinkikä, yhtäkuin 62 miljardii per yksi vuosi

      Poista
    5. Terveisin entinen nimimerkki Debatoija. Kannattaa vaihtaa termejä ja lauseenrakenteita...eikä englanninkielen taitosikaan ole edelleenkään kuin korkeintaan tyydyttävällä tasolla. Loughing = laughing ja sitä rataa.

      Poista
    6. Tosi suomalaisen tulisi käyttää suomea, eikä tuota globalistien rappiokieltä. Sitä paitsi englannin osaamisella ei keski-ikäisten kannata leuhkia, sillä nuorisomme osaa sitä meitä paljon paremmin. Tunnen myötähäpeää televisiossa esiintyvien ikäluokkamme edustajien puolesta, kun lykkivät suomen sekaan steppiä, leveliä, mainbedroomia ja muita älyttömyyksiä.

      Poista
    7. joh, jotenkin mun Debatoija nimmari tunnus hävis tästä, en tiijä miksi, mut en mä täs mihinkään kieliopin täydellisyyteen pyrikkään.. englantii joskus käytän, huvikseni

      Poista
  4. eli siis miljoonan maksaminen yhdestä pikipäästä, että sen saa pois suomesta tai että se ei tule suomeen, on hyvä diili ja sijoitus!

    tosin mittään järkee ei ole siinäkään, vaan homman voi hoitaa silleen ihan ilmaiseksi vain kun ei ota pikipäätä sisään misssään olosuhteissa eikä millään syyllä tai teko syyllä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma30. toukokuuta 2024 klo 9.34

      Kuka eliminoisi asylum-sanan taian, ettei portti Suomeen eikä muualle Eurooppaan enää avautuisi tuolla sanalla?

      Poista
  5. Hienoa, että terve järki alkaa voittamaan - myös Suomessa

    IL eilen

    Nuoret eurooppalaiset vastustavat maahanmuuttoa – Myös Suomi erottuu joukossa
    Asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat koventuneet nuorten joukossa osissa Eurooppaa.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/92c3843e-4ebe-46c1-a9e1-04335517920f

    Artikkelista poimittua

    Guardian nostaa esille sen, että viime aikojen kansallisissa vaaleissa nuoret ovat äänestäneet ennenäkemättömän paljon kansallismielisiä puolueita. Esimerkkeinä mainitaan Alankomaat, Ruotsi, Ranska ja Suomi.
    ...
    ...
    Asenteet koventuneet

    Koko Euroopan laajuisesti suuret ikäluokat vastustavat maahanmuuttoa todennäköisimmin. Joissakin jäsenvaltioissa milleniaalit tai Z-sukupolvi suhtautuvat EU:n ulkopuolelta tulevaan maahanmuuttoon yhtä kielteisesti tai kielteisemmin kuin suuret ikäluokat.

    Eurobarometrin tulokset viittaavat siihen, että asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat koventuneet nuorten vastaajien keskuudessa edellisten eurovaalien jälkeen.

    Esimerkiksi Sloveniassa milleniaalit suhtautuvat kaikista ikäluokista kielteisimmin maahanmuuttoon EU:n ulkopuolelta: 74 prosenttia kyselyyn vastanneista milleniaaleista suhtautui maahanmuuttoon kielteisesti. Ranskassa milleniaaleista puolella on kielteinen suhtautuminen maahanmuuttoon.
    ...
    Puolassa 52 prosenttia vuoden 1997 jälkeen syntyneistä suhtautuu kielteisesti EU:n ulkopuolelta tulevaan maahanmuuttoon, kun milleniaaleista 42 prosenttia ja X-sukupolvesta 39 prosenttia ajattelee samoin.

    Guardianin mukaan Eurobarometrin data osoittaa, että Z-sukupolvi on milleniaaleja kielteisempi maahanmuuttoa kohtaan myös Suomessa, Kyproksella ja Maltalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkipäivän realismi kun iskee täydellä voimallaan, vasta sitten herätään. Hyvä, että edes nyt, 10 vuotta ison invaasion jälkeen. Moni omilla aivoillaan ajatteleva olisi voinut kertoa ajat sitten, kuinka tässä tulee käymään. Unelmahöttö on unelmahöttöä. Sillä on vaan tolkuttoman kallis hinta. Maahanmuutto/kansainvaellus/väestönvaihto on tärkein asia EU-vaaleissa ja Euroopan kohtalonkysymys. Näin ei voi jatkua.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma31. toukokuuta 2024 klo 8.26

      Väestönvaihto: http://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

      Poista
  6. Toivotaan todella, että äänestäjät lähtisivät äänestämään. Äänestämisellä on edelleen vaikutusta ja mahdollisuus muutokseen parempaan päin.
    Esimerkkeinä ovat Ruotsin valtiopäivävaalit 2022 ja Suomen eduskuntavaalit 2023.
    Molemmissa maissa rahanjakopuolue SDP apupuolueineen sai väistyä ja tilalle tuli keskilinjan oikealla puolella olevia puolueita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänestettäisiin nyt itsemme ensin ulos tuosta eurostoliitosta, niin voisimme helpommin tehdä omaa ulkomaalaispolitiikkaa, sellaista 80-luvun tyylistä. Tänne tulevien pitää kyetä itse elättämään itsensä. Nyt ählyäijä astuu koko ajan haareminsa yksinhuoltaja-akkoja, jotka poikivat hangille ja sängille meidän kustannuksellamme.

      Poista
  7. Muutoksen tuulia

    Yle 28.5.2024

    Ranskan äärioikeisto on saamassa EU-vaaleissa murskavoiton – tukena erityisesti nuoret

    Kansallinen liittouma on kasvattanut kannatustaan etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, ja sen voitto olisi karvas tappio presidentti Emmanuel Macronille.

    https://yle.fi/a/74-20090937

    Artikkelista poimittua

    Viimeisimmät gallupit povaavat Bardellan Kansalliselle liittoumalle 32 prosenttia ranskalaisten äänistä. Presidentti Emmanuel Macronin keskustaliberaali Yhdessä-liittouma on mielipidekyselyiden toisena 15 prosentin kannatuksella.
    ...
    ...
    – Kun me olemme vallassa, Ranska ottaa takaisin maansa hallinnan. Turvaamme rajamme emmekä enää vastaanota pakolaislaivoja rannoillemme, Bardella sanoi vaalitilaisuudessa.

    Maahanmuuton rajoittaminen ja rikollisuuden ehkäisy ovat puolueen EU-vaaliohjelman kärkiteemoja, jotka saavat myös kannattajilta suurimmat aplodit.
    ...
    – Kyllä Ranskan pitää edelleen tukea Ukrainaa. Minun mielestäni sotilaallista tukea pitäisi kasvattaa, Jean-Luc Pillez sanoo.

    Maahanmuutto on kuitenkin useimmalle nuorelle kannattajalle se tärkein teema.

    – On hyvä, että maahanmuutto on kärjessä hänen ohjelmassaan. En sinänsä vastusta ihmisten tuloa Ranskaan, mutta rikollisia meidän ei pidä tänne ottaa, eikä muutenkaan kaikkia halukkaita, sanoo nuori tehdastyöläinen Anthony Loysier.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorethan ne joutuvat arabien ja neekerinnäköisten uhreiksi kaduilla, kouluissa ja kapakoissa. He ovat kokemusasiantuntijoita eivätkä kaiken maailman yhdenvertaisuusvaltuutetut.

      Poista
  8. "Laitaoikeisto" olisi erittäin kannatettava, kunhan sieltä eliminoitaisiin putinistit!

    VastaaPoista
  9. Oikeus ja velvollisuus suoritettu. Kävinkin eilen ruokaostosmatkalla marketissa ohikulkiessa ennakkoäänestämässä.

    Löytyi se asiantunteva, kokenut ja varma ehdokas numeroiden 42 -61 väliltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olisin voinut äänestää Luukkasta, jos hänellä olisi ollut mitään mahdollisuutta tulla valituksi. Koska ei ole, enkä halua tukea Sebastian "ilmastonmuutospommi" Tynkkysen valituksi tulemista, en äänestä ketään persua. Korhola KD:stä on valintani.

      Poista
    2. Korholaa voisi pitää "energia-realistina", verrattuna mm. viherkommareihin ja muihin ilmastouskovaisiin, http://www.korhola.com/lang/fi/2022/09/energiasokeus-miksi-vihrea-ideologia-on-vahingollista/
      Mm. siitä pisteitä hänelle.

      Poista
  10. Hyvin sanottu:

    Helsingborg ikväll. Det provocerar mig något oerhört att en grupp skränande, aggressiva Hamaskramare – mestadels med bakgrund i en annan del av världen – tar sig friheten att störa ett valmöte i Sverige. Jag har sagt det förut: Tar man hit Mellanöstern, blir Sverige som Mellanöstern.

    Förstå en sak: Ert krig hör inte hemma på våra gator. Respektera det, eller flytta till ett land där islamism och terrorhyllande är välkommet.

    https://x.com/jimmieakesson/status/1795518275687682533

    VastaaPoista
  11. Myös maahantunkeutujien vankilapalvelut voitaisiin ostaa serbia-monte negro-albania alueelta huomioiden sen, että vankilavuorokausi tuskin maksaa lähemmäs 300 euroa siellä, kuten Suomessa.

    Välillä otsikoissa on juttua siitä miten ruotsin vankilajärjestelmä on jo äärirajoilla etnisen rikollisuuden vuoksi ja suomessa ollaan menossa samaan suuntaan halal-ruokineen ja vankila-imaameineen. Mutta eihän tällaiseen ulkoistettuun vaihtoehtoon tartuta, koska suomessa asiat voivat parantua vasta sitten kun ollaan ensin saavutettu pohja ja murtumispiste. Kuten kävi itärajalla.

    VastaaPoista
  12. Paljonhan sitä taas päivittäin paasataan että pitäisi pitäisi ja pitäisi äänestää vaaleissa, mutta vähemmän kukaan viitsii kertoa kuinka se äänestäminen mitään vaikuttaisi maailmassa, jossa jo kaikki yhteiskunnalliset kysymykset asetetaan täysin väärillä ja todellisuutta ollenkaan vastaamattomilla käsitteillä.

    Kun yliyleistäviin yleiskäsitteisiin kiedotun ihmiskuvan lisäksi koko maailmankuva muodostuu invalideista käsitteistöistä, mitä väliä sillä on äänestääkö jotakin vai ei?

    Valinpilkahduksetyhteiskunnallisessa keskustelussa ovat pieniä, vain häivähdyksiä, ja ne hukkuvat heti nousevaan älämölöön -- eikä missään -- ei siis missään lehdessä, ei ainoallakaan tv-kanavalla, ei netin podcasteissa -- millään vakavasti oettavalla asia-argumentoinnilla ole mitään mahdollisuuksia.

    Toimittelijattaret johtavat keskusteluja tukka suorana ja tippaleipäaivot sellaisella käppyrällä, jossa yksikään asiakysymys ei toistaan mutkan takaa näe. Kaikki pelkkää kognitiivista dissonanssia. Asiantuntijat eivät tunnistaisi yhtään tosiasiaa vaikka se heille tuotaisiin tikulla nokan eteen.

    Aikamme ihminen ei näe nokan mittaa eteensä. Eikä kuule muuta kuin oman äänensä, jota toki keskityykin sitten kuuntelemaan aidon hartaasti.

    VastaaPoista
  13. perimmiltään matutus-neekeri-kulut naamioidaan inflaatioon ja korkojen nousuun, eli kantisten ostovoiman ja elintason laskuun, aineettomasta elintasosta nyh puhumattakaan

    eli korot eikä inflaatio eivät tule laskemaan, vaan ylittävät palkankorotusten tason tästä eteenpäin näköpiiiriin asti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sit on joku telepatiaan perustuva ínkluusia ja "sekoittaminen!" eli paska levitetään mahdollisimman laajalle, toivoen, että joku ihme telepaattinen voima muuttaa neekerin ihmiseksi, niin kouluissa kuin lähiöissä

      kun järki sanoo, että jätteet kannattaa kerätä yhteen paikkaan eli vaiks kaatopaikkoihin, jolloin sitä paskaa ei tarvi levittää koko yhteiskuntaan

      sekoitetussa luokassa...neekeri ja ähly säilyy peliteorian mukaan pikipäänä, mutta muut muuttuu, kantiksetkin...imbesilleiksi jo itsesuojeluvaiston takia

      Poista
  14. eli turha odotella vaikkapa PK seudun kämpppien hintojen reaalinousua, noin täs yksi esim erkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis so says Debatoija, sijoittaja, "kuntoutettavassa"!

      Poista
  15. Professori on oikeassa, muistakaa äänestää ja muistakaa myös vaatia hallituspuolueilta tiukkaa Suomen etua ajavaa EU-politiikkaa. Nyt vihervihavasemmisto enemmistö Brysselissä on ujuttanut EU-lainsäädäntöön kaikenlaista sosialistista unelma höttöä!

    VastaaPoista
  16. Путин-молодость = Putin-nuorisio

    VastaaPoista
  17. Kale, elä hättäile. EU on kehittymässä sotilaalliseksi puolustusliitoksi.

    VastaaPoista
  18. Yle tänään

    Kävimme koulussa, jossa sääntöjä valvotaan tiukasti – rehtorin mukaan väkivalta lisääntyy, jos mistään ei seuraa mitään

    Erityiskoulun rehtori Jari Malin näkee, etteivät lapset ole sen väkivaltaisempia kuin ennenkään. Sen sijaan lapset tuntuvat luottavan siihen, ettei teoilla ole seurauksia.

    https://yle.fi/a/74-20089959

    VastaaPoista
  19. IL tänään

    Murhaluvut räjähtivät käsiin Ruotsissa

    Kasvua kymmenen vuoden takaiseen nähden on hurjat 178 prosenttia.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d42cfca4-ee0a-40e3-9fa6-f6c223ff2d99

    Artikkelista poimittua

    Viime vuoden aikana Ruotsissa annettiin yhteensä 309 murhaa koskenutta oikeuspäätöstä.
    Kasvua toissa vuoteen nähden oli 44 prosenttia ja kymmenen vuoden takaiseen verrattuna huimat 178 prosenttia.
    ...
    Myös kaikkien Ruotsissa tuomittujen vankeuskuukausien määrä kasvoi viime vuonna 25 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kymmenessä vuodessa määrä on tuplaantunut.

    – Vankeustuomioiden määrä ja rangaistusaikojen pituus alkoivat kasvaa jo vuonna 2017, ja nousu oli erityisen voimakasta vuonna 2023.

    Kehitys liittyy tuomioiden koventamiseen, jota on tehty viime vuosien aikana, Brån tilastotieteilijä Oskar Lindström kertoo tiedotteessa.

    VastaaPoista
  20. Taas SENSUURI oli poistanut tästä seuraavan kommenttini:
    Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
    Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
    https://www.psychologytoday.com/intl/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!